liceu

liceu | Autor: sorinsonia

Link direct la acest mesaj

Are cineva copil cls a IX-a la Liceul Nicolae Tonitza?
Vreau sa stiu care mai sunt conditiile de intrare in acest liceu.
Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Nu am copil intr-a IX-a. Am student la design grafic. Dar a facut "Tonitza".

Asa ca pot sa-ti spun cum era acum 6 ani, nu cred ca s-au schimbat prea multe. Si fiul meu s-a mutat acolo din clasa a IX-a. La el erau "testele nationale" + media din clasele...na, ca nu mai stiu daca V-VIII sau VII-VIII. Oricum, media aceea care se foloseste pentru clasament a reprezentat un sfert si trei sferturi a fost media la cele doua "teste vocationale". Unul din teste este de grafica (obligatoriu) si celalalt este la alegere intre pictura si modelaj.

Daca nu este la niciun fel de scoala de arta (sunt unele pe sectoare unde se fac 1-2 sedinte pe saptamana) copilul ar trebui sa faca o pregatire in particular. Adica sunt mici amanunte pe care nu le stie, oricat ar fi de talentat. De exemplu, la testul de grafica se dau fiecarui candidat trei obiecte pe care trebuie sa le deseneze (un cub, un mar si un vas, de exemplu). Ceea ce i s-a spus fiului meu si sigur nu s-ar fi gandit este ca, daca nu-i "pica bine" cum sunt aranjate obiectele le poate muta/invarti discret, nimeni nu mai stie cum au fost puse initial.

In legatura cu liceul noua ni s-a spus ca este "drum fara intoarcere", adica un copil care a facut "Tonitza" nu se poate orienta spre altceva decat arta dupa liceu. Eu stiu ca fiul meu are un fost coleg care e la Geologie, dar il mai intreb.

Oricum la facultate are multi colegi care au venit de la alte licee decat "Tonitza".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Am vorbit cu fiul meu. Mi-a reamintit ca are si o fosta colega de liceu care e studenta la medicina. Si mi-a spus ca sunt multi colegi care sunt studenti la altceva decat la arta.

Inca ceva: in anul in care fiul meu a dat examen de intrare la "Tonitza" au fost mai multe locuri, parca au facut 6 clase in loc de 4, oricum ceva la acest nivel. Motivul a fost ca ministerul facuse un studiu si constatase ca absolventii de "Tonitza" erau in foarte mica masura someri prin comparatie cu absolventii altor licee.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinsonia spune:

Multumesc de raspuns.
Oricum eu caut un profesor de desen ca s-l evalueze si eventual sa-i dea niste indrumari.
Bine....si eu am facut Tonitza, dar.....acum 1.000 de ani, nu cred ca mai e valabil ce stiam eu.

Mergi la inceput