Gravidute cu trombofilie - capitolul 7
Raspunsuri - Pagina 11
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gabrielarusu/gabrielarusu.jpg)
gabrielarusu spune:
multumesc frmos Mihaela Domane ajuta! la toate sa fie ok.
Referitor la vaccinul antitetanos, am intrebat-o pe dr. Uscatescu daca e voie sa-l fac si mi-a spus ca sa nu-l fac ca s-ar putea sa apara niste mutatii in timpul sarcinii asa ca nu o sa-l fac , dar trebuie mers la dr. de fam sa dau o decalaratie pe propria raspundere ca nu sunt de acord cu administararea vaccinului.27+
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gabrielarusu/gabrielarusu.jpg)
gabrielarusu spune:
am uitat sa va spun ca pt. prima oara a masurat la eco aorta descendenta si artera cerebrala medie care au valori si flux cu spectru normale.27+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
suzieq spune:
Gabi, mie sotul imi injecteaza clexane-ul in burta si am si eu cateva vanatai, ma distreaza ca am perioade in care nu am niciuna si perioade in care sutn plina, cred ca depinde si de cum e vascularizata zona. Eu deja nu le mai bag in seama.
MTHFR C677T Homozigot +31
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tonirro/tonirro.jpg)
tonirro spune:
Hello Ca de obicei, multumesc pentru incurajari
, sunteti foarte optimiste si cred ca de la voi ma molipsesc si eu. Alice, nu n-are cine sa ma ajute zi de zi dar ne-am mobilizat si am pasat indatoririle: copiii - papagalul si gainile, sotul - copiii si cateii, iar eu am ramas cu gatitul si verificatul lectiilor. Abia astept vacanta
!Felicitari Gabriela pentru rezultatul de la eco! Nu iti face griji in legatura cu placenta. Uneori imbatraneste mai repede, important este sa isi faca treaba. Din cate stiu eu, utrogestanul ajuta la "imbunatatirea" ei (eu pentru asta il iau) - intreaba-ti medicul daca e de acord.Musette si eu am avut dureri in primele luni. Prima miscare a bebelinei am simtit-o pe la 18 saptamani, pauza pana la 20 si apoi de la 20 de saptamani am inceput sa o simt regulat.Azi la eco n-a mai fost asa de bine. Ma gandesc ca nu-mi facusem nici clexane pentru ca am plecat de acasa cu noaptea in cap si pana la eco se cam facusera 12 ore de la doza facuta seara. M-au chemat luni iar. Am de gand luni sa verific o ipoteza: o sa ma duc cu clexane facut si am sa ma trezesc cu o ora mai devreme sa-mi pun arefamul. Am asa o presimtitre ca luni va fi totul bine. Oricum, azi m-au felicitat toti medicii din cabinet si toate asistentele pentru schimbarea prefixului. Maine intram in saptamana 30
...Mai am una sa va spun
. Dimineata, la dus,
mi-am gasit/pipait un hemoroid
. Nu ma doare, nu ma mamananca dar acum ma streseaza gandul ca e acolo. Nici nu stiu sigur care e treaba cu hemoroizii. O sa ma duc maine sa-mi cumpar o crema, ceva, mi-e teama sa nu apara si prietenii lui
.Va
pe toate!!!!MTHFR C667C heterozigot, MTHFR A1298C heterozigot, Factor II heterozigot; Tratament Clexane 0,4/zi, Femibion 1, Magne B6, Acid folic + complex B, Cetebe, Aspenter 1/zi,
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kraluca/kraluca.jpg)
kraluca spune:
toni... 30 sapt! felicitari si la cat mai multe! si acum cearta: cum adica "ai plecat de acasa cu noaptea in cap si pana la eco trecusera 12 ore?"... adica tu nu te odihnesti pe parcursul zilei, nu stai la orizontala intr-un interval de 12 ore? daca da, atunci bataita iti trebuie! ca bebelina are nevoie de tine linistita si odihnita!
fetelor, eu credeam ca anticoagulantul ne protejeaza de hemoroizi (imbunatateste circulatia pe vasele de sange), dar voi ma puneti de ganduri!
musette - la mine bebe a miscat deabia la 19 sapt... aveam niste emotii si tot asteptam, si asteptam, iar bebe nimik... pana la 19 sapt si 2 zile
sa auzim numai de bine!!! 31+
mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, elevit, femibion 2, cetebe, magne B6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Niko, merci, ti-am scris mail, acum am apucat sa citesc c-ai zis ca-ti da 100% compensat.
Mihaela, pai inteleg ca diferenta e de 6 ore, adica se reia la 6 ore dupa naturala si la 12 ore dupa cezariana. Am vazut si eu picaturile care se preling, dar mie imi par cantitate mica mica fatza de cat injectez, cred ca e ok.
MeAlex, ma bucur ca sunteti bine si ati vazut pixelul de inimioara, imi amintesc ce impresionata am fost eu de asta :)
Amary, si eu cred ca-i ok la alaptare. Multa bafta cu tiroida!!!
Raluca.c, nu stiu ce sa zic de aspenter in cazul tau, eu de ex. iau 2 zilnic ca am multe kg, dar nu am sangerari decat la gingie si nazale.
Kraluca, adica tu la picior zici de injectie pe interiorul piciorului, nu? Progesteronul secretat normal in timpul sarcinii de corp relaxeaza vasele de sange si le face cam blege, de-aia apar hemoroizi si varice.
Musette, si pe mine ma arde zona injectiei, mai mult dupa. Am citit ca e normal sa simti intepaturi sau arsuri timp de 10-20 minute.
Valy, n-am intrebat de utrogestan compensat pt ca puneam doar 1 ovul de 200 pe zi si ma ducea la vreo 50-60 lei pe luna cu totul.
Gabriela, felicitari pentru scaderea rezistentelor pe artere! Eu zic ca e drum lung de la subcutanat burtica pana la uter si acul e mic, in mod normal nici nu ajungi la muschi daca faci in pliul pielii, dupa aia sunt muschi si dupa aia putin gol si abia dupa aia uterul, inauntrul uterului bebe in saculet, dupa membrane, nu ai cum sa ajungi la bebe.
Eu am vazut bebeii la eco ca misca demult, dar fiecare simte mai devreme sau mai tarziu in functie de unde e placenta (eu o am anterior si am simtit mai tarziu), daca-i prima sau a doua sarcina, la prima se simte mai tarziu, si daca exista tesut adipos. Eu am simtit falfairi pe la sapt. 19-20.
![](gravida.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magnerot, Folowise*
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_let/mihaela_let.jpg)
mihaela_let spune:
Toni, felicitari pentru cele 30 de saptamani implinite!!!
La cat mai multe! Dar nu ne-ai zis, cat a mai crescut micuta?
Si, in leg cu greutatea, imi zicea soacra mea ca a vazut la stiri, pe nu stiu ce canal, despre un bebe nascut la 25o grame!!! si care traieste si e bine!!! Mi se pare incredibil!!!
Dara si eu vad destul de mici picaturile prelinse...sper sa fie bine. Lucrul acesta se intampla dimineata cand fac prima parte de antic din seringa, pt ca atunci mai ramane si aer in seringa si cred ca de aceea se mai scurge cate ceva.
Eu intelesesem ca, dupa nastere normala, se reia antic la 4 ore, iar dupa cezariana la 6... Mai citesc...
Si eu am placenta tot anterior pozitionata si cred ca de aceea am simtit miscarile bebelusei mai tarziu...35+cu
Eva Ioana
3 sarcini oprite in evolutie: 8s, 8s, 7s, nu am facut anal genetice de trombofilie; acum: sarcina obtinuta natural, tratament: Fraxi 0.3ml/zi; Femibion, vit C, Mg+B6, acid folic 5 mg; DPN 9-10 Ian 2012
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tonirro/tonirro.jpg)
tonirro spune:
kraluca nu ma certa , nu am fost plecata 12 ore de acasa, m-am exprimat eu cu dosul. Eu fac Clexane la 10 si la 22. Ieri dimineata am plecat la 7 de acasa - sa lasam copiii la scoala si apoi prin aglomeratie spre spital. Din cauza aglomeratiei din spital, am intrat la eco dupa ora 10 si din cauza uituceniei mele nu am luat seringa pentru "de dimineata" la mine. Trecusera 12 ore de la injectare, nu de cand plecase eu de acasa. Zic si eu, ca poate de aceea au iesit iar prost doppler-ele. Eu sunt o optimista si trebuie sa gasesc un motiv pe care il pot "ajusta".Mihaela multumesc pentru felicitari
!
azi m-am trezit cu noaptea in cap de bucurie. Am avut momente cand n-am crezut ca ajungem pana aici.De fapt vreau sa va multumesc tuturor pentru TOT: incurajarile, indrumarile, raspunsurile voastre, pentru ca va pasa de mine si de piticoata mea. Imi incep fiecare zi cu voi, abia astept sa va citesc, ma bucur de vestile bune cu tot sufletul si ma inteapa inima cand aflu ca aveti probleme. Mi-ar face mare placere sa ne cunoastem. Sora mea e stabilita in Italia, are doi copii mici, habar n-are ce e aia trombofilie, dar ma sustine cum poate. Parintii mei au ales sa nu se implice in sarcina mea si in problemele mele si din Iulie au intrerupt legatura cu noi iar socrii mei sunt tocmai la Radauti Prut. Asta o spun asa, nu ca ma plang dar ca sa subliniez ca voi chiar imi sunteti de un real suport si ca apreciez toate gandurile voastre bune.Va
pe toate si va doresc un week-end frumos!!!MTHFR C667C heterozigot, MTHFR A1298C heterozigot, Factor II heterozigot; Tratament Clexane 0,4/zi, Femibion 1, Magne B6, Acid folic + complex B, Cetebe, Aspenter 1/zi,
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_let/mihaela_let.jpg)
mihaela_let spune:
Toni, te inteleg perfect! Desi am familia langa mine, ca distanta, inclusiv prietene cu care vorbesc, neavand nimeni ac pb cu trombofilia, nimeni nu ma intelege... Nu intelege nimeni de ce imi fac atatea griji, de ce merg la atatea ecografii (considera, prietenii si rudele, in afara sotului, ca sunt bani aruncati pe fereastra si ca ar tb sa fiu mai chibzuita ), de ce fac atatea analize, ca noi 2 suntem oameni sanatosi etc. La inceput incercam sa explic cum e treaba cu trombofilia asta, dar apoi m-am lasat pagubasa si le spun ca ma cheama doctorii si trebuie sa ma duc, ca nu fac de capul meu. Nu ma intelege nimeni de ce mai merg luni la morfologia de 36 de saptamani, ca eu trebuie sa nasc si nu mai e nevoie ... La fel...in ceea ce priveste faptul ca am dilatatie deja, nu intelege nimeni de ce nu am nascut pana acum
! Ca la sfarsitul acestei sapt ar tb sa fiu deja cu bebe in brate si tot felul de pareri. Cu injectiile ce sa mai zic! Si stau si citesc si va scriu voua si ne consultam si mai imi trece un pic teama si disperarea care, trebuie sa recunosc, ca ma mai apuca.
Asa ca 35+cu
Eva Ioana
3 sarcini oprite in evolutie: 8s, 8s, 7s, nu am facut anal genetice de trombofilie; acum: sarcina obtinuta natural, tratament: Fraxi 0.3ml/zi; Femibion, vit C, Mg+B6, acid folic 5 mg; DPN 9-10 Ian 2012
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/valy27/valy27.jpg)
valy27 spune:
muuuuuuuuuuuuulti si multeeeeeeeeeeeeeee
intr-adevar sunteti un real suport,de acea toata stima si respectul.
mihaela te inteleg perfect-eu sunt de abia la inceput si sunt deja disperata...lumea imi spune "ce-o vrea dumnezeu",dar nu e chiar asa.
_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,omega 3,aspenter,fraxiparina0.3,pana la prima eco mai iau climen2/zi si medrol,utrogestan200mg 4/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+5 sapt, doamne ajuta in continuare.