Strengari de Martie-Aprilie 2012 - 16

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Ronina, cumva mamicile gravide care mai au un copil parca tot sunt mai viteze, devin mai puternice parca :) si copilutul le mai distrage atentia de la simptomele de sarcina.

Dana_cp, bine ai venit si te asteptam cat de des poti, sa ne povestesti ce faceti, si tu, si Gaza :)

Cica toxoplasma se ia prin contact cu fecalele de pisica, nu cu pisica in sine (ca altfel pisica stiu ca in mod normal se curata) si cu carnea cruda. Banuiesc ca soriciul e considerat crud. Acuma ar fi de intrebat la cine a taiat porcul daca a fost analizata carnea si pentru toxoplasma sau daca stie cineva ce analize se fac la veterinar, poate e verificata de toxoplasma carnea cu certificat. Si eu am mancat somon din ala pe care scria salbatic :) Cica in sarcina e imunitatea mai scazuta (ca sa nu il respinga corpul pe bebe) si de-aia am fi mai predispuse. Scrie ca se evita carnea cruda (tot ce e nepreparat termic, mezeluri crud uscate), fecalele de pisica si gradinaritul (plus salate/legume nespalate bine). Poate aflam pt. ce e testata carnea la veterinar cand e testata, unii duc carne la testat cand taie porcul, iar cea din magazinele mari stiu ca e testata si ea. Dar din cate citesc e testata cam numai pentru trichinela/trichineloza.

Oricum analiza aia din 6 in 6 saptamani daca nu avem imunitate se face pt. ca daca primim tratament rapid, scade riscul pentru bebe. Eventual facem analiza din nou in ianuarie, mai repede :)

22+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magnerot, Folowise*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Dana, bine ai venit! il salutam si pe Gazutza
Eu am intrat special sa spun ca abia acum stiu ce inseamna cu adevarat arsuri De doua zile ma trezesc noaptea cu gatul ca si cum mi-ar lua foc (de la acidul gastric care vine in sus). Azi noapte am tusit de la asta pana am varsat si apoi am dormit incomod pe o perna mare (pt ca trebuie sa am grija sa nu dorm nici pe spate ca nu e bine pt bebe). M-am reaprovizionat cu Rennie si probabil ca voi ajunge sa dorm in picioare.
Eu ma bucur ca am aceleasi emotii ca la primul meu pui. Credeam ca-i voi cumpara hainute bebitei si le voi lasa acolo pana mai aproqape de moment )ca sa nu ajung sa le spal de 3-4 ori ca la David). Dar ce credeti? am reusit? nu, evident. Deocamdata am taiat etichetele acelea enervante de pe interiorul hainutelor, din cauza asta s-au mai descusut in zona respectiva. Urmeaza deci sa le cos acolo si totusi o sa aman spalatul cam cu o saptamana inaite de eveniment ca sa fie proaspete. Maine poate ajung si la H&M, am inteles ca si acolo sunt reduceri de 50%.
Duminica frumoasa va doresc, eu o sa lancezesc dupa ce am fost cu David la o petrecere de copii unde o mamaica pe care nu o cunosc nu scapa nici o ocazie sa-mi mangaie burta cand ma prindea

Mergi la inceput

Am uitat sa zic, ma doare in gat rau de tot si medicul de familie mi-a recomandat Tonsilotren, e homeopatic, 1 la 2 ore si tot sug chestii aici. Am gasit ca si Faringosept L este permis in sarcina. E mai ok ca ala normal, are gust de lamaie. M-am uitat si pe lista Monei si mi-am luat Rinoxin, Robitussin inca nu, ca daca dau in tuse, nu stiu de care tuse o sa am. Cica ar mai fi Homeogene 9 tot homeopatic e. Acu' desi eu 3 ani m-am tratat homeopatic, dupa aia am citit studii ca nu s-a reusit sa se arata ca functioneaza mai mult decat placebo, dar am zis sa le iau, ca rau nu fac astea cu dilutiile alea fantastice.
Doar Osciloccinum nu e chiar homeopatic tip din ala cu dilutii, ci are chiar substanta activa si doctorii gravidutelor le-au zis s-o lase mai moale cu el. Mi-am mai luat Trachisept. Mai dau cu miere si cu ceai de macese, lamaie si-om vedea.

Le-am gasit pe toate la farmcia 2na (Doina), ca pe la altele nu prea aveau ba una, ba alta.

22+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magnerot, Folowise*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Dara, sanatate multa.
Tala,imi pare rau ca ai arsuri...sunt nasoale...mai am si eu dar mai rar si nu foarte puternice, in functie de ce mananc.
Ami, ma intereseaza daca s-a ingrasat inexplicabil sora ta dupa ce a facut legarea trompelor.
Am auzit si cazur in care s-a ramas gravida dupa legarea tropelor...

Miha, mamica fericita de Rares si 23+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Multumesc pt primire, sunteti la fel de dulci cum va stiu de ceva vreme :)

Despre toxoplasmoza, parerea mea este ca nu faci atat de usor boala, dar nici anticorpii. Eu am avut pisica 18 ani si nu am facut niciodata boala, desi pe vremea tineretii mele nu exista nisip si Betty facea direct intr-un vas de plastic pe care il spalam in mod regulat. Acum, cu nisipul asta e si mai greu sa faci boala.

Insa cu mancarea nu stiu ce sa zic, eu m-am abtinut cat am putut de la a manca ceva nepreparat termic. Insa, Amy, daca as fi in locul tau, as manca putin sorici.. Doar putin, de pofta . Oricum, daca nu ma insel, soriciul se da prin foc, nu? Deci nu ar fi chiar crud.. Probabil ca eu as mai da o data prin foc bucatica pe care as manca-o, sa fiu sigura, dupa care as savura-o cu placere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Sora mea nu s-a ingrasat dupa legarea trompelor. Acum , ideea e ca ea niciodata n-a fost grasa, e si inalta, dar acum dupa ce i-a scos uterul si anexele e si mai slaba , nu pune pe ea deloc ... Nu stiu ce efecte are la fiecare legatul trompelor... Cumnata le-a legat acum dupa a 2-a nastere dar e curand sa pot spune ceva.

2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; urmari: ocluzie intestinala si multe aderente!
-tratament 2 luni cu clostybegit fara rezultat +20 kg acumulate gratis
-2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit
2011-ET reusit la clinica Promed

Multumesc Bunului Dumnezeu!
24+ Gabriel

Mergi la inceput

Dana_cp, pisica ta hoinarea mult pe-afara si manca soareci si alte chestii de unde ar fi putut lua toxoplasma? Ca altfel ma gandesc ca nu avea nici ea, de-aia nu luai.
Cam asa ma gandeam si eu cu datul prin foc intr-o furculita, mie oricum imi place mai mult cald si inmuiat la foc soriciul :)

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania82 spune:

dana_cp bine ai venit!

Raportez un strengar foarte activ. Se pare ca ii prieste weekendul.

La prima analiza toxoplasma mi-a iesit si IGG si IGM negativ. Am repetat analiza dupa cateva saptamani la un alt laborator, unde mi-a iesit IGG pozitiv, si IGM negativ. M-am tot intrebat pe care rezultat sa ma bazez. Pentru linistea mea voi mai repeta analiza, desi doctorul zice ca nu e cazul, el are incredere mai multa in rezultatul de la al 2-lea laborator.

Eu n-am reusit sa ma abtin de la mancat sorici cand au taiat parintii meu porcul

Va pup pe toate!

Tania 24+ cu Stefan Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Ai dreptate, Dara, pisica mea nu iesea deloc afara.. Eu am presupus ca au toate, indiferent daca stau in casa sau la curte

Mergi la inceput

Fetele, a folosit cineva Lact-aid (http://www.lact-aid.com/) sau Medela SNS (http://www.medelabreastfeedingus.com/products/breastfeeding-devices/51/supplemental-nursing-system-sns) ca ajutor la alaptare? cam ca aici: http://www.breastfeedinginc.ca/content.php?pagename=vid-lactaid

Si la dintisori ce a functionat?

23+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput