Gravidute cu trombofilie - capitolul 7

Raspunsuri - Pagina 36

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Mihaela, ce ma bucur, ti-am dat add pe facebook, numele contine si Dara.

Amary, vai, dar de unde si pana unde au ei dreptul sa-si dea cu parerea legat de ce-ar trebui sa faci tu si de cate ori sa incerci? E aici pe forum blogul unei fete cu 6-7 sarcini pierdute si a 7-a sau a 8-a ok, jos palaria!!!

Mie ce sa zic, mi-e mai complicat sa ma ascund si mai greu, iar daca va trebui sa povestesc, o s-o iau ca pe o terapie, voi "ventila" suferinta (in sens de dat afara), chiar daca mi-ar fi nespus de greu, insa stiu ca 'inghitita' suferinta nu mi-ar face bine. Nu interpretez c-as da explicatii, ci ca prietenii care stiu sunt sincer interesati de ce simt si le pasa intr-atat cat sa ma asculte. E adevarat ca eu fiind pe cont propriu nu am decat familie si prieteni, amici, nu am colegi carora poate le-as povesti de complezenta. Si pot sa aleg eu cat le zic. Clar nu zic ca optiunea mea e cea mai buna, D-ne fereste, sau ca e rau altfel, zic doar in sens c-am simtit ca mi-e mai usor asa, sa nu-mi bat capul sa ascund, mai ales ca in unele zile mi-e rau si nu ar fi inteles oamenii de ce nu ies undeva sau de ce nu pot veni pe la mine, etc. - mi-ar fi fost f. complicat.
Hai ca acum am lungit-o aiurea :)

25+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Mihaela ! Ce ma bucur ca ai intrat si ca sunteti bine. Ti-am dat add pe FB sa vad si eu printesica! app stii ca si pe fata mea o va chema Eva? Eva Nicole . Mai asteptam vesti de la Toni si incepem anul cu bine.
Mai fetelor, ce aveti cu chestia asta ca nu spun ca daca pierd sarcina ca bla bla? nic nu ar trebuie sa va treaca prin cap asa ceva. Daca Doamne fereste se intampla .. nu asta e preocuparea .. lasati gandurile negre si ganditi-va la puiutii vostri. Eu care am pierdut sarcina a 31 de sapt, ce trebuia sa fac? sa ma inchid in casa si sa nu ma vada nimeni? va dati seama cate explcatii am avut eu de dat si lumea nu pricepe ce e cu trombofilia asta deloc ..
In fine, am venit de la eco, fata mea e bine si grasana - 2.800 kg,avans de aproape 10 zile.
Rezistenta pe ombilicala paraca amasurat-o - 0.7 a zis ca e beton si ne mai vedem peste 2 saptamani sa vada si analiele atunci si sa punem la punct ce sicum - emotii cat casa.
Va pup!

in 34+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielarusu spune:

buna fetelor,

LA MULTI ANI!Va doresc si eu un 2012 plin de bucurii, sanatate, bebei sanatosi si la termen .

Daneza hoooo ce mari suneti felicitari pt gruttaea printesei.

Am schimbat si noi prefixul si nu-mi vine sa cred ca a trecut timpul asa de repede si mai am 2 luni pana vom face cunostinta cu pitica, abia astept .
In rest suntem ok , sunt in concediu de odihna pana pe 6 ian. iar din 9 ian. intru in prenatal, pitica loveste cu mai multa putere de mi se zguduie toata burta , ne injectam in fiecare seara cu spor si asteptam eco pe 16 ian. sa vedem cum a mai evoluat pitica.

30+ Maria Elisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Frumos nume la bebelina!

Citat:
citat din mesajul lui gabrielarusu

buna fetelor,

LA MULTI ANI!Va doresc si eu un 2012 plin de bucurii, sanatate, bebei sanatosi si la termen .

Daneza hoooo ce mari suneti felicitari pt gruttaea printesei.

Am schimbat si noi prefixul si nu-mi vine sa cred ca a trecut timpul asa de repede si mai am 2 luni pana vom face cunostinta cu pitica, abia astept .
In rest suntem ok , sunt in concediu de odihna pana pe 6 ian. iar din 9 ian. intru in prenatal, pitica loveste cu mai multa putere de mi se zguduie toata burta , ne injectam in fiecare seara cu spor si asteptam eco pe 16 ian. sa vedem cum a mai evoluat pitica.

30+ Maria Elisa

in 34+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielarusu spune:

multumesc frumos Dana

30+ Maria Elisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.c spune:

La multi ani! Vin si eu cu o intrebare, de 2 zile aveam dureri puternice de mijloc, azi-noapte n-am putut sa dorm si azi m-am prezentat la maternitate (doc meu e in concediu pana luni), m-a consultat o doctorita, m-am linistit ca bebele e bine, dar se pare ca am probleme de la rinichi, ea mi-a zis sa iau uricol este permis pe sarcina? alte remedii naturiste stiti?

16+

Raluca.c - mutatia genei MTHFR heterozigot A1298C, 2 sarcini oprite in ev. la 6 saptamani, ultima in iunie 2011, Amh 0.4, Rh negativ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Mihaela, ma bucur mult ca ai scris si ca sunteti bine! Atitudinea ta ne da curaj!
Raluca.c, eu am intrebat ginecologul ce pot lua daca am senzatie de infectie urinara si mi-a zis ca pot lua Urinal, un pliculet pe zi preventiv. Poti lua si mai mult pentru ca are doar merisor in compozitie.
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile legate de infectie. Am primit azi si rezultatul pentru lama si acolo nu au gasit nimic. Mi-am dat seama dupa cum cum sunt afisate rezultatele ca oricum, pana acum eu am facut doar lama (microscopic) nu si cultura...

8 saptamani si 5 zile
_
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1 la 2 zile, Vitamina E 1/zi, Omega3
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Dara, eu cred ca cel mai bine e sa faci cum te simti mai bine...eu imi propusesem ca la sarcina asta sa le spun tuturor de la inceput, apoi m-am razgandit si am spus doar catorva persoane foarte apropiate. Oricum ai face, ai dreptate...pentru ca faci ceea ce simti.
Ti-am trimis PM.

8 saptamani si 5 zile
_
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1 la 2 zile, Vitamina E 1/zi, Omega3
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristinuta_M spune:

Musette, si eu am avut dureri de burtica in sarcina, dar au inceput cam din saptamana a 13-a. Spre seara ma durea si cand stateam in pat si mai ales cand ma intorceam de pe o parte pe alta.
Solutia medicului la care mergeam atunci: "ia noSpa si mai vedem". Nimic despre repaus la pat sau despre Mg B6. Un tratament superficial care nu a functionat, la fel cum nu a functionat nici tactica lui de a ignora trombofilia in sarcina. (Nu-l voi recomanda niciodata nimanui: se numeste Romila Marius si este doctor la Maternitatea Regina Maria - pentru cine doreste sa stie).

Musette, cand am fost la Fundeni, imi amintesc ca era o fata care vorbea cu doamna asistenta Viorica despre durerile de burtica. N-ar fi rau sa dai un mail si sa ceri un sfat... eu asa as face.
Sanatate multa!

ingeras de 24 sapt oprit in evolutie, factor XIII heterozigot, LA pozitiv. Tratament de intretinere cu aspenter 1 la 2 zile, acid folic 5mg, omega 3 de 1000 mg cu vit E 1/zi, magneB6 forte 1/zi, cetebe Zn 1g/zi, complex acid folic cu vitamine B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

mihaela_let, felicitari pt vestile bune!
Ti-am trimis si eu friend request pe FB, dar inca nu mi-ai dat add.
musette, progesteronul injectabil se face intramuscular profund, fiindca este uleios. Daca crezi ca sotul tau stie sa faca injectii i.m. profund, e ok, daca nu, mergi la Medlife. Sincer, eu nu inteleg rationamentul lui Catalin: pai daca la varsta asta gestationala nu mai este cazul de progesteron injectabil, de ce te mai pune sa iei vaginal?
Te simti mai ok sau tot asa, ai dureri?
danezza, ohooooooo, ce dolofana ai tu acolo . Super!

Legat de ceea ce spun cei din jur referitor la sarcina, sincer, mie mi se cam rupe. Cand am piredut prima sarcina, cei de la job s-au purtat exemplar cu mine (cred ca i-a instruit seful, care a fost neasteptat de suportiv cu mine): nu au pus intrebari idioate, au incercat sa se poarte normal cu mine, ca si cum nu as fi fost vreodata insarcinata. Pe prieteni i-a anuntat sotul printr-un email si i-a rugat sa nu ma sune/sa nu imi scrie mailuri despre asta. Cu vecinii avem relatii destul de distante, dar totusi pe doamnele cu potential de barfa, le-a oprit sotul rand pe rand (cum le-a intalnit) si le-a spus sec: "o sa observati ca sotia mea nu mai este insarcinata; l-am pierdut pe bebe si va rog sa nu ii adresati vreodata intrebari legat de lucrul asta". Doamnele s-au conformat si au tacut .
Acum, la sarcina a doua, am anuntat la HR la job de cand ni s-a confirmat activitatea cardiaca a fetusilor, pt ca eu am vrut sa imi cer drepturile imediat . Cativa colegi deja au observat fiinda...burta mea e maricica (de la 5 sapt pe mine nu ma mai cuprind la burta pantalonii ce ii purtam inainte de a face fertilizarea - poate si fiindca este a doua sarcina plus ca este si gemelara).

Mergi la inceput