Politica natalitatii
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Politica unui stat in ceea ce priveste natalitatea tine mai mult de strategia acelui stat. Este o politica pe termen lung care insa are efecte pe termen scurt si mediu. Daca se doreste poate fi privita si ca si o politica investitionala ceea ce denota asumarea costurilor de rigoare. Din nefericire asa cum vad eu cel putin cei care sunt in situatia de a-si asuma astfel de responsabilitati nu au o viziune nici macar pe termen mediu cu atat mai putin pe termen lung. Politica actuala este caracterizata dupa mine in primul rand pe amibuitate si nonprofesionalism. |
Nu au viziune in nici un domeniu, nu doar in politica natalitatii.
Ce pare interesant este ca au mostenit o idee anterioara lui '89 si au continuat-o, asa cum continua si constructile megalomane sau inutile ca: stadioane, gondole suspendate, sali de sport, sau Catedrala Manturirii Neamului.
Citat: |
citat din mesajul lui marius Un alt aspect imporant cred ca ar fi si un raspuns bine definit ca si concept - daca se doreste un stat social sau un stat liberal. Insa avand in vedere faptul ca in momentul de fata exista o coalitie ce se numeste Uniunea Social Liberala este destul de relevant (cel putin pentru mine) ca politica actuala nu are nici o legatura cu conceptele politico-economice fiind in fapt o simpla reflexie a ceea ce a fost si pana acum si anume accesul la putere si la banul public, singurul scop fiind innavutirea pe termen scurt si foarte scurt. |
Acum nu se face nici politica sociala nici liberala.
In guvernarea tariceanu a fost stimulat consumul, si asta a dus la o supraincalzire a economiei, dupa care era normal sa fie un recul, dar nu de amploarea celui actual.
Acum s-a trecut la extrema cealalta, se taie de la consumul populatiei sa se faca investitii imobiliare inutile. Se practica o politca socialista cu investiti de stat, in dauna consumului populatiei.
Orice exagerare in politici liberale sau sociale atrage efecte nedorite, dar asta ar fi alta tema de discutie.
Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monabella/monabella.jpg)
monabella spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO La unele femei ar trebui sa se ligatureze trompele prin ordin judecatoresc. Natalitatea momentan este crescuta, dar in marea majoritate a cazurilor nu este vorba de femei care pot oferi o copilarie sanatoasa, din pacate. **Fur is for petting*** http://accesoriisihaine.blogspot.com http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916 |
Natalitatea e crescuta dar nu e in tarile si familiile care sa pot ofere copiilor o viata sanatoasa. De regula in tarile cele mai sarace paturile cele mai sarace au copii f. multi. Nu, unde s-a inregistrat locuitorul al 7-lea miliard? In Philipine parca.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
cleo78 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Deceneus
Nu au viziune in nici un domeniu, nu doar in politica natalitatii. Ce pare interesant este ca au mostenit o idee anterioara lui '89 si au continuat-o, asa cum continua si constructile megalomane sau inutile ca: stadioane, gondole suspendate, sali de sport, sau Catedrala Manturirii Neamului.
Acum nu se face nici politica sociala nici liberala. In guvernarea tariceanu a fost stimulat consumul, si asta a dus la o supraincalzire a economiei, dupa care era normal sa fie un recul, dar nu de amploarea celui actual. Acum s-a trecut la extrema cealalta, se taie de la consumul populatiei sa se faca investitii imobiliare inutile. Se practica o politca socialista cu investiti de stat, in dauna consumului populatiei. Orice exagerare in politici liberale sau sociale atrage efecte nedorite, dar asta ar fi alta tema de discutie. Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt ) |
apropos de teorii, astea le-a aplicat Ceausescu. Femeile cu multi copii stateau acasa, primeau case ieftine (gratis) si ajutor pt copii; ieseau la pensie mai repede etc. Ce au ajuns acesti copii care nu au vazut parintii lucrand? tiganii cantatori in metrourile straineze de acum, ciorditori, sau plangatorii care lalaie nu le da statul nimic, ca mai bine era pe timpul lui Ceasca etc.
Un mijloc mult mai corect de a sustine natalitatea este de sustinere de crese, de deduceri de impozit pt parintii lucratori; pt copiii inscrisi la cresa - deduceri de impozit tot pt parintii lucratori; oferirea de alternative de lucrat 6 ore (desi e practic imposibil de gestionat asta la firmele private, unde un angajat e bun de sta 10 ore..); de deducerea de la CAS a o parte din pretul consultatilor la pediatria privata, retete compensate la anumite medicamente etc.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
histamina spune:
stimulentul de intoarcere la job,inaintea celor 2 ani ai strumfului e de 130 de lei,500 de lei sunt doar pt cele care au prins doar 1 an.
la cresa daca prinzi loc, nu iti plateste nimeni nimic,ba poti avea "norocul" sa iti bata copilul,cum am patit eu.
am muncit ca nebuna, am plecat de lo job direct sa nas,extrem d eprematur,ce-i drept si, dupa prenatal, minune ,am luat 60% max din cat contribuisem,ca :sia asa aveti prea mult,doamna.
nu contau chelutielile.mi-au gresit indeminizatia de 5 aori,apoi mi-au dat 2 indemnizatii in plus.abia astept sa mi le ceara,ca eu ii instiintasem ca-s deja la munca!
in final nu am stiut nici cat iau si nici cand iau,in fiecare luna diferit,iar diferenta nu am mai vazut-o.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ramonika/Ramonika.jpg)
Ramonika spune:
ca sa rezolve problema cu "n-o sa aibe cine sa ne mai plateasca pensia" ce-ar fi sa:
- creeze mai multe locuri de munca
- sa sanctioneze pe cei care muncesc la negru
- sa ofere locuri de munca pt. tineri, astfel incat ei sa nu mai plece din tara
- sa nu mai permita pensionarile fictive "pe caz de boala" si sa le anuleze pe cele existente
- sa minimizeze numarul celor asistati social cu putere de munca, dar care prefera sa traiasca din acest ajutor decat sa lucreze
astea ar fi primele masuri care trebuie luate, nu sa-si puna speranta in niste copii nenascuti inca...
Ramonika
![](mamica.gif)
![](copilas.gif)
![](rok.gif)
![](cat.gif)
zebra roz
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui histamina stimulentul de intoarcere la job,inaintea celor 2 ani ai strumfului e de 130 de lei,500 de lei sunt doar pt cele care au prins doar 1 an. la cresa daca prinzi loc, nu iti plateste nimeni nimic,ba poti avea "norocul" sa iti bata copilul,cum am patit eu. am muncit ca nebuna, am plecat de lo job direct sa nas,extrem d eprematur,ce-i drept si, dupa prenatal, minune ,am luat 60% max din cat contribuisem,ca :sia asa aveti prea mult,doamna. nu contau chelutielile.mi-au gresit indeminizatia de 5 aori,apoi mi-au dat 2 indemnizatii in plus.abia astept sa mi le ceara,ca eu ii instiintasem ca-s deja la munca! ![]() in final nu am stiut nici cat iau si nici cand iau,in fiecare luna diferit,iar diferenta nu am mai vazut-o. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea |
haoleo, ca uitasem.
Si eu m-am itnors mai devreme la munca, cu juma de an. Ma duc sa ii informez, sa imi opreasca banii, dar sa imi dea stimulentul.
Am mai primit inca pt 1 luna banii, si stimulent abia peste 3 luni. M-am dus la ei de 3 ori. Nu am rezolvat nimic. M-am linistit, ocupata de bolile comunitatii. Peste un an, primesc din Ion Campineanu o scrisoare prin care sunt SOMATA sa returnez banii luati necuvenit.
Imi iau in mana bratul de cereri depuse, si ... ma duc la o institutie, unde intr-o imcapere gasesc 2 pers. la 5-6 calc. , in altul ascult o conversatie de sopping, sunt trimisa la a 3lea unde era un miros de tigara.... Cu tanti asta chiar m-am certat. Aecle 3 luni nu am primit sumplimentul..pt ca de fapt ea avea alt dosar la ea. Si tot ea ma trimitea pe mine sa ma duc inapoi la directia de sector sa rezolv acolo.
Ca sa nu va zic ce dezordine avea in acte - cam ca in jucariile fiicei mele.
Cu aceeasi institutie se lupta sotul acum sa ne opreasca alocatia, pt ca noi am aplicat in alta tara. Mi-au cerut contractul de munca, certificat de nastere , buletin si inca ceva. Eu contractul de munca nu il fac public la un asa haos.
Si mi-am plans neputintza aici.
Whatever, cred ca trebuie inceput cu purificarea sistemului. Dat afara si centralizat. Pt ca evident, descentralizat, e bataie de joc la adresa omului.
Sa va zic de cele cateva drumuri la directia de sector, unde un nene mi-a refuzat dosarul pt nu stiu ce chestie si peste 2 zile, altul mi l-a acceptat?
Sau poate de angoasa din ianuarie 2009 din Electroaparataj?
Si toate pt un singur lucru: concediu de crestere copil.
Uite de aia Deceneus, sunt pro centralizare. Pt ca am fost in 3 institutii in care angajatii practic isi bat joc de oameni, nu sunt pt sustinerea familiei, ci din contra.... eu eram in forma, dar erau si mamici cu o proaspata cezariana, si copilul nascut de cateva sapt. cu ele... dificil de intrat cu carut etc. Ma gandesc ca cine are si gemeni... nu are abordarea asta.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marina/Marina.jpg)
Marina spune:
mie imi plac astea cu sa creeze locuri de munca, sa ofere locuri de munca la tineri sa nu mai plece din tara. Ai si vreo idee concreta de cum ar trebui facuta chestia asta? spune-mi si mie cateva masuri concrete ca nu creeaza statul locurile de munca peste noapte fara numar fara numar, decat in administratie probabil unde suntem de acord ca sunt deja prea multi si ar mai trebui redusi.
Citat: |
citat din mesajul lui Ramonika ca sa rezolve problema cu "n-o sa aibe cine sa ne mai plateasca pensia" ce-ar fi sa: - creeze mai multe locuri de munca - sa sanctioneze pe cei care muncesc la negru - sa ofere locuri de munca pt. tineri, astfel incat ei sa nu mai plece din tara - sa nu mai permita pensionarile fictive "pe caz de boala" si sa le anuleze pe cele existente - sa minimizeze numarul celor asistati social cu putere de munca, dar care prefera sa traiasca din acest ajutor decat sa lucreze astea ar fi primele masuri care trebuie luate, nu sa-si puna speranta in niste copii nenascuti inca... ![]() Ramonika ![]() ![]() ![]() ![]() zebra roz |
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bird70/bird70.jpg)
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Marina mie imi plac astea cu sa creeze locuri de munca, sa ofere locuri de munca la tineri sa nu mai plece din tara. Ai si vreo idee concreta de cum ar trebui facuta chestia asta? |
Cand a lovit criza in Australia si o gramada de oameni si-au pierdut locurile de munca in constructii, statul a avansat niste proiecte care erau planuite pentru mai tarziu, doar ca sa absoarba forta de munca de pe piata. Acum se lucreaza in delir la infrastructura, largesc autostrazi, fac drumuri, se construieste un spital nou care va fi ultra-modern, se largeste barajul la sursa de apa a orasului, la mine in suburbie se construieste o biblioteca, un centru comunitar si un complex de piscine. In felul asta statul a creat joburi si a evitat problemele pe care alte tari le au cu somajul si problemele asociate cu lipsa locurilor de munca. Asta pentru cei din constructii. Dar cu masuri similare se pot crea locuri de munca si se poate stimula populatia.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marina/Marina.jpg)
Marina spune:
Asta ar fi o solutie sa absoarba forta de munca ramasa din constructii dupa caderea pietei imobiliare ( presupunand ca exista bani pentru a fi investiti in infrastructura la nivelul asta) . Oricum ma indoiesc ca majoritatea fortei de munca si tinerii vor lua cu asalt constructiile si santierele romaniei. Revenim la vechea discutie locuri de munca in agricultura se gasesc, probabil si prin constructii dar in general lumea care a trecut macar prin liceu nu este interesata de aceste locuri de munca. si in nici un caz tinerii.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cleo78 Uite de aia Deceneus, sunt pro centralizare. Pt ca am fost in 3 institutii in care angajatii practic isi bat joc de oameni, nu sunt pt sustinerea familiei, ci din contra.... eu eram in forma, dar erau si mamici cu o proaspata cezariana, si copilul nascut de cateva sapt. cu ele... dificil de intrat cu carut etc. Ma gandesc ca cine are si gemeni... nu are abordarea asta. www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim! |
Foarte rau ca ai impresia ca din cauza descentralizarii ai fost plimbata pe drumuri.
Ai fost plimbata din cauza centralizarii, pentru ca, cei de la sector au doar atributii sa preia dosarele, dar ele se prelucreaza undeva la centru.
Eu am solicitat transferul deosarului de pensie al mamii de la un oras in altul in acelasi judet, si din start mi-au spus ca dureaza trei luni. In final cele trei luni au fost 6.
Si daca l-ar fi dus un curier pe jos, cei 75 km i-ar fi parcurs in maxim doua zile.
Procedura a fost urmatoarea:
Operarea dosarelor se face la Bucuresti. Cei de unde pleca dosarul au trimis datele la Bucuresti si de acolo au ajuns la destinatie. Probabil transferul datelor s-a facut online, dar in 6 luni. Daca evidenta era descentralizata cu siguranta se miscau mult mai repede.
Aceeasi situatie este si in sanatate.
Se tine evidenta centralizata si se opereaza la Bucuresti intr-o baza de date pentru toata tara.
Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)