Strengari de Martie-Aprilie 2012 - 15
Raspunsuri - Pagina 19
strumfy_12 spune:
Salutare!!!
Titi noi am scapat de cautat nasi si la primul si la al doilea...au vrut ei sa fie nasii copilului. La Motzata va fi cumnata mea... care numai cand a aflat ca vrem pe al 2-lea a spus ca ea vrea. Mie nu-mi place ca copilul sa aiba drept nasi persoane din familie...dar nici nu pot sa refuz bucuria cuiva de a fi nas. Daca as fi fost in situatia ta...sa am de ales...prrobabil ca as fi cautat o a treia persoana...care sa fie neutra ... si asa nu suparam pe nimeni...Vorba aia 2 se bat si al treilea castiga
Amy, Dara si tin pumnii sa va fie sarcina cat mai usoara..si intepaturile cat mai putin dureroase.
Mami fericita de strumfita si 28+ cu Motzata
chitosenia spune:
Buna fetele mele,
Eu sunt acasa in concediu si sunt rasfatata la maxim de sot..dorm incredibil de mult dimineata..ma uit pana tarziu la filme seara...mananc numai bunataturi ...singurii nori negrii din viata mea momentan sunt cei generati de CONSTIPATIE... Elevitul ma ucide ... am incercat de toate kiwi, compot, fructe, iaurt, musli ...recunosc ca am pofta de chestii care nu imi cad tocmai bine ..gen Cascaval si masline .. am ajuns dependenta de supozitor si tot nu o scot mereu la capat.... jur ca ma tem sa ma duc la baie sa nu-mi provoc singura contractii .
Am vazut ca suntem la capitolul NASI si declar public ca eu si sotul suntem intr-o mare buda din aceasta problema si anume:
- nasii de cununie si ai lui Bu nici nu stiu ca sunt gravida.. e o situatie mai complicata... nasa a pierdut o sarcina cam atunci cand am ramas eu gravida si nu am avut sufletul necesar sa ii spunem..IN PLUS PENTRU BEBE2 O vrem pe soramea nasa
Mamica de Bu minunat si de strengar +23
oanace spune:
Chito, daca elevitul te necajeste asa rau de ce nu treci pe femibion? Eu asta iau inca de la inceput si imi merge chiar bine. Mai iau magne B6 si abia acum am inceput cu Ferro Folgamma (asta la 2 zile) si n-am avut decat un singur episod de constipatie - respectiv n-am iesit o zi - de cand sunt insarcinata.
26+ Emma
monna3 spune:
Buna fetele,
J.D. felicitari pt vestile bune de la eco!
Ronina super... inca o saptamana si intri in concediu, bravoooo
Tala ma bucur ca de data asta au iesit ok analizele. Sper sa treaca repede raceala sa te poti bucura de concediu . Ce super, deja incepeti sa intrati in concedii
Mada la mine cand apare constipatia se rezolva cu kiwi sau suc de prune.
Chito ma bucur ca iti prinde bine concediul
fetelor asa ma bucur ca se scrie din ce in ce mai mult, imi dati de lecturat cand ma trezesc
pupici
Monica, fericita 26+ cu Cezar-Andrei
carina spune:
Salutare,
Am reusit sa terminam camera piticei - am pus poze pe FB. De weekendul asta ne apucam de a lui Toma. Eu oricat as dormi parca sunt tot mai obosita .
danaela23: cei de la Next livreaza direct in Ro si acum au taxa de livrare 0. Comanda ajunge cam intr-o saptamana de cand au hainele pe stoc.
Diana: ai grija de tine si tine-l pe bebe la caldurica
Dara: eu pentru colici am folosit SabSimplex, la mijlocul mesei si prosopele caldute pe burtica. Si nu o lasam niciodata pana nu eructa dupa masa.
Felicitari tuturor pentru vestile bune de la eco: sa o tinem tot asa.
Pe mine ma chinuie rau durerile de vagin - la inceput (acum vreo 2 saptamani parca) ma durea asa sporadic, acum zilnic de cateva ori parca imi baga cineva un cutit. Cred ca il sun pe medic sa vad ce zice ca nu imi place .
Va pupic,
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda, Carina (deja domnisoara) si 30+ Toma
http://andaoana.com/
http://www.flickr.com/photos/andaoana/
amy25 spune:
Carina fuguta la medic, nu prea is bune durerile astea...
La noi nasii bebeului vor fi nasii de cununie.
Am o intrebare, eu voi primi de la nasa un patut pliabil dar totusi as dori si unul de lemn zdravan, imi puteti recomanda ceva prin Bucuresti?
Eu dupa sarbatori ma gandesc serios sa achizitionez si patut si carut . Pompa voi primi de la nasa, manuala Avent si multe paturici de multe feluri tot de la ea. Restul le cumpar atunci.
2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; urmari: ocluzie intestinala si multe aderente!
-tratament 2 luni cu clostybegit fara rezultat +20 kg acumulate gratis
-2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit
2011-ET reusit la clinica Promed
Multumesc Bunului Dumnezeu!
24+ Gabriel
monna3 spune:
Anda uff... sper sa fie totul in regula si bebe Toma sa nu se grabeasca asa tare
Monica, fericita 26+ cu Cezar-Andrei
ronina spune:
Salut fetele!
Eu din pacate inca nu am vesti, rezultatele analizelor n-au fost trimise azi la clinica desi s-a specificat urgent pe cerere, asa ca mai trebuie sa am nitica rabdare.
Tala: frumos raspuns cu 2 inimi Incerc sa nu ma ingrijorez, oricum azi dupa un somn bun parca ma simt mai bine
Kovacsc: eu am ales sa discut cu doctorita mea prima data desi banuiam ca nu vor fi probleme, e o draguta. Acum tu iti cunosti medicul mai bine si poti lua o decizie care sa ti se potriveasca.
JD: da, si eu dupa ce trag linie pro si contra optez tot pentru epidurala. Daca anestezistul e priceput dozeaza anestezia astfel incat pe perioada expulziei sa mai treaca partial din efect sa se poata impinge. Daca nu... la noi in Ro te trezesti cu moasa suita pe burta si apasand ea
Titi: nu cred ca e nevoie si de medical, nu-s la limita pentru ca de fapt imi raman 52 zile dupa DPN, cu 10 in plus decat minim. Si avand in vedere riscul meu crescut de nastere prematura m-as mira sa se intarzie chiar atat.
Eu cred ca as alege nasii apropiati, e mai greu la distanta. Noi avem fini in Timisoara si in Satu Mare si se simte diferenta de distanta, nu reusim sa-i tratam la fel.
Magddalena: si tu faci injectii? Of saracutele de voi ce multe sunteti :( Legat de constipatie, eu din pacate m-am cam obisnuit cu ea ca am avut probleme toata viata, nu doar in sarcina. Noroc ca nu fac hemoroizi de la ea ca asta mai lipsea.
Wali: multumesc E perfect pentru ca si eu locuiesc pe Lidia, deci trebuie sa fie pe aproape. Stii cumva la ce numar e cabinetul?
Carina: wow, deja ai 30 saptamani. Tin pumnii sa te lase durerile alea, nu cred ca-s normale. Trec cu no-spa? Eu mai simt dureri usoare in col dar cred ca loveste bebelina cu piciorusele, nu e f intens.
Apropo de botez, eu imi doresc sa-l fac, si nu pentru ai mei ci pur si simplu pentru ca mi se pare benefic.
Iar legat de frica de nastere... uuu, mie mi-e frica si sa vorbesc despre ea
26+ Bianca
dara76 spune:
Tala, i-ai spus foarte bine si chiar asa se si intampla. Cum ar veni iubim 100% si apoi 200% :) Faci ce ai invatat, insa o data ca intervine discernamantul tau de om mai documentat, poate, si mai rational, care nu se lasa numai pe ce-i vine. De multe ori se fac diferente pe identificari, adica unul sau ambii parinti se identifica mai tare cu unul din copii, le seamana mai tare sau li se pare mai amuzant sau cine stie ce criterii si se lasa 'vrajiti'. Insa asta se poate combate cu auto-control. De ex. sotul meu a simtit ca parintii lui preferau la fratele lui ca era mai cuminte si invata mai bine, dar nu ca e iubit mai putin, tu gandesti, nu o sa te lasi asa in voia preferintelor, daca vor exista. Oricum nu in toate familiile exista. Am vazut si eu unele familii cu diferente crase, dar acolo al doilea copil, sa zicem, nu era dorit deloc. In rest sunt foarte rare. Ori pe tine clar te duce capul sa nu faci nimic evidente. Vreunele mici de tot sunt normale si se compenseaza intre ele, vei prefera o chestie la un copil si alta chestie la alt copil si ei nu vor simti masiv.
Nu cred ca te-ai intins mult. Nu stiu, eu din mesajele scurte uneori nu raman cu nimic, mie imi place cand pove tu :) Nu cred ca avem o regula sa dam mesaje scurte – zisei eu, care le trimit lungi – dar ma gandesc ca daca nu vrea cineva, poa' sa nu ma citeasca si gata :P
Si eu am senzatia asta ca in singurul an cand am facut vaccin antigripal, am facut si gripa – nu-mi explic, dar traiesc cu senzatia asta. Adica negravida nu mi-as face, insa gravida nu stiu, as vrea sa stiu si parere medicului.
Pai si Amy se injecteaza sau o mai injecteaza sotul, cred :) Si Magdalena. Recunosc ca inca mi-e rau de frica cand imi fac injectia, e abia a doua seara...si dupa aia se zbate si bebe (probabil de la frica mea), dar ma gandesc eu asa ca ma voi obisnui in timp. Zac nitel si astept sa-mi treaca panica, dupa aia simt ca o mare oboseala dupa vreo ora si niste vajaieli la cap, nu stiu de ce (poate reglarea neurovegetativului) si dupa aia pare ok. Vad ca mi-au disparut niste uscaciuni de pe picioare si niste pete rosii ca un inceput vag de ulcer varicos, de cand fac injectiile. Sper sa am noroc si sa nu am efectele secundare cu trombocite mici, osteoporoza si mai stiu eu ce.
Ronina, pai daca esti ok cu hepatitele, de ce ar mai fi probleme de-acolo? Nu cred c-ai luat intre timp, pt. ca stiu cazuri clare cu hepatite unde nu se deterioreaza asa repede transaminazele, nu cred ca esti tu exceptia. Adica zic in sens de linistire :)
Titi, mie nu-mi trece frica daca ma gandesc la bebe, mai degraba am senzatia ca nu o sa fie rapid 100% valida sa ma ocup de el si nu-mi place ideea. Imi trece doar daca nu ma mai gandesc deloc la nastere :) Mai rau e ca nu prea am varianta cu epidurala sau rahi-anestezie din cauza clexane si atunci mi-e frica de nastere–naturala fara epidurala sau de cezariana cu anestezie totala (mie mi-e rau de tot dupa anesteziile totale) si stiu ca o sa urasc sa ma misc patrat din cauza taieturii de pe burta. Asa ca ma simt cam in aer cu cele 2 variante – natural fara epidurala (mai ales ca primul travaliu e mult mai lung ca urmatoarele) si anestezie totala cu rau si taietura de pe burta.
Magddalena, m-am fortat sa mi le fac singura din prima, de teama ca daca depind de cineva si nu poate, oricum trebuie atunci sa invat. Daca raman fara locuri in burta, picior, o sa apelez la cineva sa mi le faca in mana, ca acolo nu cred ca pot singura. Mie cand imi face cineva injectii nu mi se face rau, doar cand trebuie sa mi le fac singura, dupa cum am constatat. Mai rau e ca trebuie musai sa le fac si 6 saptamani dupa nastere, tie nu ti-au zis asa? Ca pericolul de cheaguri e mare in cele 6 saptamani.
Eu contra constipatiei folosesc nenatural supozitoare cu glicerina, ca nu se absorb in sange. Cu chestii de mancat nu prea mi-a mers. Nici cu psyllium :(.
Amy, chiar ca cred ca esti absolut satula de injectii. Si mama facea noduli, eu n-am idee, ca nu am pus inca mana pe locurile alea, ma arde cam 15 minute zona dupa si fac o vanataie mica la suprafata, deocamdata.
Eu ma uitam pe-aici: http://www.ibebe.ro/categories/CAMERA-COPILULUI/Saltele/ la cele 2 pat+saltea, dar nu stiu daca-s super, eu m-am mai uitat asa, sa fie pret mai mic. Ca mi-ar da o prietena pat de lemn, dar am zis ca eu la 1 an si un pic vreau sa poata iesi bebe pe-acolo (se scot 2 bari) ca stiu de la o prietena ca i-a folosit f. mult si prietena mea care mi-ar da patul nu cred ca e de acord sa-i tai 2 bari si sa ii pun usita, cum a facut cealalta prietena. La linkul ala scrie direct ca se scot 2 bari.
Chito, supozitoarele nu dau dependenta in sine, adica daca nu o sa iesi afara fara ele, nu o sa fie pentru ca le-ai folosit, ci din alte cauze care dau constipatia. Eu asa stiu.
Eu o sa le zic cu curaj nasilor de cununie ca-si doreste cineva apropiat mult de tot sa fie. Am intrebat persoana in seara asta, parea incantat si daca nu oricum mai aveam pe cineva in vedere, care sigur mi-a zis ca vrea. Voi ce stiti? Eu stiu ca nu e obligatoriu sa fie un cuplu casatorit, ca la cununie, ci poate fi si o persoana, care eventual are un partener pe-acolo. Ca noi am vrea sa fie nas un tip. Pe el l-am intrebat in seara asta. Si el nu e cu nimeni in prezent. Ca back-up am si un cuplu casatorit, tre' sa vorbim cu un preot.
Oanace, si eu cred ca Femibion e mai bun. Tu ai trecut la cel pentru trimestrul II?
Anda, merci pt. info. Am mai avut si eu dureri de vagin, dar rare, nu asa sistematice. Cred ca-i bine sa intrebi medicul.
Eu cred ca-s in curs sa schimb medicul de familie, sper sa gasesc loc la altii ca m-am trezit cu supriza ca nu vrea sa priceapa ca-s pe lista C3 cu gravide si lauze si pot beneficia de clexane compensat 100% si vrea sa-mi dea cu 50%. Fiind vorba de 5 luni jumate de injectii...vreau sa dau banuti pt. bebe, nu pe injectii. Ca-s minim 370 lei pe luna.
22+
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magnerot, Folowise*
titi143 spune:
Buna dimineata fetelor, va servesc cu cate o ciocolata calda sau o cafea in functie de ce doriti.
Dara eu am nascut natural fara nici o anestezie si a durat destul de mult perioada de impingere, am impins aproape 2 ore(deoarece edi era pozitionat putin diferit si nu putea sa iasa. Dar sincera sa fiu nu este asa de rea, poate atunci pe moment, dar se uita repede, dupa ce ai nascut imediat trece. Eu nu pot sa ma plang foarte tare, chiar daca a fost dureros. De exemplu in timp ce asteptam sa elimin placenta, doctorul m-a intrebat daca mai vreau copii si eu am raspuns fara sa ma gandesc ca bineinteles. Sa nu iti fie foarte frica, o sa vezi ca nu este asa de rau. La mine a durat travaliu 12 ore, dar doar 2 ore au fost contractii dureroase, si ti-am spus di ce cauza. De exeplu verisoara mea a impins doar 15 minute iar fina mea 10 minute si amandoua erau la prima nastere.
Anda ai aparut in sfarsit, nu stiam de ce nu ai mai scris. E bine ca ai terminat camera lui Carina si cred ca abia astepti sa termini si camera lui Toma. Ai grija de tine si eu cu gandul ii spun lui Toma sa mai stea acolo la mamica la caldurica, ca este mai bine acolo. Sper sa te simti bine cat mai curand.
Fetelor ce sa intamplat de nu prea sunte-ti prezente? Ma mir cum de, ca aici activitatea a fost mult mai intensa.
Eu parca incepe sa imi treaca raceala si infectia urinara, abia astept. In rest totul la fel, nimic nou.
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 20+ Robert Aaron