Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme! (9)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

buna

am vazut in magazinul DM spray contra capuselor, nu stiu daca o fi eficient sau nu...imi scapa acum numele, incepe cu L...o sa ma uit mai bine data viitoare, inca nu l-am cumparat.

si acum o intrebare, in caz ca s-a dat raspuns la asa ceva, va rog sa ma scuzati si directionati spre raspuns, am tot "rasfoit" si citit fara sa gasesc: ce test sigur 100% se face pt depistarea acestui parazit/boli? cum se depisteaza daca ai fost infestat candva de capusa?

merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Incredibil Criss...abia acum l-au publicat :(
Mie mi se intampla in ultimele zile ca vorbesc cu oameni care sunt deja bombardati de subiect si care nu stiu povestea noastra si imi zic ceva de genul 'relax, e doar o alta 'gripa aviara'' .
Din pacate in locul avertizarii eficace se obtine efectul invers.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adialex spune:

Buna! mi-am facut de curand un set de analize, mi-am zis sa fac si analiza pt borelia; in seara asta am primit rezultatele si supriza a fost ca mi-a iesit IgM pozitiv; socul a fost mare, pentru ca nu imi aduc aminte sa ma fi muscat bazdagania de curand, eritem nu am avut, deci nimic care sa indice contact cu lighioana; am inteles ca trebuie sa fac western blot, dar unde? puteti sa recomandati un laborator?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns preety spune:

Buna ziua.

Va scriu si eu o situatie pe aceasta tema.
Anul trecut fetita mea a fost la tara la socrii. A fost ciupita de o insecta (nici acum nu stiu ce a fost) si in urma ciupiturii a generat un fel de hematom as zice care s-a marit pana la dimensiunea unghiei mari. Tare si un pic ridicat fata de nivelul pielii, ovaliform si mai inchis la culoare decat culoarea pielii (nu rosiatic). La vremea aceea doctora ne-a indicat crema cu vitamina A aplicata local...
Eu cu "isteria" asta creata prin media ... m-am hotarat sa testez fata de aceasta borrelioza...

Concluzii:
Lyme diagnostics - microscopie in camp intunecat pozitiva (frecvente spirochete asemanatoare cu b. burgdoferii, b. afzeli, b. garinii si haemobartonella)...
M. Bals - Elisa ptr. burgdoferii negativ
Medlife - Anticorpi IgG si IgM ptr. burgdoferii negativ
Ecoparadiagnostics - Imunoflorescenta ptr Bartonella IgG si IgM negativ
Ecoparadiagnostics - Western Blot IgG ptr. afzeli si garinii slab pozitiv...

Ma duc cu analizele la un medic specialist infectionist la M. Bals si imi spune sa las fata in pace ca analizele nu certifica boala, ca nu am vazut capusa, ca semnul descris de mine n-are a face cu eritemul migrator, ca daca avea boala intr-un an de zile avea orice simptome (eruptii; febra; slabire vedere; etc...)...

Despre dr. Rosca, Gogoasa, Moscu, Irina Butte am citit multiple si bune si rele ... deci ...

Intrebare: ce fac in continuare???

Blog de incepator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

@preety:
1. Atata vreme cat au fost efectiv identificate bacteriile ca si prezenta in sange afica sunt vazute se misca traiesc, ce se mai poate spune, ca nu exista? este ca si cum ai spune: vad o carte pe masa deci exista sau nu cartea pe masa?
Singura chestie cu microscopia este ca se vad bacteriile efectiv insa nu se stie de care model sunt. Dar exista.
2. Prezenta anticorpilor poate fi pozitiva, negativa, fals pozitiva sau fals negativa sunt multe motive pentru care exista posibilitatea ca raspunsul sa fie oricare dintre cele de mai sus. De aceea trebuie respectate cateva conditii si inteles ca au o doza de relativitate.
Dar punctul 1 este de necombatut. Insa trebuie vazute de care sunt nu ca sunt ci de care anume si eradicate.


"Ma duc cu analizele la un medic specialist infectionist la M. Bals si imi spune sa las fata in pace ca analizele nu certifica boala, ca nu am vazut capusa, ca semnul descris de mine n-are a face cu eritemul migrator, ca daca avea boala intr-un an de zile avea orice simptome (eruptii; febra; slabire vedere; etc...)..."

Sunt persoane infectate care nu dezvolta nici un fel de afectiune ani de zile. Apoi dintr-un motiv sau altul incepe dezastrul. Intervalul de timp poate fi 2 luni si 15 ani in exact egala masura.
Medicul inectionist de la Bals este unul din cei 99.9% medici care habar nu au de aceasta maladie decat ce au invatat candva intr-un capitolas la facultate. Lor le este fix totuna. Cel putin deocamdata.

@adialex:
www.lymediagnostic.ro

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns preety spune:

@Marius am tot citit despre veridicitatea microscopiei.
Cu toate acestea raman sceptica... pentru ca eu insami nu stiu ca ce a ciupit-o pe fetita a fost capusa... si atunci atata timp cat nu am vazut cu ochii mei momentan nu cred 100%...
Faptul ca am dus fata la analize... mai mult am dus-o ca sa certific ca nu este nimic decat ca este ceva anume... in ideea ca eu sunt fricoasa din fire si suflu si in iaurt in ceea ce o priveste pe ea. Dar eram 99% sigura ca e doar o alta idee traznita care mi-a trecut prin cap.
Ceea ce vreau eu acum - incerc sa gasesc un alt laborator care sa faca aceste analize de serologie (caci asa am inteles ca se numesc) si care sa confirme / infirme analizele deja facute...
Mai mult decat atat imi permit sa am un dubiu asupra acestei microscopii facute de noi in sensul ca la intrebarea mea pusa personalului laboratorului (socata fiind de rezultat) asupra faptului ca se confirma prezenta bacteriei mi s-a raspuns... "pai nu de asta ati venit la noi?!!!"...
Imi cer scuze daca supar pe cineva, dar poate sunt inca in faza de negare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

preety, pe site-ul bolnavilor de lyme din romania este prezentat cazul unei persoane care afirma s-a imbolnavit, fiind ciupita de un fel de taun, nu de capusa. daca acel taun sau ce-o fi fost a muscat inainte un animal infectat, e posibil sa fi transmis infectia mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

@preety: prezenta sau nu a unei bacterii nu tine de dorinta sau de suspiciunea noastra. Ea exista sau nu exista. este un fapt in sine. Daca doresti sa vezi cum arata la microscop ai mai jos cateva exemple video unde poti sa vezi ce anume se vede la analiza microscopica. Nu tine de mine nici de tine nici de un medic anume nici de veridicitate nici de suspiciune, nici daca ai vazut tu sau nu o capusa sau daca iti aduci aminte sau nu de vreo capusa, defapt bacteria poate sa ajunga prin mai multe cai in interiorul unui corp insa cea mai frecventa cale este prin capusa dar nu este singura.

http://www.lymediagnostic.ro/informatii-medical/video/


Analizele serologice sunt mai putin relevante decat microscopia. Am spus mai sus din ce cauza. Toti vrem certitudini. Tu ai deja un raspuns cert. Bacteria exista efectiv in corp fapt vizibil la microscop. Mai trebuie vazut nu ca exista ci care dintre ele anume si schemele de tratament potrivite. Imi pare rau ca nu pot sa-ti spun altceva.



www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adialex spune:

Am fost azi si am facut analizele la Lymediagnostic; la mine nedumerirea este ca nu am fost muscata, nu am vazut nimic pe mine; din analiza celor de la Synevo infectia este precoce, Igm pozitiv, Igg negativ; e posibil sa fi fost muscata, fara sa ramana in piele, sa apara eritem sau altceva?
din ce am inteles de la doamnele de la Lymediagnostic, se poate lua de oriunde, inclusiv prin saliva ;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da este posibil.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput