Buburuze - LA MULTI ANI PATRICK ! (115)
Raspunsuri - Pagina 11
Shines spune:
Ca tot vorbeati de torturi,am si eu nevoie de galerie pentru ca...o sa fac tort !!!! eu nu fac prajituri,torturi,nu am rabdare,nu imi place.
dar pentru Edi imi voi pune mintea la contributie. Ultimul tort l-am facut acum noua ani,de ziua Cameliei.
Andutza..nici la noi nu se simte mai nimic de sarbatori,inafara de orasul luminat cu diverse forme..dar in unele locuri e prea incarcat,in alte locuri zici ca e oras pustiu,fara nimic. ne-am plimbat sambata seara sa vedem luminitele,dar nu prea am avut ce.
monika_bt spune:
Seara buna, dragelor!
Multumesc din suflet ptr urari va servesc c-un suc natural de mar verde si o felie de tort din clatite facut de mami meu, o bunatate.
Am petrecut ieri, a fost frumos.
Zumzu, felicitari ptr poze: sunt dementiale! si povestioara lor deosebita.
Loutzy, imi pare rau ptr servici...Poate da Domnul si gasesti ceva mai bun!
Chiar Mayane ne-a parasit?? Mayaannee, stii unde-i doare pe moderatori ca pleci tu??? stii, cum sa nu, asa ca hai inapoi.
Simo, felicitari ptr mot...chei de la masina, cum sa nu?!
Ast-noapte am stat straja, abia la 4 jumate am adormit pana la 7 jumate...consecintele petrecerii...a fost Luiza atat de agitata ca m-a terminat toata noaptea.
Am cumparat si eu ptr Craciuneala la bebel, acu ma gandesc la ceva simbolic ptr mama de bebel...sper sa-i placa...am umblat azi de ma dor talpile...
La multe lunite sarbatoritilor de ieri si azi!
La multi ani copil de Mirela!
Ma duc sa pun poze pe fb.
V-am pupat!!
rmbbc spune:
Revin:
LOUTZY, sa nu fii suparata; o sa gasesti altceva la fel de bun sau poate si mai bine; stai in bucuresti si asta conteaza cand vine vorba de asta.
Mimo spune:
Zumzu, multumesc mult. E bine dupa sarbatori.
Raluca, spor la cautat apartament. Si in explorari.
Ca tot vorbeati de torturi, de ziua lui fii-miu am facut doua - unul cu crema din smantana (delicios) si unul dupa o reteta data de Roxx, care mi-a iesit bun, dar cred ca a fost ceva in neregula cu blatul. Deci, am nevoie de ajutor: Roxx, la blatul cu 6 oua, 12 lg faina, 12 lg zah, 6 lg apa, trebuia sa pun si praf de copt? Ca mi-a iesit cam tare blatul, indesat as zice si destul de mic.
Si daca ma mai puteti ajuta cu un sfat ref. la frisca lichida (de la Milli am luat). Nu stiu ce a avut, dar mi s-a stricat dupa ce am mixat-o. Voi o bateti cu mixerul pur si simplu? Sau ii puneti zahar? Sau o puneti pe baie de aburi?
La multe lunite si la multi ani sarbatoritilor de astazi!
Luca Alexandru, mica mea comoara
Mimo spune:
Daa, si noi am trecut aseara prin centru sa vedem luminite. Dezamagire. Toate albastre si albe. Mi s-a parut trist si rece. O fi ea iarna rece, dar nu tre sa amplificam.
Azi am fost in magazinul Victoria sa-i iau ghete lui bebe. M-am invartit o groaza prin centru ca s agasesc loc de parcare. Pana la urma am parcat pe langa Cismigiu. Si a fost asa firg, brr. Dar am gasit ceva, la 95 ron, cu blanita. Mia gasisemm niste ciszmulite cu blana naturala inauntru, super, un pic mai scumpe, dar n-aveau marimea lui.
Loutzy, sigur o sa gasesti ceva daca nu mai bun, sigur la fel de bun. Vezi pe unde mai pleaca si colegele cu care te intelegi, poate va duceti mai multe la o firma concurenta.
Luca Alexandru, mica mea comoara
gabrielaromt spune:
Andutza, eu anul asta nu cred ca mai gatesc nimic de Craciun ca nu stam acasa. Plecam in deplasare la sora-mea si ea e o bucatareasa foarte buna. Iar ea a zis ca ne face curcan la cuptor... Ma sunase acu vreo doua saptamani sa ma intrebe ce prefer, curcan sau porc. La masa de Craciun o sa fie si varul meu cu sotia, care am inteles ca o sa pregateasca si ea porc, asa ca o sa avem de toate.
Anii trecuti eu faceam chestii traditionale. Piftie, sarmale, salata boeuf.
Cel mai frumos era in copilarie, cand tineam post si chiar daca taiam porcul cu cateva zile inainte de Craciun, nu aveam voie sa mancam friptura. Iar tata in ajun, statea cu arnita in tava, iar dupa 12 noaptea mancam cu totii. Stiu, inconstienta curata, dar era asa ca un obicei pt noi toti. Noi suntem si o familie mare, ca suntem 4 copii.
Lorich spune:
Anduta inca o propunere interesanta de discutie. O sa vin cu raspunsul, dupa ce ma docomentez corespunzator.
roxx26 spune:
MIMO, nu pun praf de copt. Nu stiu ce sa zic...eu pe asta o folosesc. Daca vrea blatul mai maricel, fac din mai multe oua, 8-9, dar mereu acelasi nr de linguri de apa si nr dublu de linguri de zahar si faina. Albusurile trebuie batute bine-bine.
Despre frisca - trebuie sa stea cateva ore bune la frigider. Daca esti in criza de timp, o bagi putin la congelator. Daca a stat la temp camerei inainte sa o bati, se strica. Am patit si eu asta.
Ma bag si eu in seama la discutia cu Craciunul, ador subiectul, dar acu-s cu mandra gramada pe mine.
_
Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011
Scrisoare pentru Catalina
Doloress spune:
La multi ani Monika!
Sa fii iubita si fericita, alaturi de familia ta!
La multi ani Vlad!
Mirela sa-ti traiasca flacaul cel mare!
Of, ca n-am timp nici sa respir in ultima vreme. Mi-e dor sa mai stau cu voi de vorba, mi se pare ca n-am mai intrat de-o vesnicie. Sunt si bolnava, se fac 3 saptamani de cand bolesc continuu. In fiecare dimineata ma trezesc praf, o iau de la capat cu raceala, am luat toate leacurile babesti posibile si homeopate, nimic nu a functionat. Asa ceva n-am avut in viata mea, sa ma tina atat de mult, ca tot ma laudam cu sistemul meu imunitar, probabil ca si corpului meu i-a ajuns, ma gandesc ca eu din 2007 totusi ori alaptez ori sunt insarcinata, deci poate vrea si el o pauza saracul.
Piticii si ei cu muci si tuse, dar nu au febra, sunt vioi, deci probabil ca asa o sa o tinem pana la primavara.
IN legatura cu SZ Andutei, eu cred ca e foarte greu sa traiesti sentimente inaltatoare la primul copil, cel putin din experienta mea. Cum povestiti voi, asa am fost si eu la Patrick, totul prea nou, ma loveau senzatii si sentimente noi, prea puternice, prea de-a valma, furtuna hormonala, prematuritatea, sentimente de vinovatie, nimic nu era cum mi-am imaginat.
De aceea ajung acum la intrebarea de baza, ce mi-a placut cel mai mult la acest an, a fost tocmai ca in sfarsit am invatat sa fiu o mamica relaxata, asa cum mi-am dorit si am visat, impacata cu mine si cu puiul meu, Kevin ne-a adus maturitate familiei si m-a facut sa gust intr-adevar mamicia. Am lasat deoparte carti, teorii, doctori, sfaturi, orice si m-am bucurat de fiecare moment, mi-am ascultat copilul si mi-am ascultat inima. Si mi-aduc aminte la PAtrick cat eram de stressata, nesigura pe mine, cat ma simteam de vinovata pentru orice gest, cate ganduri contradictorii imi treceau prin minte in decurs de secunde. Probabil ca asta e mersul lucrurilor, trebuie sa invatam the hard way, insa mi-e putin mila de Patrick ca n-a avut o mamica relaxata si calma ca frate-su la inceput.
Mi-a placut pana la urma experienta nasterii, naturale 100% desi imediat dupa probabil ca as fi strans de gat pe cine ar fi incercat sa ma convinga ca a fost fain, da, prinvind in urma mi se pare de-a dreptul o experienta frumoasa, inaltatoare, imi place ca am simtit totul de la A la Z, cum a trecut capsorul, cum au trecut umerii, lupta aceea a lui de a iesi la lumina, ca am fost cu el acolo, l-am ajutat l-am simtit cum isi croieste drum, ca am trecut si prin experienta asta in viata, pe care atatea milioane de femei au trait-o inaintea mea, oricat de dureroasa a fost, am simtit practic ca am crescut ca fiinta, e pur si simplu senzatia mea. Insa na, a fost rapid, durerile mari au durat fix jumate de ora, in 10 minute eram dilatata de la 2 la 10, asa ca normal ca nu ma pot plange. Oricum insa, daca prin reducere la absurd va mai fi o urmatoare data, voi alege happydurala fara doar si poate. Ma bucur ca am trait-o si pe asta dar nu mai vreau s-o mai traiesc odata, asta e clar.
Mi-a placut ca piticul a fost sanatos, ca a stat cu mine permanent, ca a supt din prima. L-am luat cu mine in pat din prima clipa, desi intrau asistentele si ma certau ca am sa-l strivesc prin somn, mi-era tare drag sa stau cu el in pat si am stiut de-atunci ca iar am montat patutul degeaba si ca n-o sa ma pot desparti de respiratia lui. L-am pus la san de 100 de ori pe ora, fara sa stau sa calculez, cum faceam la Patrick, cu ochii pe ceas, ca citisem eu ca nu isi face digestia corect daca ii dau prea des. Am lasat deoparte tot ce-am citit si-am facut numai ce-am simtit. Si uite asa am invatat sa ma bucur de mamiceala cu adevarat.
Ce nu mi-a placut - ca la inceput a fost cumplit de greu sa gestionez relatia dintre Patrick si Kevin, ca trebuia sa alerg prin casa cu cel mic in brate sa nu-l altoiasca frate-su. Nu mi-a mai placut cand erau amandoi bolnavi si in plus si eu, asta a puc capac, zilele astea. Apoi in continuare, gasesc ca e greu cu doi copii, ma simt de multe ori facand echilibristica, pe sarma, daca cumva atarn prea jos intr-o parte ma prabusesc si incepe criza. Asa ca trebuie mereu sa mentin un echilibru si el al dracului de greu. Per total, mereu la sfarsitul zilei ma simt vinovata ca am stat mai mult cu unul sau cu altul si ca inevitabil am neglijat unul din ei. Si imi dau seama ca eu nu mai am loc deloc in ecuatie, nici orele de somn nu si le potrivesc, mai ales ca Patrick oricum a renuntat la somnul de amiaza. Week-endurile sunt nebune din punctul asta de vedere, sunt secatuita cu totul de puteri, abia astept ziua de luni sa-mi trag sufletul.
IN legatura cu Craciunul, o sa fie funny anul asta ca am decis sa devin vegetariana, am vreo 2 saptamani de cand nu mai mananc carne, si trec in revista toate traditionalele noastre bucate de Craciun si toate sunt imbibate de carne si grasime asa ca imi trebuie idei.
O sa fac probabil rata mea cu mere la cuptor (noi porc nu mancam oricum mai deloc) si tot felul se salate pentru mine.
De Anul Nou o taiem la o cabana in munti, destul am petrecut Revelionul acasa, anul asta ne-o zicem cu vreo 3 alte cupluri. Daca ati vedea ce e-mailuri isi schimba barbatii nostri, pun la cale tot felul de jocuri, care mai de care mai kinky, noi femeile zambim pe sub mustata, am sa-i vad eu cum o sa cada toti secerati dupa 7 copii (toti sub 7 ani!)
LAURA- imi pare rau, am vazut stirea mai demult si chiar voiam sa te intreb ce stii.
ZUMZU - superbe pozele, ai mult talent, trebuie sa continui in directia asta! Normal ca si modelul e superb... asta e clar.
RROX- sa va fie de bine escapada. Si al meu mananca frumos in scaun de masa, noi iesim in fiecare saptamana la restaurant (eu cu el, cat tati e cu Patrick pe la tot felul de actvitati). E foarte interesat de omuleti, pe fiecare il analizeaza, ii face din mana il apostrofeaza, trimite zambete tuturor, e un scump.
CRISSIA - normal este masa de infasat cam peste tot, in toate avioanele, la toaleta. Eu am gasit practic cand am fost cu Patrick in deplasari (mai ales in America, cand am fost singura) sa iau scutece din alea pull-ups. Care sunt sub forma de chilotel. Cand am fost cu PAtrick avea 18 luni si nu mai statea deloc intins sa il schimb, asa ca asta a fost solutia, il schimbam in picioare.
RALUCA- bine ca ai ajuns cu bine, sa speram ca se asaza toate incet incet, asa e la inceput, nebunie mare.
O tai ca am de facut calendare si felicitari de Craciun, cred ca ale mele ajung de Paste la ce bine stau cu timpul.
loutzy spune:
Merci fetele de incurajari, dar ultima bomba e ca miercuri se incheie productia.
In ceea ce priveste un loc de munca nu-mi prea fac problema ca imi gasesc, dar nu cred ca la acelasi salariu, iar cand vien vorba de firme concurente, in Bucuresti din ce stiu nu e decat Danone(zic pas platesc prost-nu-i suport) si Muller care nu stiu daca fac angajari. Oricum sper intr-un an de zile sa gasesc se lucru macar echivalentul la ce am avut.
M-ati omorat cu torturile pe aici. Eu sunt in cautare de idee de tort pt motul lui Stef. Pt St Stefan voi face o buturuga, iar pt Rev voi face un Tort diplomat.
Simo bafta cu tortul. Trebuie sa iasa bine.