Cum raspund parintii pentru faptele copiilor

Cum raspund parintii pentru faptele copiilor | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Pe un anumit fond de dezvoltare sociala si neexistand o reglementare speciala, detaliata, a obligatiei pe care o au parintii fata de copiii lor minori, in materia raspunderii civile a parintilor, au existat numeroase opinii neunitare privind fundamentarea acestei institutii de drept.
Astazi, in contextul unei atari dezvoltari sociale, este imperios necesar sa stabilim un nou fundament pentru raspunderea civila a parintilor pentru faptele prejudiciabile ale minorilor (desigur plecand de la raspunderea civila delictuala in general), cu atat mai mult cu cat practica judiciara a resimtit necesitatea refundamentarii raspunderii, www.desprecopii.com/info-id-7668-nm-Cum-raspund-parintii-pentru-faptele-copiilor.htm" target="_blank">citeste mai departe aici.

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:
imperios necesar

expresia asta m-a dus imediat cu gandul la Nicolae Popa si celebrul sau curs din primul an de fack. Teoria generala a dreptului.
Imi este dor de anii aia in care nu aveam nici o grija...

Revenind la subiect ...in teorie e bun, se aplica in multe state, populatia ar fi pentru dar...
practica ne omoara.
Din cate am mai citit in ultimul timp...nu prea mult recunosc ...se incearca din greu infiintarea tribunalelor pt minori.
Eu sunt pt dintr-un singur motiv...copiii abandonati pt care termenele de plasament sau de adoptie dureaza mult prea mult uneori.

Mergi la inceput