bebe de 9 luni nu mananca

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

la 1 an => un bb mediu are cam 9 kg

inteleg ca la 9 luni un bb de 8,2 kg, adica cu o greutate perfect normala, ar tb sa inceapa sa ciuculeasca/manance si altceva in afara de lichide via biberon

dar sa dai Peritol unui bb de 18 luni si 10,5 kg ca sa manance mai bine..

Mai exista medici din astia?????

Primul meu nascut a avut o perioada tare grea, de boala complicata cu o anorexie (dar pe bune si nu in capul meu ) si nici atunci nu am ajuns la Peritol.

Din fericire la al doilea eram mai inteleapta si n-am mai gresit.. dar chiar daca era mancacios/pofticios tot nu era printre cei "grei".
cam 8,8 kg la 1 an
cam 10,5 kg la 2 ani

nici prin cap nu mi-a trecut sa-l indop cu siropeluri si alte minuni
si nici pediatrul nu mi-a indicat, ba chiar e total contra vitaminelor sintetice

Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Nu cred ca mai are rost sa ne batem capul raspunzand aici. Ea e chitita pe ciorba aia cu sare. ca ii place copilului. asa ca, sanatate multa.

Finn Constantine 15.10.2009 si 19+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82

Laureta, te imbratisez.Am plans citind mesajul tau cu dorul de tara si faptul ca nu simti sarbatorile ca acasa..te inteleg pt ca finii mei sunt in Italia de 12 ani si mi-au zis ca sarbatorile acolo sunt k niste zile normale..aici si daca nu te pregatesti acasa tot le simti pt ca sunt strazile si magazinele pline de beculete iar din fiecare colt se aude o colinda..In legatura cu bebelusul tau parca il descrii pe al meu..te inteleg perfect..numai cine nu trece prin asta nu te poate intelege..8 linguri de ciorbita e mult pt mine de exemplu pt ca al meu n-a mancat niciodata asa bine..dar fina mea care are 1 an si 1 luna mananca ciorbita de la 7 luni cate 200 ml..acum la 1,1 an mananca in jur de 250ml...si mama ei tot zice ca nu mananca...I-am si zis odata ca daca e am sa-i dau pe Iustin o zi acasa sa vada ea ce inseamna sa nu manance copilul..nimik..ieri hai sa-ti zic ce a mancat al meu toata ziua..Dimineata: 2 lingurite de mar cu biscuite; Pranz 50 ml lapte.. Pe la 16 (dupa somnul de amiaza, k inainte de somn ii dau lapte k sa adoarma) 3 bilute de mamaliguta cu branza..adica cat baga in gura de 3 ori..iar seara 1/2 cartof copt mic.Asta mananca al meu intr-o zi normala..adica intr-o zi buna..cand e zi rea nu mananca nimik in afara de lapte, dar si ala ff putin..Mai mult noaptea il pacalesc cu un pic mai mult lapte...Si sa-ti zic ce analize proaste i-au iesit??? Numai datorita lipsei alimentelor de baza?? iti zic numai una Fier= 17 iar limitele normale sunt intre 40-100...plus lipsa de calciu..plus k la ficat iar i-a iesit o analiza rea..(asta la ficat banuiesc ca de la antibiotice..k am bagat multe in el la recomandarea medicului..offf..bine ca de cateva luni am reusiot sa-l feresc...)...Dupa sarbatori fa-i niste analize puiului tau sa vezi daca nu are si el vreo lipsa de ceva..am inteles de la medic ca lipsa de fier este urmata de lipsa apetitului..Va doresc multa, multa sanatate!!!

9

Exista Vitamine "Kids B complex + Mg" si sunt foarte bune si pentru sustinerea ficatului. Cauta prospectul pe net, eu ii dau lui Alex si ii plac.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Just J.D.

Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurenta spune:

desigur dar zimi cum sal activez,am cam ramas in urma cu astea,scriu mereu cu puiu in brate,si deabia reusesc sa vd ce scriu.analizele leam fc nu ia iesit nimic rau,dimpotriva fffff bune,medicii de aici nu sunt pt medicamentatie fara un diagnostic clar.la printu meu spune cai bine doar ca nui mancacios,si am unu din cei mai buni medici pediatri din bologna,desi imi spune dr ca e cam slabut si sa mai insist,inebunesc cand imi spune asta,stiind ce indur zilnic.la mine dim nu mananca,decat pe la 11, sa zic reuseste sa inghita 0 lingurita,de cereale.apoi doarme ca e obosit dupa atata agitatie cu joaca dea mancatul.la 1 se trezeste incercam sa mancam un pic de carne.in abur FACUTA cu legume,carne de pui,o macinam,la FEL SI LEGUMELE.nu mananca decat tot asa vreo 2 lingurite(nu linguri cum sa inteles si cu ciorba)chinuindune pana pe la trei .adoerme iar vreo 2 ore,la 6 incercam o merenda ceva,inventam ceva,crema de cereale,cu cate ceva,fructe,dar succes .........nimic!!!!!!!!!!!!lapte mananca cand il adorm vreo 160,la pranz ii pun carne omogenizat,cu crema de cereale, crema de orez,si il dau IN SOMN,ca altfel ...nici vb.si in celelalte doua ii pun cereale,nui dau niciodata lapte simplu.pt hidratare ii dau apa ,multumesc lui D_zeu ca bea apa si ii place.asa mancam noi.dar azi sigur ca nui mai dau ciorba ca mie teama totusi.puiu tau e asa poate va seamana unuia dintre voi,dar te admir mult ca esti puternica,se simte,si puiu tau sigur simte.poate vine si ziua cand puii nostri vor fi bine.a ....mia zis dr ca analizele iau iesit bune pt faptul cal pacalesc cu biberonul si ii pun acolo,tot felul de minuni ,dar dupa aia ce fc ,cat ii mai dau cu biberonul,si pe ala in somn!!!!!!!!!!ca asa nul vrea niciodata!!!!!!!!! ai incercat cerealele de la nestle,eu le am pe toate,ca altfel nu stiu cei ias da.mai am de la humana,dar nu le vrea mereu nici in somn macar,va pup sanatate multa!!!!!!!!!!! si sa aveti mare grija de voiastept sami spui cum sami fc PM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

laureta activezi PM cred ca de undeva de la prifil..habar n-am cum am facut..poate ne ajuta vreo fatapana atunci intra tu la mine pe PM si trimite-mi ID-ul tau de mess

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Si mie imi zice mereu medicul ca e slabut baiatul meu..mie nu mi se pare ff slab, dar nici nu-i gras deloc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sara_Maria spune:

Draga Laurenta, nici eu nu i-am dat sare pana la 18 luni! Nu e prea indicat! Dar asa cum am mai scris incearca sa bagi mancarica la cuptor sa o pasezi, sa ii dai iaurtele etc.

Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

laureta, cred ca te stresezi tu prea mult. Greutatea copilasului tau mi se pare normala, faptul ca te refuza cred ca are legatura si cu insistenta cu care ii dai mincare.

Din moment ce zici ca e interesat de mincarea voastra, fa-i si lui la fel, doar nesarat. Eu fac de multe ori de genul asta, nu pun sare decit la sfirsit, dupa ce am pus deoparte intr-o craticioara mica pentru cel mic. Folosesc multe condimente, rozmarin, cimbru, oregano, patrunjel verde, etc, etc, ca sa ii dau gust mincarii.

Si ca sa nu crezi ca nu stiu cum e sa nu iti manince copilul, iti marturisesc ca baietelul meu are la 13 luni 7.9 kg, deci chiar mai putin decit al tau. Nu e si nu a fost niciodata mincacios, m-am stresat si eu multa vreme pe tema greutatii si a mincarii, dar am ajuns la concluzia ca ii fac si lui rau daca insist si ma enervez.

Ii dau atit cit are nevoie, am fost la pediatra, mi-a spus ca baietelul e foarte bine, atita ca e mai mic fata de cei de virsta lui, insa in rest ca dezvoltare e foarte bine. Ce-i drept, si noi, parintii, sintem mai mici de statura si slabuti, deci banuiesc ca si genele au o componenta.

Te sfatuiesc sa te relaxezi, sa renunti la mincarea data la biberon si sa ii dai cu lingurita cit si ce vrea. Chiar daca e mai putin la inceput.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurenta spune:

eu sarat iam dat doar ieri,am fost curioasa de reactia lui,la o ciorbita normala ,din pacate sau fericire lui ia placut fff mult.stiu cat e de nociva sarea,si ceea ce mancam noi,adulti,eu nu am zis ca sant de acord cu sarea,sfinte ....cum au zis unii ca sunt "chitita"(cam aiurea suna)" pe ciorba mea",a fost doar o experienta,pe care am vrut sa o incerc si pe asta,dupa vreo 3 luni de chin continuu,cu mancarea.neam intors desigur la alimentele noastre,de bebei,dar azi nici biberonul in somn nu la vrut,acum doarme,dupa ce neam chinuit cu 2 linguriti de papa vreo 2 ore.......doarme desigur flamand.sanatate la bebei si mami

Mergi la inceput