M-am hotarat.............adoptie(77)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simo_73 spune:

Buna fetelor,
SPERANTA72, ai dreptate, am atestatul de aproape 2 luni, si de atunci am fost de 2 ori la DPC sa intreb ce mai este nou, raspunsul pe care l-am primit a fost ca nu sunt copii, si ce m-a dezamagit cel mai mult a fost atunci cand mi-au zis ca daca trebuie sa ma reatestez am sa am de asteptat 120 zile (dupa legea cea noua), ma asteptam sa imi dea curaj " ca sunt abia la inceput de drum", dar nu parca incercau sa imi "taie ramura de sub picioare". Sper sa nu am ghinionul acesta sa mi se intample asa ceva. Da, ai dreptate "Parca fac tot ce le sta in putinta sa ne descurajeze, sa ne faca sa renuntam"
Poate anul 2012 va fi un an bun pentru noi si o sa ne strangem si noi copilasii in brate, asta ma face sa fiu puternica si sa astept, deoarece stiu ca bunul Dumnezeu stie cat de mult ne dorim sa sa avem un copil, sau zice ERATO "vreau sa fiu mama"


"In viata nu e suficient ca ai ales drumul cel bun. Daca nu mergi repede inainte, te calca in picioare cei care vin din urma."
(Will Rogers)


simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dacris77 spune:

cum adica sa ai de asteptat 120 de zile daca te reatestezi? ma poti lamuri? adica e o perioada mai scurta decat avem noi acum, un an de asteptare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speranta72 spune:

Dacris,
Simo73 se referea la perioada care trece de la depunerea dosarului de adoptie la Directia pentru Protectia Copilului si pana cand intri in posesia atestatului de familia apta sa adopte.
Acest atestat e valabil doar 1 an. Daca pana la expirarea lui nu ti-au gasit un copilas pe care sa doresti sa-l adopti, va trebui sa reiei demersul de la inceput pentru obtinerea unui alt atestat . Asta , daca nu renunti, dupa atatea dezamagiri.
Eu nu cred ca noua lege a adoptiilor ne va ajuta prea mult. Din ceea ce-am citit eu, se pare ca procesul de potrivire teoretica dintre familiile dornice sa adopte si copilasii declarati adoptabili va fi realizat doar de catre o comisie a Oficiului Roman pentru Adoptii.Deci o comisie pentru toata tara!!!
Va dati seama cat trebuie sa asteptam? Cate familii atestate pentru adoptie sunt in tara? In fiecare an sunt cel putin 1000. Cate dosare trebuie vazute, reevaluate etc? Puneti la socoteala si perioadele de concediu si veti vedea cat de lunga va fi in continuare asteptarea!!!
Ma doare sufletul cand ma gandesc cati copii sunt abandonati si cata nevoie au de dragostea noastra ! Iar noi suntem atat de departe de ei!
De cand ma stiu am luptat , am muncit din greu pentru tot ce mi-am dorit mai mult. Nu renunt nici acum, dar niciodata nu m-am simtit atat de neajutorata, atat de umilita.
Spunea cineva o data pe acest forum ca noi, cei care vrem sa adoptam copilasi, suntem priviti de catre cei care-ar trebui sa ne ajute in acest sens, ca niste milogi. Prea putini sunt aceia din sistem care se gandesc cu adevarat la binele copiilor abandonati si la noi cei care dorim atat de mult sa le devenim parinti, sa le oferim inainte de toate dragoste si siguranta ca nu vor mai fi mutati de la un asistent maternal la altul sau de la un asistent maternal in centre de plasament.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malex spune:

Fetelor.......si eu m-am dus f increzatoare sa-mi ridic atestatul si ca si voi m-am intors fara pic de optimism. Acelasi raspuns l-am primit si noi .....nu sunt copii.....si sunt f convinsa ca cei care lucreaza in sistem nu-si dau deloc,dar deloc interesul sa se miste lucrurile. Pentru ei este doar un job, platit asa cum este (dar a fost si mai bine) si nu au dedicatie pt asa ceva. Uneori sunt suparata si nu inteleg cum poate cineva care nu are nimic de facut sa-ti spuna sa astepti 5 min cand de fapt nu fac nimic.
Sincer va spun imi vine sa abandonez lupta, sunt f descurajata, dar cand ma gandesc ca sunt acesti copii care nu au mama, nu au tata, sunt victimile sistemului fara a avea puterea sa-si schimbe destinul si......culmea cat sunt eu de tare si de luptatoare.....nu pot face nimic, DAR NIMIC!!!!
Am vrut un copil mai mare (adica pana in 5 ani) deoarece am vazut ca pe acesti copii nu-i vrea nimeni(dovada este faptul ca suntem singurii din cele 50 familii atestate)si am sperat ca in cazul nostru se vor misca lucrurile mai repede.......dar degeaba....
Noua lege sa stiti ca ''este de partea noastra''......in loc de 60 zile vom astepta 120 zile pt atestare......SIMT MULT DEZGUST SI NU POT FACE NIMIC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

speranta-sustin tot ce ai spus!totul va dura foarte mult pentru ca sistemul e la pamant si v-o spun in cunostiinta de cauza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

speranta,

Atributiile 'consiliului' de la ORA - caci asa se numeste forma la care faci referire - nu au nici o legatura cu dosarele familiilor care doresc sa adopte. Rolul lui va fi cu totul altul, adica unul organizatoric.
Am vrut sa specific asta pentru cei care acum pornesc la drum si citesc, sa nu se panicheze aiurea. Dosarele vor fi la fel 'gestionate' de directii ca si pana acum.









AlesBiz-touch by magic moments * kidsmania-just for kids

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cora79 spune:

Buna fetelor,sunt o mamica adoptiva fericita,dupa 6 luni de asteptare eu si sotul ne-am gasit galusca.o fetita superba si sanatoasa care asteapta sa o luam acasa.Va rog sa nu va pierdeti speranta si sa aveti rabdare pentru ca Dzeu are pentru fiecare dintre noi cate un puiut

"DOAMNE FA SI PENTRU NOI O MINUNE CU PAMPERS"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rica69 spune:

Simo 73
Mie mi au spus de la directie ca pe noua lege termenul de obtinere atestat intradevar va fi de 120 zile, dar atestatul va fi valabil 2 ani.
Succes.

_
Doamne ne rugam la Tine ca 2011 sa ne aduca un bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cora79 spune:

Va citesc de foarte multa vreme postarile si am sperat ca intr-o zi voi avea si eu vesti bune de impartasit cu voi. Inca putin timp ne mai desparte de comoara noastra,datorita birocratiei din tara noastra.Dar,cu credinta si speranta in Dzeu stiu ca va trece repede si aceasta perioada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speranta72 spune:

Mariaa,

Iata cateva paragrafe din noua lege a adoptiilor:


„SECTIUNEA a 21-a

Art. 29 2. — (1) Potrivirea teoretica se initiaza de Oficiu pentru copiii aflati in evidenta sa si care urmeaza sa fie incredintati in vederea adoptiei, prin identificarea si selectarea din Registrul national pentru adoptii a persoanelor/familiilor atestate care raspund in cea mai mare masura nevoilor copiilor.
(2) Lista persoanelor/familiilor prevazute la alin. (1) se transmite de Oficiu pentru continuarea demersurilor de potrivire directiei de la domiciliul copilului.


Cum interpretezi acest articol?






Mergi la inceput