Gravidute cu trombofilie - capitolul 7
Raspunsuri - Pagina 31
danezza spune:
Balanta - pupam fata cu 2 bebeici la purtator
iti stiam povestea dar tot m-a intristat si acum. Dupa o trauma ca a ta, a mea, a Paulei si multor altor burtici de pe aici cu sarcini pierdute (unele mai mari altele mai mici)sau chiar bebei cum e cazul Paulei, trebuie sa ne dea Doamne Doamne bucuria si satisfactia ca am invins si sa ne tinem bebelasii sanatosi in brate
Raluca - sa ne spui ce ai hotarat cu Fundeniul pana la urma
Musette - cat te mai chinuiesti tu cu durerile si toate cele. Eu nu ma pricep dar poate totusi progesteronul ala te-ar ajuta sa-ti fie mai bine.
Despre, mine, incerc sa stau cat mai linistita pt ca am vazut ca mamicile de la odiseea mea, au nascut si la 36 de sapt (bine ca sunt bine si ele si bebeii) si ma cam sperie gandul. Stiu ca se apropie si la mine momentul dar parca nu-mi vine sa cred si nu realizez.
Mihaela - sper din suflet ca sunteti bine tu si bebelina si te asteptam sa ne povesteti
Cybele, daca ami stii ceva de Toni si micuta, sa nu ne ocolesti
in 34+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
balanta_tm spune:
musette, nu scoti Utro. Faci Progesteronul injectabil intramuscular, iar cu Utro mergi in continuare ca si pana acum; Utro pui 200 dimi si 200 seara sau cum? Tu ai Progesteron depot de 250? Daca da, trebuie facut cam unul la 4-5 zile. Cred ca la Medlife sau la orice clinica privata ti-l fac fara probleme. Spui ca ai recomandare verbala de la dr (daca te intreaba). Fii un pic mai cu tupeu . Poate ca si Magneziul ala din perfuzii te-ar ajuta; sau o alta forma de magneziu - macar asta sa iti recomande Cata, niste magneziu in caz de dureri. Nu stiu ce sa zic de dureri, dar nu cred ca sunt normale, mai ales ca sunt frecvente.
danezza , asa sper si eu, sa existe o lege a compensatiei.
p@ulici spune:
Musette dupa cum descri tu sigur nu sunt normale acele dureri ... Tind sa cred ca sunt contractii ... cred ca nu ar strica sa mai ceri ceva pareri.
Danna un copil nascut la 36 de saptamani nu este nici o problema ... de la 34 de sapatamani bebelusii doar cresc ... dar se pot adapta extrem de usor la viata extrauterina.
Balanta randurile tale ma fac bucuroasa ... vad ca si la tine a venit acceptarea ... cel mai important pas dupa o astfel de pierdere.
Toni sunt cu gandul la voi.
O zi frumoasa va doresc.
MTHFR A1298C – HOMOZIGOT si PAI 675 4G/5G – HETEROZIGOT
Trombofilie descoperita la prima sarcina tratament pt trombofilie de la 10 saptamani de sarcina: Clexane 0.4, Acifol 5mg 2/zi, Dr. Heim Satu Mare
O fetita Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010 nascuta prematur la 28 de saptamani devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi
amary09 spune:
Balanta, imi pare rau, dar cred ca a fost decizia cea mai inteleapta, crede-ma, stiu bine despre ce vorbesc si nu are rost sa mai detaliez...Eu nici acum nu inteleg de ce trebuie sa traim cu astfel de dureri, e bine ca esti optimista, eu si acum cred ca curajul meu depaseste riscurile pe care mi le asum cu sarcina asta gemelara si problemele mele grave de trombofilie si ma intreb daca e bine ce fac. Merg pe mila lui Dumnezeu, atat...sper sa aiba mai multa indurare cu noi toate...
Dar sa revenim la oile noastre... Eu nu prea stiu nimic despre gemelare, sincer, nu sunt reticenta in privinta a nimic, daca e ceva necesar, voi face... Doar ca dr. meu nu a mentionat nimic de cerclaj pana acum, intreb si eu la urmatorul control la jumatatea lui ianuarie. La mine a picat asa, din cer, nu am in familie nimic, tu poate ai intalnit mai multe cazuri...Eu am citit doar povestile fetelor de pe forumul cu gemenei, unele au ajuns la cerclaj, altele din fericire nu, dar toate au stat muuuuult in pat ca sa duca sarcina... Cu cerclaj trebuie sa te menajezi destul de mult, eu chiar nu am deocamdata aceasta posibilitate din cauza copilului, dar o s-o scot cumva la capat....
Musette, fii optimista, stiu persoane care au avut contractii dureroase de la 3 luni, au dus-o lejer pana la 39 cu tratament si copilul sanatos tun....
Danezza, trebuie sa ai niste semne inainte de a naste, nu te mai ingrijora. Si mie cu 2 saptamani inainte mi se scurtase rau colul,daca stateam in picioare aveam contractii, nu nasti asa brusc, crede-ma. Mergi des la control si monitorizare, asta este este cel mai important si vei ajunge cu bine la capat, am vazut ca ai un doctor destul de prevazator....
Pentru restul fetelor si la multi ani....
Amary 15+ de +
Musette_1982 spune:
Ma duc maine iar pe capul medicului. El zice ca daca nu mi se intareste burtica nu am de ce sa ma ingrijorez... Ideea e ca azi-noapte iar nu am dormit de dureri si griji.
amary, ce tratament se da. El mi-a dat nospa, scobutil, utrogestan si magne B6. Nu e nicio diferenta dupa ce le iau, dar le iau. Zice ca nici nu mai are ce sa-mi dea...
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + doua prize de Fragmin 2500 (dimineata - luni si joi), 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter (miercuri si sambata)
in 18+ cu Marin Constantin
floaredemac spune:
Kraluca, da, am renuntat din proprie initiativa, in conditiile in care la noi mergea totul perfect, fetita avea un avans zdravan de vreo 10 zile, placenta super bine (la 32 de saptamani avea gradul de maturare I !), IR-urile la fel, greutatea ei era de 2100 g deja etc (astea erau urmarite de d-na dr, pe langa analizele de sange). Noi am avut inca o problema in afara de trombofilie, urmarita in paralel si de dr-ul Albu Dinu, iar cand mergeam la Fundeni mergeam si la el. Din fericire a fost o alarma falsa, desi f grava la momentul respectiv.
Vizita de la 34 de saptamani a fost ultima, atunci am si trecut pe clexane 0,6 pt siguranta, eram oricum cat o balena la 88 de kg....
Am tinut tot timpul legatura cu doamna dr si cu d-na asistenta Viorica. Fetita avea cca 2700 g, placenta grad de maturare 2.
Ti-as trimite PM dar nu ai activat, asa ca iti dau numele - hotel Cantemir, gasesti pe google. A fost sotul meu acolo acum o saptamana, a fost totul in regula, pretul era de 100 ron. Singura lui obiectie a fost ca era cam rece in camera (noi suntem obisnuiti cu o temperatura de cca 24 grade in casa) si altceva, care nu tinea de hotel - traficul bucurestean destul de matinal si galagios, dar pt voi nu ar fi o problema fiindca oricum trebuie sa va treziti devreme.
Mai departe... vezi tu ce hotarasti.
http://salveazavieti.ro/858/doneaza.html
dara76 spune:
Carpediem, cartile de sarcina zic ca s-ar secreta o substanta, relaxina, care ne dezlaneaza bazinul pentru a putea naste, dar cum nu reuseste tintit doar la bazin, se manifesta in tot corpul. Unora le creste si laba piciorului din cauza asta si raman asa, cu cel putin un numar in plus. La mine hormonii sunt "plangaciosi". Dr. mea ma tot avertizeaza ca in sarcina e normal sa-ti vina sa-l strangi de gat pe sot, eu i-am zis ca la mine e invers, mie imi vine sa plang si el ma linisteste. Asa-i cu hormonii. Eu abia astept sa trec si de cele 6 saptamani de dupa nastere, ca cica si atunci e haos mare cu hormonii.
Balanta, nu-mi pot imagina cat de greu a trebuit sa-ti fie, imi pare rau. Prietena mea cea mai buna a avut gemeni prin FIV si a dus-o ok fara cerclaj, crezi ca se face automat la gemeni? Fiecare geaman a avut 3100 la ea si i-a dus la termen. Si pierduse sarcina de la inseminare, iar primul FIV nu reusise, abia ET-ul.
Musette, am si eu dureri din alea de care zici, si tot asa, dr. a urmarit colul si ma pune sa fac uroculturi, sa elimin si cauza asta, ca a zis ca mai dau infectiile urinare tot felul de dureri bizare, nu musai clasice. Si in rest a zis ca intra la capitolul 'strans din dinti' (in sens ca nu e grav). Mi-a zis ca pot sa merg pana la 3 no-spa forte pe zi (eu am si multe kg). Cica daca bebe nu e in stres, colul e ok si n-ai infectie urinara, tot dureri de crestere a uterului ar fi. Mai ales ca bebe e in avans. Si la mine sunt mult mai rele daca fac treaba in ziua aia. In cartile de sarcina tot scrie de dureri de crestere a uterului. Mie mi-a zis dr ca daca se intareste burta fara durere, nu e nicio problema. Din ce zici tu, inteleg ca la tine nu-s contractii dureroase (adica si senzatia de strangere) doar dureri si junghiuri de care am si eu. Cica unele persoane au si prag mai scazut la durere si simt ce altele nu ar simti.
25+ cu bebe Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
floaredemac spune:
Dara, cine te-a pacalit ca doar 6 saptamani dupa nastere esti varza cu hormonii?
In schimb confirm chestia cu crescutul labei piciorului, dupa 2 sarcini ma laud cu un numar in plus. Tot sper ca in timp....
http://salveazavieti.ro/858/doneaza.html
dara76 spune:
Floaredemac , sper sa fiu doar 6 saptamani dupa nastere cu hormonii, daca se incetateneste treaba mai mult de atat, ma apuc sa ma tratez :) ca ma gandesc ca se rasfrange si asupra lui bebe "calitatea vietii" - am citit in mai multe carti ca daca se prelungeste dupa 6 saptamani, deja e alta problema. Ma rog, mi-e clar ca dupa 6 saptamani poti fi cu nervii si de la oboseala (si/sau uneori de la lipsa de suport suficient), dar deja cica n-ar mai fi hormoni.
25+ cu bebe Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
balanta_tm spune:
amary, nici eu nu stiu pe nimeni cu gemeni, doar ce am mai citit pe forum. Stiu ca e mai greu de dus sarcina gemelara decat cea unica, trebuie mai multa precautie.
dara, nu este obligatoriu cerclajul la sarcinile gemelare. Unii dr il fac pur si simplu preventiv. Nici mie nu mi s-a propus inca, dar vreau sa propun eu sa mi-l faca. La cate saptamani a nascut prietena ta? Ai scris ca la termen. Asta inseamna dupa 36 de saptamani?