cadou pentru serbarea copiilor
Raspunsuri - Pagina 3
michelle-usa spune:
serbarea de Craciun se face pe 16 dec (ultima zi de scoala) si consta in petrecere in clasa. se pun 4 mese iar copiii trec in grup de 6 pe la fiecare masa:
la una se decoreaza si se maninca:prajituri,ciocolata calda, suc...etc
2 se fac crafts ...nah ca nu stiu cum se zice in rom. poate lucru manual?
3 si 4 se joaca game-uri
petrecere e in timpul orelor 9:30-11:30 si deci dureaza 2 ore. parintii sunt invitati , dar vin care vor si desigur care pot.
cel putin 4 parinti participa voluntari.
aici la scoala desigur ca nu vine mos craciun ca e prea devreme si nici nu se dau altel de cadouri copiilor. doar acel mug(cana)exchange cu dulciuri intre copii.
poate si in Rom daca s-ar lua vacantza cu o sapt mai devreme de Craciun nu ar mai fi nevoie de mos si cadouri la scoala.
michelle
mamitzica spune:
Odrasla din dotare a avut ieri Christmas lunch si a venit Mos Craciun dar se cinta colinde si atit;nu se dau cadouri.
Si in 16 avem si noi serbarea unde cinta copii si se da cadou invatatoarei din partea clasei.
teolinda spune:
Anul acesta la noi la grupa (pregatitoare) i-au pus pe copii sa ii scrie Mosului ce vor sa primeasca. Azi ne-au dat scrisorile noua sa pregatim cadourile cerute de copii.
Nu pot sa va spun cat sunt de indignata pt ca mi se pare ca va iesi un mare balci. Chit ca vor fi impachetate cadourile. Da' ce ne facem daca unul are ditamai pachetul si altul o mica cutiuta? Ca sa nu mai vorbim de "riscul" ca vreunul sa-si desfaca totusi cadoul acolo...
Si ca sa fie supararea mea mai mare... al meu copil a scris ca vrea un lansator BuzzLighter( care e o mare porcarie, costa mult si mai are si altceva de genul cu care oricum nu se omoara sa se joace) si un bakugan.
Acu' ma gandesc de ii fac cadoul cu bakugan o sa planga cu suspine cand isi va vedea micul pachetel si cand va vedea nu stiu ce alt pachetoi al altui coleg.
De 3 ani de zile mi-am batut gura cu "casiera" clasei ca trebuie sa alegem cadouri educative (carti, jocuri, Lego, CD-uri) iar acasa fiecare stie ce ii place/trebuie copilului sau.
Din pacate totul a fost in zadar... abia astept sa scap de madama asta care ne-a manipulat cum a vrut ea de fiecare data cu strangerea de bani pt cadouri... Asa m-as lua de ea si i-as spune vreo "doo" da' ... cica sa ma abtin ca suntem in Postul Craciunului .. sa fim mai intelegatori, rabdatori, iubitori...
LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
anya spune:
Teolinda, aici nu sunt de acord cu tine. Mos Craciun aduce jucarii (mai ales la copiii de gradinita). Chestiile educative n-au decat sa le cumpere parintii acasa. Copiii se bucura la varsta asta de jucarii. Si sa stii ca nu strang banii la grupa ta .
In anii trecuti s-au luat cadouri la fel unele mia bune, altele mai proaste...anul asta au luat pungile la fel si inauntru a pus fiecare parinte ce a crezut de cuviinta, ca s anu mai fie discutii. Eu stiind ca vrea lego - am pus lego si ca sa para mai mare am adugat o carte si un pachet de piscoturi de care-i plac lui.
Ma gandesc ca poti sa-i pui bakuganul dorit (atentie, ca si astia sunt de multe feluri) si in plus sa-i iei ceva ce consideri tu potrivit.
Si la noi, primul copil care a primit cadou a avut unul mare, care iesea partial din punga. Clar ca toti erau cu ochii pe Mos si pe sac. Pe strada. m-a intrebat al meu: Ai vazut, mami, ce cadou marea a avut Cutare? Da, i-am raspuns. La cate era de mare cred ca era un puzzle (asta al meu face puzzle-uri dar nu e pasiunea lui). Ce ai fi preferat? Un puzzle intr-o cutie mare sau lego-ul tau? Raspuns: Lego!
La care eu: Vezi, a stiut Mosu ce iti doresti! Probabil ca baietelul respectiv a vrut un puzzle!
Androix spune:
Si eu care vroiam sa scriu mai devreme ca asa cum ti-ai batut tu gura tot asa au fost inca 3 sau 4 parinti care si-au batut gura cu ea dar fiecare a vrut altceva. Uite ca ai vazut live aici pe forum.
Problema cu cumparaturile astea este ca niciodata parintii nu vor cadea de acord suta la suta. Intotdeauna va fi cineva nemultumit, ba de ce s-a cumparat, ba de locul de unde s-a cumparat, ba de suma ceruta etc. Dar solutia cu pungile la fel si fiecare parinte sa puna ce vrea el acolo mi se pare cea mai de bun simt. Se evita discutiile, fiecare parinte cumpara de cat il tine buzunarul, si-l cumpara singur in timpul lui si pe benzina lui sau pe picioarele lui (am si eu un of cu benzina asta ca eu m-am oferit sa ajut si nu as cere bani pentru benzina dar pentru asta si inca alte mici neajunsuri as fi tare mahnita sa aud disuctii de genul mesajului tau) toti parintii ar depozita jucaria acasa la ei, nu le-ar depozita un singur parinte pe toate te miri pe unde si ar mai fi dar ma opresc aici Priveste si din perspectiva asta. Si daca da tot cu minus, bine ca e ultimul an. Dar sa stii ca si din clasa I vei da piept cu o casiera si daca nu te vrei manipulata singura solutie este sa te implici tu activ in toate chestiile astea. Sau sa faci lobby inainte de sedinta si impreuna cu parintii care iti impartasesc parerile sa va faceti auziti la sedinta.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
michelle-usa spune:
atitea discutii in fiecare an, atitea nemultumiri, bani cheltuiti aiurea...
nu stiu de ce nu va puneti toti parintii de comun acord sa renuntati la aceste cadouri si fiecare sa le dea acasa ce vrea. de ce treb sa vina mosu la scoala?
eventual sa discutati cu directoarea ca nici o clasa sa nu mai faca cadouri, venit mos si cheltuieli.
o simpla serbare cu cintece si poezii mi s-ar parea suficient si toata lumea poate ar fi mai fericita si mai multumita.
doar o sugestie...
michelle
teolinda spune:
ANYA - "norocul" meu cu Bakuganu'... macar de-i o porcarie , e mai ieftina decat cealalta cerinta a lui. Chiar l-am abordat aseara cu "de care bakugan". Eu oricum nu inteleg care cum sunt, desi mai are cateva zeci intr-o cutie... Nu stiu oricum ce sa aleg. I-am zis ca trebuie sa-l cautam intr-o revista si sa-l trimitem Mosului ca sa stie exact pe care.
La noi problema mare este in fiecare an pentru ca ziua lui este pe 6 decembrie si anul acesta a primit cam tot ce-si trecuse pe lista pentru Mos Craciun (tot ce era de cumparat ca a mai avut si cerinte ne neluat in seama)
Androix- stiu ce zici tu cu benzina/ timpul/ nervii...
Nu-s genul sa stau cu mainile in san si doar sa critic. De fiecare data cand am avut o propunere nu a interesat in final pe D-na "casiera". Acum nu pretind sa se faca ce vrea EU. Macar daca se facea vreodata o sedinta cu parintii sa stabilim ce si cum... tocmai pentru a evita neplacerile provocate din cauza proastelor alegeri ce s-au facut pana acum.Da' fiecare vorbeste pe la colturi si-atat!
Stiu ce inseamna sa organizezi un eveniment pentru copii. Nu critic in necunostinta de cauza. Eu ma ocup de cativa ani de evenimente pentru copii pe care le fac in scop caritabil si de cele mai multe ori doar pe banii mei. Chiar si-asa mi-am auzit vorbe... dar nu-mi pasa atata timp au fost din partea celor care nu au contribuit cu nimic. Cei care au "sponsorizat" impreuna cu mine evenimentele au fost foarte multumiti de fiecare data. )
In alta ordine de idei, mi se pare urat sa folosesti banii cuiva pentru niste cadouri si sa nu le comunici oamenilor ce anume s-a procurat.. etc...
De-atatia ani n-am cerut niciodata acte justificative pentru banii pe care i-am dat cu mare drag dar si din bun simt si din respect pentru persoanele pentru care s-au strans (ma refer la cadourile pentru educatoare, ingrijitoare si tot personalul gradinitei..)
Eu am o problema doar cu acea doamna care incaseaza banii de la noi si ne trateaza de maniera aceasta...
In fine... pentru ca sunt deja pe langa tema subiectului.. ma opresc aici.. o sa revin eventual cu impresii dupa data de 21 cand copii isi vor fi primit fericiti, cadoul mult dorit de la Mos Craciun.
Toate cele bune!
LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"