De la Vinerea Neagra la ... Wikipedia(2)
Raspunsuri - Pagina 19
columbiana spune:
da' care-i problema cu casa? oricum trebuie sa locuiesti undeva, si banii se duc in buzunarul proprietarului de apartament, daca nu se duc in buzunarul bancii si o parte in al tau;
plus confortul curtii proprii, a doua-trei etaje-spatiu cit cuprinde copiilor sa zburde, parintilor sa aiba liniste, linistea weekendurilor de vara cu cocktailul pe sezlogul propriu linga piscina personala.
daca o iei adaptata la buzunarul propriu, mai esti si gospodar, casa nu te costa cu mult mai mult decit apartamentul inchiriat, si plusul ce-l aduce pentru diferenta cheltuita merita efortul.
Edip, poate daca cumperi la eschimosi sau in rezerve ajungi sa vinzi in Canada in pierdere, de vreo 10 ani incoace (cel putin de cind sunt eu prin zona:)), pretul creste, creste...
Selon ce que je pense de moi, je suis limitée ou illimitée, libre ou esclave
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
columbiana spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
basement = pivnita = subsol. 100% In ce priveste casa mea/casa bancii, am spus occidentalii, NU romanii stabiliti in occident! Pentru ca in Romania, intr-adevar, lumea inca spune "casa mea", desi ea este a bancii pana la achitarea tuturor ratelor. |
basementul e demisol, nu subsol; aici casele sunt construite cu basment locuibil (incomparabila izolatia cu apartamentul de beton din Romania); de obicei are "sala familiala" ditamai incaperea cu tv urias+/ ce trece unora prin cap pentru amuzament (aparatele de sport, masa de biliard, bar, pingpong, etc); eventual mai ai o camera de oaspeti+baia; exista case cu o "chambre froide" separata care tine loc de camara rece/pivnita.
Selon ce que je pense de moi, je suis limitée ou illimitée, libre ou esclave
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
michelle-usa spune:
pe aici au scazut preturile aproape la jumatate (din 2008 )dar erau ff umflate inainte.
michelle
Edip spune:
Ana, nu are nimeni nimic cu casa.. Daca urmaresti comentariul meu a fost ca vai ce fericiti sunt unii ca "isi cumpara" casa, cand de fapt ei inchiriaza o casa de la banca pe 30 de ani.. Eu am zis ca o casa nu este simbolul fericirii... mai ales cand platesti o gramada de bani si de fapt nu prea poti sa o vinzi ca nu mai iei banii pe ea, fapt care iti blocheaza anumite perspective profesionale. Daca e platita asta e.. ca iei mai putin pe ea nu e nici un bai ca sunt banii tai...
Parca ai terminat ASE.. ar trebui ca o pregatire economica sa te ajute sa realizezi ce s-a intampla in sectorul imobiliar din Canada in ultimii 10 ani... ascult-o pe Michelle.... pretul mediu in USA e 1/2 fata de Ca.. oare de ce?
XIO spune:
Edip, deci daca eu inchiriez un apartament il si am dupa 10-20-30-50 de ani?
Ce tare!
Din nou: platit chirie la cineva si plecat cu geamantanul versus platit rata la banca si ramas cu locuinta. Ce e mai rentabil?
Probabil tu ai atat de multi bani incat iti cumperi cu banii jos apartament, casa, majoritatea nu sunt in aceeasi situatie si trebuie sa faca imprumut de la banca pt. a avea o locuinta a lor. Altfel nu o pot cumpara in veci, in special in Romania.
Oamenii aia in Romania nici macar credit nu au primit, despre asta era vorba. Implicit da, sunt foarte fericiti ca au casa chiar daca e in rate. Ca este un castig.
**Fur is for petting***
http://accesoriisihaine.blogspot.com
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916
ocebine spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Edip Ana, nu are nimeni nimic cu casa.. Daca urmaresti comentariul meu a fost ca vai ce fericiti sunt unii ca "isi cumpara" casa, cand de fapt ei inchiriaza o casa de la banca pe 30 de ani.. Eu am zis ca o casa nu este simbolul fericirii... mai ales cand platesti o gramada de bani si de fapt nu prea poti sa o vinzi ca nu mai iei banii pe ea, fapt care iti blocheaza anumite perspective profesionale. Daca e platita asta e.. ca iei mai putin pe ea nu e nici un bai ca sunt banii tai... Parca ai terminat ASE.. ar trebui ca o pregatire economica sa te ajute sa realizezi ce s-a intampla in sectorul imobiliar din Canada in ultimii 10 ani... ascult-o pe Michelle.... pretul mediu in USA e 1/2 fata de Ca.. oare de ce? |
Ma rezum la aria geografica unde locuiesc NY/NJ/CT (nu ma pricep la Canada)...in ziua de azi, chiriile s-au marit ENORM si pentru aceeasi casa (sau apartament) iesi mai ieftin lunar sa platesti un mortgage decit sa inchiriezi. Nu se aplica la nivel de natiune...cred ca stii destul de bine cit de variate pot fii conditiile pe aici. Nu poti compara Mobile, AL cu Beverly Hills, CA.
Persoanele care cumpara casa cu banii jos sint extrem de rare. Traditional, casele se cumpara cu mortgage. Nici eu nu am auzit vreodata in cercurile in care ma invirt sa se refere cineva la "casa bancii" ci se spune "casa mea".
Si pentru mine, a avea "casa mea" este un motiv de fericire pentru ca imi ingaduie sa asigur un loc sigur si placut pentru familia mea. Pentru mine conteaza sa las si ceva in urma mea pentru copiii mei.
michelle-usa spune:
| citat din mesajul lui Edip Ana, nu are nimeni nimic cu casa.. Daca urmaresti comentariul meu a fost ca vai ce fericiti sunt unii ca "isi cumpara" casa, cand de fapt ei inchiriaza o casa de la banca pe 30 de ani.. Eu am zis ca o casa nu este simbolul fericirii... mai ales cand platesti o gramada de bani si de fapt nu prea poti sa o vinzi ca nu mai iei banii pe ea, fapt care iti blocheaza anumite perspective profesionale. Daca e platita asta e.. ca iei mai putin pe ea nu e nici un bai ca sunt banii tai... Parca ai terminat ASE.. ar trebui ca o pregatire economica sa te ajute sa realizezi ce s-a intampla in sectorul imobiliar din Canada in ultimii 10 ani... ascult-o pe Michelle.... pretul mediu in USA e 1/2 fata de Ca.. oare de ce? |
nu am spus ca pretiul mediu in USA e la 1/2 fatza de Canada, pt ca nu stiu care sunt preturile in Canada.
Am spus ca au scazut la jumatate fatza de 2003-2006...
Si aici chiriile cresc in prostie, de aia e mai bine sa cumperi casa decat sa inchiriezi.
Dar, multi nu se mai califica sa cumpere(joburi platite putin, credit prost...).
Un alt inconvenient cand cumperi casa, e ca ramai legat de orasul in care cumperi si daca nu gasesti job in apropriere conduci ca nebunul cateva ore.
michelle
cleo78 spune:
| citat din mesajul lui XIO Edip, deci daca eu inchiriez un apartament il si am dupa 10-20-30-50 de ani? Din nou: platit chirie la cineva si plecat cu geamantanul versus platit rata la banca si ramas cu locuinta. Ce e mai rentabil? Probabil tu ai atat de multi bani incat iti cumperi cu banii jos apartament, casa, majoritatea nu sunt in aceeasi situatie si trebuie sa faca imprumut de la banca pt. a avea o locuinta a lor. Altfel nu o pot cumpara in veci, in special in Romania. Oamenii aia in Romania nici macar credit nu au primit, despre asta era vorba. Implicit da, sunt foarte fericiti ca au casa chiar daca e in rate. Ca este un castig. **Fur is for petting*** http://accesoriisihaine.blogspot.com http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916 |
xio, creditarea in romania a inceput acum cativa ani. Nu de mult timp. In anii 2002-2003 au inceput bancile sa dea credite, la inceput se cerea vechime pe cartea de munca de minim 5 ani fara intrerupere si 3 la acelasi loc de munca.
Abia 1 ian 2002 au inceput sa vina banci in Ro, si pana atunci, bancile locale se orientau mai mult pe segment economii pers. fizice si cel mai mult pe pers. juridice.
Apoi, treptat, conditiile au scazut, ca in ultimii 5 ani sa dea credite cu buletinul, fals sau real - la tot ce mi-shca in tara asta; ofierii credite aveau comision si nu mai conta.
De aceea multa lume nu a luat acum 10 ani aprt cu credit. Pt ca nu era ideea de credit.
parintii nostri faceau CAR, si CEC facea credite pt locuinte pe timpul lui Ceasca.
Si da, multi romani cand au avut ocazia sa inlocuiasca chiria cu rata, au facut-o. Si ai tai prieteni ar fi facut si in Ro, daca ar fi stat cu chirie. Dar ei nu au avut neajunsul asta. Si eu am facut asta, dupa ce am numarat 20 de impachetari/despachetari si mutari, asta in 10 ani. Pt o fata singura (fara masina), de mutat lucrurile cu tranvaiul, e mai greu.
Xio, nu te mai focusa pe bani. Banii se fac ... uite, daca esti atat de afectata de salariul mic si totusi vrei si masina, etc, angajeaza-te in firme de farmaceutice. E cea mai profitabila industrie din Ro, ba mai bine decat cea bancara (daca e sa ne uitam la nr de farmacii deschise si cifrele de afaceri). Mai faci deplasari, dar ai masina de la firma etc. Am cunoscut o pers. ce lucra la GlaxoSmith si avea un salariu rezonabil... dar ce bonusuri avea... (in Bucuresti, acu 6-7 ani).
XIO spune:
Cleo, nu stiu de ce ma tot legi atata de bani.
Cred ca este al doilea mesaj in care tu intelegi ca eu sunt ahtiata dupa bani si ca banii sunt totul pt. mine.
Lasand asta la o parte, ca sa iei un credit imobiliar in Ro ai nevoie de niste salarii mari, mamei mele i-au refuzat un credit mic, nu pt. apartament, pe motiv ca nu e casatorita. Asa i s-a spus ca salariul e ok, dar trebuie sa fie casatorita.
In fine, trebuie sa indeplinesti niste conditii mai greu de atins decat in SUA, in cazul celor 2 de care am spus.
Referitor la farmaceutice, da, sigur
Eu fac ceea ce imi place si ce ma pasioneaza, ca daca ma interesau banii alegeam cu totul altceva, sau alta specialitate la rezidentiat.
Daca alegi sa faci ceva toata viata alegi ceva ce sa te pasioneze, nu ceva care sa iti umpl buzunarul si sa spui ca mergi la "scarbici".
**Fur is for petting***
http://accesoriisihaine.blogspot.com
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916
Edip spune:
nu am spus ca pretiul mediu in USA e la 1/2 fatza de Canada, pt ca nu stiu care sunt preturile in Canada. Am spus ca au scazut la jumatate fatza de 2003-2006... Si aici chiriile cresc in prostie, de aia e mai bine sa cumperi casa decat sa inchiriezi. Dar, multi nu se mai califica sa cumpere(joburi platite putin, credit prost...). Un alt inconvenient cand cumperi casa, e ca ramai legat de orasul in care cumperi si daca nu gasesti job in apropriere conduci ca nebunul cateva ore. michelle |
michelle, nu am zis ca tu ai zis ca preturile sunt la 1/2.. eu am zis din ce statistici citesc ca preturile sunt duble in Canada... dar si suntem natia cu cea mai mare datorie personala din lume...
Eu votez pentru a avea casa.. dar asta depinde de f. multi factori.. in primul rand eu zic ca o casa trebuie platita in maxim 10 ani... Stiu destule exemple extreme pe aici care nu au ce manca ( la modul serios nu figurativ) dar si-au luat casa cu rate pe 40 de ani ( o optiune care exista acum 2 ani in Canada). Raspunsul era pentru Ana la afirmatia ei ca tot cresc casele... Canada acum e cam cum era USA prin 2007.. preturile merg doar in sus:)