Politica natalitatii

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina
Oricum ma indoiesc ca majoritatea fortei de munca si tinerii vor lua cu asalt constructiile si santierele romaniei. Revenim la vechea discutie locuri de munca in agricultura se gasesc, probabil si prin constructii dar in general lumea care a trecut macar prin liceu nu este interesata de aceste locuri de munca. si in nici un caz tinerii.

Eu cred ca daca li se ofera joburi, tinerii lucreaza. Cand zic joburi ma refer la slujbe adevarate nu tepe. Sa aibe omul siguranta ca va fi platit, ca se respecta legile, nu munca 12 ore si plata 8 ore, ca exista protectia muncii, ca au echipamentul necesar, li se face educatie si sunt platiti un salar decent.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

mie imi plac astea cu sa creeze locuri de munca, sa ofere locuri de munca la tineri sa nu mai plece din tara. Ai si vreo idee concreta de cum ar trebui facuta chestia asta? spune-mi si mie cateva masuri concrete ca nu creeaza statul locurile de munca peste noapte fara numar fara numar, decat in administratie probabil unde suntem de acord ca sunt deja prea multi si ar mai trebui redusi.

normal ca nu sugeram sa creeze locuri de munca tot la stat, ca altfel nu s-ar rezolva mare lucru.
sa creeze facilitati pt. firme, sa atraga investitori etc etc. si la urma urmei, ei trebuie sa gaseasca solutii, de asta i-am ales, sa rezolve problemele, sa vina cu idei. asta e jobul lor, eu am alt job.
cum de in alte tari se poate, la noi nu...

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Citat:
citat din mesajul lui cleo78
Uite de aia Deceneus, sunt pro centralizare. Pt ca am fost in 3 institutii in care angajatii practic isi bat joc de oameni, nu sunt pt sustinerea familiei, ci din contra.... eu eram in forma, dar erau si mamici cu o proaspata cezariana, si copilul nascut de cateva sapt. cu ele... dificil de intrat cu carut etc. Ma gandesc ca cine are si gemeni... nu are abordarea asta.

Foarte rau ca ai impresia ca din cauza descentralizarii ai fost plimbata pe drumuri.
Ai fost plimbata din cauza centralizarii, pentru ca, cei de la sector au doar atributii sa preia dosarele, dar ele se prelucreaza undeva la centru.

Eu am solicitat transferul deosarului de pensie al mamii de la un oras in altul in acelasi judet, si din start mi-au spus ca dureaza trei luni. In final cele trei luni au fost 6.
Si daca l-ar fi dus un curier pe jos, cei 75 km i-ar fi parcurs in maxim doua zile.
Procedura a fost urmatoarea:
Operarea dosarelor se face la Bucuresti. Cei de unde pleca dosarul au trimis datele la Bucuresti si de acolo au ajuns la destinatie. Probabil transferul datelor s-a facut online, dar in 6 luni. Daca evidenta era descentralizata cu siguranta se miscau mult mai repede.

Aceeasi situatie este si in sanatate.
Se tine evidenta centralizata si se opereaza la Bucuresti intr-o baza de date pentru toata tara.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

deceneus, bati campii. Se vede ca nu ai copii, si nu ai avut treaba cu actele. Sa iti explic ca la o gravida: toate dosarele se depun la sectorul unde locuiesti. Toate se rezolva/aproba acolo. Raspunsul vine ... in cateva luni.
Unele regularizari se rezolva in alte sedii. Pt ca nu au spatiu, diferite departamente sunt imprastiate in diferite colturi, unele reclamatii se rezolva numai in Ion Campineanu; iar dupa aprobarea dosarelor de alocatie si cel de CIC, acestea au fost trimise la cladirea de la Electroaparataj. Tot acolo se fac reclamatiile pt alocatiile neprimite (o sa fii ingrozit cate cazuri sunt in Bucuresti - de cate ori am fost erau pe putin 30 pers. acolo), in garaj.

Nu compara situatia ta cu a mea. E diferita. Nu stiu cum e la pensii, inca nu am ajuns acolo (nu vreau sa vad, soacra mea e inca in proces cu Casa de Pensii ca i-a sub calculat), dar mama ta deja avea dosarul aprobat, nu avea de lupta cu actele, ci doar a facut un schimb de domiciliu.

Un alt exemplu, e facutul unui certificat de nastere.

Si stii cand mi=am dat seama ca se poate altfel? cand am plecat. Cat eram in Ro, eram multumita de asa cum era, pt ca dupa lupte seculare si frustrari ingrozitoare reuseam sa rezolv ceva. Gluma gluma, dar in Belgia e mult mai centralizat. Am dus o singura data actele mele, pe cand in Ro am facut dupa nasterea copilului 4 dosare aproape identice si le-am dus in aceeasi cladire,la aceeasi persoana, si cu 4 nr de inregistrare. Asta asa, ca o comparatie. E si in belgia birocratie, ba chiar mai multa, dar sistemul merge. In plus, daca fac o reclamatie, cineva se intereseaza si se iau masuri.
Acum vreau sa fac reclamatie contra belgienilor de la transportul in comun . Sa testez sistemul lor.

edit: deceneus, inca un lucru, despre sistemul de sanatate. Iar esti rupt de realitate. E normal ca toata tara sa se tina evidenta centralizata intr-o baza de date pentru toata tara. Atat ca se opereaza in ea din toata tara. Atat ca sunt multe probleme in aplicatia aia... licitatia pt realizarea ei a fost castigata cu shpaga, facuta pe fuga, cu bug-uri (exista introduse 2CNP-uri identice la 2 dr diferiti), problema e ca nu nici nu se doreste rezolvarea problemelor in aplicatie, si nici macar pedepsirea celor care adauga date aiurea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

mi se pare puerila chestia asta, sa te bazezi pe copiii inca nenascuti, sa prelungesti varsta de pensionare si alte masuri utopice... (desi asta cu marirea varstei de pensionare nu e chiar o tragedie...) insa ce ma deranjeaza cel mai mult este ca aplica o politica din asta de lasitate. trag tot pe cei care muncesc, tot pe cei care contribuie.
in loc sa desfiinteze hotiile, evaziunea fiscala, delapidarile, in loc sa ia de la cei care nu platesc impozite deloc, care au datorii uriase, nu... iau tot de la cei care din putinul lor castig platesc legal taxe si impozite.
e ca si cum la job sunt 2 colegi: unul lenes care nu face nimic si unul care rezolva totul bine si repede, iar cand mai vine ceva in plus de lucru seful decide sa-i dea celui harnic, pentru ca e sigur ca el va rezolva problema bine si rapid, in loc sa-si bata capul cu cel lenes care stie ca nu va face nimic si nu va rezolva nimic.
nu e corect. si plus de asta, probabil cei doi angajati au aceleasi drepturi legale...

zebra roz

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

mi se pare puerila chestia asta, sa te bazezi pe copiii inca nenascuti, sa prelungesti varsta de pensionare si alte masuri utopice... (desi asta cu marirea varstei de pensionare nu e chiar o tragedie...) insa ce ma deranjeaza cel mai mult este ca aplica o politica din asta de lasitate. trag tot pe cei care muncesc, tot pe cei care contribuie.
in loc sa desfiinteze hotiile, evaziunea fiscala, delapidarile, in loc sa ia de la cei care nu platesc impozite deloc, care au datorii uriase, nu... iau tot de la cei care din putinul lor castig platesc legal taxe si impozite.
e ca si cum la job sunt 2 colegi: unul lenes care nu face nimic si unul care rezolva totul bine si repede, iar cand mai vine ceva in plus de lucru seful decide sa-i dea celui harnic, pentru ca e sigur ca el va rezolva problema bine si rapid, in loc sa-si bata capul cu cel lenes care stie ca nu va face nimic si nu va rezolva nimic.
nu e corect. si plus de asta, probabil cei doi angajati au aceleasi drepturi legale...

zebra roz

si eu cred, ca tine, ca eliminarea coruptiei va duce la cresterea increderii, sigurantei, si linistii familiale, deci inclusiv a natalitatii. Si de ce nu, a job-urilor, micilor afaceri, etc.

Multi se agita de anii care ii primesc concediu, si de bani. Dupa ce am citit cum e in alte state, unde concediul de crestere este 3 luni, si inscrierea pt o cresa se face dn primele luni de sarcina...imi dau seama ca in Ro, vor fi familii care vor face copii pt bani, dar cei care fac cu tot sufletul, sunt speriati de nesiguranta.
In momentul asta, consider ca primul pas spre evolutie este eliminarea coruptiei, aplicarea legislatiei cu strictete, inclusiv pt aia de sus, diminuarea si eficientizarea numarului de angajati la stat.

Nu stiu daca e real sau fake, dar circula pe meil un citat al lui CIcero:

"Bugetul trebuie echilibrat,
Tezaurul trebuie reaprovizionat,
Datoria publica trebuie micsorata,
Aroganta functionarilor publici trebuie moderata si controlata,
Ajutorul dat altor tari trebuie eliminat pentru ca Roma sa nu dea faliment.
Oamenii trebuie sa invete din nou sa munceasca in loc sa traiasca pe
spinarea statului."

( Cicero , anul 55 inainte de Hristos)

In concluzie nu s-a modificat nimic de 2066 de ani !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

off topic:
nu sunt cuvintele lui cicero; ii sunt atribuite lui cicero de taylor caldwell, in romanul "a pillar of iron".

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui corap

off topic:
nu sunt cuvintele lui cicero; ii sunt atribuite lui cicero de taylor caldwell, in romanul "a pillar of iron".

merci. Asta e interesant.
Ia sa caut romanul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

cicero sau ne cicero cine a scris textul are perfecta dreptate mai putin partea cu ajutatul altor state. Daca vrem UE si alte alea nu prea poti sa te izolezi.

pe copiii nenascuti trebuie sa te bazezi pentru ca asa functioneaza sistemul de pensii, asta daca ai in minte o strategie oarescare. Daca guvernantii vad prezentul doar si cum sa faca bani pt pensii acum e simplu sa zici hai sa ne imprumutam fara sa te gandesti la intregul sistem gen politici de sustinere a natalitatii etc etc. Din pacate cam asta se intampla astazi, guvernantii trateaza problema individual fara sa investigheze si cauzele care au cauzat-o (natalitate scazuta, pensionari super anticipate, coruptie etc).

Mergi la inceput