Viata in Romania
Raspunsuri - Pagina 20
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui claucia Ok, si eu as fi stimulata astfel, dar cum sunt stimulati cei care accepta acel minim si se complac ca atare? Adica "lenesii", stiind ca primesc acel minim pe viata? Si am pus intrebarea mai mult pentru tarile unde nu dai socoteala, nu arati ca esti activ in cautare de joburi, nu esti obligat sa cauti. Pentru acolo unde esti boem, canti la chitara si sotul face curat in casa, dar nu mergi la munca pentru ca "trebuie sa fi prost sa mergi la munca". Ei, de ce sa ii suport eu material pe aceia? Pentru ca sa zic multumesc ca nu o iau pe panta criminalitatii si isi cresc copiii cu un minim? De ce sa ma duc la extrema? Cum ii motivez pe ei? Oare ideea ca la un moment dat se termina si acest ajutor, nu i-ar face si pe ei sa incerce macar sa caute un job? Nu e cazul Suediei din cate ati povestit, unde trebuie sa te arati si tu interesat. Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria ![]() ![]() |
Pai in Canada tocmai asta e problema: ca NU sunt stimulati in nici un fel. Si asa traiesc o viata intreaga, din ajutor social. Ca decat sa munceasca si sa se odihneasca o saptamana-doua pe an in Caraibe, mai bine se odihnesc 52 de saptamani in Canada. Si mai sunt si platiti sa faca asta (adica nimic.). Pe cand daca muncesc, platesc si taxe! Plus ca daca stau pe social, au o gramada de gratuitati pe care prostii, pardon, platitorii de taxe nu le au: urgente dentare, cosult oftalmologic/ochelari, fizio-terapie. Deci, nu numai ca Nu sunt stimulati sa-si caseasca servici, ba chiar sunt incurajati sa nu isi gaseasca.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella
![](fetita.gif)
VICTORIA
http://www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marina/Marina.jpg)
Marina spune:
hai ca m-am pierdut in subiecte...asta e cu doctorii???
ia uite aici ce frumos:
http://erou.stirileprotv.ro/index.php?uid=912726#
asta ca sa dam si cezarului ce e al cezarului.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bird70/bird70.jpg)
bird70 spune:
Povestea unei fete care mie mi-e foarte draga . Nascuta intr-o familie de cosmar, parintii amandoi consumatori de droguri, alcool, tatal schizofrenic. Nu a crescut sub pod, a crescut intr-o casa modesta pusa la dispozitie de stat, a avut mancare cat de cat pe masa, a mers la scoala si nu a trait in ghetou. Paraseste scoala la 16 ani cand fratele ei mai mare e diagnosticat cu schizofrenie si pleaca de acasa. Ramane gravida rapid si statul ii pune la dispozitie propria locuinta si bani sa se intretina. La 17 ani naste primul copil, apoi la 19 ani pe al 2-lea si la 21 pe al 3-lea. Traieste singura cu copiii, nu munceste dar are o gospodarie mult peste cea din care a plecat. Are grija cu mare drag de copii si incearca sa le ofere cat mai mult. Fiul cel mare este diagnosticat cu shizofrenie cand ea are 33 de ani. Cativa ani se zbate cu el in sistem si incerca sa-l ajute cat poate. Intr-o zi se decide sa faca o diferenta si se inscrie la universitate sa studieze nursing. Termina PRIMA in an cu high distinction pe linie. Primul job se duce in mental health. Lucreaza acolo cativa ani apoi cauta ceva mai stimulant. Acum, la aproape 60 de ani conduce setia de terapie intensiva a unui spital marisor. Din ziua in care a iesit din scoala a lucrat full-time. E o femeie extraordinara
si a crescut 3 copiii reusiti. Datorita sistemului i s-a dat o sansa. A facut si face o diferenta in viata oamenilor in fiecare zi.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
![](images/user_woman.png)
ladyJ spune:
citat din mesajul lui Marina hai ca m-am pierdut in subiecte...asta e cu doctorii??? ia uite aici ce frumos: http://erou.stirileprotv.ro/index.php?uid=912726# asta ca sa dam si cezarului ce e al cezarului. Marina |
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
Si eu sunt confuza, mai am un pic si postez gresit. Toate subiectele-s la fel, pe cuvant!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/J_p_D_p_/J_p_D_p_.jpg)
J.D. spune:
citat din mesajul lui bird70 Povestea unei fete care mie mi-e foarte draga ![]() ![]() Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
nu a avut mentalitatea buna. cea buna este americana dupa cum ne prezinta unele partenere de discutie. trebuia sa lucreze ca ospatarita o viata si sa traiasca intr/un trailer park.
sunt multe persoane care isi depasesc conditia daca sunt ajutate. sunt multe persoane a caror voiata este distrusa din cauza lipsei de empatie.
Finn Constantine 15.10.2009 si
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buflea/buflea.jpg)
buflea spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui J.D.
nu a avut mentalitatea buna. cea buna este americana dupa cum ne prezinta unele partenere de discutie. trebuia sa lucreze ca ospatarita o viata si sa traiasca intr/un trailer park. sunt multe persoane care isi depasesc conditia daca sunt ajutate. sunt multe persoane a caror voiata este distrusa din cauza lipsei de empatie. |
1. Este absolut un caz particular - din 100 de paraziti sa ridica unul si ajunge asa briliant.
2. Eu nu vreau sa platesc 100 de paraziti ca sa vad unul ca ajunge la batranete sa faca o diferenta
Vorbind strict pe cazul in discutie - ma impresioneaza si nu prea :
1. De ce trebuie ca platitorul de taxe sa intretina o familie de 4 PERSOANE (mama si 3 copiii) ani de zile, pentru alegerile tinerei adolescente care a ales sa fie mama de la 17 ani ?
Eu doresc sa investesc in cine vreau EU, sa ajut pe cine vreau EU si pe cine consider EU ca merita. Exact cum spuneam, voi dati niste bani statului si statul ajuta tot felul de "whatever" fara ca voi sa aveti control asupra acestor decizii ... E bine insa ca sunteti multumiti cu deciziile statului. Dar cum ar fi daca jumatate din banii pe care ii dati in taxe v-ar intra in buzunar si ati putea sa va sprijiniti copiii mai mult decat o faceti - in loc sa sprijiniti tot felul de looseri in speranta ca unul din 100 va face ceva cu viata lui (pe banii vostri).
Dupa mine, aceasta tanara nu merita ajutata - asa cum a putut sa faca un college la 40 de ani, se putea apuca de el mla 17 si mai salva ceva din banii platitorului de taxe. Poate lipsurile materiale o determinau sa lase copiii pe mai tarziu si sa se ocupe de cariera.
Nu stiu, dar asa la prima strigare eu vad mai multe optiuni prin care putea sa nu se foloseasca de banii publici. Asa cum este cazul relatat, suna ca s-a apucat de de o profesie din pura plictiseala ...copiii erau mari, griji mai putine, banii de trai veneau de la stat, suflet mare -s-a gandit sa dea ceva societatii inapoi. Foarte frumos, dar incorect ...platitorul de taxe a investit ani multi si resurse serioase nu din plictiseala, ci din mentalitatea de a face ceva si din convingerea ca nu ne ajuta nimeni si cu cat muncim mai mult (la scoala, in profesie, la serviciu) cu atat o sa obtinem mai mult.
P.S. Este incorect judec eu acum alegerile acestei persoane, dar atata timp cat jumatate din viata si-a trait-o pe banii publici, exista o scuza pentru asta.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/J_p_D_p_/J_p_D_p_.jpg)
J.D. spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui buflea
1. Este absolut un caz particular - din 100 de paraziti sa ridica unul si ajunge asa briliant. 2. Eu nu vreau sa platesc 100 de paraziti ca sa vad unul ca ajunge la batranete sa faca o diferenta Vorbind strict pe cazul in discutie - ma impresioneaza si nu prea : 1. De ce trebuie ca platitorul de taxe sa intretina o familie de 4 PERSOANE (mama si 3 copiii) ani de zile, pentru alegerile tinerei adolescente care a ales sa fie mama de la 17 ani ? Eu doresc sa investesc in cine vreau EU, sa ajut pe cine vreau EU si pe cine consider EU ca merita. Exact cum spuneam, voi dati niste bani statului si statul ajuta tot felul de "whatever" fara ca voi sa aveti control asupra acestor decizii ... E bine insa ca sunteti multumiti cu deciziile statului. Dar cum ar fi daca jumatate din banii pe care ii dati in taxe v-ar intra in buzunar si ati putea sa va sprijiniti copiii mai mult decat o faceti - in loc sa sprijiniti tot felul de looseri in speranta ca unul din 100 va face ceva cu viata lui (pe banii vostri). Dupa mine, aceasta tanara nu merita ajutata - asa cum a putut sa faca un college la 40 de ani, se putea apuca de el mla 17 si mai salva ceva din banii platitorului de taxe. Poate lipsurile materiale o determinau sa lase copiii pe mai tarziu si sa se ocupe de cariera. Nu stiu, dar asa la prima strigare eu vad mai multe optiuni prin care putea sa nu se foloseasca de banii publici. Asa cum este cazul relatat, suna ca s-a apucat de de o profesie din pura plictiseala ...copiii erau mari, griji mai putine, banii de trai veneau de la stat, suflet mare -s-a gandit sa dea ceva societatii inapoi. Foarte frumos, dar incorect ...platitorul de taxe a investit ani multi si resurse serioase nu din plictiseala, ci din mentalitatea de a face ceva si din convingerea ca nu ne ajuta nimeni si cu cat muncim mai mult (la scoala, in profesie, la serviciu) cu atat o sa obtinem mai mult. P.S. Este incorect judec eu acum alegerile acestei persoane, dar atata timp cat jumatate din viata si-a trait-o pe banii publici, exista o scuza pentru asta. |
mentalitatea americana, reloaded.
![](icon_smile_big.gif)
Finn Constantine 15.10.2009 si
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bird70/bird70.jpg)
bird70 spune:
Buflea,
tu pleci de la premiza ca toti oamenii vin din acelasi loc si au aceleasi valori ca si tine. Fata asta a crescut intr-o familie de drogati si alcoolici cu tata schizofrenic. Tu iti imaginezi ca la 16 ani avea aceleasi experiente de viata ca si mine de exemplu, crescuta intr-o familie de intelectuali care se uitau la noi ca la minuni? Ce a invatat ea din viata pana atunci? A vazut ea parinti care muncesc si vin acasa sa se dedice copiilor? De unde sa stie cum se face asta daca nu a experimentat-o? Doar cu teoria e foarte greu. E ca si cum ai aduce un african care vaneaza cu sulita si e imbracat cu o carpa pe sale si te astepti sa se descurce intr-un oras modern si sa si fie productiv. El nu are conceptul de a merge la lucru zilnic, nu intelege nevoia de a avea masini si case mari, etc.
Poate lipsurile materiale o determinau sa lase copiii pe mai tarziu si sa se ocupe de cariera. |
Ce cariera??? Fata asta s-a zbatut sa SUPRAVIETUIASCA!!! Ce ai scris mai sus functioneaza in America? Nu cred pentru ca au una din cele mai mari rate de mame adolescente. Daca nu vrei mame adolescente trebuie sa le educi si asta se face doar daca poti sa le scoti din ghetouri. In America ar fi ajuns sub pod si si-ar fi vandut trupul pentru urmatoarea doza. Avea bunica-mea o vorba: din rahat nu poti sa faci bici si sa astepti sa pocneasca. Daca nu investeti in educatia celor dezavantajati, daca nu ii sprijini, nu ai sa obtii niciodata nimic.
Poate diferentele noastre de opinie vin din experiente diferite. Tu in lumea ta academica poate nu esti asa in contact cu realitatea de jos ca mine de langa patul bolnavului. Si pot sa-ti zic ca toti oamenii sunt la fel, sufera la fel si sangele lor are aceasi culoare. Unii au avut ghinionul sa se nasca in situatii nefericite, nu au ales ei situatia. Si unii se zbat sa se desprinda si altii au renuntat sa faca asta. Eu nu am fost acolo, nu inteleg experientele lor decat teoretic, dar multi vin din locuri teribile si te miri cum au supravietuit. Multi dintre pacienti au diagnostic dublu de boala mentala si abuz de substante. Si poti sa nu intelegi? O pacienta mi-a zis odata ca trebuie sa bea pentru ca vocile urla in capul ei si nu poate dormi si doar daca bea foarte mult poate sa adoarma, sau sa-si piarda cunostinta
![](bang.gif)
Daca ar fi atat de simplu sa tai ajutoarele sociale si sa-i trimiti la munca pe toti, nu crezi ca se facea deja? Eu vad ce e in America si sunt fericita ca aici e altfel. Eu am fost medic veterinar in Romania si am renuntat cand am ajuns aici. Stii de ce? Pentru ca nu poti trata toate animalele, pentru ca trebuie sa eutanasiezi animale ce pot fi salvate pentru ca stapanii nu isi permit tratamentul. De asta m-am intors la scoala si am decis sa lucrez in sanatate unde pot trata pe fiecare la fel, unde nu intorci spatele nimanui. Nici nu pot sa-mi imaginez sa lucrez intr-o tara unde sa refuz tratament unui OM din cauze financiare. E peste puterea mea de intelegere.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
... si cu cat muncim mai mult (la scoala, in profesie, la serviciu) cu atat o sa obtinem mai mult. |
Din pacate, in Romania nu mai exista aceasta relatie de ceva vreme.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...