Strengari de Martie-Aprilie 2012 - 15
Raspunsuri - Pagina 14
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Amy, eu fac o eco pe luna, am facut la 20 morfofetala si mai fac in jur de 24. Si eu stiu la fel de toxoplasma, ca nu tre' sa ai contact cu litiera, cu excrementele, pamantul, nisipul pisicilor, etc. Eu n-am pisici si tot mi-a zis sa fac la 6 saptamani o data analiza, pt. ca nu am imunitate.
Oanace, cultura de col se face sigur cel putin in trimestrul III sa vada de streptococ B, candida, mai ales pentru nasterile naturale, asa am inteles, ca sa nu le ia bebe la nastere. Analiza de toleranta la glucoza, screening de diabet gestational (aia ca bei glucoza si iti iau glicemia inainte, apoi la 1 ora si la 2 ore) se face afara obligatoriu intre sapt. 24-28, la noi cred ca nu e obligatoriu, ca am auzit de medici care o recomanda si medici care nu.
Irina, Titi, J.D. multumesc, am priceput :)
Chito, cam rarut :P Pai si daca aveau efect doar partial chestiile anti-colici, in rest ce mai faceai? :)
Tala, ai vazut ca si Carina (Anda) avea aceeasi teama. Tu ai avut frati/surori si ti s-a parut ca fac parintii diferente? Cum ziceam ,vin si de la hormoni senzatiile de plans, nu doar de la ganduri, chit ca ti se concretizeaza dupa aia in niste ganduri negative. Cre' ca si eu am 2 zile senzatii de plans si 2 de ras si cand apar alea de plans (care in trim I erau cam zilnice), ma gandesc: "hormonelu'" si zic "iar sunt hormonica" si incerc sa rad cu sotul si sa nu ma iau in serios. In cartile alea de le citesc eu mereu scrie ca la aceeasi femeie sarcinile sunt diferite intre ele si treaba asta n-are legatura cu varsta.
Ronina, cred ca transaminazele mari nu au numai cauze infectioase, eu le-am avut mari cand aveam tot felul de dereglari hormonale si ma ingrasam, insa nu aveam nimic infectios. Ma rog, normal ca trebuie verificat si treaba cu infectios. Tin pumnii sa fie de la laborator sau gen c-ai mancat tu mai gras/mai dulce cu o seara inainte de analize.
Eu am facut azi si eu transaminaze, acid uric, creatinina, calciu, proteina in urina, tot ce poate fi semn de preeclamsie (desi am si eu tot 9 cu 6 deocamdata tensiunea) ca sa am o baza in caz de ceva, sa am cu ce sa compar, au iesit toate astea bine. Insa neuronu' meu de gravida a uitat sa faca numai IgM la toxoplasma si am facut ca bleaga si IgG si am dat 42 lei pe asta aiurea...si vorba aia, nu-mi cumparam ceva de vreo 60-70 pe care mi-l doream, ca sa fac economie si acu' fac ca blegu' analiza in plus :(
Mi-am fiert pompa electrica ce a sosit de pe ebay (asa zice, s-o fierbi 5 minute inainte de prima folosire) ca sa stiu eu ca-i fiarta macar o data si mi-am sterilizat pungi cu solutie de sterilizat la rece, c-asa citisem eu la o odisee. [Nu am fiert si partea electrica a pompei :P] Cre' ca se duce si mama ei de sterilizare pana nasc eu, daca n-o repet, dar asa, ca idee...piticu' de gravida prima oara+instinct de cuib = fatal :P - cum zice sotu' "ai dezinfectat spirtul?" sau "ok, ce nu aruncam (ca tot fac ordine si sortez), sterilizam". Si culmea e ca eu nu eram prea germofoba de fel.
Cum zicea o prietena, "parca te vad ca ne dai masti si botosei de unica folosinta cand venim in vizita" :P - sper sa nu ajung acolo :P - deocamdata am sterilizat doar pompa de san :)
Am mari dileme cu alesul nasilor, nu ma hotarasc deloc pt. bebe. Nu mai stiu daca am zis ca am ramas deocamdata la numele Miruna Sanziana, ca na in principiu fetita ar fi, chiar daca nu stim 100%.
Se pare c-a avut dreptate dr. mea cu 2 aspenter la greutate mare, ca mi-a iesit pt. prima oara f. bine timpul Quick cu alea 3 componente.
![](gravida.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magnerot, Folowise*
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
o chestie haioasa vazuta la fetele de la bulgarasi:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=169033
![](gravida.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magnerot, Folowise*
![](images/user_woman.png)
magddalena spune:
buna dimineata!!
sunt matinala in dimineata asta ca sotul lucreaza pe langa casa si i-am pregatit micul dejun
Ronina felicitari pt vestile bune,imi pare rau de anlizele alea rele poate ies bine la alt laborator
Da si mie mi se pare cam maricica fetita mea,acum de inaltime ar fi ok ca suntem inalti eu am 1,73 sotul 1,76 deci destul de inalti,de greutate..ce sa mai zic ori ea mananca mult,ori ii dau eu prea mult.Oricum nu conteaza important e sa fie sanatoasa oricat de mare ar fi,am inteles ca mai dau si marja de eroare ecografele deci totul e posibil.
Am uitat sa va spun ,sotul e mandru tare ca seamana cu el,am facut eco 3d si se vedea fata ff bine buzele mari ca ale lui si sprancenele lui deci tati e fericit!!
eu nu stiu ce sa fac de Craciun ,suntem acasa majoritatea timpului inca mai studiez meniuri,de Revelion ne adunam toti la mine acasa fiecare aduce cate ceva de mancare ,eu fac doar salata si aperitivele si restul aduc ei!!
Au inceput arsurile vad,de dimineata m-au luat
aa am uitat va poftesc la o cafe ,cafea cu lapte si biscuiti cu nutella
MONNA da am inceput AMR am luat-o razna nu imi vine sa cred trece mai repede timpul asa
urmatoarea ecografie pe 13 ianuarie
azi e oficial 28 de saptamani ecografice
va pup o zi fff frumoasa!!!
mada 28+
MAYA-ELENA
izish83 spune:
buna dimineata fetele! pofta buna la cafea. am fost la control si in bebele este bine. are aproximativ 1 kg la 26 sapt. ce m-a ingrijorat este ca ne-a dat sa facem un screening de diabet zaharat gestational, asta in afara de analizele obligatorii de sange si secretie. a mai facut cineva acest test?
Eu fetitei mele ii dadeam ceiutul baby drink intre mese. Sunt niste pliculete cu praf ce se dizolva in apa. Intr-adevar ceiutul este dulce, dar noua ne-a mers bine cu el, in afara de picaturile espumisam ce i le dadeam de 3 ori pe zi.26+
magddalena spune:
Hello Izy,testul acela de glucoza este pt a depista diabetul gestational ,bei un pahar cu glucoza ff dulce si apoi iti ia sange dupa o ora si apoi dupa o alta ora.Cel putin aici asa este,la mine a fost obligatoriu nu stiu in Romania cum este.Tin pumnii sa iasa bine.
Unde ati fugit fetelor???dupa cadouri??
ANYBODY!!!!!!????
mada 28+
MAYA-ELENA
irinaelena spune:
Ronina, incearca sa nu te stresezi cu transaminazele, pe mine tot la infectioase m-au trimis si acolo m-au rezolvat. Mi-au facut o gramada de alte analize (pt infectioase) dar toate au iesit bune. Banuiala mea este ca a fost o dereglare hormonala (eu tocmai ma oprisem din anticonceptionale, si cred ca de la alea mi s-a tras). Medicul a vehiculat si ipoteza aceasta. Deci poate fi si la tine ceva hormonal.
Nu cred ca e altceva
magddalena, nu m-am documentat, dar din auzite stiu ca greutatea zisa de ecograf e mai mult estimativa, nu cred ca trebuie sa iti faci griji.
Cu alesul nasilor si noi avem probleme...
Irina, 22+ cu
Irina
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/strumfy_12/strumfy_12.jpg)
strumfy_12 spune:
Salutare!!!
Referitor la contractii si eu la prima sarcina le identificam greu...abia prin luna a 9-a mi-am dat eu seama care erau. Si cat ma mai speriam de ele... dar abia la nastere am inteles ce-s alea contractii.
Acum contractii BH am aproape de la inceput...la mine se intareste burtica din senin..sta tare o vreme...20-30 secunde apoi isi revine... Uneori am 2-3 contractii una dupa alta...dar atat timp cat nu ma doare eu nu le bag in seama.
Ronina felicitari pt vestile bune de la eco.
De 2 zile m-a luat o durere de sold...defapt cred ca s-a miscat osul bazinului...semn ca organismul meu se pregateste de nastere... ceea ce nu prea imi surade..parca e prea devreme...
Gata fug la treaba ca am cam multe in plan pt azi...
Mami fericita de strumfita si 28+ cu Motzata
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/titi143/titi143.jpg)
titi143 spune:
Buna fetelor. Am sosit si eu.
Strumfy sa iti traiasca finutul, sa creasca mare si sanatos. Ai grija de tine.
Marcela setul de pat este superb, nu am mai vazut asa ceva pana acum. Iar monitor este forte bun, cel putin din punctul meu de vedere.
Ronina imi pare bine ca fetita o duce bine si creste sanatoasa la mami in burtica. Imi pare rau ca analizele nu ti-au iesit bine, sper sa fie doar niste rezultate gresite.
Fetelor voi vad ca ati facut deja alt set de analize, mie nu mi-e spus nimic doctorul despre alte analize, oare trebuie sa il intreb?
Ca veni vorba de ce facem de sarbatori.In domeniul mancarii , ceva aperitive(inca nu stiu sigur ce anume), ciorbita de burta, ceva friptura si de porc si probabil si ceva de pui. Si sa vad ce mai gasesc pe nat sau in cartile mele cu retete. Prajitura eu fac si pentru mine si pentru sora mea si pentru soarca lui soramea. Fac snikers (prajitura mea favorita), cred ca cozonac cu nuca, rafaelo, ceva din retetele care ni la dat Carina si poate inca un fel. Stiu ca fac multa prjitura, dar imi place sa fac si sincera sa fiu am cine sa le manance.
Din pacate de 2 zile sunt foarte racita, nu ma simpt bine deloc. Iau paracetamol si mananc multe fructe. Abia astept sa imi treaca.
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 19+
Robert Aaron
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/J_p_D_p_/J_p_D_p_.jpg)
J.D. spune:
eu sunt moarta de somn. azi noapte Finn a dormit bine, dar Euan m/a inebunit la propriu. nici acum nu s/a potolit. cred ca a luat mai mult in greutate ca se simte dravan cand se misca. abia astept sa/l vad diseara. sper sa primesc o poza frumoasa ca sa ma laud la familie.
Ramona, sa stii ca nu am mai avut senzatia aia de apasare. sper ca e ok. eu stiu cum se simte cand vrei sa impingi la nastere pentru ca am avut cezariana de urgenta dupa ce am trecut prin travaliu de 36 de ore plus dilatatie maxima.
Finn Constantine 15.10.2009 si 20+
Euan Tudor
oanace spune:
Mada, wow ce mare e deja Maya!Cred si eu ca ai inceput deja cu AMR-ul.
Marcella, setul de patut e superb! Eu la monitor ma uit de vreo doua saptamani si nu ma pot decide. Oricum, m-am hotarat sa ma opresc cu cumparaturile pana prin ianuarie, in favoarea unei masini de uscat haine, comandata ieri pe net (trebuie sa-mi vina sambata)- bine si asta cumparata datorita venirii pe lume a Emmei.
Ronina , tin pumnii sa iasa bine treaba a doua oara cu transaminazele! Si Bianca a crescut bine, e marisoara. Ma gandesc ca si Emma mea trebuie sa fie tot cam asa, din moment ce DPN-ul e la fel. Eu mai am aproape 2 saptamani pana merg la eco sa vad cat a crescut puiuta mea.
Dara, multumesc de raspunsul cu privire la analize. Am sa intreb de ele dr cand merg la control.Cred ca oricum trebuie sa mai fierbi pompa inca o data inainte sa o folosesti. Imi plac foarte mult numele alese de tine pentru bebita!Cu alesul nasilor si la mine e necaz. Am trei perchi care tin mortis sa naseasca , si mi-e greu sa necajesc pe oricare dintre ei! Nici eu nu stiu ce sa fac...Am citit si eu chestia de la bulgarasi. E tareeee!!! Trebuie sa i-o arat si sotului, desi el e tare intelegator, si ma protejeaza enorm de cand cu sarcina.Dar e asa haioasa!
26+
Emma