Coloranti alimentari - de unde?
Salut, harnicutelor,
Am si eu o intrebare (poate s-a mai scris, dar nu am gasit la o cautare rapida, iar timp prea mult nu am :P): de unde se pot cumpara coloranti alimentari, sub ce forma (pentru glazuri, frisca etc.), de la ce producator - tot ce-mi puteti spune, ca eu n-am vazut prin supermarketuri, dar poate nici n-am stiut dupa ce sa ma uit.
Multumesc anticipat !
Raspunsuri
Rufus spune:
Coloranti? Pai ii gasesti in tot ce cumperi...
(Scuze, nu m-am putut abtine...)
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
natalia_nica spune:
No problem , Rufus . Stiu ca sunt peste tot si nu intentionez sa-i folosesc constant, doar ca vrem sa coloram frumos niste biscuiti/fursecuri de Craciun (sa facem braduti, mosi, stelute etc - adica sa bucataresc cu baiatul meu)
corap spune:
sunt niste creioane pt glazurat la droetker - pentru biscuiti merg.
DAR ai mei m-au pus sa razuiesc partea cu glazura inainte de a manca biscuitii (dupa ce au fost f incantati in timp ce i-au ornat).
pt frisca rosie eu as incerca cu sfecla fiarta. (n-am incercat, dar ma gandesc ca e functional ce zic)
Darria spune:
In Kaufland, Carrefour si Selgros sunt coloranti lichizi: rosu, albastru si galben. In combinatie cu frisca am folosit doar rosu(culoarea nu este intensa) -> roz.
Coloranti mai buni(se obtin culori mai frumoase) sunt cei praf. Nu am folosit. Se pot comanda de pe lumea basmelor, etc...
Colorant natural: cacao, boia ardei dulce, tumeric, etc... diverse condimente praf. Am folosit cacao, despre restul am citit doar.
Aluat verde pt. prajituri am obtinut cu spanac.
Pt. glazura cremoasa: fructe(mure, capsuni, zmeura) fierte cu amidon -> un fel de budinca. Sau piureu de fructe cu gelatina -> glazura transparenta.
Stiu ca se mai foloseste morcovul dar nu am incercat.
Glazura solida: doar cioco, nu am folosit altceva.
Citat: |
citat din mesajul lui corap pt frisca rosie eu as incerca cu sfecla fiarta. (n-am incercat, dar ma gandesc ca e functional ce zic) |
Ft. buna idee. Multumesc
de ce nu m-am gandit? ouale le vopsesc cu sfecla.
Cred ca o sa coc sfecla in cuptor, fiarta isi pierde din intensitatea culorii.
Alex@Sara spune:
da o cautare cu gogule dupa coloranti-lumea basmelor...si iti garantez ca nu mai "iesi" de acolo
Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Merita sa bagati un ochi ....