ce fac daca nu vor sa ma primeasca inapoi la servi

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui vias

in contractul colectiv de munca unic la nivel national art 76 (3) scrie ”Pe o perioada de minimum 6 luni de la reluarea activitatii, considerata perioada de readaptare, salariatii care au beneficiat de concediu de maternitate si/sau concediu legal platit pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani nu vor putea fi concediati pentru motivul de necorespundere profesionala prevazut de Codul muncii.”

deci clar nu au cum sa te dea afara e si in contractul colectiv de munca la nivel nationalla care toate firmele, private sau de stat, sunt obligate sa se alinieze

Mamica lui JR

Si unde scrie ca desfacerea unui contract de munca trebuie neaparat sa aiba la bqaza necorespunderea profesionala? Sunt nshpe posibilitati altele decat necorespunderea profesionala. Ca sa nu mai spun ca CCMN nu mai este in vigoare - dar chiar daca ar fi.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

in primele 6 luni se considera perioada de reacomodare, este specificat ca nu se pot da sanctiuni, avertismente..s.a.m.d.

Mergi la inceput

Scrie undeva ca nu poate fi desfacut un CM pentru oricare alt criteriu decat necorespunderea profesionala? Nu scrie.
In final reiterez ideea ca si CCMN nu mai este valabil, deci azi se poate desface CM pt orice criteriu nu mai exista nici o restrictie legala.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

nu...dar care ar fi criteriul ala daca esti intr-o perioada dereacomodare???????

mie personal mi se pare ca esti cam "gigi contra" si cred ca daca vrem sa cautam cu adevarat motive..intotdeauna se vor gasi...

Mergi la inceput

Poate ca par "gigi contra" - am eu asa o deformare profesionala - nu pot sa discut anumite aspecte decta doar si numai doar prin prisma legilor in vigoare. Fiind o sectiune de profil - de 11 ani incoace nu am putut in principiu decat sa incerc sa furnizez informatii cat mai curate, cat mai exacte tocmai pentru ca cei/cele care le-au solicitat am simtit ca se vor baza in mare masura in viata lor in a-si rezolva problemele personale.
Si cum acest gen de probleme se rezolva doar si numai doar conform prevederilor legale in vigoare orice am discuta in afara acestor prevederi sunt doar discutii care nu au si nu vor avea nimic comun cu realitatea sau cu vreo posibilitate legala. Asta am dorit sa se inteleaga in primul rand fie ca ne place fie ca nu ne place.
Recunosc faptul ca sunt destul de strict la acest capitol pentru ca nu merge altfel. Asta e ideea. Imi cer scuze daca sunt incomod.
Stiu ca e un forum dar trebuie facuta departajarea intre discutii generale, impresii, pareri care pot sa fie incorecte sau inaplicabile si ceea ce in mod real se aplica.
In general (in mare masura) in viata de zi cu zi se vor aplica doar prevederile legilor. Scrie asta? Da. Ok se aplica ce scrie acolo. Nu scrie? Ok nu avem ce discuta

Mergi la inceput