Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (15)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Onutza si Shosho - eu cred ca, cursurile prenatale te pregatesc de nasterea in sine, nu pentru ingrijitul copiilor - poate ma insel; poate te pregatesc pentru amandoua, ori sunt doua tipuri de cursuri diferite. Cele pentru nastere le-as face si eu - as vrea sa nasc natural chiar daca acum ma ingrozeste inca ideea, si am inteles ca sunt de mare ajutor. Cele pentru ingrijit, mi se pare si mie un pic pierdere de timp. Nu stiu daca am sa le fac ori nu, pentru ca centrul unde se fac e taaaare departe de mine (cam 1 ora jumate cu 2 busuri), plus ca se tin in franceza la care nu-s chiar fluenta. Dar, oi incerca.

Titi, eu sunt programator, insa nu ma pot plange de salariu, mi se pare una din cele mai bine platite meserii. Am plecat din Romania ca nu mai puteam sa vad cum isi bat aia joc de tara si de noi (si am plecat de aproape trei ani, cand lucrurile erau inca in floare, criza nici nu se vedea), nu pentru bani. Si in Romania puteam trai cu salariul de incepator mai mult decat bine. Acum, sincer, de cand cu criza si somajul, nu prea mai stiu care e situatia.

Diana 18+ cu Mirciulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Citat:
citat din mesajul lui onutza83

La cursurile aste aprenatale ce te invata?cum se schimba bebele cum se imbaraca cum se alapteaza?..in iasi am vazut si eu la arcadia nu stiam de elena doamna dar am fost la cuza si m-am uitat pe holurile alea si am vazut niste poze si scria cursuri gratuite.Copii nu am avut pana acuma dar experienta slava domnului:)) meseria se fura nu se invata:))asta zic la toata lumea care imi spune replica care o urasc cel mai tare AI SA AI SI TU SI AI SA VEI CUM E!!!
shosho in ce zona a iasului stai?eu in nicolina

Bre, cre'ca la cursurile alea PREnatale se invata cum sa faci push-push cand nasti, cre'ca-i invata pe barbati cum sa ne incurajeze, cum sa ne dea cu apa pe frunte cand suntem late, cum sa taca cand ne vad nervoase si epuizate ca nu mai iese bb odata.
Iar despre faptul ca fiecare mama vede cum e cand are propriul copil, cam asa e. Pana nu treci tu prin asta (e un tu generic aici), chiar daca ti-au trecut prin mana multi copii, nu poti intelege pe deplin. De pilda, eu am zis ca niciodata n-o sa-l alint. Ca n-o sa-i cumpar jucarii multe. Ca n-o sa-l duc in brate din momentul in care va merge singur. (chiar si la 7 ani, inainte de a ramane acum insarcinata, il mai caram).Imi propuneam sa ma asculte de la primul meu cuvant. (aiurea, ii spun de cinci ori sa se imbrace si el tot mai gaseste ceva mult mai interesant de facut). Ca n-o sa se uite la TV cel putin pana la doi ani.
Si cate si mai cate. Si da, meseria de mama nu se invata, mai degraba se simte. Si stiti ceva, cu toate ca n-am facut multe lucruri din cele o mie pe care mi le-am propus in legatura cu copilul meu, am reusit sa facem impreuna un lucru minunat, care le depaseste pe toate: sa fim prieteni! Sa ne ascultam unul pe altul si sa ne respectam opiniile, chiar daca nu ne sunt pe plac; sa nu ne mintim, pentru ca avem incredere unul in celalalt; sa ne zambim mult si des; sa fim o echipa toti trei.

Abia astept si eu sa-mi recapat energia si resursele, poate ma invrednicesc sa fac casa asta primitoare pentru Mos. Le felicit si le invidiez pe cele care ar alerga o tura in jurul blocului!

Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella81it spune:

Buna !
Am citit din urma dar nu am retinut mai nimicAm o stare tare aiurea azi!
Nu stiu ce am pur si simpu am nervi
MIHA insanatosire grabnica
ELLY eu la Alex nu am pregatit deloc sanii ptr. alaptat si nici macar nu am sfarcuriDar le-a gasit el,la 30 min. dupa nastere alaptam pe holul spitalului Am nascut prea repede nu se astepta nimeni si nu imi pregatise camera
Sa va spun o faza de la nasterea lui Alex ,aveam contractii ,impingeam ca de imi venea sa imping si asistenta imi zicea nu mai impinge ca nu e nimeni aici (se facea schimb de tura si nu sosise doctorul)Pai cum sa ma controlezOricum am nascut repede si usor sa speram ca si acum va fi la fel
Eu incerc sa fac bagajele dar nu prea ma chef.
Maine ma duc sa fac iar analizele la sange si urina.Voi ati facut deja al doilea set de analize?

www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE
ELLA mamica de Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Anitta, ce frumos ne-ai povestit tu despe relatia cu flacaul tau, de mi-au dat lacrimile! Asta e Cel mai important - sa aveti incredere unul in celalalt, sa fiti o echipa, sa va respectati si sa va intelegeti. Cred ca lucrul asta devine tot mai greu pe masura ce devin adolescenti, dar nu cred ca e imposibil.

Mie stii de ce mi-e teama? (Poate sunt stupida). Ca toata solidaritata asta cu fiul meu va subrezi oarecum "echipa" ce o fac cu sotul meu. Noi acum avem o relatie minunata, de nu se poate mai frumos (cred eu) si parca uneori in egoismul meu mi-e teama sa nu se schimbe lucrurile. Dar cum sunt convinsa ca pentru toate trebuie sa muncesti si nimic nu vine de la sine, ca relatiile ce le creezi cu ceilalti sunt produsul actiunilor tale, am incredere in mine ca voi reusi sa-mpac toate echipele. (Dar uneori tot mi-e un pic teama... )

Diana 18+ cu Mirciulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma_alma spune:

Salutare, burtici!

La ritmul in care scrieti, abia va mai urmaresc. Citesc in fiecare zi, cand mai iau o pauza, dar e mai greu cu raspunsul. Nici nu prea am avut ce sa raportez. Pana acum

Ieri am fost la a doua ecografie, cea pentru dublu test. Eram cu inima un pic stransa, mai ales dup#259; experien#355;a addy-ei. Dar e totul in regula: doua inimi batatoare, doua capete cu cate doua emisfere cerebrale, patru maini, patru picioare si.... nicio treaba masculina! E inca devreme, sunt abia la inceputul saptamanii 12+, dar se pare ca recupereaza gagicile in forta si echilibreaza odiseea.

Eu as zice ca nu vor fi majorete (si nici printese), eventual fotbaliste, dar preferabil inotatoare . Nu prea ma incanta nici codul culorilor. Rozul nu-mi place de niciun fel in general, nu numai in asocierea fetita-roz, baietel-bleu (fiecare cu piticii ei). Cum deocamdata nici nu e suta la suta sigur, mai astept cu carucioarele colorate pana la tura urmatoare de vizionare. Dar deja ne gandim la nume de fete.

Fericitul tata e un pic disperat ca va fi inconjurat numai de gagici (mai ales ca si animalele noastre de companie sunt numai fete) si isi cauta deja pusca sa tina golanii la distanta. Ne-am bucurat amandoi sa le vedem, mai ales ca topaiau si se miscau de zor pe acolo . Am avut parte de o intalnire mai extinsa fiindca una dintre ele isi tot ascundea translucenta nucala si pana nu am trecut la eco transvaginala, nu a putut sa o masoare.

Par sa fie univiteline, dar a aparut in sfarsit si membrana despartitoare, ceea ce e o mare usurare pentru noi. Noua ne-ar fi placut s#259; fie gemeni fraternali, chiar daca de acelasi sex (desi ideal era sa fie pereche). Ne e cam greu sa ne imaginam cum sa facem ca fiecare sa se dezvolte independent, sa nu fie una copia celeilalte. Dar studiem problema si sunt sigura ca exista solutii.

Inca nu am primit rezultatele la DT, dar ecografic arata totul bine: os nazal un pic peste 1 mm, NT 0.7/0.79 mm. Sper ca si restul sa fie bine.

Am facut si o mica boacana: ieri dupa eco ne-am dus sa sarbatorim un pic la o masa in oras si nu stiu ce a fost in capul meu de am mancat niste inghetata (inghetata de casa, divina , dar inghetata). Ghiciti cine stranuta si sta cu nasul in batista !

Amary, bine ai venit. Te vazusem la mamici de gemeni, si chiar ma gandeam sa te invit aici daca nu intrai singura, dar mi-ai luat-o inainte. Eu scriu cam rar (dar si cand scriu...), asa ca e normal sa nu ma fi observat.

Miha, suna urat treaba cu pneumonia. Te rog si eu sa ai mare grija de tine .

Despre cursuri prenatale inca nu stiu ce sa zic. Se pare ca nu am sanse la nastere naturala, asa ca nu-mi dau seama daca au vreun sens cursurile legate de sarcina si nastere, dar vom merge probabil la un curs de puericultura. In afara de cursurile de care ati mai zis voi, eu stiam ca si clinicile private de genul Regina Maria si Medicover ofera astfel de servicii. Cred ce eu ma voi orienta catre cursurile organizate de "Naste cum simti" (cautare google, e primul rezultat). Chiar daca nu voi naste asa cum simt, am vazut ca organizeaza si cursuri de puericultura si ca ofera si alte tipuri de servicii care mi s-au parut interesante. In plus, sunt relativ aproape de mine si nu foarte scumpi. Daca are cineva experienta directa cu ei, m-ar interesa si pe mine sa aflu parerea voastra.

Deea, la cate prostii ti-au spus doctorii pana acum (cel putin o parte din ei), cred si eu ca te sui pe pereti. Imi pare foarte rau ca te stresezi atat si sunt convinsa ca si de data asta va fi degeaba. Sper ca a treia oara sa fie cu noroc si sa-ti confirme rezultatele favorabile .

Alma 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Buna mamici!
M-am straduit sa va urmaresc zilele acestea, sunt lovita rau in aripa de o migrena ce parca nu vrea sa mai treaca. Sa vedem daca reusesc sa scriu ceva coerent aici...
Felicitari fetelor pentru rezultatele bune la teste!
Deea iti tinem pumnii, sigur o sa fie totul bine!
In legatura cu ecografiile (n-am citit articolul), se pare ca in USA unele studii ar fi confirmat faptul ca ecografiile dese si mai ales in primul trimestru ar avea o oarecare legatura cu autismul.
Despre pregatirea sanilor...m-a innebunit mama de cand i-am spus ca sunt insarcinata, dar tot nu stiu de cand sa incep. Virginia helppp!
Despre cursurile prenatale si eu le voi face aici...incepand cu saptamana 20-25 (depinde cum se formeaza grupa) dar o sa fie in poloneza .
Va !

Elena 13+ poate cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Alma, bine ca e totul ok! Nu mai auzisem de mult de tine asa ca ne bucuram ca ne dai vesti asa bune, mai ales ca se stie ca sarcina gemelara e ceva mai delicata, in sensul ca trebuie o atentie ceva mai sporita. Mie mi se par foarte frumosi gemenii monovitelini, si atata timp cat se dezvolta frumos amandoi poti considera ca ai o binecuvantare dubla. Stiu ce zici cu temerile legate de ce va fi dupa nastere, si eu imi tot pun problema de ieri cum o sa ma descurc, cum o sa ma comport...Mereu mi-am zis ca daca o sa am o fata o sa incerc sa nu-i bag in cap prostii cu printese delicate si pretioase si ca o sa incerc sa o ajut sa devina o femeie sigura si independenta. Dar acum cand mi-a zis doctorita ca s-ar putea sa fie fata, imi dau seama ca am un impuls foarte puternic de a o transforma intr-o domnisoara delicata si diafana si chiar nu stiu cum sa fac sa gasesc echilibrul intre dezvoltarea calitatilor feminine de gingasie si sensibilitate si calitatile ceva mai masculine(asa le vad eu) de forta si independenta. Sper sa vina totul de la sine pe parcurs si ma tot gandesc ca si copilul ma va ajuta prin personalitatea sa.

Andreea, 12+ cu BebeLUnu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joana2672001 spune:

De Pronatalia stiam si eu, insa stiam ca Ramona a inchis in vara pe termen nelimitata, am fost la un curs de al ei si este tare simpatica. Acum de curiazitate am intrat iar , si surprizica, a revenit din octombrie:). Asa ca probabil la Pronatalia sau Naste cum simti o sa apelez.

Problema banilor, nu este , insa am auzit ca la cele de stat ar fi mult mai bine pregatite din pricina experientei acumulate. In fine, mie personal imi este teama de spitalele de statdin motivul stresul ca treb sa fiu mereu "atenta: cu ele. Asa ca oricum voi naste in sistemul privat si cursurile le voi face la fel.

Ioana, viitoare mamica de baietel 18 saptamani +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joana2672001 spune:

Felicitari Alma, ma bucur mult ca sunt bine bebelusii:)

Ioana, viitoare mamica de baietel 18 saptamani +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana85
Mie stii de ce mi-e teama? (Poate sunt stupida). Ca toata solidaritata asta cu fiul meu va subrezi oarecum "echipa" ce o fac cu sotul meu. Noi acum avem o relatie minunata, de nu se poate mai frumos (cred eu) si parca uneori in egoismul meu mi-e teama sa nu se schimbe lucrurile. Dar cum sunt convinsa ca pentru toate trebuie sa muncesti si nimic nu vine de la sine, ca relatiile ce le creezi cu ceilalti sunt produsul actiunilor tale, am incredere in mine ca voi reusi sa-mpac toate echipele. (Dar uneori tot mi-e un pic teama... )

Diana 18+ cu Mirciulica

Nici gand, Diana, mai ales ca relatia voastra e puternica si a avut timp sa se consolideze bine de tot. La inceput va fi ceva mai greu, primele cateva luni de acomodare sunt destul de delicate, cel putin noua ne-a fost putin mai greu, desi ne iubeam mult si aveam o relatie foarte frumoasa. Dar e un pic mai dificil. Noptile nedormite, incercarea de a face fata cu brio, ca inainte, responsabilitatilor, pot fi uneori coplesitoare. Dar pana atunci mai e, o sa ne sfatuim mai incolo cum sa facem fata provocarilor noii vieti. Pot insa sa te asigur ca odata echilibrul castigat, veti fi parteneri toti trei si e fantastic!

Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 13+

Mergi la inceput