Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme! (9)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NUAB spune:

cate runde ai facut din fiecare, gani?
ca banuiesc ca nu ai facut un an legat antibiotic...
cand ai facut ultima microscopie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gani spune:

Am facut 5 ture, 1 de 3 saptamani, una de 8, una de 3, una de 6, una de 11,in ordinea asta. In total 31 de saptamani am inghitit antibiotice iar 16 au fost de pauze. Microscopia am facut acum 11 saptamani inainte sa incep ultima tura (cea de 11 saptamani).











Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NUAB spune:

astept cu maxim de interes rezultatul microscopiei! succes! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Old Lyme este un oras american, în Connecticut si pentru ca a fost descoperita pentru prima data acolo, boala poarta numele orasului: Lyme.

Boala lyme era prin preajma inainte ca orasul Old Lyme sa fie infiintat.
De fapt, stramosii bacteriei care provoaca boala Lyme au fost pe meleagurile astea de mai bine de 2 miliarde ani.

Bacteria este cunoscuta sub numele de Borrelia burgdorferi (Bb), numita asa dupa omul care a descoperit-o, Willy Burgdorfer. De atunci, mai multe specii de Borrelia ca Borrelia Garini sau Borrelia Afzelli au fost descoperite.

Exista tot felul de bacterii. Unele atat de slabe, incat n-ar reusi sa infecteze nici macar un pacient imunodepresiv/SIDA în faza terminala, altele sunt asa numitele bacterii benefice (bacterii care traiesc în intestine) exista bacterii la care într-adevar trebuie sa fii foarte atent cum ar fi streptococul, si exista niste ‘gandacei’ foarte foarte infricosatori cu care nu ai vrea sa te pui cum ar fi bacteria care cauzeaza Sifilis, Treponema Pallidium. Sifilisul este tot mai greu de tratat, deoarece acesta devine foarte rezistent la antibiotice.

Acesta nu este singurul motiv pentru sifilisul este greu de vindecat: Sifilisul este o spirocheta. Spirochetele sunt bacterii deosebit de sirete care au fost ‘prin zona’ cu mult inainte de aparitia omului pe pamant.
Aceasta poveste nu este pentru cei care cred versiunea literala din primul capitol din Vechiul Testament)

Bacteriile au evoluat si au dezvoltat multe moduri de a se sustrage sistemului nostru imunitar.
Unele spirochete sunt în forma de tirbuson (cum ar fi Treponema), altele sunt mai putin spiralate cum ar fi Borrelia. Ele te pacalesc insurubandu-se in tesuturi si penetrand orice.

Acum, imagineaza-ti ca nu esti un specialist în boli infectioase si esti infectat cu Bb care cauzeaza Lyme. Ce ai face?

Ai putea suspecta ca ai Lyme pentru ca te-a muscat o capusa, dupa o plimbare în padure, si ai dezvoltat o eruptie cutanata mare în jurul muscaturii?
Vizitezi un medic, ii prezentati eruptia (daca exista asa ceva) si simptomele.
Simptomele tale pot fi practic orice în functie de câta vreme a trecut de cand ati fost muscat, ce fel de specie de Borrelia v-a infectat si cu ce alte coinfectii au venit spirochetele.

Acum, exista o sansa de 0% (mai exact, sansa este 0), ca doctorul la care mergi sa fi avut vreodata in cabinetul sau un bolnav de Lyme Cronic. Fiecare doctor stie cum sa trateze o raceala grava sau o urticarie din experienta personala, dar nu stie cum sa diagnosticheze si sa trateze Lyme.

Pun pariu ca nu te gandesti la asta atunci cand esti acolo, in cabinetul doctorului.
Pun pariu ca vei sta acolo, increzator, si iti vei pune toata încrederea (si viata, dar inca nu esti constient de asta), în mâinile medicului.
Stiinta medicala a parcurs un drum lung pana aici, nu-i asa ?

Medicul va poate spune lucruri cum ar fi:

1. “Nu aveti Lyme.”

2. “Este posibil sa aveti Lyme, nu va faceti griji, va voi prescrie unele antibiotice pentru câteva saptamâni. “

3.”Ai [] (completati orice în afara de Lyme), iti voi da [_] (completati orice) în afara de antibiotice “

4.”Ai Lyme, iti voi prescrie doze mari de antibiotice pe mai multe luni sau pana cand simptomele ti-au disparut, pentru ca borrelia se incapsuleaza in forma de cyst unde sistemul imunitar nu are ce sa-i faca, se ascunde in tesuturi, in ochi, in cartilagii, in articulatii si in toate zonele unde sistemul imunitar si antibioticele nu pot ajunge. in plus, vor exalta in sistemul nervos central unde antibioticele nu pot ajunge intr-o concentratie suficienta (dincolo de bariera sange-creier). In plus, borrelia formeaza paturi de biofilm nedetectabile de orice test de anticorpi oricat de performant ar fi.

Si daca nu luati aceste antibiotice pentru mult timp (deoarece borelia se reproduce foarte încet si antibiotice pot ucide doar cand bacteria se inmulteste), e foarte posibil sa avansati in timp la o etapa urmatoare a bolii in care, ca si in cazul sifilisului, toate organele tale, inima, creierul, articulatiile si sistemul cardiovascular vor fi devastate pana in punctul unei morti agonizante, moment in care sinuciderea e singura cale de iesire pentru ca deteliorarea fizica si psihica e atat de puternica in cazul lyme incat e probabil una din cele mai terifiante experiente la dispozitia omului.

Acum stim cu totii ca medicii:

(a) Nu au prea mult timp de discutii (dupa ce ti-au luat pulsul si tensiunea arteriala nu mai exista timp pentru a pronunta o sentinta cum ar fi cea de la punctul 4),

(b) sunt supravegheati de catre companiile de asigurari medicale sau de minister, asigurându-se ca acestia nu va vor prescrie un diagnostic mai frecvent decat media nationala pentru acea boala (in cazul in care este recunoscuta oficial).

Oh, nu ai stiut despre litera b?
Ei bine, nu conteaza.
Nu aveti Lyme.
Înca. Sau poate nu vrei sa crezi asta?
Nu trebuie sa crezi.

În fiecare zi la televizor si in reviste te confrunti cu povesti despre tot felul de boli. Esti bucuros ca nu esti bolnav si te simti increzator ca vei ramane sanatos pentru perioada ce va urma. Faci exercitii regulat, mananci sanatos, nu fumezi, iei vitamine in mod regulat. Dormi suficient si eviti stresul. In mod sigur nu veti vedea vreodata medicul si rareori veti raci.

Tu nu esti genul de persoana care sa se streseze foarte repede.
Nu esti un ipohondru.
Nu esti genul plangacios
Nu esti genul de persoana pentru care medicul dumneavoastra de familie ar prescrie vreodata un medicament-placebo.
Esti o roca greu de spart: Când sangerezi, nu pui un plasture pe taietura.
Nu folosesti nimic pentru iritatii sau basicute.
În cazul în care foarte rar aveti o durere de cap sau de stomac nu te gândesti nicicum sa iei un calmant.

Asta esti tu!

Desigur, stii ca exista lucruri cum ar fi bacteriile, dar ai încredere în stiinta medicala care va oferi un remediu (exista atatea antibiotice pe piata).

Ai auzit de tulpini de bacterii super-rezistente.
Sa scapi de gandacii astia asa greu? pe bune?

Nu ai planificat sa fii in momentul asta in aceasta situatie...

…oricum...

…nu este grozav sa traiesti într-o tara dezvoltata? Puteti obtine asigurari împotriva bolii, medicii stiu doar despre ce e important sa stie, si nicio cheltuiala nu este prea mare atunci când vine vorba de a vindeca o persoana tânara de o boala curabila!

Aceasta este ceea ce ati putea crede.

Nu esti doctor. Nu esti nici cercetator in domeniul bolilor infectioase. Nici nu esti bine educat în domeniul biologiei moleculare. S-ar putea sa fii un avocat. Te bucuri de rataciri prin natura in timpul tau liber sau este meseria ta sa fii in natura foarte mult.

Si într-o zi, prin intermediul unei intorsaturi a destinului crud, o capusa mica, un pui de capusa, o nimfa, sa-i zicem Ixodes Ricinus, isi intersecteaza calea ei cu viata ta. Acea capusa a supt in prealabil sangele unui mamifer infectat in care a gasit particele infinitezimale din una dintre cele mai vechi, versatile si viclene microorganisme cunoscute omului: Borrelia Burgdorferi (sensu lato)

Aceste granule ajung transportate de sange in fiecare ungher al corpului dumneavoastra, si, în curând incepe sa se produca mecanismele necesare hoardelor spirochetate.
Spirochetele au receptori pentru moleculele care le folosesc si ca substante nutritive si au sisteme de propulsie puternice numite flagella, cu care se deplaseaza in locurile fara oxigen sau care nu sunt la indemana sistemului imunitar.
Borrelia se va insuruba si sa va ascunde în propriile tale macrofage, tocmai in celulele defensive care ar trebui sa recunoasca spirocheta, s-o marcheze pentru bombardamentul celulelor NK si sa-o ucida!

Ai idee ce se întâmpla cu o persoana care devine infectata cu Lyme?

Iata o imagine a ceea ce se întâmpla în interiorul vostru, in interiorul tesuturilor tale.
Borrelia este în crestere, se reproduce, calatoreste, invadeaza tesuturile, mânca mielina neuronilor, nervii si deterioreaza tesuturile. În functie de genul lor, spirochete au afinitati pentru diferite parti ale corpului: pentru inima, articulatii sau sistem nervos central. Încet dar sigur, ele vor distruge articulatiile, pielea, nervii, tesuturile, creierul, ochii, rinichii, inima.

Daca ar fi sa aveti Lyme si i-ati spune medicului dumneavoastra cu ce simptome va confruntati, nu v-ar crede din simplul fapt ca aveti prea multe simptome. V-ar categorisi drept urmare ipohondru.
NIMENI nu are si dureri de articulatii si tulburari de personalitate si eruptii pe piele si dureri de cap si palpitatii la inima si si si si . Cu siguranta ceva trebuie sa fie gasit sub un microscop, sau cu un test indirect, nu?

Desigur, exista oameni care descriu astfel de lucruri, dar acestea sunt considerate ca fiind alte boli incurabile, cum ar fi ALS, Alzheimer, scleroza multipla, lupus sau orice altceva pe care medicul ar considera-o incurabila.
Bolile sunt fie din ‘cauze necunoscute’ si incurabile fie ‘boli necunoscute’ si incurabile.

Medicului îi place sa puna problema in felul asta. Atunci când ii este prezentat un studiu clinic interesant medicii moderni nu au experienta sau curajul de a pune un diagnostic clinic, doar pe baza simptomelor. Ei comanda teste.
Pentru ca fara dovezi ca pacientul este bolnav, asiguratorii urasc sa plateasca pentru un tratament scump, printre altele. Testele sunt ‘oracolele’ moderne care au putere de moarte sau de viata in fata pacientului.

În aceasta epoca moderna, exista o credinta enorma în aceste teste. Un test este un mod foarte destept, patentat si scump pentru a obtine o dovada a ceva ce e fie pozitiv fie negativ. Sau cel putin asta cred doctorii.
Niciun medic de familie sau specialist nu va pune la indoiala serios testele. El stie ca nici macar producatorii nu au pretentia de precizie 100% a vaccinului dar nu are nici o idee despre cat este acuratetea acestora de fapt.

De exemplu Western Blot si ELISA pentru anticorpi de Borrelia, sunt hidos de inexacte de cele mai multe ori. Atat de inacurate si rusinoase incat ar trebui excluse ca metode de diagnostic pentru Lyme. Medicul nu stie asta sau alege pur si simplu sa ignore asa ca vei primi testul tau si diagnosticul in ciuda acestor lucruri.
E ca un fel de ruleta ruseasca cu patru gloante intr-un butoias de sase.



SURSA

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Techno spune:

A luat cineva azitromicina (eventual combinat cu altceva)?
Vad ca exista monohidrat, mai scump, de la Sandoz si dihidrat, la jumatate de pret de la Zentiva.
De ce e diferenta asta?
Stiu ca la doxiciclina, cele monohidrat erau mai prietenoase, fara a produce efecte secundare, dar si mai scumpe decat cele clorhidrat sau hiclat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Techno spune:

O abordare interesanta:

http://www.ted.com/talks/bonnie_bassler_on_how_bacteria_communicate.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dr_rezi spune:

techno, cum te mai simti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Adaug la raspunsul de mai devreme si Natrium Muriaticum respectiv Ro/Siphyllynum (in caz ca intereseaza pe cineva si abordarea homeopata in paralel cu cea alopata)






AlesBiz-touch by magic moments * kidsmania-just for kids

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Techno spune:

Citat:
citat din mesajul lui dr_rezi

techno, cum te mai simti?


Pai bine. Eu nu m-am simtit prea rau niciodata. Ideea e ca nu mi-au disparut micile tremuraturi musculare, rare ce-i drept, dar prezente. Mai mult ideea ca le am ma deranjeaza decat ele in sine.
Am facut la dr. Gogoase WB a iesit garinii (afzelii negativ) dar in doze extrem de mici, cum a comentat domnul doctor. De asemenea a spus ca sunt rare forme adulte si chistice.
La microscopie s-au vazut spirochete dar rare si cam mici plus gemme (au vazut rezultatele si dr. Gogoase si doamna Rosca) plus anaplasma si mycoplasma.
WB o sa le vada doamna Rosca si cred ca mai bag o tura de antibiotice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NUAB spune:

Citat:
citat din mesajul lui Techno

Citat:
citat din mesajul lui dr_rezi

techno, cum te mai simti?

dar in doze extrem de mici, cum a comentat domnul doctor. De asemenea a spus ca sunt rare forme adulte si chistice.
La microscopie s-au vazut spirochete dar rare si cam mici plus gemme

asta e o confuzie pe care o fac toti pacientii si dr. Gogoasa si toti cei care spun "un pic de afzelii si mai mult garinii" contribuie la ea. prin WB se testeaza anticorpii. daca iti ies benzile alea mici nu inseamna neaparat ca ai putine spirochete cum nu poti spune "am putin de lyme". si una daca ai avea si ti-ar manca din teaca de mielina si tot ai avea simptome. wb e raspunsul anticorpilor la infectie. daca anticorpii sunt mici nu inseamna ca si numarul spirochetelor e mic (nu mai vorbim de faptul ca multe pot fi sub biofilm sau cyst si atunci anticorpii scad.
acelasi lucru valabil pentru DFM, daca sunt rare sub microscop nu inseamna ca-s rare in corp ci in picatura aia de au pus-o pe lamela. daca s-ar testa 15 picaturi cu siguranta mai multe picaturi ar fi pline de spirochete.
lucru valabil si pentru dfm "negativ". nu inteleg de ce atata bucurie pentru un negativ. la fiecare "negativ" ar trebui testata proba de sange de 5-6 ori pe lamele diferite si apoi si dupa o luna si dupa doua si dupa sase luni si tot asa. doar atunci poti sa spui ca esti intr-o oarecare remisie caci de eradicare totala a infectiei...sa fim seriosi...

Mergi la inceput