Prejudecati despre feminitate si masculinitate(2)
Raspunsuri - Pagina 7
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lorelaim Nu esti singura J.D. ![]() Nu trebuie sa locuiesti pe o insula pustie ca sa iti placa sa fii 100% naturala. Mi se pare asa o pierdere uriasa de timp si bani aruncati sa-mi cumpar farduri si sa stau sa ma ocup de "pictura murala" sau sa ma duc la coafor. Timpul e atat de pretios... Iar respectul de sine si increderea in tine insasi nu tine de multimea straturilor de farduri toxice de care le pui pe fata. Frumusetea reala vine din interior - restul e o fatada dezgustatoare... Lorelai As a woman, I have no country As a woman, I want no country As a woman, my country is the whole world. Virginia Woolf |
a te aranja nu inseamna sa te tencuiesti pe fata cu ditai zidaria.
si acum exista si farduri netoxice ;)
asa cum punem o floare pe masa sau aranjam casa, asa ne aranjam si propria persoana. Tine de igiena fizica si emtala sa ai un aspect ingrijit.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
![](hippi.gif)
![](yum.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
Eu tot n-am inteles ce inseamna "ingrijit". Exista vreo diferenta intre ingrijit fiindca trebuie/asa e normal si ingrijit pentru a face impresie asupra cuiva (barbati)?
Consider ca e normal sa ma spal in fiecare zi. Consider ca e normal sa imi tai unghiile ( si atat). Consider ca e normal sa imi tund parul daca s-a degradat (la coafor). Consider ca e normal sa ma depilez (acasa). Consider ca e normal sa am o tinuta adaptata locului de munca. Consider ca e normal sa ma ung cu crema pe maini, daca pielea s-a crapat.
Cum e aranjatul pentru a face impresie asupra barbatilor?
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
![](images/user_woman.png)
ladyJ spune:
citat din mesajul lui lorelaim Nu esti singura J.D. ![]() Nu trebuie sa locuiesti pe o insula pustie ca sa iti placa sa fii 100% naturala. Mi se pare asa o pierdere uriasa de timp si bani aruncati sa-mi cumpar farduri si sa stau sa ma ocup de "pictura murala" sau sa ma duc la coafor. Timpul e atat de pretios... Iar respectul de sine si increderea in tine insasi nu tine de multimea straturilor de farduri toxice de care le pui pe fata. Frumusetea reala vine din interior - restul e o fatada dezgustatoare... Lorelai |
Lorelai, incep cu ultima fraza. Ca a te aranja, machia, vopsi pe par, face sport, da cu crema sa-ti hidratezi pielea, facut pedichiura , dat cu deodorat....ca astea inseamna fatzada..hmmm, sa zicem sa pot accepta. Sa zicem. Dar ca e o fatzada dezgustatoare ? DEZ-GUS-TA-TOA-RE?
![](alcool.gif)
Da, sunt femei care vor sa fie 100% naturale. Le place mirosul natural de transpiratie, doar e natural, deci e OK. Isi lasa talpile cu bataturi groase de doua dejte, ca doar sunt bataturi aparute natural. Isi lasa unghiile neingrijite, ca asa cresc ele de la natura.
Treaba lor. Au ele motivele lor pentru care se tem de a se ingriji, nu le trecem noi acum pe toate in revista.
Zici de respect de sine? Respectul de sine n-ar trebui sa fie zdruncinat de fard, crema, o pedichiura ca lumea,de un parfum, un tuns si un coafat. Si cu siguranta nici nu creste peste noapte in lipsa celor enumerate.
Nu poti impune respect(ca vad ca asta e marul discrordiei, respectul) cand apari cu parul valvoi neingrijit, miros natural 100% , maini neingrijite, mustatza, par in urechi si-n nas, samd. Decat daca esti un geniu. Si ma indoiesc ca toate femeile ´´naturale´´ sunt genii.
![](icon_smile.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marina/Marina.jpg)
Marina spune:
nici la coafor nu ne mai putem duce, hai ca nu suntem chiar asa de ocupate sa plangem dupa timpul petrecut la coafor...sau cel putin eu una
Marina spune:
si nu sunt de acord ca sportul e fatzada....intram intr-o cu totul alta discutie, o fi machiajul si vopsitul unghiilor fatzada, sportul in nici un caz.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui Marina si nu sunt de acord ca sportul e fatzada....intram intr-o cu totul alta discutie, o fi machiajul si vopsitul unghiilor fatzada, sportul in nici un caz. Marina |
Ehhhh, ca nu esti de acord..dar pe tine cine te-a intrebat? tu mergi la coafor, deci abtine-te
![](icon_smile_big.gif)
![](pupic.gif)
Sportul iti face picioarele frumoase, suple, plus ca iti schimba forma corpului, pare deci ne-na-tu-ral.
![](icon_smile_big.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ingrid_sp_S/Ingrid_sp_S.jpg)
Ingrid S spune:
Daca ne amagim singure, cum face Lorelaim, ca frumusetea vine din interior si barbatii sunt brusc orbiti de ea ca de faruri, rau am ajuns. Poate unii barbati nu vor recunoaste de fata cu nevestele ca si-au odihnit intai privirea pe sani sau picioare cand le-au cunoscut si prefera sa le denumeasca generic, ochi.*
*(Lady, am ras azi cu lacrimi la expresia pupile gustative. M-am intrebat ce rau va veni cf Murphy, ca am experimentat le fou rire. Multumesc.)
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
b.nica spune:
Eu am invatat de la femeile din familia mea: nu iesi din casa cu parul nearanjat si fara o tinuta decenta!
Imi aduc aminte ca in facultate nu o duceam chiar pe roze d.p.v. material comparativ cu colegele mele, multe dintre ele provenind din familii cu posibilitati materiale care le permiteau un lux evident.
Am aflat mai tarziu ceva care m-a flatat, ca eram tare "aranjata".
Ce faceam eu pt. asta: aveam o matuse care era artist plastic si cu materiale potrivite imi aranjam niste rochii si costume f. reusite.
Imi ingrijeam tenul si parul cu niste retete din familie.Toata viata pana acum cativa ani, am evitat manichiuristele si pedichiuristele de frica hepatitei, (deh!), fixatie de medic.
Eu nu m-am machiat prea mult, la ocazii trebuie sa recunosc ca ma distram cu ceva mai mult machiaj, sotul meu si acum imi reproseaza ca m-am machiat prea mult la nunta (angajasem o "profesionista"!).
Nu doresc musai sa ma laud!
Doresc numai sa accentuez ca intotdeauna mi-am dorit sa ma simt bine in pielea mea si nu ca sa fac impresie!
Cand ies din casa si ma uit in oglinda doresc sa ma simt bine si sa ma simt puternica, indiferent unde ma duc!
O persoana ingrijita dar si decenta, atat fizic cat si dupa cum se comporta, impune CATEGORIC un comportament civilizat din partea acelora cu care vine in contact, indiferent unde se afla, in piata sau intr-o conferinta.
Afirmatia de mai sus cred ca sparge barierele pt. ca sunt convinsa ca este valabila atat pt. femei cat si pt. barbati!
Marina spune:
punem un sac si nu se vede.
Pana la urma de la ce ne-am luat si unde am ajuns...chiar conteaza daca ne machief, facem sport si ne ducem la coafor? pana la urma chiar trag concluzia ca prejudecatile ne mananca sau spiritul filozofic daca incepem sa disecam asemenea tematici.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/J_p_D_p_/J_p_D_p_.jpg)
J.D. spune:
Am pomenit de henna, intr/adevar. ma vopsesc pentru ca am mult par alb, altfel nu as face/o. normal ca ma depilez dar singura, acasa, la tuns merg 1 data pe an sau la 2 ani, creme nu folosesc de nici un fel. nici de corp, nici de fata, nici de maini. am noroc de o piele super care nu necesita asa ceva. manichiura acasa cu burt\s bees pentru cuticule si pila pt lustru. pedichiura la fel. bijuterii am dar le pun doar la ocazii si u pentru mers la restaurant. niciodata nu am purtat fust, rochie, bijuterii, fard pt mers la restaurant. doar la nunta. rochii am cumparat doar pentru cele 2 nunti la care am fost. pur si simplu nu sunt genul care sa/si puna o masca doar pentru a impresiona pe cei din jur.
Finn Constantine 15.10.2009 si 20+
Euan Tudor