Ce inseamna a fi bogat?

Ce inseamna a fi bogat? | Autor: Lo_li_Ta

Link direct la acest mesaj

Ma refer la sensul propriu si pragmatic al cuvantului. Material. Citeam acum subiectul doamnei "bogate si frumoase si utilizate de concubin", plus reprosurile care i se fac unui anumit user pt ca ar face parada de situatia ei financiara care, intr-adevar, pare a fi mai bine incadrata intr-o clasa de mijloc.
Si inca o intrebare: de ce de cate ori apare un user care spune intr-un anumit context ca are bani, este automat pus la colt, chiar daca de multe ori mentiunea chiar e relevanta pt ce povesteste omul acolo.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lo_li_Ta
Si inca o intrebare: de ce de cate ori apare un user care spune intr-un anumit context ca are bani, este automat pus la colt, chiar daca de multe ori mentiunea chiar e relevanta pt ce povesteste omul acolo.

Nu-i chiar asa.
Eu am remarcat ca se arata coltul doar daca vreun user repeta cu insistenta ca are bani, si de multe ori amanuntele financiare sunt presarate prin postari care nu au legatura vreo legatura cu partea materiala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Lolita-buna intrebare.

Ce inseamna a fi bogat?Care e zecimala care face trecerea spre bogatie?

32+
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

pai parca americanii au zis ca a fi bogat in mom asta inseamna 1 milion in cash, apoi nu m stiu ce suma in imobiliare, stocks, savings, bonds, mutual fonds etc. caut exact cifrele si revin. dar asta se aplica us, nu? ca-n romania banul are alta valoare, zic eu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Totul e relativ. Foarte relativ.
Caci depinde cu cine te compari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

as vota macar pentru un amarat de milion in valuta, in contul de numerar ca sa zic asa. fara casa care e in rate si masina care e in leasing
si de la un milion cred ca ajungi usor clasa medie daca nu stii cum sa-l inmultesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Numa ce-am citit un articol pe msnbc ieri pe tema asta.un sondaj facut de nu stiu ce institutie in sua (nu gallup).
Intrebarea era pt fiecare om care a raspuns la chestionar ce salariu i-ar trebui sa se considere bigat.
Raspunsurile au fost surpinzatoare.
Pt sua deci.
Cei cu un venit mediu (de 50 mii usd pe an) au spus ca un salriu de 100 000 pe an ar insemna pt ei sa se considere bogati.
cei cu venit intre 50 mii - 100 mii usd au spus ca un salariu de 150 mii pe an le-ar trebui sa se considere bogati.
Daca gasesc linkul revin si vi-l pun.
Mi s-a parut interesant pt ca totul e relativ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

stiu ca Tiriac a zis intr-un interviu ca el s-a simtit bogat atunci cand, la restaurant fiind, a comandat fara sa se mai uite la preturi :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Capcaunule, eu am vazut n subiecte in care doar pt ca respectiva (o ea, de cele mai multe ori), pomenea, de exemplu ca a inselat-o barbatu' in vacanta, si poate din inertie scria ca vacanta era in Bali, apare o armata de razboinice care diseca destinatia si implicit "parvenitismul", si uita de fondul problemei. Adica, atitudini din astea imi amintesc f multe, cazuri justificate mult mai putine.
In rest...ma gandesc ca bogatia aia adevarata nu mai e relativa, ci e aia care-ti da statutul asta si-n Bucuresti si-n Beverly Hills.
Eu m-am cam saturat de snobismele (n-o sa spun romanesti, caci ma enerveaza infiorator exprimarea "tipic romanesc" atunci cand nu ne convine ceva) celor care cred ca o vacanta in Antalya la all inclusive e lux sau un tricou imprimat Armani si luat cu 100 de euro ca doar e reclama umblatoare inseamna stil. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, stiu ca in Romania si poate nu numai situatia e trista si o vacanta cat de mica, inseamna uneori, lux, dar...cred ca stiti la ce fel de comportamente ma refer.
Si de ce bogatia asta "falsa" titlu de lauda? Am vazut barbati care stau cu chirie in garsoniera in Rahova si au supermasini in fata blocului, dar ies cu ele doar duminica pt ca n-au bani de benzina, am vazut femei care n-au mancat ca lumea 3 ani ca sa-si ia un Vuitton (bine ca macar original), dar il asorteaza la adidasi de la taraba. Of, am extrapolat si nu stiu daca-i productiv sa ajungem sa vorbim despre snobism versus bunul simt al (unor) oameni cu adevarat bogati.
Eu cred ca bogat esti ori cand ai 50 de mil de vreo valuta la banca, ori cand ai vreun business care-ti produce macar un milion anual.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Un milion de ce? de euroi, usd yeni or what?
nu ma intereseaza vacanta/masina/vuitonul altora.
In afara de asta oamenii cu adevarati bogati sint foarte modesti/discreti. Bogatii nu vorbesc niciodata de bani, nu afiseaza bogatia ostentativa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Am vrut sa zic euro, dar cu previziunile sumbre am zis ca nu-i cel mai indicat si am lasat-o in pom Dar, da, usd, euro, pe acolo.
Nici pe mine nu ma intereseaza, dar uneori episoade de genul asta iti scot ochii, nu trebuie sa le cauti cu lumanarea.
Cat despre asta cu oamenii bogati discreti si modesti, e relativ. De la manelisti cu Ferarri-uri si zeci de kg de aur acasa pana la Gici Becali si Paris Hilton, e plina lumea de contraexemple.

Mergi la inceput