Gravidute cu trombofilie - capitolul 7
Raspunsuri - Pagina 34
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/carpediem/carpediem.jpg)
carpediem spune:
Alex, eu ti-as recomanda sa repeti analiza de secretie si apoi sa compari rezultatele. De exemplu, Synevo da erori mari la tot ce inseamna analize de secretii: vaginale, urina, exudat faringian...eu m-am invatat sa merg la ei doar pt sange. Inainte de a ramane graviduta, mi-au iesit 3 luni la rand la 3 laboratoare diferite, 3 balauri diferiti de innebunisem...
Repeta-le oricum si la alt laborator. In primul trimestru nu e voie sa iei antibiotice ca sunt organele lui bebe in formare. Despre Agalactiae eu stiu ca nu se poate naste natural daca il ai, dar mai e pana nasti. In trim 2 si 3 sunt permise mai multe categorii de antibiotice care nu afecteaza bebe, deci o sa poti face linistita trat.
Si mie de obicei imi ies tot felul de balauri prin analiza de secretie si acum trebuie sa o repet, ca n-am facut-o de 2 luni, cand mi-a iesit Enterococ, si mi-e groaza ca cine stie ce mai imi iese acum...
Sanatate burticoaselor!
33+
"Homo sum, humani nihil a me alienum puto!"
MTHFR C677T - heterozigot, A1298C - heterozigot, Gena PAI - 675 4G/5G - heterozigot, O sarcina oprita in evolutie la 15 sapt.
Tratament sarcina actuala: Clexane 0.3 dim + 0.4 seara, 2 acid folic 5 mg, 2 magne B6, 2 no-spa, 1 ovul arefam 200 mg, 1 elevit, 1 cetebe 500mg, 1 capsula ulei de peste
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/MeAlex/MeAlex.jpg)
MeAlex spune:
Va multumesc tuturor pntru raspunsuri si scuze pt offtopic, dar ma simt mai bine sa va intreb pe voi!
Carpediem, asa stiam si eu, ca trim II si III se fac tratamentele si am vazut ca e sensibil la Augmentin care e ok in sarcina...nu conteaza cum voi naste, e ok si natural si cu cezariana. Nu stiam asta despre Synevo, ma gandeam ca sunt cei mai buni...Cred ca voi repeta la Medlife, dar dupa 10 ianuarie ca pana atunci nu lucreaza secretii. Vi se pare OK Medlife?
Balanta, f tare experienta voastra...clar ai fi luat si tu! Voi repeta cu siguranta. 8 saptamani si 4 zile
_
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Folowise 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1 la 2 zile, Vitamina E 1/zi, Omega3 pentru
sanatos!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danezza/danezza.jpg)
danezza spune:
Alex,
si eu zic sa nu iei deocamdata nik
chiar daca iese iar balaurul, mai lasa-l pana in trim 2 chiar 3
si eu tre sa-mi fac secretiile si cultura de col (stii ca am vb cu tine) ca pana acum nu am servit. Ce o fi, o fi!!! bagam niste antibiotic si asta e ... oricum fac ceza, doar sa nu ma apuce pe nepusa masa, sper ca nu, Doamne ajuta! in 34+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danezza/danezza.jpg)
danezza spune:
Mihaelaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Toniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
vrem vesti despre voi, ne auziti???? in 34+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
![](images/user_woman.png)
balanta_tm spune:
alex, de Medlife, eu sunt multumita cum lucreaza secretiile, dar eu sunt la TM. In schimb fetele de pe forum care fac FIV la Medlife Bucuresti (nu stiu daca la Bucuresti sunt mai multe Medlife-uri, e vorba de cel unde face FIVuri dr Albu Dragos), se plangeau acum vreo 2 luni, ca le tot iese lor si la soti nu stiu ce bacil/streptococ (nu imi amintesc exact ce). Si nu se plangeau una, doua, ci mai multe. Ceea ce a creat suspiciunea ca se intampla ceva aiurea in perioada respectiva la Medlife referitor partea de analize de secretii.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/MeAlex/MeAlex.jpg)
MeAlex spune:
Of, nici nu stii unde sa mai faci...daca nici la astea mari nu e sigur...ma mai gandesc unde fac. Sunt mai multe clinici Medlife in Bucuresti, dar nu stiu daca probele nu se lucreaza la acelasi laborator. O sa vorbesc cu ginecologul si vedem ce si cum. 8 saptamani si 4 zile
_
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Folowise 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1 la 2 zile, Vitamina E 1/zi, Omega3 pentru
sanatos!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kraluca/kraluca.jpg)
kraluca spune:
buna tuturor si "La multi ani!"
sa stiti ca am fost harnica si v-am citit din urma, motiv pentru care as avea urmatoarele aspecte de sublinit:
alex - nu cumva mihaela avea streptococ B? si ea spunea ca poate fi tratat, dar sunt sanse mari sa reapara. ea l-a descoperit la treizeci si ceva de saptamani si parca l-a tratat cu antibiotic. la o varsta atat de frageda a sarcinii si eu as amana administrarea de antibiotic... insa este doar o parere
vorbeati despre depresii - eu am pierdut prima sarcina la 6 sapt... si cu cateva zile inainte de a o pierde (sau probabil atunci cand s-a oprit din evolutie) am avut o stare depresiva foarte puternica. stiam ca trebuie sa ma bucur de sarcina (inca nu fusesem la dr), insa mie imi venea sa plang fara motiv. plangeam de cateva ori pe zi, cautam motiv de cearta cu sotul... este o stare pe care nu pot sa o explic: eram constinta ca nu am motiv sa fiu suparata, insa nu ma puteam stapani, eu simteam tristete. din aceasta cauza eu sunt foarte speriata de perioada post-partum...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
MeAlex, dr. mea zicea la un moment dat ca in materie de culturi are incredere in laboratorul de la Victor Babes si in cel de la Institutul Cantacuzino.
Kraluca, eu plans din ala fara motiv am simtit tot trimestrul I, dupa aia a trecut si mai apare doar ca un val mic si foarte scurt, nu ca atunci. De cate ori apareau imi spuneam ca-s hormonale (chiar sunt, am citit despre ele) si sa nu le iau in seama. Daca nu iti influenteaza comportamentul (sa nu ai grija de tine, de bebe, sa te izolezi, etc.) nu conteaza ca doar le simti, decat daca te deranjeaza pe tine sa le simti intruna si te saturi. Daca iti influenteaza comportamentul, e util sa tratezi (ma refer in special la post-partum), daca nu vrei cu medicamente din cele care nu se secreta in lapte, macar cu psihoterapie cognitiv-comportamentala. Te invata sa nu actionezi in baza gandurilor si emotiilor intr-un mod care ti-ar dauna, iar apoi sa ameliorezi gandurile (negative) si emotiile. Daca-s prea intense de la hormoni, e util sa fie ajutate si cu medicatie, adica daca vine din fizic, tratezi fizic. Dar nu e musai sa-ti apara doar pentru ca le-ai avut candva ante-partum.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
![](images/user_woman.png)
amary09 spune:
MeAlex, si eu am streptococ B, descoperit in primul trimestru. Dr. mi-a zis ca-l lasam in pace pana aproape de nastere sau chiar nastere, daca nasc mai devreme. Nu ai de ce sa-l tratezi de acum, el poate reaparea in sarcina. Trebuie in schimb tratat daca apare in urina (este obligatoriu) si exista un risc mai mare daca ai il vaginal. Mie nu mi-a aparut la prima sarcina si nici in secretiile facute nu demult inainte de ramane gravida, desi dr. mi-a explicat ca fiind purtatoare (ca majoritatea femeilor) se poate declansa la o sarcina da si la alta nu (depinde de imunitate). Din cate am citit aproximativ 30% din gravidutze il au, deci nu e ceva de ingrijorat.
Dara, referitor la depresii, sunt mama lor. Deja atat am plans, incat nu ma baga nimeni in seama, chiar mi se spune ca stric atmosfera in casa. Si acum a inceput sa mi se vada burta,am luat si 2 kg de sarbatori, dar si burta creste in cu totul alt ritm decat la sarcinile unice, nu o mai pot ascunde si ma framanta si chestia asta. In afara de sot si parinti nu am mai spus nimanui, mi-e teama inca, trombofilia asta e pacatoasa la orice varsta a sarcinii,mai ales in trimestrul III, stiu din proprie experienta si din experienta fetelor de pe aici...
Amary 15+ de
+