Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (17)
Raspunsuri - Pagina 8
Anitta_O spune:
Citat: |
citat din mesajul lui elena_gd Eu sunt in alta situatie tampita...IgM negativ dar IgG foarte mare. |
Elena, nu-i tampita situatia, e cea mai misto: stii ca ai facut boala, ca ai anticorpi si ca nu mai exista pericolul sa o mai faci.Eu am IGG foarte mare la virusul herpetic, la CMV si la rubeola. Mi-ar fi parut tare bine sa-l am si la toxoplasmoza, ca am pisica, dar nu, deci e pericolul sa fac toxoplasmoza. Nu ma tem eu de asta, nici vorba de asa ceva, dar asa ca si chestie.
Maine implinesc 15 saptamani si bb nu-si face inca simtita prezeenta prin miscari. M-am ingrasat si eu vreo 4 kg in astea 15 saptamani, destul de mult. N-as vrea sa ma ingras 23 ca la sarcina precedenta. Sunt mult mai atenta la alimentatie, chiar ma mir ca m-am ingrasat in halul asta.
Ellyshor spune:
Buna seara burticute!
Anxy ma gandeam sa intreb de tine, la fel si de Deea dar se pare ca functioneaza tare bine telepatia neuronului gravid.
Ma bucur ca sunteti ok, desi Deea tu cu raceala aia....offf, imi pare rau ca te-a nimerit asa rau.
Referitor la vitamine, si eu sunt pro Iau Elevit de la 5 saptamani si pana acum(sapt 20) am luat 2 kg. Eu nu cred in fazele astea cu ingrasatul de la vitamine. Cine are tendinta de ingrasare se ingrasa pt ca asa ii este metabolismul. Si mai ales in sarcina, cand vrei, nu vrei, trebuie sa mananci.
Si ii dau dreptate Oanei, nu stiu cate vitaminte mai contin legumele si fructele. Deci, eu ma simt mai safe cu vitaminele mele "artificiale".
Elena sa stii ca IgG-ul e relevant pt infectie activa doar dc creste sau scade in dinamica. Adica daca dupa o luna refaci analiza si vezi ca s-a dublat valoarea sau a scazut mult, atunci sunt semne de intrebare.
Eu am avut la CMV IgG=413, IgM negativ. Dr a zis sa repetam peste o luna si IgG si IgM ca i se pare cam mare valoarea IgG.
Am repetat si a iesit cam la fel, IgG=415 si IgM negativ, deci asta e imunitatea mea la CMV, ff ridicata.
Va pupucesc pe toate!
Elly 20+ cu Babyboom
onutza83 spune:
ellishor iubita da unde esti ca nu te vad:)) iar fantomele?buhuhuuuuuu
Oana cu Bebe 19 +
aever spune:
Si eu iau Elevit de cand mi-a iesit testul de sarcina pozitiv. Adevarul e ca in perioada asta simt ca fructele si legumele sunt cam "artificiale" si chiar nu cred ca au tot ce le trebuie. Plus ca n-am putut sa mananc prea multe cruditati din cauza aciditatii si a greturilor, asa ca m-am simtit mai in siguranta cu suplimentul de vitamine. Incep sa ma gandesc sa trec pe Femibion 2 care am vazut ca are si omega 3 despre care am citit ca e importanta in sarcina si ca poate preveni depresia post-partum. Trebuie sa ma mai informez si eventual sa o intreb si pe ginecoloaga.
Andreea, 14+ cu BebeLUna
Ellyshor spune:
Referitor la recoltarea de celule stem, noi din pacate cred ca o sa zicem pas. Din motive financiare in primul rand, si in al doilea rand pt ca nu imi inspira ff multa incredere. Cine iti garanteaza ca celulele respective vor fi viabile peste ani si ani cand, Doamne fereste, s-ar putea sa ai nevoie de ele? Da, firma respectiva...dar lasa ca a existat si FNI, si Banca Agricola, au mii de procese pe rol si degeaba. Pana la urma e ceva de genu: prinde orbu', scoate-i ochii. Nu te mai incalzesc cu nimic procesele lungi, cand ai copilul bolnav, Doamne fereste.
DAR, daca as avea bani la dispozitie, as recolta doar asa, pt linistea mea.
Din pacate insa, cand ai rata de 600 de euro pe luna la apartament si nu te ajuta nimeni, iti stabilesti ff clar prioritatile.
Elly 20+ cu Babyboom
Anitta_O spune:
Eu iau Femibion 2 acum, am luat in primul trimestru Femibion 1. O cunosc pe tipa care lucreaza la firma ce il produce. Zice ca e foarte bun si o cred.
Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 14+
Shoshonik spune:
citat din mesajul lui Ellyshor DAR, daca as avea bani la dispozitie, as recolta doar asa, pt linistea mea. Din pacate insa, cand ai rata de 600 de euro pe luna la apartament si nu te ajuta nimeni, iti stabilesti ff clar prioritatile. Elly 20+ cu Babyboom |
Si noi am renuntat la ideea de recoltare tot din cauza banilor.Rata noastra e de 800 ron si veniturile sunt destul de mici( eu lucram cu 6 ore si cand mi s-a propus sa trec la 8ore am aflat ca voi fi mamica). Ca ajutor, ii avem pe parinti insa nu ne putem baza pe ei, nu ne vor ajuta la infinit.
Bun venit noilor gravidute, sarcini usoare si nasteri la fel.
Am o veste buna, am inceput sa ma ingras( chiar daca mai vars uneori)si cred ca am pus un kg.Ma bucur ca macar nu mai slabesc.
Pupici.
Mihaela16+ cu Eduard-Flavius
ClaraJ spune:
Buna fetelor,
Am vrut sa scriu un mesaj dupa ce ne intoarcem de la doctor si aflam ce e in burtica, insa comentariul lui ANXY referitor la cum se comporta strainii vis-a- vis de copii si cum ii cresc ei, mi se pare atit de nedrept incit a trebuit sa intervin.
Eu locuiesc de aproape 4 ani in Los Angeles, SUA si, sincera sa fiu, am un singur sfat pentru romanii care nu locuiesc prin tari straine si-si fac opinii din ziare, TV sau calatorii: daca nu locuiti intr-o tara straina, va rog eu mult nu mai scrieti chestii din auzite sau vazute pe apucatelea!!! Preconceptiile astea sunt ingrijoratoare si, sincera sa fiu, de asta nici nu dam noi inainte ca tara, ca intotdeauna am crezut ca suntem buricul pamintului si cei mai tare din parcare: hai sa ne uitam in ograda noastra si sa vedem realitatea: ca te duci la spital si nu te baga nimeni in seama daca nu ai bani si nu dai spaga, ca se abuzeaza de sentimentul matren si se cer sume imense (pentru Romania) pentru ecografii, analize, recoltare celule stem etc, ca parcurile sunt pline de mucuri de tigara si mizerie, ca restaurantele nu sunt locuri prietenoase pentru copii, ca intri in gradinite cu spagi si pile si lista poate continua.
Va spun eu cum sunt tratati copiii pe aici, cel putin, aici, unde locuiesc eu, ca America e mare si nu vreau sa generalizez: copiii sunt centrul universului lor si orice cladire, edificiu, strada contruiesc, se realizeaza avind copiii in minte, in sensul ca: toate baile sunt dotate corespunzator cu locuri speciale pentru a fi copiii schimbati si daca ti-ai uitat pampers-ul acasa , au un dispozitiv in care bagi niste banuti si-ti dau pampers-ul, exista camere -"family rooms"- unde mamele se pot duce linistite si alapta, in toate restaurantele NU se fumeaza si exista scaune pentru copii, parcurile sunt curate si inchise pentru a oferi protectie copilului, gradinitele pot fi vizitate si poti intra oriunde vrei daca te pui din timp pe lista si ai banutii necesari (sunt gradinite pentru toate buzunarele), oamenii te respecta cind esti in magazin cu carutul sau gravdida, doctorul iti vorbeste ca de la om la om si nu te ia peste picior, spitalele sunt curate, personalul uman si stai cu bebelul in camera din clipa in care a iesit din tine.
Am vazut si intilnit aici cei mai respectuosi si educati copii (sa fim atenti, insa, exceptii sunt peste tot). Insa, aici nu vine nici un copil si nu smulge, implinge, musca alti copii. Iar daca se intimpla un astfel de accident, parintele intervine imediat si corecteaza situatia!
Abia astept sa ai si tu copilul si sa calatoresti cu el/ea cu avionul!!! Sa fim seriosi! Nici un copil nu are rabdarea necesara orelor lungi de zbor! Abia ne stapinim noi, ca adulti, d-apai copiii (si vorbesc din proprie experienta, calatorim foarte mult, ca familie, sotul meu lucreaza in cinematografie si filmeaza prin toate zonele, America sau Europa)
Va rog eu mult nu mai generalizati cind vorbiti de ce se intimpla peste hotare!!! Fiecare tara e diferita asa cum fiecare familie isi creste copiii diferit! Dar de aici si pina a-i numi pe toti "jegosi, needucati etc" e cale lunga!
Toate cele bune si am sa revin dupa ce ne vedem cu medicul,
Clara - mami lui Bryce si bebe 2 - 20+
elena_gd spune:
Anitta, Ellishor este problema si daca IgG e f mare...deoarece eu am simptome usoare caracteristice bolii...e ca si cum nu ar trece niciodata, medicul infectionist mi-a spus ca daca am nororoc in vreo 5-10 ani se mai obisnuieste organismul. Dar intre timp sa nu stimulez imunitatea si sa am mare grija de mine ca poate degenera in diverse bazaconii.
Onutza m-ai linistit cu vitaminele...iau cel putin pana la urmatoarea vizita peste o luna, mai ales ca am tot 50 kg ...ceva mai putin ca la inceputul sarcinii, slava Domnului ca bebe e in grafic.
Eu am primit gratuit de la doctorita mea (aici in Polonia) 2 pachete promotionale (cu 12 pastilute) pentru ca le avea gratuite de la distribuitor ca cik ar fi nou aparute cele cu DHA...sunt doua pilule, una cu vitaminele si mineralele si alta gelatinoasa cu acizii DHA si ETA si vit E.
In ceea ce priveste modul in care se comporta medicii in spitalele din strainatate, eu am locuit si in tari europene si in America si nu ar trebui generalizata opinia negativa. Atat aici in Polonia cat si in America medicii m-au tratat f frumos, diferenta sesizata de mine e absenta curateniei desavarsite si a luxului din tarile est-europene. Cand am fost in USA in spital pentru o banala analiza am crezut ca am gresit cladirea si am mers la hotelul de langa spital...dar era chiar spitalul. Important e sa fii sanatos si sa nu ai nevoie de medici.
Elena 15+ poate cu
Ellyshor spune:
citat din mesajul lui Cuchilici Hello again! Am fost la ecografie si e fluturas sigur. Doctorita chiar i-a facut o poza la "virgulitza" si "bijuteriile" de toata frumusetea. In afara de asta, toate au iesit bine, bebe Vladut e in parametrii normali si foarte agitat (ca maica-sa) Are 193g si 15.21cm Ce baiat mareee! Abia astept urmatoarea eco Corina 17+ cu bebe Vladut |
Cori felicitari pt fluturasul grasunel si frumusel! Sa creasca mare in continuare!
Vad ca si al tau a fost fff generos cu etalarea "virgulitei" :)))))))
Striperi ii facem!
Elly 20+ cu Babyboom