Gravidute cu trombofilie - capitolul 7
Raspunsuri - Pagina 39
danezza spune:
BV!
nu stiu exact dar cred ca alea sunt.
Daca vrei, pune-le aici si iti spun cum le aveam si eu la 32+ la morfologie (cand a zis Iosup ca sunt ok)
Ca sa-ti faci o idee.
Eu zic sa stai linistita ca daca era ceva in neregula iti spunea dr!
in 34+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
kraluca spune:
IP artera uterina dreapta - 1.31
IP artera uterina stanga - 2.35 - aici dr a spus ca e mi mare pt ca am placenta anterioara laterala stanga... adica artera este in dreptul placentei si influenteaza indicele de pulsatilitate. ea mi-a spus ca IP -ul asta e mai mult pt tensiune, decat pt trombofilie... dar vorba ta, dana, daca era ceva, sigur imi zicea.
IR pe ombilicala e 0.68, iar pe cerebrala 0.83.
34+
mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, femibion 2, cetebe, magne B6
Musette_1982 spune:
Fetelor mai avansate, ombilicala incepand cu ce saptamana se masoara ca mie dr. U mi-a cerut doar IR stg, dr si cerebrala. IP-urile cand se masoara? La morfo-fetala, dupa 22s?
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + doua prize de Fragmin 2500 (dimineata - luni si joi), 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter (miercuri si sambata)
in 19+ cu Marin Constantin
dara76 spune:
Pe prima pagina la capitolul asta in paranteza la primele 3 valori e chiar media intervalului IR. Am cautat pentru IP si nu am gasit nici eu valori :(. M-ar interesa si pe mine valori pentru IP. Mie imi apar niste grafice mici langa valori si imi arata daca.s in intervalul acceptabil sau in balarii, insa nu-s trecute si valorile in cifre langa acel grafic. Imi apar ca puncte pe o linie cu capete si mijloc. Unul din IP.uri (corelat cu unul din IR.-uri e mereu in balarii :( ).
Si mie la fel mi-a zis, ca arterele rezistente indica mai mult probleme tip preeclamsie.
Ombilicala mie a inceput sa mi-o masoare dupa 22 si mi-a zis ca oricum se coreleaza masiv cerebrala cu ombilicala. Gen daca ombilicala e buna, e bune si cerebrala, asa ceva.
25+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
danezza spune:
raluca - tot pe acolo au fost si ale mele, stai linistita
Musette - parca din sapt 22 sau chiar mai incolo. Eu tin minte chiar ca am avut vreo 2 vizite la dr pe la 27-29 cand masura numai ombilicala si cerebrala. Poate ar fi bine sa intrebi dr tau si cand ii mai trimiti mail dr U sa i le dai si pe alea.
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
danezza spune:
capitol nou mutantele
cred ca IP - le mai gasim si sub forma SD in ecografii
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=169445&nm=Gravidute-cu-trombofilie-capitolul-8
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot