Prejudecati despre feminitate si masculinitate(2)
Raspunsuri - Pagina 15
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ingrid_sp_S/Ingrid_sp_S.jpg)
Ingrid S spune:
Xio, nu vreau sa demonstrez ca am dreptate. Doar discut cateva idei. Am scris ca ai fost batuta? Uite una din exagerarile care nu-mi plac si pe care le sanctionez. Repet, daca este discriminarea atat de evidenta, de ce nu faci un raport, ceva acolo, sa se consemneze ca femeile sunt cumva impiedicate sa studieze ce le place. Ce te opreste?
Si daca cineva alege un medic in detrimentul altuia, poti fi sigura ca e vorba de discriminare doar pentru ca sunt de sexe diferite? Poate pacientul alege in cunostinta de cauza, pe calitati.
De ce nu se angajeaza educatori barbati? Nu cumva sunt discriminati?
Iulianm, ma faci ignoranta. Pana acum ai adus doar un studiu al unei reviste feministe. In rest bla-bla, atitudine superioara si lauda cat cuprinde la adresa ta. Si Salcia si-a adus contributia cu un studiu facut pe studenti de la o universitate de catre o doamna ce a studiat adanc problema.
Te intreb clar si vreau un raspuns (vad ca Xio nu vrea sa spuna cate studente a avut in an si ce specializare si-au ales constranse au ba): de ce in tarile civilizate (un ex. e SUA), femeile nu-si aleg domeniile de care discutam? Sa-mi spui ca sunt oprite, e o blasfemie la adresa tarii in care cu onor locuiesti si lucrezi. Sa-mi aduci trecutul in discutie...gresit, nu traim in trecut.
Avem femei in politie, avem femei in armata, avem femei inginer, avem femei care vor merge in viitor pe Marte...avem femei presedinte (Argentina) si cancelar (Germania),...as spune ca stam destul de bine la capitolul prezenta feminina. A, ca nu ies la numar pentru feministe, asta e cu totul altceva. Regret.
Daca X traieste in patriarhat, un pic de informare nu ii strica. Daca tatal vine acasa si se pune cu o bere la frigider, iar mamica roboteste, nu e discriminare, e prostie. Nu o obliga nimeni pe mamica sa roboteasca. Oricand poate schimba starea asta.
Nu fac de mancare, nu ma pricep deloc. Sotul face asta si e un expert. Eu habar nu am sa condimentez ceva. Ne-am impartit sarcinile de la inceput.
Cu calcatul pe cadavre. Voi aveti impresia ca barbatii nu "calca pe cadavre"? Au scutire de la medic? Vorbesc de atitudine, fetelor.
Edit: eroare.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Marina, dupa ce inghiti atatea cand ajungi la putere frustrarea naste monstri
In opinia mea e o forma de aparare agresivitatea asta. Nu o sustin, evident.
**Fur is for petting***
http://accesoriisihaine.blogspot.com
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/portocalia/portocalia.jpg)
portocalia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Marina pai daca tot ai ajuns sus de ce nu te-ai bucura? de ce ai fi frustrat? Marina |
marina, cred ca din acelasi motiv din care nurorile chinuite de soacre ajung la randul lor soacre scarboase: isi scot parleala.
pana la urma, lumea e condusa de femei. femeile sunt educatoarele barbatilor si daca ele ar VREA, ar putea sa-i educe in respectul pentru femeie. ar putea schimba lumea intr-o singura generatie. femeile au o putere uluitoare, au toata puterea din lume: sunt mame! ca n-au destui neuroni s-o valorifice - deh, aici putem discuta o gramada, dar are rost?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ingrid_sp_S/Ingrid_sp_S.jpg)
Ingrid S spune:
Marina, la Discovery era prezentata odata o exploatare de aur, procesarea lui etc.
Si mi-a atras atentia un fapt: jumatate din camioanele care carau pamantul erau conduse de femei. Si nu camioane din astea, obisnuite. Niste matahale si niste drumuri inguste...Stii care era explicatia? Femeile erau mai atente cu masinile si nu le uzau asa de repede ca barbatii.
Ca sa vezi si sa nu crezi ce rautate pe ingineri sa angajeze femei in locul barbatilor. Ei n-au studiat reviste feministe (si bine au facut).
Imi pare rau ca ai parte de tratament impropriu acolo unde stai.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marina/Marina.jpg)
Marina spune:
nope asta nu ca multe femei de generatia mamei mele au crescut presetate si cu prejudecati cum discutaram mai sus. Mama mea a avut un job de succes si la batranete a facut si bani , la noi in casa ne uitam la money chanel nu la telenovele. dar inca nu s-a impacat cu ideea ca nu sunt o buna gospodina, ca sunt dezordonata, ca nu le fac o sarma sanatoasa la copii. sun acasa de la mii de km si 15 min mi-a descris meniul de craciun in conditiile in care sunt vegetariana si tot legume la gratar mananc. Asa a crescut, asta stie, femeia vine acasa, face mancare la familie, spala, calca etc . Sincer nu o consider pe maica-mea deloc discriminata, ci victima propriilor ei prejudecati si culmea tata e chiar baiat bun care face si mancare.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/J_p_D_p_/J_p_D_p_.jpg)
J.D. spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Deceneus Feministele sunteti in stare sa gasiti discriminare in orice actiune , dar uite ca pana acum nici un barbat nu a prezentat sutiene. Abia in 2011 s-a "spart gheata" .
Ce sa intelegem ca barbatii suntem discriminati? ![]() Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt ) |
pentru informatia ta / in japonia barbatii poarta sutiene de ani de zile.
![](icon_smile_big.gif)
Finn Constantine 15.10.2009 si
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
![](images/user_woman.png)
alexia_21 spune:
eu nu imi doresc reclame la tampoane facute de barbati, dar citind asta mi-am adus aminte de multe dintre discutiile de pe acest forum in care multe dintre participantele la discutii au recunoscut ca au exagerat, vorbit urat, si multe alte dezeechilibre pentru ca sufera de sindromul premenstrual.
voi cum explicati iesirile astea din decor? e prejudecata sau nu?
gmmm spune:
iulianm, am citit o parte din lik-ul pus de tine.
Am ajuns pina pe la pagina 38 (parte interesanta, dar sint lesiata de oboseala, nu mai am puterea de a mai continua).
Se dezbate de ce nu sint mai multe femei in stiintele exacte.
Insa am impresia ca se considera implicit ca asta ar fi o problema. Or postulatul asta nu e de loc explicat.
De ce ar fi o problema ca sint prea putine femei in domeniu?
Eu am fost o eleva foarte buna la matematica. Insa in fond domeniul nu m-a atras deloc (matematica, inginerie etc.). Si cert nu din cauza discriminarii.
Ai mila de creierul obosit al unei femei muncitoare.
Spune-mi ce ti se pare tie esential din articol.
salcia spune:
Ingrid, mie nu mi se pare ca discuti niste idei, ci de fiecare data ai aceeasi idee fixa, indiferent ce ti se spune. Si fara argumente, doar catalogari si etichete, unele destul de... lipsite de delicatete, ca sa zic asa.
Noi am pus link-uri, tu nu ai citit nimic, dar ai comentat, facand varza din ele cu ce ai inteles tu din discutiile altora... De ce nu e ok un studiu care a aparut intr-o revista feminista? Si nu mai bine l-ai citi inainte sa-ti exprimi parerea despre el? Oricum, daca intr-adevar vrei sa te documentezi, am mai spus-o, cred, nu e suficient sa frunzaresti forumul si sa survolezi niste link-uri. Dar nu cred ca te intereseaza o documentare serioasa, tu ai certitudinile tale, care iti sunt suficiente.
La intrebarea pe care i-o adresezi lui Xio iti raspund eu: pentru ca si in tarile astea "civilizate" exista discriminare, pentru ca nu e usor sa lupti cu mii de ani de istorie, traditii, prejudecati, mentalitati formate in atata amar de vreme si cu o categorie "privilegiata", care (logic) vede lucrurile intr-un anumit fel si nu prea e dispusa sa acorde credit celor "din afara" categoriei. Femeile nu sunt "oprite", pur si simplu sunt educate in paradigma asta, la fel ca barbatii. Adica oricum, din cauza educatiei, vor fi mai putine care sa opteze pentru domeniul X, si dintre acelea putine care opteaza si mai putine vor reusi. Dar nu e o "opreliste" formala, ci una mult mai subtila si mai periculoasa.
Da, avem femei peste tot acum, dar cate sunt si cu ce eforturi/costuri? Citisem acum ceva vreme cum li se recomanda femeilor din armata americana aflate in zone de conflict sa nu iasa singure din dormitoare seara, pentru a nu fi violate. DE CATRE COLEGI. Deci pana sa fie agresate, violate si ucise de cine stie ce rebeli, primul pericol il reprezentau colegii, aia alaturi de care s-au dus acolo, la bine si mai ales la rau. Si mai spuneau in articol ca principala problema e ca femeile violate nu indraznesc sa reclame, pentru ca solidaritatea masculina e foarte mare si ideea ca "patezi imaginea armatei" e foarte inradacinata. Cu o floare nu se face primavara, si nici exceptia nu face regula...
Cat despre "Daca X traieste in patriarhat, un pic de informare nu ii strica. Daca tatal vine acasa si se pune cu o bere la frigider, iar mamica roboteste, nu e discriminare, e prostie. Nu o obliga nimeni pe mamica sa roboteasca. Oricand poate schimba starea asta"... ce sa zic, maxima delicatete, cum spuneam. Bine ca ai transat tu problema, totul e clar, alb sau negru, si majoritatea "mamicilor care robotesc" din generatia mai in varsta sufera de prostie acuta. Ce pacat ca femeile care au trait asa nu s-au prins mai din timp...
Iar cu exemplul de la Discovery nu prea inteleg ce vrei sa spui... Stiu si eu o femeie care conduce camioane si tiruri (adica are permis, nu le conduce asa, for a living). Ai idee cate astfel de femei sunt in Romania si cate fac acest lucru ca meserie? Procentul tinde spre zero, si aici ma pricep si eu ceva, ca lucrai cumva in industrie.