FIV Europa(50)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Daca sotul tau este mai "casnic" decat tine, atunci probabil ca ar fi bine sa iei tu initiativa, chiar daca poate nu ai chef. In mod cert, nu va face bine sa stati doar in casa. Eu am observat ca atunci cand suntem amandoi acasa, fiecare are activitatile lui, calculatorul lui, deci devenim prea independenti. E buna si independenta, dar daca e prea multa, cred ca dauneaza intr-o relatie.
Noi am fost si in concedii, si asta ne-a ajutat sa ne simtim mai bine.
Eu as zice ça cei mai importanti sunteti tu si sotul tau; toate celelalte persoane sunt pe plan secundar.
Eheeee, despre rautatile din jur legate de a avea/ a nu avea copii, as putea scrie o carte, avand in vedere cate mi-au auzit urechile, mai ales ca am 36 de ani si toata lumea ma innebunea ca imi trece ceasul biologic (ca si cum puteam sa fac copii, dar nu vroiam - aproape nimeni nu isi punea problema ca poate noi nu putem concepe natural). Dar am invatat "sa le pun la fund" si nu la suflet; uneori chiar le dau replici acide-depinde in ce stare sunt .
Asa este, doar cine nu are copii si isi doreste enorm, poate intelege prin ce trecem noi, cei care ne chinuim sa ii avem...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

ohoooo, ce dezbateri aduce anul 2012 la acest topic
Bine-ati venit, noi doamne!
balanta io-ti zisei ca Albert e sus si zambeste
salutare bombi. iote ca vin c-o intrebare: te-ai gandit sa le scri turcilor de pe prima pagina de aici? ...ca parca prea e nasol sa te lasi tocmai acum, dupa ce-ai avut 2 embrioni. Un mail c-o intrebare n-are cum sa faca rau

salutare tuturor fetelor si sper ca acest an sa va aduca exact ce ne dorim si noi - copchilul ala sanatos tun

PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 3 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite

"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tudoralexa13 spune:

Dragele mele gabryela 18 si balanta Tm,

Si eu sunt in o veche aspiranta la titlul de mamica.
am trecut prin mai multe incercari din pacate nereusite de a avea un copil si ma pregatesc pentru o noua incercare....inca un FIV.

cred ca din toata lupta mea cea mai dureroasa a fost cea cu depresia decat cea fizica (analiza, operatii, injectii, etc.)
am ales sa nu spunem celor din jur de ce nu avem copii si ce probleme aveam.
si in jurul nostru toti prietenii au copii, numai despre copii se vorbeste, se boceste la greu cand nu se ramane gravida din prima incercare pentru simplul motiv ca nu se va naste in zodia dorita de parinti iar la a 2 incercare se da petrecere ca s-a intamplat "minunea" si ofteaza usurate ca au fost greu incercate cand nu au ramas gravide din prima.
sunt sigura ca intelegeti ce simt, cateodata sunt taioasa in replici dar nu din senim ci doar cand sunt provocata cu diverse replici venite din secolul 16.....

recunost ca fac tot posibilul sa evit intalnirile cu ei nu ca nu-mi mai face placere compania lor dupa atatia ani de prietenie sau ca as avea ceva cu micutii lor...Doamne Fereste, din contra imi sunt f dragi dar simt ca nu ma pot apropia f mult de vreunul dintre copii pt ca stiu ca se va juca o ora cu mine si apoi se va intoarce la mamica lui ceea ce este logic sa se intample si eu raman cu bratele goale asa cum visez de multe ori ca am copilul meu si ma trezesc zdruncinata si dand din maini in bezna noptii pt ca nu-mi gasesc copilul si realizez ca de fapt a fost un vis...

stiu ca sunt cazuri mult mai grele, cu pierderi de sarcini de ti se sfasie sufletul cand auzi cum ai patit tu balanta.
m-am bucurat enorm cand am citit ca ti-a reusit si esti insarcinata.
meriti din plin fiecare clipa de fericire.
te-am aprobat din toate puterile mele acum ceva timp cand am citit la subiectul trombofilie ca te retragi din grupul mutantelor pentru ca nu mai suporti toate povestirile despre ce fericite sunt noile mamici.
imi cer scuze daca nu am relatat exact ce ai scris atunci dar cam asta era concluzia.
nici eu nu mai suportam chiar daca citeam din umbra fara sa scriu.
aveam nevoie de sfaturile tale, de experientele voastre cele experimentate nu sa aud ce frumos este sa ai copil asta auzeam live de la prietenele mele non-stop.

sper sa ma fi facut inteleasa, sper sa nu fi deranjat pe nimeni, am scris fix ce simt pt ca daca nici aici nu suntem sincere...........

ps: am fost si eu la psihoterapeut: m-a lamurit pe vechi.
eu ii spuneam ce simt, cat vreau sa fiu mai puternica, etc ea imi tinea prelegeri ca e mai bine sa adopt, ca nu intotdeauna copii sunt o bucurie, ca te scot din minti si ti se duce viata de rapa bla-bla.
asa ca i-am spus la revedere inainte sa terminam sedinta.

va pup dulce si va doresc tot binele din lume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabryela18 spune:

Tudoralexa multe din ce le-ai scris tu aici parca mi le-ai scos cu un cleste din suflet. Doamne cat sunt de adevarate si sincere trairile astea. Eu stiu cum mi-am petrecut concediul cu nepotelul meu si mai stiu cum dupa o saptamana cu el tot la mamica lui a tras. Si oricat de greu este nu cred ca mai e cineva pe lume ca mama. Caci noi toate avem o mama si cred ca fiecare mama normala este deosebita.
Trecand peste asta momentan sunt probleme cu banii cu serviciul, deci e exclus orice concediu si orice alta cheltuiala aiurea, pt ca vrem sa stragem bani pt FIV. Din pacate nu ne permitem decat la Budapesta din ce am citit eu pe net si mai am mult de munca pe aceasta tema.
Pe de alta parte fetelor ma gandesc ca Dumnezeu are un plan cu fiecare si poate eu nu inteleg momentan, dar poate intr-o zi imi va da ce imi doresc. E o speranta pe care sper sa nu o pierd. Doamne ajuta!

Mergi la inceput

gabryela, este f greu de dus povara noastra.
numai cine trece prin ce trecem noi intelege cu adevarat.
sper sa se rezolve cat mai repede pentru fiecare in parte si sa uitam de toata suferinta asta atunci cand o sa ne tinem copilasii in brate.
sunt sigura ca se va intampla intr-o zi......numai Dumnezeu stie cand dar sigur vom fi fericite.

in voi toate, surorile mele de suferinta am gasit sprijin, indrumare, descarcarea de care aveam nevoie dar si o groaza de sfaturi care m-au ajutat enorm.
la fel iti doresc si tie: sa gasesti alinarea de care ai nevoie dar si puterea sa mergi mai departe.

eu sunt pacienta Dr. Albu.
urmatorul FIV o sa-l fac tot cu dansul probabil ca la vara...inca nu stiu. momentan o sa repet hormonalele si o sa fac cariotipul.
nu-mi permit sa fac in afara dpdv financiar dar si serviciul este o piedica majora.

o sa reusim, o sa vezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeys spune:

Tudora, imi cer scuze ca intervin, a intrat si Medlife si programul finantat de stat, te-ai gandit si la varianta asta?
Va imbratisez si drag si va inteleg foarte bine...

MTHFR 667C hetero, PAI-urile hetero
FIV 1 reusit, sarcina oprita in evolutie, FET nereusit

Mergi la inceput

dr albu de la medlife? cat costa un fiv aici?
din calculele mele cred ca cu tot cu cazare la budapesta sper eu sa ajung la 3500. maxim 4000. am o prietena care a facut acum un an si atata a costat 3500 de euro.
sa speram, eu sper. acum o jumatate de ora m-a sunat nasul meu sa imi zica ca o colega de a lui a ramas insarcinata dupa 2 ani de incercari.
asa zi deprimanta nu am avut demult

Mergi la inceput

honey multumesc pentru sfat, oricand este bine venit. Ne-am gandit si la varianta asta dar pentru moment trebuie sa vedem daca ne incadram pentru ca sunt mici chestii care ar putea sa ne puna piedici de ex: sotul este subponderal si am inteles ca ar trebui sa fim amandoi normoponderali iar AMH-ul meu trebuie verificat din nou pentru ca la FIV-ul din toamna am avut niste rezultate groaznice.....abia am stors 4 ovocite.
Poate dupa ce repet analizele o sa am o surpriza placuta si ma incadrez in cerintele programului.......sper.

La medlife Fiv cu ICSI (avem anticorpi) este 2000 euro alte 2000 cu tratamente, analize, clexane, etc.
M-a costat f. mult stimularea pt. ca am facut doze de elefant si tot nu a fost cum trebuie asa ca voi lua in calcul si data viitoare acest aspect.
Nu stiu cum procedeaza ungurii dar din cate am inteles nu baga prea multi embrioni.....sper sa nu vorbesc prostii.....parca 1 maxim 2.
Nu ma lacomesc dar pentru mine este importanta orice sansa in plus asa ca macar si data viitoare daca as produce suficienti embrioni as prefera sa-i am pe toti.
Gabryela stiu cum este sa primesti vesti de reusitele altor doamne.
ma pregatesc si eu sa aflu despre o cunostiinta care incearca sa raman insarcinata (tot stresul dureaza de o luna) isi doreste cat mai repede ca sa nu se nasca copilul in 2013......sa nu fie cu ghinion si spera din tot sufletul sa nu pateasca asa o nenorocire are deja un baietel superb.
Eu visez deja ca am trecut de histero si ma pregatesc de prima injectie.
Va pup doamnele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aadina spune:

Tudoralexa, pt. dosarul de fiv, nu-ti cere nimeni o adeverinta pt sot, doar pt tine, IMC al tau, atat (eu am dosar aprobat)
Cat despre ceea ce vorbiti voi, incercati sa nu va afecteze reusitele altor femei. Va veni, poate, si randul nostru. Fiecare e cu norocul sau. Poate exista o lege a compensatiei.

Mergi la inceput

Aadina sunt absolut convinsa ca exista o lege a compensatiei. Cred ca am un sot mai bun decat sunt eu sotie si cred ca undeva treb sa platesc pt asta.In fine nu asta e probl, problema e ca nu avem copii.
Deci practic un FIV la medlife e 4000 de euro. 2000 tratament? cam mult. nu stiu de ce dar eu nu prea am incredere in medicii din romania la fiv. subiectivism poate, eu totusi sper sa raman pe cale cat mai naturala :). bafta dragele mele

Mergi la inceput