brad taiat sau in ghiveci?

brad taiat sau in ghiveci? | Autor: Ioana_Pos

Link direct la acest mesaj

Dragilor,

Anul asta eram convinsa ca vreau un brad in ghiveci, cam de 150-170cm, dar un nenea de la un magazin DIY m-a... razgandit.

Eu vedeam avantaje asa: il am si anii urmatori, mai si creste un pic, il pot scoate pe holul blocului peste an, nu imi pare rau ca s-a taiat un copac pentru placerea mea.

Nenea zice ca: nu rezista in ghiveci, trebuie plantat si se prinde greu, deci am toate sansele sa moara cu totul, daca chiar vreau trebe un ghiveci mare ca sa aiba loc radacinile.

Intrebare: aveti brad in ghiveci, eventual cumparat de mai mult timp? Cum se comporta?

Multam,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Dar de ce capitulezi dupa o opinie?!Eu am avut acum cativa ani unul mic in ghiveci si l-am pus in gradina in aprilie,acum e superb!Primavara are niste ace noi verzi deschis,spre toamna bat in gri partile terminale ale crengilor,o frumusete!Si nu e din ala care creste f inalt repede.In alte tari ,ikea de ex, ii primea inapoi de la clienti pe cei cu radacina ca sa-i replanteze.Fireste ca trebuie udat tot timpul cat e in casa,nu asezat langa calorifer sau soba,dar in rest...Si eu am auzit la momentul resoectiv pareri-nu se prinde,ce-ti bati capul,etc dar am incercat !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Noi am avut unul la ghiveci, dar l-am tinut in casa la caldura si s-a uscat. Anul asta vom lua tot la ghiveci, dar il vom tine doar afara, si il vom planta apoi in gradina. In niciun caz n-as mai lua taiat, am vazut destule zone de padure "chelite" si ma doare sufletul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Noi avem aici la Bucuresti, in apartament, un bradutz artificial si undeva intr-un satuc de munte unde avem o casutza de la bunici, la 100km de Bucuresti, in fiecare an am avut in ghiveci.

De vreo trei ani facem asta si deja ma gandesc ca umplu gradina cu brazi, toti s-au prins, cred ca de acum ii voi da la vecini sa-i planteze sau o sa-i impodobim direct pe aia din gradina...desi e cumva 'pe deal'

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)

invitatie pt 16 decembrie!!!!

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Multam. Vad ca toata lumea a plantat bradul. Eu tocmai asta ziceam, ca trebuie sa il tin in ghiveci, dar il voi scoate in holul blocului. Rezista asa?

Mergi la inceput

Eu zic ca da,dar in hol il vei uda moderat pt ca e mai frig,curent,in casa e mai cald si are nevoie de mai multa apa.Asa e ideal,treptat de la cald la rece-la cumparare il tii la usa/garaj unde e mai rece, apoi dupa 24 ore in casa,nu langa calorifer/soba /semineu,apoi dupa sarbatori il scoti iar in hol si in primavara il replantezi.Bafta,sper sa se prinda!

Mergi la inceput

ooofff mai, nu stiu cum sa scriu mai clar: NU vreau sa il replantez. Vreau sa il tin in ghiveci de acum pana cand fac eu 100 de ani. In conditiile astea credeti ca rezista?

Mergi la inceput

Da,daca ii schimbi ghiveciul cand creste,pt ca daca sta cu radacinile inghesuite nu ii mege bine.Ok,m-am lecuit de dat sfaturi !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioana_Pos
Vreau sa il tin in ghiveci de acum pana cand fac eu 100 de ani. In conditiile astea[/b] credeti ca rezista?

La mine n-a mers. Au tinut trei ani, erau puiuti. Nu am apucat sa le schimb ghiveciul, ca s-au uscat. Cred ca nu tin pentru ca, orice s-ar spune, bradul nu este o planta de ghiveci. E ditai pomul.
In plus, bradul are mare nevoie de un sol bogat, "metabolismul" lui e mai complicat.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

OK. Multumesc tuturor.

Rufus, merci de lamuriri suplimentare.

Jenn, fara suparare , dar era a treia oara cand intrebam acelasi lucru si primeam raspuns tot pe langa.

Mergi la inceput

Fara suparare!Vezi ca sunt ingrasaminte speciale pt conifere,la fel cum sunt sunt si pt trandafiri, buxus,etc.Daca ii pui, nu are de ce sa nu -i mearga bine ,chiar si in ghiveci.

Mergi la inceput