Pufi de 2010 (54) - Craciun fericit!

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Loredana71 spune:

La multi ani,Dandana!

Si ziua buna la fetite si baietei pufosi si mamicile lor!

Sa scriu si eu cateva vorbe,ca nu am mai zis nimic de mult iarasi...
Crizute avem si noi,desi nu chiar dramatice,dar sunt acolo,si face pozneeeee,cu nemiluita...Ieri am gasit-o la canapea,varsase apa din sticluta ei pe canapea si apoi freca cu bucatele de portocala canapeaua,bucatele pe care apoi le mancaNoroc ca aveam acoperita cu ceva canapeaua,ca a mea e bej deschis,cred ca mi-o facea varza...Ieri a furat un pachet de unt din bucatarie si am gasit-o ungandu-se pe fata,asa cum ma dau eu cu cremaAvea si in par,era toata cremuita...
Dece,si a mea a dansat dezlantuita la populara A lasat BF un link cu ceva muzici de copii,si erau acolo si niste melodii de la uraturile de anul nou,capra,urs,etc...Ce s-a mai bucurat Lara,desi nu a auzit niciodata pana atunci...i le mai pun acum,din cand in cand...

Avem si noi doi canini,in sfarsit,asteptam si pe restul cu interes...Alte noutati nu avem,....Ah,da,Dece,si Lara e disperata cu laptele,seara si dimineata la trezire,zice api,api Bea o sticla seara si una dimineata...

Ieri am facut doua feluri de fursecuri si am invelit sarmalute pana pe la 1 noaptea...Astazi vreau sa fac cozonac si paine si sa impodobesc bradutul care asteapta cumintel in balcon...Sotul meu e liber maine,asa ca maine nu mai vreau sa fac nimic,decat sa bagam curcanul in cuptor si atat....o sa iesim la plimbare,seara stam la masa,desfacem cadouri,nu vreau sa mai fac nimic,decat sa ma bucur de familia mea

Daca nu mai reusesc sa mai intru,va imbratisez cu tot dragul,va urez sa aveti sarbatori senine,Craciun fericit si un mos generos!Sa ne dea Dumnezeu si un an nou plin de bucurii,cu sanatate si armonie!Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

hai sa mai bag niste impresii de shopping... intram noi intr-un magazin de naturiste pt bitter... intra o babuta si intreaba de detergenti, vanzatoare ii spune ca n-au si babuta: "si cine naiba m-a trimis aici?!" (a fost simpatica baba am ras la replica ei)... o alta tipa se aseaza pup langa mine sa-si traga si ea saraca sufletul si-mi zice ca vrea sa-si aprinda si ea o tigara ca unde sa mai fumezi in omorul de pe strada?!

si voi tot la omor de shopping???

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

Mergi la inceput

avem si noi bradut!!! prima data in nu stiu cati ani brad verde natural! ca eram cica eco si cumparam doar de plastic si mi-am schimbat parerea dupa ce am citit articolul
http://www.realitatea.net/ti-ai-cumparat-brad-artificial-iata-cum-ti-ai-batut-joc-de-planeta_895872.html

--------------------------------------------------------------------------------------------

Mergi la inceput

Lore si noi am patit-o cu untul dar nu s-a dat cu el pe fatza ci l-a bagat in gura (cred ca a mancat vreo suta de grame fara nimic)...

dar cand prinde vreo cremutza se da cu ea conform indicatiilor... l-am prins de vreo 2 ori cu arnigel ca se dadea cu el pe frunte si i-am explicat ca cu ala ne dam doar daca facem buf!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

Citat:
citat din mesajul lui miremia

Simply poate imparatsesti ceva tehnici care te ajuta sa treci peste crizele copilului (tu esti o mama mai echilibrata decat mine), mie pur si simplu imi vine sa ies din casa si sa ma duc cat vad cu ochii. Aseara eram la verisori si a luat cate o jumatate de mandarina in fiecare mana si a inceput sa o stoarca pe jos. O vad, strig la ea sa se opreasca, ma intorc sa iau un servetel si ea incepe sa alerge prin casa, storcand si cealalta jumatate. Asta intra tot la categoria explorari sau deja face parte din categoria "imi place sa o enervez pe mami?"

_
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

Mirela eu nu pot sa spun ca sunt o mama echilibrata, chiar deloc . Vai ce o recunosc pe Ariana in ce descrii; eu INCERC sa accept perioada asa cum e,sa imi spun ca e o etapa care va trece(e o perioada critica 2-4 anisori, o perioada de formare); incerc sa ma calmez pe mine spunandu-mi ca ea inca nu stie sa se abtina, controleze si ca un exemplu in asta trebuie sa fiu eu/tati . Si eu ridic tonul la ea, sau am fost mai dura din priviri cand nu am mai rezistat, cand am considerat ca e cazul sau chiar cand nu a fost cazul ; in fiecare seara cand o privesc ca doarma imi spun " e o scumpete de fata trebuie sa ma controlez , uite ce ingeras" ; incerc dimineata sa ma trezesc bine dispusa, sa ma gandesc ca vreau sa fiu mai buna (poate ca suna ridicol dar eu prin autosugestie ma pot controla, eu cred ca la varsta asta a lor ii putem "ajuta/coordona" prin autocontrolul nostru/pri exemplul nostru ) ; incerc sa ma joc mult cu ea , sa o tratez cum ma trateaza, cu dragoste, cu aceeasi privire cu care ea se uita la mine. In cazul nostru functioneaza joaca/atentia din partea mea, am avut acum ceva timp o perioada cand ma lovea numai pe mine, se lovea pe ea in rest pe nimeni , tot am stat si analizat de ce numai pe mine? eu eram in perioada examenelor,nu ma mai jucam cu ea cum obisnuisem , adica mai mult, eram si stresata , ea a simtit asta, in momentul cand m-am gandit ca asta e problema si am inceput sa fac ce faceam inainte nu m-a mai lovit(nu exagerez, chiar asa a fost) ; la inceput incercam sa gasesc solutie sa nu ma mai loveasca/sa se loveasca in loc sa aflu cauza, dar dupa cateva zile mi-am dat seama ca alta era problema.

Eu ce spun spun din prisma mea, a cazului nostru, asa am observat ca merge la noi , daca suntem happy si nu stresati/agitati ea e ok , daca nu e mai dificila; acum stiu ca viata nu e roz tot timpul, ca sunt prb si stres exista si va exista, dar eu daca reusesc sa fiu fata de ea mai relaxata atunci e ok ;

De multe ori cand simt ca vreau sa ma duc in lumea larga, cand simt ca nu fac fata, ca ma depaseste problema, citesc carti speciale de "psihologia copilului" , ma calmeaza multtttttttttt, plang de multe ori ca nu sunt o mama buna ca as vrea sa fiu mai buna(nu o bat sa nu se inteleaga gresit sau sa o maltratez cu tipete/cuvinte urate) , pur si simplu caut sa ma calmez / descarc eu in asa fel incat din starea de nervi sa ajung sa fiu calma .

Vai cat am scris...eu asta sunt, asta incerc eu sa fac/fiu

Simply,mami de Ariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Sa va povestesc ce mi s-a intamplat azi.....

Plecam la Sun Plaza, eu si Mara. Ajungem acolo, parchez masina in alt loc (la -2) decat o faceam in mod normal, in speranta ca o sa ies mai usor. In sfarsit, intram in mall, cu Mara in brate ma apuc sa caut magazine sa cumpar cadouri (m-a rugat mama sa iau cadouri pt ea, ale mele sunt luate de vreo luna). Dupa ce colind ambele etaje si nu gasesc nimic, intru la Cora. Iau eu niste dulciuri, o carte pt verisorul mare, niste pungi de cadouri si ma asez la coada. Pt ca Mara tot fugea de la rand, o iau in brate si ii pun cojocelul in cos. Cand aproape ajung la casa guess what? Nu se poate face plata cu cardul la nicio casa din cora. Le spun unor tipi din spatele meu si unei tipe din fata mea ca las putin cosul (din acela de mana) si ma duc sa scot bani de la bancomat. Alerg cu Mara in brate (evident), scot bani, ma intorc....cosul lipsa (cu tot cu hainuta). Ii intreb unde e cosul, se uita la mine ca tampii, nu stiu, n-au vazut, habar n-au. Le amintesc ca i-am rugat sa se uite putin la cos pana scot banii, se uita in continuare ca tampii. Iau copilul d eo aripa ma duc la relatii clienti, le spun cum ca mi-a disparut cosul de la casa cu tot cu hainuta in el si o rog pe doamna sa intrebe fetele care starng cosurile d ela casa. Imi arat un cos plin ochi cu produse si imi spuen ca daca nu e acolo, nu are ce sa-mi faca. Evident ca nu era...
Ma intorc la casa, unde erau aceleasi persoane, ii intreb iar, intreb si celelalte persoane daca n-au vazut un cos cu o hainuta, doamnele din spate imi spun ca nu era sigur cand s-au asezat ele la rand. Ma intorc la servicii clienti, deja aveam 1000 de spume pe mine, si insist spunandu-le ca mi se pare de tot rahatul sa ies cu copilul afara dezbracat si sa faca cumva sa intrebe responsabilii cu adunatul cosurilor de la casa pt ca sigur au vazut hainuta.
Si surpriza, aproape dezamagita "doamna" scoate hainuta Marei de sub tejghea si ma intreaba daca e aia.
Unii chiar nu stiu sa fie "oameni"...........

Si ca sa fie totul di vis, intru la Noriel, unde Mara zapaceste toate jucariile, incearca sa rupa ambalajele, darama tot, refuza sa iasa din magazin, o iau taraind-o de acolo, de se uitau toti parintii care stateau la rand la circul nostru.

Cand sa plec, eram rupta, o caram pe Mara in brate de prea multa vreme, aveam si bagajele, zic iau liftul. Si l-am luat de n-am mai gasit masina...am cautat-o vreo 20 de minute, a tb sa ma intorc iar in mall sa o iau inapoi pe unde venisem initial.... Si toate astea cu Mara si cumparaturile in brate.

Ma duc sa o culc.

_
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loredana71 spune:

Vaiiiii,MirelaBine macar ca ati gasit hainuta...Mammamia,ce nebunieee....Nu mai sta Marutza in carucior deloc deloc?Of of mai mai...

Ruxi,da,asa e cu brazii!Decat plasticaraia aia,mai bine un bradut,mai ales ca astia sunt special plantati pentru a fi brazi de Craciun...Asa ca noi ii ajutam sa isi indeplineasca menirea

Simply,ai scris ca de obicei foarte frumos...Si eu mai citesc carti,si in cartea pe care o citesc acum,Fiecare copil poate sa invete reguli,am gasit o chestie care mi-a placut grozav,in simplitatea ei,si zice asa:Ii oferi copilului cea mai buna educatie daca ii oferi exact doua lucruri,doar atat,si anume dragoste si bune exemple....Mi s-a parut geniala treaba asta..si cred cu tarie ca asa si este

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evyme spune:

Mire, horror ce-ai povestit tu acolo... Nu pot sa cred ca exista asa o persoana care sa nu vrea sa inapoieze hainuta unui copilas atunci cand i se cere... Mda, asta-i Romanica noastra....

In alta ordine de idei, am terminat sarmalele, ciorba de perisoare, am facut si cateva jumari pt mine, o tochitura pt sot sa pape in seara asta si vreo 5 snitele sa avem maine... Maine avem in program cozonacii si o placinta cu dovleac, aspirat si periat covorul, curatat aragazul si poa` sa vina Craciunul

din 10.02.2010 fericita de Sebastian Mihai

In asteptarea Mosului...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evyme spune:

Cu bradutii... Noi avem unul artifical, dar foarte bine facut, crengutele se desprind de pe ramuri cand il strangem, il punem in sac si la anul e ca nou... Il avem de 4 ani dar este ca nou, nici nu ma gandesc sa-l schimb prea curand... Cand nu va ma fi folosibil probabil ca vom trece la cel natural, dar acum ne facem foarte bine treaba cu asta

din 10.02.2010 fericita de Sebastian Mihai

In asteptarea Mosului...

Mergi la inceput

mire, a fost "di vis" ce-ai povestit tu acolo (din ala urat de-i zice cosmar)... stiam si eu ca poti lasa oriunde un cos de cumparaturi atata timp cat nu le-ai platit evident, dar hainuta se tine aproape... eu mai las caruciorul pe unde apuc in parc si n-a disparut nimic niciodata... dar probabil se uita si ei la calitatea obiectelor, nu se fura chiar orice...

de ieri vroiam sa zic un big cra!
Serile ii citesc lui Kay (a redescoperit cartile si "citim" cate 3-4 carti pe seara) si ii pun si intrebari ca sa verific daca a inteles ceva sau mi-am racit gura degeaba... si se pare ca stie toate textele pe de rost ca ma trage de maneca daca bat campii pe langa... din cartea cu descopera savana cu relege leu i-am cerut sa-mi arate toate personajele dupa nume (mi le-a aratat pe toate Simba Nala Mufasa pasarea Zazu hienele), il intreb ce-a facut Mufasa si-mi arata prin gesturi si marait ca s-a batut cu hienele... si am mai zis ca poate sa recunoasca obiecte doar din descrierea lor...

si in loc sa facem sarmale si piftii am jucat doar noi adultii mima, si sper s-o facem traditie de familie!!!

Mergi la inceput