Pufi de 2010 (52) LMA Ale1212xa!
Raspunsuri - Pagina 20
ale1212xa spune:
neatza
wowww...au revenit fetele
Simply, Dulcineea, Ayanna, Alicredo wb
va multumesc pentru urari....va las o feliuta de tort si un capucino mare mare...
eu sunt nedormita..sucarita..obosita....am terminat vineri antibioticul, sambata seara Dragos a inceput sa vomite...si a tinut-o asa toata noapte si ieri toata ziua...tot ce ingera dadea afara instant..apa...ceai..plus ca ieri facuse si 3 scaune moi......deja eram pe aratura...am dormit tare prost azi noapte...ca a vrut in patut si eu m-am tot trezit sa vad daca nu a vomitat sau daca nu a facut kk...se pare ca a fost ok toata noaptea...vedem az care e situatia...
in fine...azi e totusi zi de sarbatoare pentru mine...incerc sa fiu mai zen asa...
o zi frumoasa sa aveti
-----------------------------------------
Alexandra si Dragos Andrei(08.01.2010)...de acum suntem
dastefa spune:
Alexa la multi ani
si imi pare rau ca inca nu ati iesit la liman cu bolile astea
totusi poate azi iti face cadou o zi mai linistita
sorina_bz spune:
Alexa... de tratatie....multa sanatate lui Dragos!....offf, se tin scai bolile de el, mititelul!... sa scapati cat mai repede!
Eu astazi nu servesc job....bona a avut ceva personal de rezolvat, asa ca stau acasa si-mi iubesc pitica.....
Ea s-a trezit dupa "bunul" ei obicei, azi-dimi la 4 si la 7, a ras cate un bibe, si acum doarme in continuare....Eu ieri am..."bagat ca mig-ul"....cumparaturi, un mare shmotru, un risotto cu ciuperci, un chec cu "chocolate chip" si glazura de cioco, iar acum am o lasagna la cuptor....mai am de bagat vreo 2 masini de rufe la spalat cand se trezeste tanara, si apoi....liber la joaca!
sorina_bz spune:
Si daca tot sunt singura pe aici, sa fac si spam...
si sa anunt cu surle si trambite........ca sunt aproape 2 saptamani de cand am scapat si noi de leganatul in brate la somnurile de zi!! Mare izbanda-mare! Acum doar ma asez in pat langa ea, ii dau iepurasul si nelipsitele 2 nono(suzete), si face nani cam in 10-15 minute!
ayanna_xem spune:
Buna dimineata! Prezenta la cafea, cum am promis. (SORINA )
LA MULTI ANI CU SANATATE ALEXA!!! Sanatate, sanatate si iar sanatate... ca restul le poti cumpara cu bani!
Mult ai mai avut de tras cu Dragos in ultima perioada, sper sa va lase crocobaurii astia o data, ca e prea de tot. Offf! Ma bucur ca ai reusit sa te tii tare pe baricade si nu te-ai lasat aruncata in butoi, pentru ca imi inchipui ca nu ti-a fost tocmai usor. Te asteptam cu vesti bune in curand, poate toate se vor indrepta si vor reveni la normal, asa ca un cadou de ziua ta.
ALICREDO...sper sa fie bune concluziile finale cu testul de sarcina. Sa nu fie vorba de vreo sarcina extrauterina, doamne fereste, ci de una normala, fara probleme, cat mai curand posibil, asa cum iti doresti. Doamne ajuta!
SORINA...pe tine tot timpul te admir din umbra. Cat esti de harnica si organizata si cata rabdare ai. Ma gandesc, de ex, la faza cu papa, ca voi papati inca borcanele. Imi inchipui ca nu e tocmai comod din punct de vedere financiar, desi probabil nu aveti probleme de genul asta, dar totusi...e un efort sustinut. Plus ca tu te stradui sa gatesti tz-shpe feluri de mancare in speranta ca poate poate or avea succes... esti de apreciat pentru faptul ca reusesti sa fii optimista si faci sa para lucrurile asa de simple si usoare. Si inca va mai treziti noaptea pentru papa si tu dimi reusesti totusi sa fii fresh, ca si cum ai fi dormit tun...in timp ce altii (aka eu :D), chiaunim si dupa 10 ore de somn. Imi place de tine ca ai asa un 'optimistic view' natural, indiferent de situatie.
Se vede ca esti un caracter puternic.
DASTEFA...ti-am admirat tot timpul printesele cand ai povestit de ele. Imi place foarte mult cum te implici in activitati cu Daria si ca ai tot felul de idei creative. Bravo! Au toate motivele acadelele tale sa se mandreasca cu o asa mamica.
Din amintiri:
RUXI...sa va fie de bine mutatul in noua casutza. sa fie cu noroc si sa te bucuri de momente frumoase cu familia ta draga! Sotul sa-ti ofere numai momente de mandrie, iar copilasii sa-ti lumineze intreaga casa!
LARISEL...multa sanatate lui babi! Sa se refaca rapid si usor si sa revina toate la normal, asa cum era inainte. Cred ca e o perioada foarte dificila pentru voi, dar sa dea domnul sa puteti invinge fara probleme piatra asta de incercare . Curaj si putere multa!
BF...eu am de ceva vreme in minte mesajul tau legat de Mos Craciun, povesti, basme, zmei si zane...Initial aveam de gand sa nu mai zic nimic de acest subiect, pentru ca deja ati depasit discutia, dar 'motivatia' atitudinii tale nu-mi da mie pace. Ai zis ca 'nu vrei sa-l minti'...ceva imi spune ca faci un pic de confuzie intre ce inseamna 'a minti' si 'a imagina'. Basmele, povestile sunt o lume imaginara...e adevarat ca nu prezinta lucruri reale, dar asta nu inseamna ca sunt minciuni. Sunt simboluri! Pentru copii, nu numai ca sunt mijloace de exprimare si descarcare (a temerilor, emotiilor, a trairilor interioare), dar chiar sunt esentiale in dezvoltarea si maturizarea psihologica a copilului. Prin intermediul simbolurilor ei isi clarifica viziunea dihotomica a lumii in care traim (bine-rau, lupta dintre ele, victoria binelui etc), exploreaza imaginarul, isi exprima prin intermediual personajelor (negative si pozitive) angoasele, sentimentele negative si nu numai.
Iti inteleg punctul de vedere, dar sugestia mea (daca-mi permiti) e sa nu fii extremista. Inteleg ca nu vrei sa-i inoculezi tu credinte false in mosi craciuni si spiridusi, dar asta nu inseamna ca trebuie sa-i rupi orice legatura cu lumea simbolurilor, a povestilor, a basmelor si conexiunilor interioare pe care experienta cu ele le presupune. Stii ca basmul e una din metodele principale folosite in psihoterapie, nu? Cu siguranta ai auzit de basmele terapeutice si nu pot sa cred ca viziunea ta despre viata te impiedica sa vezi cu adevarat importanta acestor lucruri.
Prin povesti, basme si personajele lor, copilul exloreaza imaginarul si in nici un caz nu invata sa minta...dimpotriva, invata diferenta dintre cele doua. As putea sa-ti vorbesc trei zile despre importanta basmului in dezvoltarea psihologica, in procesul instructiv-educativ, dar sunt convinsa ca le stii deja pe toate. Am vazut ca esti o fata foarte desteapta si citita si suficient de 'open-mind' incat sa stii cand trebuie sa mentii balanta pe linia de echilibru. Asta e sugestia mea, sa nu cazi in extrema si sa ii oferi lui Dani sansa de a explora si a intelege lumea prin propriile lui experiente si conexiuni si de a-si alege singur credintele si simbolurile dupa care sa se ghideze in dezvoltarea lui.
Poate ca nu-i va oferi Mos Craciun un cadou, dar i-l poti oferi tu, mami a lui, in spiritul unei sarbatori in care sarbatorim nasterea, viata, omenia, altruismul si orice alte valori pozitive crezi tu ca ar reprezenta mesajul Craciunului (dpvd religios- odata cu nasterea lui Iisus sau pagan - cu Mos Craciun si brazi impodobiti...etc).
Cu tot respectul pentru opinia ta, am indraznit...ca stiu ca esti suficient de deschisa incat sa citesti constructiv.
Sper ca nu ati facut capitol nou cat am placintzit eu aici.
Trimit si ma duc sa-i dau papica acadicii, ca face ca titirezul.
S-aveti o saptamana superba!
blue_flower spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ayanna_xem BF...eu am de ceva vreme in minte mesajul tau legat de Mos Craciun, povesti, basme, zmei si zane...Initial aveam de gand sa nu mai zic nimic de acest subiect, pentru ca deja ati depasit discutia, dar 'motivatia' atitudinii tale nu-mi da mie pace. Ai zis ca 'nu vrei sa-l minti'...ceva imi spune ca faci un pic de confuzie intre ce inseamna 'a minti' si 'a imagina'. Basmele, povestile sunt o lume imaginara...e adevarat ca nu prezinta lucruri reale, dar asta nu inseamna ca sunt minciuni. Sunt simboluri! Pentru copii, nu numai ca sunt mijloace de exprimare si descarcare (a temerilor, emotiilor, a trairilor interioare), dar chiar sunt esentiale in dezvoltarea si maturizarea psihologica a copilului. Prin intermediul simbolurilor ei isi clarifica viziunea dihotomica a lumii in care traim (bine-rau, lupta dintre ele, victoria binelui etc), exploreaza imaginarul, isi exprima prin intermediual personajelor (negative si pozitive) angoasele, sentimentele negative si nu numai. Iti inteleg punctul de vedere, dar sugestia mea (daca-mi permiti) e sa nu fii extremista. Inteleg ca nu vrei sa-i inoculezi tu credinte false in mosi craciuni si spiridusi, dar asta nu inseamna ca trebuie sa-i rupi orice legatura cu lumea simbolurilor, a povestilor, a basmelor si conexiunilor interioare pe care experienta cu ele le presupune. Stii ca basmul e una din metodele principale folosite in psihoterapie, nu? Cu siguranta ai auzit de basmele terapeutice si nu pot sa cred ca viziunea ta despre viata te impiedica sa vezi cu adevarat importanta acestor lucruri. Prin povesti, basme si personajele lor, copilul exloreaza imaginarul si in nici un caz nu invata sa minta...dimpotriva, invata diferenta dintre cele doua. As putea sa-ti vorbesc trei zile despre importanta basmului in dezvoltarea psihologica, in procesul instructiv-educativ, dar sunt convinsa ca le stii deja pe toate. Am vazut ca esti o fata foarte desteapta si citita si suficient de 'open-mind' incat sa stii cand trebuie sa mentii balanta pe linia de echilibru. Asta e sugestia mea, sa nu cazi in extrema si sa ii oferi lui Dani sansa de a explora si a intelege lumea prin propriile lui experiente si conexiuni si de a-si alege singur credintele si simbolurile dupa care sa se ghideze in dezvoltarea lui. Poate ca nu-i va oferi Mos Craciun un cadou, dar i-l poti oferi tu, mami a lui, in spiritul unei sarbatori in care sarbatorim nasterea, viata, omenia, altruismul si orice alte valori pozitive crezi tu ca ar reprezenta mesajul Craciunului (dpvd religios- odata cu nasterea lui Iisus sau pagan - cu Mos Craciun si brazi impodobiti...etc). Cu tot respectul pentru opinia ta, am indraznit...ca stiu ca esti suficient de deschisa incat sa citesti constructiv. |
Esti o draguta sa iti pierzi atata timp ca sa imi explici.
Echilibrul este esential.
Evident ca va avea parte de cadouri de zilele sarbatorire de toti, dar voi incerca sa ii explic ca e doar un obicei, nu ii voi alimenta ani de zile ideea de un om care are puteri supranaturale si face cadouri tuturor copiilor.
Eu am fost crescuta altfel, nu vreau sa intru in detalii ca nu e cazul aici, dar asta isi pune amprenta pe relatia cu copilul meu.
Citesc carti de psihologia copilului, stiu rolul imaginarului, nu sunt radicala. Poate par radicala in postari, poate din lipsa de timp si mai ales pt ca nu consider ca trairile mele personale trebuie/pot fi puse pe forum. Si poate uneori, din trunchierea mesajului, iese alt mesaj.
Dar sunt echilibrata si vom avea parte multi ani de petreceri de Mos Craciun si alte ocazii cu cadouri.
Multumesc pentru gandurile tale.