Prejudecati despre feminitate si masculinitate(2)
Raspunsuri - Pagina 24
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ingrid_sp_S/Ingrid_sp_S.jpg)
Ingrid S spune:
Eu ies, tu iesi si vezi Romania? Ar fi un paradox, dar nu ma mai mira nimic de la tine.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ingrid_sp_S/Ingrid_sp_S.jpg)
Ingrid S spune:
Citat: |
citat din mesajul lui salcia Ingrid, eu tocmai iti spuneam ca la Stiinte Politice, in perioada cat am fost eu studenta acolo, acum cativa ani, ERAU MAI MULTE FETE DECAT BAIETI. Deci uite ca se inghesuie. Bineinteles ca nu toate absolventele ajung in politica, de fapt ajung foarte putine, dupa cum se vede. Tocmai aici e paradoxul. Ca exista si feminism radical, sau diverse derapaje, asta nu contesta nimeni. Nu inseamna ca daca am imbratisat idealurile generale ale feminismului acceptam sau suntem de acord cu orice tip de feminism sau de discurs feminist. Si a propos de ura fata de barbati, cum iti explici ca exista si barbati feministi? Sau pro-fem, cum se spune? Bineinteles, nu sunt foarte multi, mai ales in Romania, dar exista, avem si in asociatie, si avem si pe-acasa :). |
Erau mai multe fete decat baieti inseamna ca femeile romance vor sa faca politica? Toate? De cand se nasc isi fixeaza asta ca ideal?
Ce-am spus eu? O minoritate vrea sa faca politica. Cu ce m-ai contrazis? Sunt 20 pe un loc? Se bat la intrare in facultate?
Nu ma intereseaza barbatii feministi. Ca s-o zic asa, feminismul de azi e doar o completare a leftistilor si multiculturalistilor si a corectilor politic. Sa fii de stanga nu tine de sex.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
![](images/user_woman.png)
iulianm spune:
citat din mesajul lui Ingrid S Eu ies, tu iesi si vezi Romania? Ar fi un paradox, dar nu ma mai mira nimic de la tine. |
De ce Romania in particular, cind am tot restul lumii la dispozitie?
Si de ce ar fi un paradox sa vad Romania, te rog frumos sa explici, civilizat daca se poate.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/J_p_D_p_/J_p_D_p_.jpg)
J.D. spune:
citat din mesajul lui salcia JD, pai acele femei care se lasa maltratate, stau in relatii abuzive etc. o fac tocmai din cauza ca au un anumit model in care au crescut si in care traiesc, si nu pot iesi din el. E simplu pentru noi sa spunem ca ar putea face ce vor, ar putea iesi din situatia aia urata, ar putea pleca din relatia abuziva etc. Dar realitatea nu e asa, in alb si negru, e mai complicata. Daca asa ai trait, in ideea ca barbatul e "seful", nu ti se pare atat de ciudata o relatie abuziva, cu toate ca simti ca ceva nu e in regula. Adica nu-ti dai seama ca esti victima unui abuz. Si apoi, chiar daca-ti dai seama, tot e complicat. De ex., daca nu esti independenta material, nu lucrezi, sau ai un salariu foarte mic, mai ai si copii, cum sa faci? Statul roman deocamdata mai degraba e complicele agresorului decat sprijinul victimei. Adica intr-o situatie din asta, femeia respectiva are alternativa de a ramane cu abuzatorul, sau de a ajunge pe strada (sau in cazuri mai fericite la rude, prieteni etc.). Nu sunt suficiente centre care sa se ocupe de femeile abuzate (sunt judete in tara care nu au deloc astfel de centre), iar cele putine care sunt apartin unor fundatii, nu statului. In asociatia in care sunt si eu membra acum ne ocupam chiar de problema asta, incercam sa schimbam legislatia in materie de violenta domestica, pentru ca e foarte lacunara. Deci nu-i vorba ca unor femei le place statutul de victima. Unele nu stiu ca se poate si altfel, iar altele nu au posibilitatea practica de a iesi din statutul asta (uite-asa revin la ideea ca in teorie e ok, in practica nu). Si cu aceste femei, multe, de altfel, ce sa facem? Le punem eticheta de "victima", sau "proasta" (ca s-a mai vehiculat aici pe topic ideea asta) si le lasam de izbeliste? Of, daca ati vedea voi si ati auzi ce povesti sunt printre centrele respective... nu cred ca ati mai judeca totul cu atata usurinta si siguranta. Sau daca ati sta de vorba cu femei care au fost victime ale traficului (in)uman, sa vedeti ce importanta e educatia si cum nu toti avem sanse egale... |
nu este vorba numai de educatie aici. sunt destule femei educate care stau in relatii abuzive. si destule femei cu 4 clase care au pus piciorul in prag si nu le/a pasat de ce zice lumea, familia, etc. eu am avut tata abuzator si am fost intr/o relatie abuziva in tineretile mele. nu am acceptat sa fiu abuzata si umilita si am plecat inainte de nunta. nu m/a interesat de comentariile unora, de amenintari. si am ajuns in strada. pentru ca taica/meu nu a vrut sa auda de mine. si m/am descurcat desi aveam scoala de platit si altele. si sunt multe femei care fac asa ceva. chiar si daca au copii. statutul de victima este apreciat de unele femei si chiar ma scarbeste. sunt exemple aici pe forum. oricat de needucata ai fi si oricat ai fi stat intr/o relatie abuziva chiar nu/ti dai seama ca ceva e in neregula? ca doar vezi in jurul tau altele care o duc mult mai bine fara sa fie batute, umilite, etc. stiu povesti din astfel de centre. si din ro si din alte tari. si crede/ma ca nu ma impresioneaza foarte tare. este dreptul nostru sa luptam impotriva abuzului. este datoria noastra sa ne educam copiii astfel ca asemenea comportamente sa nu mai existe. degeaba exista centre de primire a femeilor abuzate daca majoritatea aflate in aceasta situatie nu fac nimic pentru a se ajuta si singure.
Finn Constantine 15.10.2009 si
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
Ingrid S spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui iulianm
De ce Romania in particular, cind am tot restul lumii la dispozitie? Si de ce ar fi un paradox sa vad Romania, te rog frumos sa explici, civilizat daca se poate. "Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble." |
E ultima oara cand iti raspund, te puteam raporta de multe ori pana acum, ai o atitudine superioara fata de partenerul de discutie, tupeu nemasurat, esti ca agresorul ala ce te injura si se mira ca e injurat inapoi.
Daca esti in SUA, nu ai cum sa iesi din casa si sa vezi Romania, doar daca te teleportezi.
Ingrid S si Diana
Vauvenargues
salcia spune:
Of, Ingrid, rastalmacesti totul de numa'... Ai plecat de la ideea ca femeile IN GENERAL nu sunt interesate de politica. Ai vrut sa stii daca sunt studente la Stiinte Politice - eu ti-am spus ca, cel putin "pe vremea mea", erau mai multe fete decat baieti la Stiinte Politice. Deci sunt fete interesate de politica, si inca destule (eram cred vreo 300 de studenti la Stiinte Politice la Universitate, la cele trei sectii). Si cu asta vreau sa spun ca exista destule femei interesate de politica, doar in Bucuresti exista cateva sute in fiecare an, daca e sa ne referim doar la studentele de la Stiinte Politice, la Universitate si la SNSPA. Mai sunt si femeile inscrise la mastere si doctorate la aceste universitati, mai sunt si cele de la relatii internationale si tot asa, si asta luand in calcul numai mediul universitar.
Eu vreau doar sa-ti spun ca tu nu ai de unde sa stii ca marea majoritate a femeilor din Romania nu e interesata de politica. Asta e o parere a ta, subiectiva, si nu-i poti da o valoare de adevar universal. Spre deosebire de tine, eu nu sustin ca IN GENERAL femeile din Romania sunt interesate de politica, ca asa mi se pare mie, ci ca exista destule femei interesate, din datele la care am eu acces. Datele astea sunt limitate, dar asa cum eu nu pot spune ca majoritatea femeilor sunt interesate de politica, nici tu nu poti afirma contrariul. Ca nu ai pe ce sa te bazezi, ca sa revenim la Moromete. INTERESUL asta, despre care tot vorbim, e greu de cuantificat si de analizat.
Vad ca ai rezolvat-o si cu barbatii, e bine, cred ca e comod sa ai o viata asa, plina de certitudini si etichete, si sa ignori ce nu merge in directia ta. Amesteci niste concepte, pui niste etichete, si gata! Simplu, totul e rezolvat! A propos, poti sa crezi ca nu toate feministele sau toti pro-femii sunt leftisti?
Oricum, e amuzant cum se sperie lumea in Romania de feminism, de "political correcteness" si de alte lucruri care aici sunt asa, la genunchiul broastei. De altfel e un test interesant sa spui undeva, intr-un grup, ca esti feminista, si sa vezi reactiile (ca si aici, pe forum). Noi inca suntem in epoca de piatra, in care feministele sunt niste lesbiene urate, grase, hirsute, neingrijite, care urasc barbatii si vor sa-i starpeasca cu orice pret. In Romania noastra cea evoluata, conceptele astea (feminism, multiculturalism, corectitudine politica, toleranta, diversitate) starnesc panica. Buhuuu, anatema, sa-i stropim cu apa sfintita sa le treaca gargaunii!
salcia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui J.D.
nu este vorba numai de educatie aici. sunt destule femei educate care stau in relatii abuzive. si destule femei cu 4 clase care au pus piciorul in prag si nu le/a pasat de ce zice lumea, familia, etc. eu am avut tata abuzator si am fost intr/o relatie abuziva in tineretile mele. nu am acceptat sa fiu abuzata si umilita si am plecat inainte de nunta. nu m/a interesat de comentariile unora, de amenintari. si am ajuns in strada. pentru ca taica/meu nu a vrut sa auda de mine. si m/am descurcat desi aveam scoala de platit si altele. si sunt multe femei care fac asa ceva. chiar si daca au copii. statutul de victima este apreciat de unele femei si chiar ma scarbeste. sunt exemple aici pe forum. oricat de needucata ai fi si oricat ai fi stat intr/o relatie abuziva chiar nu/ti dai seama ca ceva e in neregula? ca doar vezi in jurul tau altele care o duc mult mai bine fara sa fie batute, umilite, etc. stiu povesti din astfel de centre. si din ro si din alte tari. si crede/ma ca nu ma impresioneaza foarte tare. este dreptul nostru sa luptam impotriva abuzului. este datoria noastra sa ne educam copiii astfel ca asemenea comportamente sa nu mai existe. degeaba exista centre de primire a femeilor abuzate daca majoritatea aflate in aceasta situatie nu fac nimic pentru a se ajuta si singure. Finn Constantine 15.10.2009 si ![]() ![]() |
Ingrid, nu ma refer la educatie in sensul de scoala, ci in sensul de ce-ai invatat tu ca model de viata, de viziune asupra lumii si asupra vietii... Altfel, sunt de acord cu tine ca exista si femei destupate, cu scoala, care traiesc in relatii abuzive.
Cat despre experienta ta, e foarte bine ca ai reusit sa te smulgi din mediul abuziv si sa traiesti pe picioarele tale, in ciuda unor dificultati extreme. Dar nu toti oamenii sunt la fel. Eu cred ca trebuie sa fim toleranti si sa intelegem ca suntem diferiti, ce a mers la unii nu merge la altii si tot asa. Sigur ca toate femeile trebuie sa lupte contra abuzului, dar unele au nevoie de un impuls in directia asa. Eu nu pot sa ma consolez cu gandul ca le place statutul de victima si asta e. Eu cred ca oricare dintre aceste femei merita ajutata si merita o sansa.
iulianm spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Ingrid S
E ultima oara cand iti raspund, te puteam raporta de multe ori pana acum, ai o atitudine superioara fata de partenerul de discutie, tupeu nemasurat, esti ca agresorul ala ce te injura si se mira ca e injurat inapoi. Daca esti in SUA, nu ai cum sa iesi din casa si sa vezi Romania, doar daca te teleportezi. |
N-am nevoie sa ma teleportez, ca avem si noi companii aeriene, zboruri spre Romania, daca e "sa vad Romania" nu e musai s-o fac in urmatoarele 10 minute, ma gindesc ca schimbari majore nu se petrec urmatoarele doua saptamini, o luna, fie si un an.
Inteleg ca te deranjeaza cind afirmatiile ti se demonstreaza a fi gresite, dar in loc sa ma gratulezi pe mine (si pe alti parteneri la discutie) cu complimente gen "plantator sudist", "spume la gura", "inapoiate", si presupuneri deplasate asupra vietii personale si profesionale, ai face bine sa pui mina si sa te informezi asupra subiectului dezbatut, ca acces la informatie ai.
Asa cum a subliniat si Balerrina: ignoranta trebuie combatuta. Ca s-a vazut unde duce, cind e lasata sa zburde in voie (a se vedea cazul Romaniei in timpul celor si post 45 de ani).
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/J_p_D_p_/J_p_D_p_.jpg)
J.D. spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui salcia
Ingrid, nu ma refer la educatie in sensul de scoala, ci in sensul de ce-ai invatat tu ca model de viata, de viziune asupra lumii si asupra vietii... Altfel, sunt de acord cu tine ca exista si femei destupate, cu scoala, care traiesc in relatii abuzive. Cat despre experienta ta, e foarte bine ca ai reusit sa te smulgi din mediul abuziv si sa traiesti pe picioarele tale, in ciuda unor dificultati extreme. Dar nu toti oamenii sunt la fel. Eu cred ca trebuie sa fim toleranti si sa intelegem ca suntem diferiti, ce a mers la unii nu merge la altii si tot asa. Sigur ca toate femeile trebuie sa lupte contra abuzului, dar unele au nevoie de un impuls in directia asa. Eu nu pot sa ma consolez cu gandul ca le place statutul de victima si asta e. Eu cred ca oricare dintre aceste femei merita ajutata si merita o sansa. |
Normal ca merita o sansa si ajutor. Eu nu zic nu. Educatia trebuie sa fie peste tot nu numai acasa. Aceste femei trebuie invatate cum sa/si educe copiii, exact asa cum invata sa le faca baie, sai alapteze, etc. Din pacate sunt destule femei care nu vor sa fie ajutate. Ce crezi tu ca ar trebui facut in acest caz? eu sincer nu am gasit raspunsul.
Finn Constantine 15.10.2009 si
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
ladyJ spune:
Salcia, sa stii ca exista femei care folosesc orice ocazie pentru a demonstra cat de inutili si superficiali sunt barbatii, femei care considera ca un machiaj sau un sutien sunt mijloace care te transforma in obiect sexual. Femeile astea isi spun feministe si ies in evidenta in orice cerc, prin teoriile lor. Si cine le intalneste, concluzioneaza ca trebuie a fii dusa rau sa te declari feminista.
Avem un prieten care lucreaza intr-o companie mare din Berlin. Ii placea de o colega , parea ca si ei ii place de el, asa ca a invitat-o la cina. Ea a acceptat.
Au ales un restaurant dragut, s-au simtit bine, omul nostru cere nota si da sa o achite. In momentul asta fata sare ca arsa , ca ce, crede el ca o cumpara pe ea cu o cina? Ca ea nu accepta, ca ea e capabila sa-si plateasca consumatia, sa nu creada ca acum sare cu el in pat doar pentru ca ´´o indatoreaza´´.
In fine, si-au platiti fiecare partea si asta a fost. Omul nostru insa, socat la maxim de reactia fetei.Sigur ca nu a mai avut loc o a doua intalnire.
In prima parte a topicului astuia, am pus un link.
Il copiez aici, as vrea sa-l cititi si sa va spuneti parerea.
http://www.adevarul.ro/life/viata/Barbatii_care_accepta_treburi_casnice_0_539946377.html