Gravidute cu trombofilie - capitolul 7

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

La multi ani si un an 2012 asa cum vi-l doriti!

8 saptamani si o zi
_
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Folowise 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1 la 2 zile, Vitamina E 1/zi, Omega3
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Citat:
citat din mesajul lui kraluca

si eu schimb maine semnatura!!! .... iar pe 1 ian trebuie sa-mi sun dr sa stabilim data nasterii... iar ma iau toate caldurile cand aud de nastere. nici bagajul nu mi l-am facut... sa nu cunva sa-i vina idei lui bebe si sa se grabeasca
la inceputul lunii ianuarie ar trebui sa merg la fundeni... la un ultim control inainte de nastere. ma gandesc numai sa nu ma apuce pe drum durerile, deoarece data trecuta cand am venit jumatate din drum am avut burta contractata (facem cam 5h dus si 5 h intors).
alergia mea s-a mai linistit, dar nici nu ma mai dau cu balneocin (ma dadeam cu balneocin unguent in nas pentru a combate stafilococul).
poop

33+

mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, elevit, femibion 2, cetebe, magne B6

Raluca, si eu tot atat faceam pe drum, si pateam la fel ca tine cu burtica, era contractata tot timpul si fetita se misca in continuu. Mi s-a si intors micuta de vreo 3 ori, desi era gata pregatita cu capul in jos. Dupa un drum de Bucuresti era iarasi intr-o parte, aproape cu capul in sus. Stiam asta fiindca faceam eco fff des, si efectiv o simteam cand se intorcea, iar la eco mi se confirma. Asa ca am renuntat la ultimul control, ca si tine ar fi trebuit sa merg dar mi-a fost teama.
Eventual , daca vrei neaparat sa mergi, poti pleca mai tarziu, de exemplu daca trebuie sa fii luni la 7 la Fundeni poti pleca duminica ziua, mergeti relaxati, dormiti undeva, apoi dimineata mergeti la Fundeni. Noi am mai facut asa. Iti pot recomanda si un hotel in regula, preturi f convenabile, pe langa Unirii, mi l-a recomandat si mie o fosta graviduta de aici.

La multi ani tuturor!

http://salveazavieti.ro/858/doneaza.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

MeAlex, eu nu am vazut pana acum semnatura de graviduta...te rog sa ma scuzi! si cum nu prea reusesc sa tin pasul cu forumul.... sunt cam in intarziere mereu.
Oricum, felicitari si sa ai un bebe sanatos si puternic, vesel si norocos! Doamne ajuta!

http://salveazavieti.ro/858/doneaza.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

balanta, tu de ce ai nascut la 24 de saptamani? Nu erai sub tratament?
Iarta-ma ca te intreb de lucruri dureroase dar nu am nicio zi fara secretii roz si dureri puternice. Iarasi trebuie sa raman acasa. Am junghiuri si arsuri in lateralele burticii (nu-s intestinele, mai aproape de uter), intepaturi jos, in vagin, dureri musculare tot jos cand ma ridic si ma intind etc. Am vorbit cu medicul si nu se vede nimic. Placenta nu e decolata, colul are 4,7 cm si e inchis...
Cu toate astea ma rog zilnic sa trec macar de 26, 28 de saptamani si bb sa aibe o sansa la supravietuire daca vine mai devreme. El e f. bine dezvoltat si avem o saptamana avans ca si dimensiuni si greutate.

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + doua prize de Fragmin 2500 (dimineata - luni si joi), 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter (miercuri si sambata)
in 18+ cu Marin Constantin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

musette, eu am avut o sarcina care a evoluat ca la carte, fara probleme. Doar ca la morfofetala de 22 de saptamani, dr a descoperit ca bebe nu avea o parte din creier: ii lipsea complet legatura dintre emisferele cerebrale (corpul calos). RMNul fetal facut dupa acea ecografie, in afara de faptul ca a confirmat diagnosticul, a aratat probleme de girusi in emisfera stanga. Prognosticul a fost extrem de prost: bebele s-ar fi nascut handicapat grav.
Am decis ca nu avem dreptul sa aducem pe lume un copil handicapat, care toata viata s-ar fi chinuit si am terminat sarcina. Nu are rost sa iti spun prin ce am trecut psihic, mai ales ca sarcina era (ca si sarcina curenta) conceputa prin FIV, noi neputand sa concepem natural iar la FIV fiind sanse de reusita de 30%...

Imi pare rau ca ai din nou probleme. Progsteron injectabil faci? Dr Catalin Tau ce te-a sfatuit sa iei pt durerle astea?

Mergi la inceput

Iarta-mi intrebarea, te rog, balanta. N-are sens sa iti zic ca imi pare rau... ca nu cred ca va sterge nimic si nimeni ce s-a intamplat.
In afara de Nospa, 2 scobutil pe zi si doua Utrogestan de 200 pe zi. Am cumparat fiolele atunci, i le-am aratat lui Cata si a zis ca nu e cazul. Merg duminica viitoare din nou. O sa insist...
Nu ma lasa cu nimic oricum. Ma doare cand ma intorc de pe o parte pe alta si nu e normal ca inca suntem mici. Eu am avut mereu dureri dar sunt tot in crestere si nimeni nu stie sa-mi zica nimic. M-am mai vazut un coleg de al lui in urgente, Catalin Dumitru, care stia inclusiv de Uschi si parea f. in tema. Nici ala nu a vazut nimic. M-au trimis sa ma caut la rinichi si sa imi fac sumar si cultura de urina.
Eu chiar stiu cum sunt durerile renale. Nu sunt din alea. Eco si sumarul au iesit ok. Marti fac oricum si urocultura la Synevo ca intre sarbatori nu au luat probe a caror analiza dureaza mai multe zile.
Nu stiu unde sa ma mai duc.

Tratament: Fragmin 5000 (seara) + doua prize de Fragmin 2500 (dimineata - luni si joi), 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter (miercuri si sambata)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kraluca spune:

La multi ani tuturor! Sa fie un an plin de vesti bune!
musette - e bine ca ai decis sa ramai acasa. daca nu este nicio problema la munca e bine sa stai cat mai mult timp linistita. ai sa vezi ca va fi totul bine... ai trecut prin multe, dar cand iti vei lua bebelul in brate iti vor fi recompensate toate eforturile tale. stiu ca noi iti sugeram si cand ai avut sangerarile la 13 sapt sa incerci progesteron injectabil. este foarte bun... eu am facut pana in sapt 24 si m-am simtit foarte bine cat timp am fost sub tratament.
balanta
floare de mac - ai renuntat la ultimul control de la fundeni din proprie initiativa? eu cand am sunat la 32 sapt la fundeni am dat toate datele de pe eco, ca sa-si faca asistenta o parere. ai putea sa-mi trimiti un PM cu info despre hotel?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

musette, nu ai de ce sa iti ceri scuze. M-am obisnuit sa traiesc cu durerea asta in suflet, am acceptat ce mi s-a intamplat. Sper doar ca sarcina asta sa imi aduca doi bebelusi sanatosi.
Sa stii ca si eu cred ça Progesteronul injectabil ti-ar face bine (dupa cum a scris si kraluca) si te-ar ajuta sa te simti mai bine. Nu inteleg de ce Catalin este reticent in privinta lui. Sincer, eu daca as fi in locul tau, as face si fara voia lui. Pt durerile astea, nu ti-a pus niciodata perfuzii la spital?
Incearca sa stai cat mai mult in pat si nu te agita cu treburile prin casa. Sa stii ca eu si la prima sarcina si acuma, ma protejez f mult. Stau in pat cat de mult pot, iar treaba in casa, in afara de gatit si calcat, nu fac nimic - restul de treburi le-a preluat sotul.
kraluca

Mergi la inceput

balanta o sa le fac de capul meu dar cum? Intamuscular? Cu ce frecventa? Scot Utro? Stii pe cineva care mi-ar face fara recomandarea medicului? Sotul e tare doar la subcutan .
Prin casa nu mai fac nimic de la 4 saptamani (prima hemoragie). Sotul face tot. Am o masuta pe care tin laptopul si pe care imi si aduce mancare la pat. Doar la pranz imi iau singura cand e la lucru si imi lasa gatit. In ajun am fost viteaza si am vrut sa sterg praful si sa fac un pic de ordine. Dupa 5 ore de miscare usoara plangeam in pumni ca pierd tot pentru o prostie, asa ma durea de tare.
Dar ce inseamna durerile astea? Stiti vreuna? Nu-s normale, nu?
Cata mi-a spus sa ma ingrijorez doar daca vine iar sange sau daca mi se intareste burta. Ma gandesc ca la faza aia nu mai au ce-mi face. Perfuzabil nu mi-a pus nimic pentru ca mi-a explicat ca in cocktailul ala contine tot nospa, magneziu si glucoza...

Mergi la inceput

kraluca . Marti voi vorbi din nou cu medicul.

Mergi la inceput