Prematurii au crescut! Esentele la 1-3 ani!

Prematurii au crescut! Esentele la 1-3 ani! | Autor: joklk

Link direct la acest mesaj

Si Histamina draga acesta e un subiect pentru voi, strumfii mai mici!

O sa va urmaresc cu drag evolutiile aici!Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

multumim joklk!

fetele de esente tari,hai sa ne scriem experientele, povestile,sa ne bucuram de fiecare progres,fara teama ca cineva sa vina sa spuna:atat de putin,asa de mici! ei da,mici dar puternici si destepti!
joklk,mai facem vreo listuta?
daca,da,
Sebastian Nicolae, 4 aug 2010, 31 sapt,scor apgar 6, 1800(1.550)kg , 42 de cm
sa ne impartasim experientele:cand au mers,cand au vorbit,cand au trecut de 7-8 kg,cand au scapat da varsta corectata. sunt atatea de spus!
sa ne ajute Dumnezeu si Maica Domnului sa fie un topic numai cu vesti bune si f bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

asadar: ana si ioakim, obtinuti dupa multa chinuiala prin FIV, sarcina cu cerclaj, fara contractii: nascuti la 33 de saptamani si 3 zile, 1800 respectiv 1700, scazuti la 1460/1580, 42 cm, apgar 8, papat san integral pana la 2 luni, apoi mixt pana la 5 luni, luat bine in greutate. 7-8 kg au avut pe la 8 luni. retard motor indreptat cu kinetoterapie, dr ligia robanescu. recuperare vizibila. au stat in fund pe la 7 luni, s-au ridicat la marginea patului I la 9 luni, A la 10 lui, I a fct primii pasi singur la fix un an fara o zi, A la un an si o luna.
in prezent avem 1 an si 2 luni si aprox 10600g.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

sarcina toxica din prima zi pana in ultima ora,tinuta cu perfuzii zilnice.
bebe oprit din evolutie la 31 de sapt.cezariana de urgenta,dupa 21 de ore de contractii la minut si dilatatie 0.scor apgar 6,a ramas la 1,550,42 de cm,intubat 24 de ore.
si-a tinut capul la 4 luni, a stat in fund la 8 luni,s-a ridicat in picioruse la 10 luni.a mers singur pe 22 oct,la 1 an,2 luni si 3 sapt.
a spus mama la 8 luni,tata la fel.gangureste de la 6 luni.
la 1 an si 4 luni are 7,7 kg si 74 de cm. in afara de malabsorbtie si megacolon fiziologic,e sanatos tun.
nu l-am tinut sub clopot de sticla.e un copil vioi, extrem de activ, vorbaret nevoie mare,rasfatat pana dincolo de limitele posibile,iubit dincolo de orice putere omeneasca.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

azi, 27 dec, la 1 an 4 luni si 3 sapt, strumf a spus caca, asa cum spune mereu, insa A FACUT LA OLITA!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danasima spune:

Am ramas in urma, azi am vazut topicul asta.
Dar nu e de mirare cu timpul pe care il am eu liber, abia reusesc sa deschid calculatorul ca se si reped 4 minute sa tasteze cite ceva.
Noi ne-am nascut la 28 saptamini, sarcina obtinuta prin Fiv dupa 6 ani de tratamente si investigatii.A fost prima procedura din fericire pentru noi reusita, in Romania cu prof Ancar.
Am avut cea mai usoara sarcina zic eu, nu am avut greturi, nu am varsat, nu am avut dureri doar miinile imi amorteau.Dar din pacate membranele unuia dintre copii s-u rupt, pierdut lichid, nasterea declansata fix in ziua cind faceam 28 sapt.
Au avut 1250g-Filip si 1000g Carina si aprox 35 cm(nici nu i-au masurat ca lumea).Nu au respirat singuri, Carina a fost intubata 4 zile, Filip 7.El a facut si un pneumotorax, ni se spunea ca sintem tineri , o sa mai avem copii.
Dar Dumnezeu ne-a ajutat si dupa 2 luni si 10 zile am ajuns acasa, Filip avea 2300g, Carina 2000.
Acum avem un an si 7 luni, si 10, 3 respectiv 9,1kg.Nu stau locului o clipa, se catara peste tot, alearga sint veseli si plini de viata.
Au stat in fundulet Filip la 7 luni , Carina pe la 8 si un pic, ea a mers in picioare la 1 an si 3 luni aproape, din pacate Filip nu merge inca dar cum s-au intimplat atitea minuni in viata lor stiu ca va veni o zi in care nu va mai avea nici el probleme.
Am facut kineto de la 4 luni pina cind s-a ridicat singura in picioare la Carina, cu el mai facem inca si am mers la bazin de la 6 luni.

Dana si comorile ei Filip Alexandru (2.06.2010) si Carina Maria(2.06.2010)
http://s1122.photobucket.com/albums/l521/Daniela_Marin/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loys spune:

Buna ,puiu meu sa nascut la 25 26 de saptamani la 900 gr si 32 de cm,Budapesta.Sarcina usoara fara greturi si nimik altceva.Acum avem 1 anisor ,4 luni si 5 zile.Am inceput sa pasim singurel .A fost operat la 3 luni de hernie..si a fost depistat de reflux gastric,....care ne mai da batai de cap dar mergem tot inainte..Avem 9kg si 210 gr..74 cm....eu zic ca e bine pt un pitic care a fost asa de mik....Multumim Joklk pt topicul asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_rainbow spune:

ne primiti si pe noi aici? noi acum v-am descoperit...
Lucas s-a nascut prematur la 35 de saptamani, sarcina a fost usoara, dar tinuta cu tratament (am pierdut 2 bebei inaintea lui la 12 respectiv 16 saptamani). pur si simplu mi s-au rupt membranele pe 13 octombrie la 22.30, iar la 00.30 se nastea puiul meu frumos in zi de sarbatoare, de SFanta Paraschiva care la protejat in momentul nasterii am facut cezariana pt ca bebe avea o circulara ft stransa de gat, au trebuit sa desfaca intai cordonul si abia apoi au reusit sa-l scoata, asta a fost primul motiv si al doilea a fost ca stiam de la o mamica de ingerasa ca bebeii prematuri este mai bine sa se nasca prin cezariana, asa nu sufera deloc si se pot reface mai bine.Lucas a avut 2700g si a scazut pana la 2500g. a avut 49 de cm si a a avut APGAR 10.
Lucas si-a tinut capul de la 6 saptamani, a stat in fundulet pe la 5 luni si jumatate, a spus mama la 8 luni si tata la un an, a mers singur de la un an si o luna. este un copil ft energic, vb toata ziulica pe limba lui, spune si cateva cuvinte, merge, nu sta locului o secunda.
avem 2 mici probleme, care medicul mi-a spus ca au timp sa se rezolve pana la 3 ani: fontanela nu e bine inchisa si testiculele nu au coborat de tot in scrot. au mai coborat un pic de cand s-a nasuct, dar nu de tot.
aaa si uitasem, el are acum un an 2 luni 3 saptamani si 5 zile si va avea o surioara sau un fratior, speram noi peste 8 luni, nu mai devreme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

bine ai venit!

lucas s-a nascut de sf Parascheva,ca sa nu se nasca pe 18 oct, cand e sf ap si ev Luca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_rainbow spune:

probabil voia sa-l cheme Paraschiv si nu mi-am dat eu seama?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

listuta de cuvinte:
mama,tata/tati,apa, papa,pipi, pempe(pampers),casa,pa, haidi, ghete, chete(sosete),teste(citeste),pom,piti(pitic),ghinda(oglinda), ganghi(cangur),pisi,ham,luca, maia,tusi(sora mea),mamaia, baba,bebe, taie(spune si tataie),ucii(papucii),catea(cartea),cre(crema),casa,tru-tru(afara),maine,paine,asta,asa,tutu(masina),pat,cana,da-mi.mai sunt cateva,dar nu le mai stiu acum.
astea-s cuvintele pe are le asociaza clar cu obiectul,alfel imita cam tot.poceste multe cuvinte si le vb pe limba lui.

stie sa iti arate limbuta,dintisorii ochii,gurita,nasucul si fiecare parte a corpului.
eu sunt multumita.

mai nou paseste pe varfuri,dar nu tot timpul.stiu ca e semn de spasm muscular. ma insel?
in rest calca pe toata talipta si alearga.

Mergi la inceput