Ajutoarele lui Mos Craciun in actiune -4

Raspunsuri - Pagina 42

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

am reusit si eu sa cumpar brad si l-am impodobit, a iesit frumos !!!
impresionante imagini, fac ce fac si iar ma uit, si raman in mutenie, ma simt neputincioasa, mi se pare atat de nedrept ca exista in secolul 21 oameni care traiesc in conditiile alea... la birou am facut si eu corul bocitoarelor cu o colega, nu stiu, imi tot storc creierii pentru o idee...

fetele nostre dragi, Dicirstea si Dariastoica au fost astazi Mosi Craciun la Voluntari, sper ca sunt ok si vor veni la noi sa ne spuna ceva.

............................................................

Ajutoarele lui Mos Craciun
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )

Mergi la inceput

Ioana, mii de scuze fiindca n-am putut sa te ajutam fizic pentru cumparaturi astazi, sper sa nu te superi. Iata ca am plecat cu 4 tinte si am ajuns la atatea...generos Mos anul acesta fetelor, nu-i asa ? haideti sa numaram copiii la care a ajuns Mosul DC!

De-abia astept maine sa aflu ca a fost livrat caloriferul la Tanacu.
Maine Dianaalex va merge si la cele 2 familii sarmane din Vaslui, iti tinem pumnii Diana !

Tot maine Eumada va merge la copiii de langa Tg Neamt. Iti tinem pumnii Madalina !

Tot maine va merge Rall la familia numeroasa din Tg Bujor, iti tinem pumnii Raluca !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Papanashule, daca m-am trezit la spartul targului... sa-mi fie invatatura de minte pentru data viitoare sa zic de la inceput. Nu a fost greu, mai mult m-a sacait vremea.

Ioana, mami de zambarici
Papanash, am dat 25, ca de Craciu, e bine?

Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!

Mergi la inceput

ce mai face departamentul din Constanta ?

Mergi la inceput

Ioana, te rog io, nu-mi da 2 flori, ca mai am multa treaba pe-aici, pe lumea asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura-s spune:

Nici eu nu putut crede ca in anul 2011 mai sunt oameni care traiesc in asa conditii; e adevarat ca am mai vazut asa ceva, dar numai la televizor, niciodata cu ochii mei; oricat incerc sa-mi alung privirea acelui bebelus cu ochi caprui, nu pot, ma urmareste; intre sarbatori ii voi duce un patut, care a fost a lui Andrei, dar acum e la o verisoara de-a mea. Apoi vom face tot ce putem sa ajutam pe mai departe aceasta familie; eu personal ma voi axa pe ei si pe cei doi tineri, care apopos au marimea 40 si 41 la picior, poate 42 daca e alt calapot, nu 42 si 43 cum am fost anuntata; poate am cerut noi prea repede informatiile; e adevarat ca nu prea le-am dat timp celor de la Directie sa se intereseze, am solicitat pe loc tot ceea ce trebuia sa stim; oricum le multumesc si celor de pa Directia de Asisitenta Personala si Protectia Copilului ca ne-au ajutat, chiar daca datele lor nu erau exacte; sunt niste doamne foarte dragute, saritoare care ne-au raspuns chiar si sambata (ziua lor libera)la telefon si ne-au oferit tot sprijinul. pentru doamnele de la DASPC.
Multumiri si DC ca exista si tuturor celor implicati.
fetele si o noapte usoara celor care merg maine in cea mai grea misiune.

Atunci cand au inceput contractiile nasterii, pentru ca nu erau foarte dese (din 30 in 30 minute) si nici foarte dureroase la inceput, am reusit sa dorm toata noaptea, dar marti spre miercuri, desi m-am culcat de la ora 12.30 noaptea nu cred ca am dormit mai mult de 2 ore....din cauza emotiilor, asadar pot spune ca a fost o experienta foarte emotionanta.
As putea scrie pana dimineata, ca as avea ce, dar ma opresc aici .
Bafta maine fetelor.

Laura

Oamenii au inventat respectul ca sa ascunda locul gol,unde ar trebui sa fie iubirea. Lev Nicolai Tolstoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Uh! Actiune incheiata cu succes si la Galati!

Am fost la Tg. Bujor astazi (asa e, Lalua nu a mai putut merge cu noi, insa a contribuit cu multe hainute si jucarii )

A durat ceva pana sa dam de casuta lor, stau foarte departe de oras. Pana la ei trebuie sa mergi pe un drum mocirlit si plin de suisuri si coborasuri. Dupa ce nu mai vezi nicio casa din oras mai mergi vreo 2 minute (cu masina) si abia apoi dai de ei. Ganditi-va ca tot drumul asta ei il fac zilnic, pe jos (sunt cel putin 3km dupa ochiul meu) pentru a aduce apa (nu au alta sursa)!

Ajunsi acolo (am mers cu tatal meu), am avut surpriza sa dau peste niste copii cuminti, frumosi, curat imbracati, timizi si foarte respectuosi, mai mare dragul sa stai printre ei! Casuta lor, din pacate, are doar doua camere si un mic hol intre ele. Holul era noroit insa cat am putut vedea intr-o camera, era curat, paturile erau facute si toate lucrurile frumos aranjate. Copiii erau imbracati gros, unii cu geci, pentru ca - dupa cum o sa vedeti si in fotografii, casa nu are geamurile complete.. deci e aproape la fel de frig ca afara!

Fanica (tatal copiilor), era emotionat tot, ii dadeau lacrimile si abia mai putea vorbi! Aveam diplomele de la Mos Craciun pe care trebuia sa le completez cu numele copiilor asa ca l-am intrebat pe el de nume. Eu spuneam: "cum o cheama pe fata de 9 ani?" si el se fastacea si isi frangea mainile ca nu stia sa imi raspunda imediat. Cand ajung la fata de 16 ani, o fetita apare de dupa usa si spune "eu sunt fata de 16 ani, ma cheama Georgiana!". Tatal zice da, ea e. Dupa o secunda se uita lung la ea si spune "Cum mai, tu ai 14 ani!" si fata "aaa, da? Bine, deci eu am 14 ani dar tot Georgiana sunt!"

Dupa ce am aflat numele am inceput sa ii strig (stateau toti 'ascunsi' in camera, rusinati). Fata cea mai mare s-a grabit sa imi aduca un dosar pastrat frumos in care aveau poze facute de la gradinita / scoala, cu Mos Craciun. N-am apucat o secunda sa ma uit la poze, ca a deschis dosarul si mi-a aratat o fotografie scoasa la imprimanta, pastrata bine intr-o folie din aceea pentru acte si a spus: "ea e mama noastra!" (mama lor a fugit de acasa, s-a intors cu un bebelus facut cu un alt barbat si l-a lasat cu ei, apoi a plecat iar...).

Cam atat de acolo, nu am stat sa desfaca pungile, copiii erau rusinosi (ii vedeti un pic in spatele tatalui) si nu am vrut sa insist. Si-asa, abia am facut una, doua poze, mai pe furis.. n-am vrut sa ii stanjenesc si mai mult. Fanica ne-a povestit ca toata vara au strans bani pentru o vaca (din ce castiga el din munca ziliera + ce mai dadeau copiii din alocatii) si ca in toamna au reusit sa o cumpere. Acum, vacuta e "averea" lor si ziceau ca n-ar fi trecut iarna fara ea (de bine de rau, au cativa litri de lapte zilnic).

Un alt lucru care m-a bucurat e ca toti copiii (in afara de fata de 19 ani) merg la scoala, ceea ce e foarte bine!

Fotografiile: http://s924.photobucket.com/albums/ad89/dufyx/Actiune%20DC/?albumview=slideshow

Fanica a multumit din suflet tuturor, a spus ca nu au mai primit atatea lucruri niciodata si ca saruta mainile tuturor celor care au ajutat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Vazut poze si felicitari la toate fetele care au facut bucurie acestor copii. Numai zic ca am plans si eu .

Imi pare rau ca nu am putut ajuta mai mult dar voi incerca la actiunile care urmeaza sa pot face mai multe.

De la mine aveti un brat imens de flori si ma aplec in fata voastra.

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabby2011 spune:

Rall

Fetelor cu toate ca a fost solicitanta cateodata actunea asta, sortat,cumparaturi,mers cu copii la depozit prin aglomeratie, s au imbolnavit etc. cred ca sunteti de acord ca a meritat cu varf si indesat sa aducem putina bucurie acelor familii,acelor suflete curate de copii.Sunt ff fericita ca am luat parte la aceasta actiune si ca ne am axat pe aceste familii unde nu a mai ajuns nimeni sa le faca asemenea cadouri , sa le dea speranta, sa simta ca nu sunt uitati, ca cineva are grija si de ei,ca s a gandit cineva la ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Laura,Rall,
pozele si povestile aduse de voi...,m-au impresionat profund

Mergi la inceput