Teroarea unui copil de 11 ani in legatura cu orice

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Multumesc mult de raspunsuri si va tin la curent.

----------------------------------------------
mama de Alexa,mandria ochilor si sufletului meu, 23mai1997 si Sandra ingeras frumos 4septembrie2004/august2007

O palma sau urlat la copil nu inseamna educatie!Inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC ! NU EXISTA MOTIVATIE SI NICI SCUZA! Aceeasi intoleranta pentru abuzul de orice fel.

PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT PE CEI CARE AU ATATA NEVOIE AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frunzaverde2 spune:

parerea mea e ca e o psihoza, teama asta de moarte

mi se pare cam mult un tratament medicamentos de la un psihiatru, dar o consultatie poate nu ar strica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

A incercat sa vorbeasca cu un preot? Poate il va motiva vreun preot care cunoaste familia. Oricum trebuie sa faca ceva in acest sens.
Succes

Mergi la inceput

Cu un preot? Nu sunt romani. Aici religia e ceva intim.
Multumesc.

mama de Alexa,mandria ochilor si sufletului meu, 23mai1997 si Sandra ingeras frumos 4septembrie2004/august2007

O palma sau urlat la copil nu inseamna educatie!Inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC ! NU EXISTA MOTIVATIE SI NICI SCUZA! Aceeasi intoleranta pentru abuzul de orice fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinad spune:

M-a pus pe ganduri un paragraf de-al tau:
"Mama e pur si simplu disperata si nu stie ce sa mai faca sa-si ajute copilul. Se trezeste de n ori pe noapte sa-l verifice daca e ok si a doua zi e epuizata.".

De ce crede mama ca baiatul ei nu ar fi OK peste noapte? Ce ar putea sa i se intample? Poate ca din prea multa grija pentru el, din supraprotectie, sa nu i se intample nimic, ii imprima starea aceasta de frica.

Eu am o cunostinta al carui baiat incepuse sa aiba temeri din astea. Ca maica-sa va pleca de acasa si nu se mai intoarce, ca va pati ceva, etc... Si aici mama lui a gresit in sensul ca ii spunea atunci cand erau mai neastamparati, ca va pleca in lume. Si dupa ce a repetat de cateva ori lucrul asta, copilul a inceput sa fie speriat. Plangea cand iesea mama lui din masina si intra intr-un magazin, speriat ca nu se mai intoarce, sau o suna disperat pe bunica lui cand mama lui pleca putin de acasa sa o sune sa vada ce se intampla. Intr-o zi a ramas acasa cu noi si pur si simplu nu s-a putut distra statea tot timpul preocupat de mama lui si spre seara s-a apucat de plans ca-i e dor de ea.

Sau le spunea copiilor ca mor. Adica de ex. zicea: "Vezi sa nu inghiti guma ca mori". Ceea ce nu e prea bine, copii pot deveni inhibati si speriati ca li se poate intampla orice si sa moara.

Cum e baiatul acum? A avut psihoterapia efect? Daca nu, eu cred ca ar trebui sa schimbe psihoterapeutul.

Numai bine!

Mergi la inceput

Florina, baiatul a avut cateva atacuri de panica si noaptea si acesta este motivul pentru care mama il controleaza.
Deocamdata nu sunt mari schimbari in afara de faptul ca sa zicem ca mananca ceva mai mult decat inainte.
Parintii nu l-au amenintat niciodata ca vor pleca sau muri sau alte chestii de genul asta ci au fost foarte suportivi cu el, mai ales ca e unicul copil. Doar l-au atentionat sa aiba grija cand, baiat fiind, se juca putin mai dur.

Mergi la inceput

Florina,multumesc.

Mergi la inceput

Se pare ca vizitele la psiholog au inceput sa ajute pentru ca baiatul a inceput in sfarsit sa manance.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinad spune:

Ma bucur! Mult noroc si tine-ne la curent. Ii dorim numai bine baiatului. Se pare ca unii copii asa sunt, predispusi la dereglari psihice, ma receptivi si trebuie sa fim mult mai atenti cu ei ca sa le oferim echilibru.

Numai bine va doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

Si eu am un baiat de aceeasi varsta si-mi imaginez prin ce trec bietii oameni. Psihoza asta are o cauza pentru care s-a declansat, poate teama de a nu se desparti de parinti, poate accidentul tatalui si reactiile de atunci au declansat frica fata de moarte, exista copii deosebit de sensibili care pot fi afectati de te miri ce. Are nevoie de sprijinul familiei, de incredere si incurajare, are nevoie de prieteni. E o munca titanica.
Eu am o prietena a carei fetita de 11 ani, nu se joaca, nu merge pe bicicleta, nu alearga din frica exagerata de a nu se lovi, frica indusa de mama ei atunci cand era mica. La 11 ani coboara scarile pas cu pas, pare incredibil insa e rezultatul exagerarilor din copilarie iar acum e o munca uriasa sa o recupereze.Sigur nu e atat de grav ca in cazul baiatul relatat de tine dar e o forma diferita si mai usoara.

Mergi la inceput