Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (15)
Raspunsuri - Pagina 14
amary09 spune:
Deea, eu nu am avut problema asta, firma a dat faliment la cateva luni dupa ce am intrat in ingrijire copil (CIC)si am mai taiat si din concediul prenatal, tocmai sa evit aceasta situatie. Dar stiu ca atunci cand da firma faliment timp de 2 ani sau mai mult, exista un administrator judiciar, care administreaza societatea pana se termina procedura de faliment (sau lichidare, dupa caz)...
Acum depinde de cum vor proceda ei, daca vind societatea si nu o baga in faliment tu figurezi in continuare pe statul de salarii, si cred ca si in faliment tot asa. Cel mai bine este sa intrebi ce se va intampla cu societatea exact, pe tine nu te pot da afara (mai ales daca ai facut un anunt scris societatii ca esti insarcinata). Oricum si in somaj daca ai fi intrat, tot ai fi beneficiat de CIC, dar la o suma mult mai mica, asa ca si eu cred ca este mai bine financiar sa tragi de concediul medical, intri mai devreme in prenatal, pana intri in ingrijire copil (care e platit de stat, pe baza cotizatiei tale, nu mai are nicio legatura cu societatea dupa ce depui si e acceptat dosarul). Sa stii ca si concediile medicale sunt platite de stat, doar ca vei fi platita prin intermediul societatii (care-si recupereaza sumele de la stat). Oricum nu te mai stresa, vei gasi solutia, vei vedea...
Amary 12+ de
Anitta_O spune:
Mirela, tare rau imi pare ca, dupa ce ca ai pierdut sarcina, ti-ai dat demisia (parca asa am retinut; sau ma insel?), acum au aparut si probleme cu familia. E tare neplacut, stiu, te simti tare nasol, chiar daca tu n-ai nici o vina. Macar il ai pe sotul tau alaturi, ceea ce inseamna enorm. Imi dau seama ca si pentru el e greu, insa toata admiratia mea pentru ca iti e umar si mana alaturi.
Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 13+
2liniute spune:
buna dimineata ( eu acum m-am trezit )
intru cam rar pe la voi, dar acum am ceva vesti noi si pot sa vi le spun...fiindca la ce se discuta acum pe forum nu ma pricem deloc, eu nu lucrez, sper insa sa va rezolvati problemele cu concediile
Deea imi pare rau ca ti-ai pierdut locul de munca dar important e ca esti bine si bebe la fel, iar restul o sa se rezolve cumva
si acum noutatile: dr m-a trimis la un alt doctor la boli infectioase ( initial credeam ca stie ceva ce eu nu stiu si bine -inteles ca am stat intr-un strez de nu va imaginati..)
dar a fost bine, cred ca m-a trimis acolo ca incepusem sa ii pun prea multe intrebari despre toxo si CMV
si am ajung la dl Profesor Popescu de la Regina Maria, se uita pe analize si le ia pe rand: rubeola, HIV, HCV, T pallidum, HBV, toxo, CMV, HSV...
mi-a spus ca astea sunt infectiile cu transmitere maternofetala posibila, dar in cazul meu tot toxo si CMV sunt periculoase pentru ca nu am anticorpi si inca nu stiu exact pt hepatita B daca am sau nu si m-a trimis sa fac analize
a fost tare simpatic profesolul zicand la toxo ca eu am fost prea igienica si d asta nu am facut boala (in gandul meu: preferam sa fie invers numai sa fi scapat de griji acuma...)mi-a recomandat sa ma spal bine pe maini, sa spal alimentele si sa evit contacul cu animalele de casa
iar cat despre CMV mi-a explicat in ce consta aceasta infectie, este un virus care luat se manifesta ca o raceala/giripa si nu face mult rau omului, dar in cazul sarcinii e periculos pt ca in corp s-ar afla prea mult virus pt bebe
mi-a spus sa ma feresc de spatii aglomerate, sa ma feresc de persoane care tusesc sau stranut ( daca e posibil sa stau la o distanta de 1m jum) iar in cazul in care o sa fiu racita sa merg imediat sa fac analize pt CMV pentru a vedea daca e doar o raceala sau sunt infectata cu CMV
l-am intrebat si de ceva medicamente pt a intari sistemul imunitar ca sa ma ajute in caz de raceala, dar mi-a spus ca nu e recomandat nimic pt ca un sistem imunitar foarte puternic ar fi periculos pt bebe, ar putea vedea bebelusul ca pe un inamic pt ca jumatate e de la tata...
asa ca am renuntat la a ma gandi ce vitamine, minerale si ceaiuri sa iau, iar acum stau cat se poate de departe de echinaceea si zinc ( ce luam eu pt sistem imunitar inainte de a fi insarcinata)
ma multumesc cu fructe si legume pe cat posibil pt ca nu nu-mi fac deloc pofta...dar fac un efort
sper sa va fie de folos informatiile in cazul in care nu aveti nici voi anticorpi pt toxo si CMV
acum ma simt ceva mai bine, parca m-au mai lasat greturile si sper sa nu mai am pofte ciudate ca acum 2 zile cand vroiam pepene murat
si saracul meu viitor sot a facut rost de pe la vecini pana la urma, dar nu avea acelas gust cum il face mama la moldova.. hehehe
acum ma duc sa fac ceva curat dar nu inainte de a face cartofi prajiti cu usturoi ca mi-ati facut pofta
va pup si sa aveti o duminica frumoasa
Anca 12+ cu
virgiL spune:
salut burticutze,
noi ne-am intors acasa bine ,sanatosi,dar parca muuuult prea repede...ce s-au mai jucat plozii,numai pe afara au stat,si era un pic frigutz...la bloc nu prea o vad pe Ioana cu obrajorii rosii
Desfac bagajele si daca ne simtim in stare poate ne intalnim si cu SHOSHO
Virginia 18+,mami de Ioana(22.12.2002)
Shoshonik spune:
Buna burtici.Noi sunt foarte bine.Face soacra mea o supa de galuste extraordinara.Mananc incontinuu . M-am intalnit cu multe cunostinte aici si am primit sfaturi si hainute pt bebe. Socrii ne fac cadou carutul si bunica sotului ne va cumpara patut( JUnior, cu mai multe functii, spunea cineva aici ca isi va lua) ca doar e primul nepot si stranepot. In rest, totul foarte bine.Sper sa venim si luna viitoare ca tare bine e aici.
Imi pare rau ca mai apar si probleme(Tnuva), sper sa se rezolve si sa nu va streseze prea tare.
M-am intalnit azi cu o alta burtika, ea are 13 sapt si nu s-a vazut osul nazal la eco.Sper sa fie bine si la ea.
Pupici la toate burtikile
Virginia, eu sunt acasa, cand doresti ne putem intalni, azi sau maine(eu stau pe strada Walter Maracineanu).
Mihaela15+ cu Eduard-Flavius
felicityhope spune:
Am intrat numai sa va salut si sa va pupacesc.
Am comandat cartofi prajiti cu usturoi si fripturica pt seara asta (noi nu maincam seara tirziu,sper sa nu imi faca rau).
Deea imi pare rau ca esti intr-o situatie atit de incurcata,sper sa o rezolvi cumva. Bafta mare!
Sa inteleg cei mai "mici" de aici s-au apropiat de 12saptamini si gasca a lasat in urma greturile? Sa speram ca da.Perfect time pt masa de Craciun si bunataturile ei
Zen la toata lumea,bafta la cumparaturi si cadouri.Am inteles ca deja sunt cadouri sub bradut pt cel mic din burtik? Parca asa am citit-e foarte draguta faza.
Shoshonik,felicitari pt viitoarele cadouri.E f frumos sa ai familia aproape si implicata in viata ta.
Va pup pe toate,multa sanatate si multe zimbete
19+.... made in USA with Romanian parts
Ellyshor spune:
Pupicei si de la noi, dragi burticute!
Astazi am lenevit, am mancat, am dormit Nu ca n-am lenevi in fiecare zi
Ne-am facut listuta de discutii pentru maine cand mergem la dr si acum o sa mergem sa facem baita si sa ne pregatim pentru consultatia de maine
Va pupam dulce! Sa aveti o seara frumoasa!
Edit: Am uitat sa va spun ca mie deja a inceput sa imi curga colostru din sanul drept. Am observat aseara dupa masajul sfarcurilor Era doar o picatura mica, dar e un inceput.
Elly 19+ cu Babyboom
Deea_Deeutza spune:
In seara asta am fost la o onomastica si in timp ce vorbeam cu prietenele despre bebita am simtit din nou ca o rama care imi merge undeva mai jos de buric. Maine fac 14 saptamani.
Este posibil sa fi fost puiul meu?
Elly astept sa ne dai de veste ce mai face jucausul tau! Succes!
Sa fim sanatoase, cu bebei sanatosi!
Deea 13+ cu miez dulce
Anitta_O spune:
Buna dimineata!
Ellysor, la sarcina trecuta si mie tot pe la 4 luni a inceput sa-mi curga sanii, dar nu rau, doar daca la baie ii mai frecam eu.
Succes la medic! La ce ora mergi? Acum, dmineata?
Azi e sf Spiridon.
Aseara am fost la o petrecere, am ras cum n-am ras de foarte multa vreme. Fantastic sa ai prieteni buni!
Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 13+
aever spune:
Neata fetelor!
Ce succes au avut cartofii prajiti cu usturoi! Eu azi iar m-am trezit cu pofta de peste marinat, de-ala din magazin despre care nu mi-e clar daca e fiert sau nu...Weekendul asta mi-am cam facut de cap cu ceapa si usturoiul, ba aseara cel mai rau ca am mancat si iahnie. Sa vad cum o sa supravietuiasca intestinele mele azi.
Am fost harnicuta in weekend, casa e aproape luna. Zic aproape pentru ca nu ne-am bagat chiar prin toate cotloanele si mereu mai e ceva de facut, dar sunt super multumita si e asa placut sa stai intr-un loc curat si ordonat.
Vad ca am stat bine si cu greata, mai ales tinand cont ca am mancat tot ce mi-a trecut prin cap, sotul zicea ca parca as fi ceas, cum am intrat in trim 2 s-a dus greata, s-a dus rau, m-a apucat insomnia si agitatia. Agitatie in sensul ca tot timpul imi vin idei despre ce sa mai fac, zici ca sunt bagata in priza tot timpul si evident dorm mai putin, dar fara sa ma simt obosita. Sper sa ma tina si sa nu se intoarca iar greturile mai ales ca planuim o mini vacanta intre Craciun si Anu Nou.
Andreea, 13+ cu BebeLUna