Piersicute de iulie-august 2012 (2)
Raspunsuri - Pagina 20
laurika1982 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dianami Fetelor, am venit! Cu vesti bune, din fericire! Bebe e f. bine, fix 12 sapt si o zi, exact cum am calculat (stiu data conceptiei, am ramas in ziua 37 ). E f. f. activ, dezvoltat f bine, cu o fatuca asa draguta... Pliul nucal si osul nazal sunt ok, are 58 g si 6.7 cm. Motivul fericirii mele este placenta, e posterioara si fundica, nici nu-mi puteam dori mai mult de atat, am scapat de praevia! Problemute sunt, un micut hematom (probabil de la el sangerez) si multe contractii. Astea mai pot fi controlate cat de cat, insa de hemoragiile din praevia imi era groaza efectiv. Si...soc. Dr mi-a zis ca e fetita si sa ma gandesc la nume, cica e f sigur. Daca la morfologia de 22 s ii creste cumva ceva, ii dau peste nas cu cea de azi . Pt. mine oricum nu conta ce este, ma bucur ca e bine, daca e fetita e f bine, echilibram balanta in familie (in afara de Iulia nu mai are nimeni nicio fetita). Acum astept rezultatul analizelor de sange, abia acum le-am facut, ma mai vad inca o data cu ginecologul sa vedem cum continuam tratamentul si in februarie fac morfologia. Sper sa treaca sarbatorile cu bine si sa ma pot bucura de familia mea. Va pup, aveti grija de voi, incerc sa mai intru. Diana, 12+ cu si mami de Iulia (15.07.2005), Andrei (23.06.2008) si Alexandru (16.01.2010) |
Cand am facut eu morfofetala de 12s mi-a zis ca 99,99%e fata si la cea de 22s...surpriza, avea cuculetz.E drept ca si medicul meu vazuse la 17s ca ar fi fost baiat, dar am ras si s-a mutat cuconasul.
Laura de Cristian Alexandru 10.08.2010
laurika1982 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ARUBA Am si eu o problema, din pacate am racit. Nu vreau sa iau pastile, ma descurc cu ceaiuri, cu lamaie si miere, insa nu suport ca am nasul ft infundat. Are cineva idee ce picaturi/spray nazal ar fi permis in sarcina? 6+ |
Eu stiu ca nu e voie cu spray nazal in sarcina.daca vrei, poti folosi apa de mare sau ser si cam atat .sanatate Multa.
Si eu am racit in primele saptamani cat am fost gravi cu Cristi, ba chiar la 22s am facut si varicela si baiatul a iesit perfect :)
Laura de Cristian Alexandru 10.08.2010
ARUBA spune:
Din pacate pt mine e a doua oara cand racesc, acum 3 saptamani, cand nici nu banuiam ca sunt insarcinata am fost racita ft rau si am luat vreo 3-4 pastile de Nurofen pt raceala si gripa :( Insa doctorita mi-a spus ca daca nu s-a pierdut sarcina pana sa aflu de ea, nu crede ca va fi nicio problema. Acum nici nu ma gandesc sa mai iau pastile, eram doar curioasa daca exista ceva picaturi de nas care sa nu dauneze bebelui!
6+
adarev spune:
Nu stiu ce naiba sa fac fetelor, dar ma mai trezesc cu cate o pata maro foarte deschisa, nu tot timpul dar, ieri odata, acum din nou. Burta deocamdata nu ma doare si chiar nu stiu ce sa fac. Sa mai stau sau sa ma duc la doctor?Sunt cu utrogestan ovule de 3 ori pe zi de 200 mg.Nici nu inteleg ce e ptr. ca e foarte deschisa.
cristina1984 spune:
adarev, la fel am avut si eu aseara....o mica pata maro f deschis, dar care nu prea seamana cu o sangerare, iar acum cand am fost la toaleta iar am vazut o pata micuta. eu diseara am sa merg la medicul de familie ca am programare si am sa o intreb, ar trebui sa stie ce sa ma sfatuiasca.
va pup pe toate si sa auzim numai vesti bune
ARUBA spune:
Mi-am sunat medicul pana la urma, am sa scriu aici in caz ca mai are cineva nevoie de informatia asta daca raceste: Fitonasal de la Aboca ( se gaseste la Plafar) e un spray nazal safe pt sarcina.
Nu cred ca trebuie sa va ingrijorati pt o mica pata maro, nu inseamna nimic, ft multe femei au patit asta!
Am o intrebare, merge cineva la Medlife ( Bucuresti ) pt monitorizare sarcina?
6+
freedelia spune:
Diana -- Bravo, ma bucur tare mult. Daca nu ai previa poti sa incerci vbac sau nu merge dupa taietura pe care ti au facut o? Chiar ma gandeam ca ar fi frmos sa mai faci o fetita. Io as vrea un baietel de data asta, ca Nu stiu daca o sa mai avem alti copii. Dar inca nu m am hotarat daca o sa aflu sexul copilului sau nu... A fost frumos data trecuta, dar nu stiu daca mai rezist atatea luni.
Ali, si celelalte fete care nu va luati copiii in brate-- eu nu va inteleg. Sarcina nu e o boala, daca nu aveti dezlipiri de placenta, nu e nici o problema. Daca nu puteti sa stati cu ei in brate, puteti sa stati pe canapea cu ei in brate, sa cititi, sa vedeti un film, sa va dragaliti. Noi ne dragaim tot timpul, e drept ca nu prea ii car in brate, pentru ca nu am energie, ma termina starea asta de greata surda, dar cand vin la mine, ii iau in brate cat vor. Pana si baiatul meu de aproape 8 ani e mai mamos acum, parca, de cand stie de bebe, nu mai venea la mine in pat dimineata, acum vine aproape in fieare zi si se dragaleste cu mine cand se scoala...
Va pup, maine am o dimineata plina, asa ca incerc sa ma culc...
Delia, 9+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
Dianami spune:
Aruba, nu prea ai ce sa pui acum, la plafar gasesti cate ceva, insa ai grija ca aerul din casa sa nu fie prea uscat, te vei simti si mai rau.
Adarev, daca e doar pata si e maro, e ok, inca ai sarcina micuta si se fixeaza totul. Important e sa nu fie rosu, cu flux continuu si cu dureri.
Laurika, important e sa fie bebe sanatos, indiferent ce-o fi. La sarcina trecuta am patit ca tine, insa dr care imi spusese ca pare a fi fetita nu avea un ecograf performant, la morfologie s-a vazut tot. Oricum, abia la 22 sapt voi fi sigura, sa ajungem sanatosi acolo.
Delia, m-ar tenta VBAC, sincer, insa nu prea cred ca se poate, am cezariana verticala si e ditai taietura pe uter, am avut hemoragie mare. Plus ca travaliile la cele naturale au fost tare urate, m-am dilatat extrem de greu.
O sa vad cum ma prezint pana la vara si ce zice si dr, o sa merg pe mana lui fara probleme, m-a ajutat sa am 3 copii sanatosi pana acum si asa va fi si de data asta.
Somn usor!
Diana, 12+ cu si mami de Iulia (15.07.2005), Andrei (23.06.2008) si Alexandru (16.01.2010)
ocsanica80 spune:
seara buna si de la noi, am prins un pic de timp sa trag un ochi pe forum;
Dianami, felicitariiii si eu vreau tot fetita; prima data am vrut baiat si a iesit fetita, acum vreau tot fetita; pana la urma ce o fi sa fie sanatos;
Mya, imi pare rau ;
cu scurgerea maronie si eu am avut si la sarcina trecuta si a fost ok si acum, dar si cand am piedut sarcina, deci nu stiu ce sa spun;
pe fetita mea o iau in brate tot timpul, este si foarte mica si cand ridica mainile la mine ma topesc toata, apoi cand o schimb, cand ii dau papa, nu as putea sa o las pe soacramea sau pe sot si asa in ianuarie incep serveciul, deci o sa stau tare mult fara ea...
revin mai tarziu ca plange strumfi...
Roxana mami de Maria-Sofia
Biribu spune:
Diana ce ma bucur pt vesti Eee vezi ca nu ai avut dreptate cu previa
Sa dea Domnul sa ramina fetita. si eu asa as mai vrea una.. cu taietura verticala nu cred ca poti sa faci VBAC, e una din contraindicatii din cite stiu. las sanatoase sa fiti ca restul sunt detalii .
Aruba in sarcina chiar si fara raceala poti avea nasul infundat, e parte din "placerile" ei. apa de mare e oki si chiar ajuta.
Delia eu cred ca-ti faci probleme prea de timpuriu cu Jane si statul in spital. pina atunci mai creste si ea si nu cred ca o sa fie o mare problema ca seara tre sa mearga sa doarma acasa daca nu o vor lasa in spital. Anna mea avea 17 luni si a fost ok, era taica-su cu ea, nu a plins, era mai preocupata de toata tevatura si sa ocupe cosuletul de bebe sa fie sigura ca e al ei
apropo de bebe, noi dupa tony am dat tot, nu mai am absolut nimic, ca nu era in plan, o iau de la zero cu patut paturici carut etc.
Cu purtatul in brate: eu ii port pe amindoi cind ma solicita, fii-mea are 20 de kile sigur, nu vad care-i baiul, sincer. dar fiecare face cum crede
Mami de A 5.02.07, T 27.06.08 si BB 3