limba romana pentru copii straini

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

pe amazon te/ai uitat? acolo ar trebui sa gasesti. la noi in familie sotul invata romana impreuna cu Finn.

Desiree,Finn vorbeste cuvinte in romana si engleza si intelege aproape tot, dar la gradi aude 99% ceha. si crede/ma ca nu are nici o problema sa inteleaga ce i se cere si sa se faca inteles. copiii au o mare capacitate de asimilare a limbilor straine.

Finn Constantine 15.10.2009 si 20+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

J.D., eu pe Victoria o invat spaniola aici o ajuta mai mult decat .ro. Dar si spaniola refuza sa o vorbeasca, decat in putinele momente cand are ea chef. Dar intelege, ca-i tot spun si in engleza si in spaniola. (Am inceput recent, si e greu, ca in casa vb. engleza, sotul meu e canadian)

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

si ni avem problema cu limba romana, nu cu vorbitul ca de vorbit vorbim in RO (fi'miu cam incurca pluralul dar la substantive complexe) in schimb ortografia si gramatica sunt deficitare. ai mei nu au fcaut scoala romaneasca deloc si au invatat sa scrie si sa citeasca direct in franceza. Acum cand scriu in romana toate -u- sunt ou si alte bazaconii frantuzite. Nu m-am apucat de gramatica cu ei pentru ca nici gramatica franceza nu au inceput-o si ma gandesc ca daca ma apuc de cea romana ii ametesc de tot.Plus ca se straduiesc sa invete scrisul in engleza, de vorbit vorbesc bine dar scrisul e o mare dilema pentru ei.Mihaela de la ce varsta s-a apucat fata ta de gramatica, a mea e intr-a 3-a.
Noi cumparam mereu manualul si cartile de lectura corespunzatoare gradului romanesc, lecturile le-am dovedit dar cam atat, manualul nu l-am deschis :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

si ni avem problema cu limba romana, nu cu vorbitul ca de vorbit vorbim in RO (fi'miu cam incurca pluralul dar la substantive complexe) in schimb ortografia si gramatica sunt deficitare. ai mei nu au fcaut scoala romaneasca deloc si au invatat sa scrie si sa citeasca direct in franceza. Acum cand scriu in romana toate -u- sunt ou si alte bazaconii frantuzite. Nu m-am apucat de gramatica cu ei pentru ca nici gramatica franceza nu au inceput-o si ma gandesc ca daca ma apuc de cea romana ii ametesc de tot.Plus ca se straduiesc sa invete scrisul in engleza, de vorbit vorbesc bine dar scrisul e o mare dilema pentru ei.Mihaela de la ce varsta s-a apucat fata ta de gramatica, a mea e intr-a 3-a.
Noi cumparam mereu manualul si cartile de lectura corespunzatoare gradului romanesc, lecturile le-am dovedit dar cam atat, manualul nu l-am deschis :(

Marina

Si la mine Andrei(care a facut clasa I in Romania)scrie romaneste dupa gramatica limbii germane!

Stie sa citeasca,incurca insa la scris "Ghe"cu ge si "Ce" cu "Che",insa eu sunt multzumita ca vorbeste!

Copii vostri sunt mici,insa in timp cred ca va ve-tzi resemna si voi,fiind multzumite ca stiu macar sa vorbeasca,citeasca ,chiar daca scrierea nu e corecta 100%!

Adriana,eu am vazut la cineva,niste chestii facute manual,deci asta implica munca din partea ta sau ma rog,un fel de alfabet cu cuvinte spuse in doua limbi,romana si engleza,cu imagini corespunzatoare,a fost ceva d emunca insa la toata treaba asta!

De cumparat...nu am vazut/auzit nimic!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Marina, cea mare a facut in ro clasele primare, ea scrie gramatical corect. Cea mica e a doua acum, inca nu a facut gramatica. Poate semestrul ce vine, am sa o intreb pe profa.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Citat:
citat din mesajul lui pearljam

Monabella ce varsta au copiii? Daca nu vorbesc lb romana deloc poate te ajuta cartea "Primele mele 1000 de cuvinte - cu 1000 de poze".
Sper sa primesti mai multe sugestii de la mamicile care au depasit aceasta perioada.

Mami fericita de si

4,5,7.
Multumesc de idei. imi sint de mare folos. Si carti dar si ideea de a aduce copiii impreuna intr-o sala si a face spectacole cu ei in lb romana. Cred ca rusii de aici fac asta ca sa-si mentina limba rusa. de ce n-am face si noi? Insa vreau neaparat si carti. mersi mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Apropo sint atitea celebritati cu radacini romanesti. Ar fi frumos daca Natalie Portman de exemplu ar vorbi romaneste, nu?
Nu stim ce vor ajunge copii/nepotii/stranepotii nostri insa e bine sa nu ne uitam radacinile.
Off topic: Andacos imi plac unghiile tale.

Mergi la inceput