Ce sa facem?
Raspunsuri - Pagina 2
marius spune:
1. Si fetele mele au pierdut in greutate dupa ce au iesit din maternitate este ceva des intalnit.
2. Categoric doar alaptatul constant este solutia cea mai potrivita pentru copil si mama. Psihologia aceasta " nu am lapte suficient", "nu se satura copilu" este extrem de des intalnita mai ales la parintii aflati la primul copil si in primele 2-3 saptamani de la nasterea acestuia.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
hannen spune:
Eu nu am inteles care este prima ingrijorare,galma de la san sau faptul ca bb nu a luat in greutate?
Galma de la san inseamna canale infundate si eu recomand din experienta unei femei care a alaptat 3 copii,masaj.Se umezeste un prosopel micut cu apa calduta si se maseaza sanii.Si nu sotia trebuie sa faca operatiunea asta,ci sotul,pt. ca este f. dureroasa si sigur ea nu ar suporta sa se maseze singura (adica sa o faca corect).
Si tot din experienta eu recomand sa nu va stresati cu cantaritul copilului(va stresati si voi si stresati si copilul).Laptele nu curge asa usor la muls,asa cum curge cind trage bb.
Sunt pe fuga,daca imi amintesc ceva o sa revin.
Whatever happens don`t let go of my hand!
LoraG76 spune:
AkaManah, eu iti zic din experienta..mai insistati putin, macar cateva zile, doar cu lapte de la san si abia apoi luati decizia corecta.
Am trecut prin asta si stiu cum e si stiu si cat de vinovata m-am simtit ca nu am incercat si mai mult...dar, la momentul respectiv, atat am putut eu duce.
Adelina e o mancacioasa si nici in ziua de azi, cand are 1 an si 3 luni, nu se satura cu una-cu doua. Cand am venit cu ea din spital - unde ma avertizasera asistentele - o sa va manance si pe voi - ziua nu dormea mai mult de 10-15 minute, iar noaptea daca dormea o ora legat eram cei mai fericiti si odihniti parinti din lume...si nu avea colici, pur si simplu voia sa manance si tipa si se agita pana o puneam la san..ajunsese ca un accesoriu, o prelungire a sanului...oriunde ma invarteam eram cu ea agatata de mine. Facusem niste rani de mai-mare dragul, ma dureau sanii ingrozitor, de ma apuca plansul de durere, copilul nu dormea...dar am incercat sa nu ii dau LP. Dupa 2 saptamani nu am mai rezistat psihic si i-am dat primii 60ml de LP in completare - a baut cam 50 ml si a dormit, neintoarsa, pentru prima data, 30 de minute in timpul zilei. waw, mi-am zis...asta e solutia. In primele 2 luni asa am dus-o, san, apoi completare. In a treia luna imi curgea sange din sani, asa rau era...atunci am alternat mesele - una san, una LP...si tot asa. Din fericire, Adelina nu a renuntat la san, a mancat si LM si LP pana la 9 luni, apoi am inceput eu serviciul si am renuntat si la alaptat, pentru ca nu prea mai voia si nici nu mai aveam mare lucru, rarindu-se considerabil mesele cu LM.
Acum, la voi, doar voi 2 stiti care e situatia si ce e mai bine si pentru voi si pentru bebe, dar daca mai rezista Delia, mai lasati macar o saptamana sa treaca, cumpara-i si ceai pentru stimularea lactatiei, spune-i sa-si maseze mereu sanii sub apa calduta sa se deschida bine canalele si rezistati cateva zile fara LP, sa vedeti daca nu se imbunatateste situatia.
Si, mai ales, renuntati la cantar pana la 1 luna.
Multa bafta!
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
szivarvany spune:
Pt galma eu am facut masaj, sub jet de apa calda, la dush, doar asa am rezistat.
Si acum voi fi gica-contra, imi cer sucze celor care ma vor arde pe rug: insistati da, cu alaptatul.
Dar daca pediatrul care supravegheaza copilul spune ca este infometat dupa 3 saptamani de alaptat exclusiv, sa l credeti.
Spun asta din experienta pur personala si mi asum cele scrise.
Si nu e capat de tara daca un copil e hranit mixt, o spun asta pt ca sotia ta sigur nu are nevoie de depresie crunta daca cumva nu va reusi performantele din carti.
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
Sabina spune:
cum mai sunteti?
ma gandeam, bebe are octer? copilasii cu icetr cresc mai incet in prima luna.
Icterul e fiziologic si trece...cu lapte de mama :) Trebuie puys copilul la san f f des, ca e mai adormit daca are icter.
sper ca ati renuntat la biberon.
Daria, pai eu n-au alaptat exclusiv deloc :( si s-a creat un cerc vicios :(
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Laura25 spune:
Sabina, nu stiu daca Aka are timp acu sa intre. Eu am vorbit aseara cu sotia lui si mi-a explicat ca treburile decurg cam asa: bebe vrea sa manance, este pus la san (ea zice ca sta si jumate de ora la un san, jumate la celalalt) apoi adoarme, doarme vreo jumate de ora si se trezeste si plange. La faza asta ea spune ca nu il mai pune la san pt ca nu mai are ce suge si ii da lapte praf. Bea o masura (30-40ml) si doarme 2-3 ore. Noaptea se trezeste de 2 ori si de fiecare data e pus la san. Banui ca si atunci urmeaza biberonul, dar nu sunt sigura. Mamica zice ca cel mic trage, suge vartos, simte ca ii curge laptele prin sani, pe canale. Dar ea crede ca nu e deajuns. De azi am inteles ca a inceput sa ia galactogil (galactofor!?). Eu sper din suflet sa ajunga sa renunte la biberon de tot. Mi se pare insa un lucru foarte bun ca e pus copilul la san si tinut mult inainte de a i se da biberonul.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Sabina spune:
:) am inteles,
spune-i ca dupa juma de ora CLAR trebuie la san. Cum adica nu mai e lapte. Nu are cine sa o convinga? au dat de consultanta de lactatie?
Inca se mai poate intoarce roata favorabil.
pe laptematern.ro au intrat?
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Laura25 spune:
Eu le-am zis multe... dar la un moment dat am simtit ca sar calul si ca daca vor sa imi urmeze sfaturile, o vor face. Dar daca ei cred ca e mai bun altfel, nu e cazul sa insist mai mult decat am facut-o deja. Le-am dat si mai multe link-uri pe net. Nu stiu daca au cautat consultanta de lactatie.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura25 Sabina, nu stiu daca Aka are timp acu sa intre. Eu am vorbit aseara cu sotia lui si mi-a explicat ca treburile decurg cam asa: bebe vrea sa manance, este pus la san (ea zice ca sta si jumate de ora la un san, jumate la celalalt) apoi adoarme, doarme vreo jumate de ora si se trezeste si plange. La faza asta ea spune ca nu il mai pune la san pt ca nu mai are ce suge si ii da lapte praf. Bea o masura (30-40ml) si doarme 2-3 ore. Noaptea se trezeste de 2 ori si de fiecare data e pus la san. Banui ca si atunci urmeaza biberonul, dar nu sunt sigura. Mamica zice ca cel mic trage, suge vartos, simte ca ii curge laptele prin sani, pe canale. Dar ea crede ca nu e deajuns. De azi am inteles ca a inceput sa ia galactogil (galactofor!?). Eu sper din suflet sa ajunga sa renunte la biberon de tot. Mi se pare insa un lucru foarte bun ca e pus copilul la san si tinut mult inainte de a i se da biberonul. Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
fix la fel a mancat si potoroshica mea. Stateam si 1 ora la o masa.Tragea cu fortza primele gurite, si apoi...eram suzeta. Evident, dupa juma de ora/o ora, urla. I-am mai dat de 2 ori biberon, cand urla, si a mancat fix 30ml -deci clar nu ii iera foame.
Dupa cateva zile,am inceput sa invatz cum sa o tin treaza mai mult la san - gadilat, tras de falcutze etc.
Totul s-a imbunatatit pe la 1 luma, cand s-a dus icterul.
Si mai bine a fost cand o luam in pat cu mine, ii dadeam un san in gura, si stateam asa aproape toata noaptea. Isi mai aducea aminte, mai tragea 3 gurite, etc.
Intre timp, foloseam pompa sa gfolesc celalalt san/sanii, sa provoace lactatie si sa tina in forma canalele. Asa, treceau si nodulii.
Un timp, o tineam o masa la un san. Celalalt san il pompam cand era prea plin. Urlatoarea masa, la celalalt san. Si tot asa.
Cand lucrurile s-au linistit, pompam atat cat sa imi relaxez sanul.
Galafor am luat si eu, dar cel mai bun mi se paruse galactogil-ul si ceaiurile.
AkaManah spune:
Va multumesc pentru sfaturi. Mult de tot. Ne-au incurajat sa continuam sa incercam sa primeasca ssanul. Au fost niste zile grele in care Delia a avut un san umflat si rosu. I-am facut si 5 masaje/zi cu mila caci mi se rupea sufletul cand vedeam ca o doare. Azi noapte, insa, am vazut un pic de ceva rosu in jurul guritei lui Tudor. Un pic ne-am speriat, eu nu am mai dormit mai deloc dupa. De dimineata l-a pus la san, ca de fiecare data si am vazut din nou un lichid rosiatic pe san si in jurul guriteti lui bebe al nostru. Sanul nu mai este rosu si este moale acum. Presupun ca bebe a desfundat canalele problema. Sa speram ca e in regula si ca vine laptic acum. Incercam sa ii reducem ratia de LP pana la eliminare. Icter nu are. A facut foarte putin la spital dar neonatologul ne-a asigurat ca nu e o problema intrucat avem aceiasi grupa de sange amandoi si icterul nu va fi serios. Acum doarme dupa o ora de povestit intens in care am constat ca are din ce in ce mai multa putere si face miscari surprinzatoare. Niciodata, nici noaptea nu am eludat alaptatul la san chiar daca nu ii ajungea lapticul.Mai revin cu stiri depre bebe. Acum suntem mai linistit. Azi vine cineva care lucreaza cu lauze si este foarte priceputa la alaptat. Sper ca o sa reusim. Ce ne facem insa daca nu mai vine laptic? Se mai poate face ceva? Relactare? Multumesc Laura pentru sfaturi. Esti o nasica de nadejde!
Lasati-va de fumat, renuntati la alcool, treceti la o dieta sanatoasa, nu mancati seara tarziu si in doua saptamani o sa pierdeti 14 zile!