Nu mancam cum trebuie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mcoca

Citat:
citat din mesajul lui Baby1320

"Problema noastra este ca mananca foarte bine primii 60-70 de ml dupa care efectiv incepe sa urle si refuza biberonul sau adoarme cu biberonul in gura si nu mai suge. Daca totusi reusim sa golim tot din biberonul asta se intampla in decurs de o ora.". Nu il mai chinui daca nu vrea. Nu sta o ora sa te chinui sa golesti biberonul; mai bine da=i mai des si mai putin. Asta e ritumul lui. Sa nu mai spun ca laptele praf nu il poti tine o ora. Se altereaza. El trebuie consumat in maxim jumatate de ora de la preparare. Plus ca temperatura ajunge cu mult sub ceea la care trebuie sa fie laptele pentru un bebe atat de mic. Deci nici vorba sa tii laptele atat de mult !!! Ai mare grija cu laptele praf ca si faptul ca ii dai lapte care nu e proaspat preparat poate ca ii afecteaza flora stomacala. ....

Daca ia in greutate, nu vad de ce iti faci probleme cu ml de lapte pe care ii bea.

Cu durerile de stomac si gazele .. incearca Infacol inainte de fiecare masa. Copilul meu a avut colici din prima saptamana si am tinut-o asa pana pe la 4 luni. Asta este din pacate. :(

Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010

Bebele nu e alaptat, deci nu merge varianta des si putin. Trebuie sa aiba 2 ore de pauza. Totusi da-i cat vrea el :), nu-l forta.

LAptele praf poate fi tinut o ora preparat. Scrie pe toate cutiile cu lapte praf.

Laptele la temperatura camerei e ok pentru orice copil, oricat de mic/ mare este.

Vicky si Printzesone

O sticla cu lapte preparat care sta o ora presupune niste reactii chimice iar o sticla cu lapte preparat din care s-a tot baut, deci a patruns saliva, si sta o ora are alte reactii ... de inmultire a bacteriilor (bune si rele). Deci da, pe toate cutiile de lapte praf o fi scriind (nu stiu, alaptez inca si l-am alaptat si pe cel mare, si daca cumva am vazut unele cutii de LP in nici un caz nu stiu de TOATE - chiar mcoca de unde stii de TOATE cutiile de LP?) ca poate fi tinut o ora preparat dar nu sa se fi si baut din el!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

daca manca ca al meu 30-40 ml de 3 ori/ zi la 5-6 luni si de 4 ori/noapte cam tot asa ce faceai??? Eu zic ca mananca ff bine..atat cat are nevoie! Multa sanatate!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Daca il supara asa mult gazele, pune-i in fiecare sticluta cu lapte cateva picaturi ESpumisan. Eu asa am facut tot timpul. Dupa ce mananca tine-l sa ragaie neaparat si daca nu face chestia asta in pozitia clasica, tinut pe piept cu capsorul pe umarul tau, incerc sa-ti explic o metoda ce-am vazut-o la Tv la americani si am folosit-o si eu la Alex: tii copilul sa sada pe piciorul tau si-i tii o mama sub barbie, la noi mergea imediat. Oricum incearca sa tii un istoric al meselor si al greutatilor sa vezi daca creste si apoi poti hotari. Pa.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Eu zic sa nu facem din tantar armasar : wow ce reactii chimice dau saliva si lapteleeee, asa cvasi-instantaneu.
NU e deloc asta fondul problemei.

Baby, laptele de mama e la 32°, nu la 36. Este OK sa dai copilului laptele la temperatura camerei. Aici si prematurilor li se da laptele la temperatura camerei. Este ok. Daca mama are pitici, poate sa i-l incalzeasca pana la 36°, dar nu este obligatoriu, sau indicat.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Hai sa o luam pe rand:
Si eu am doi copilasi care au fost hraniti cu lapte praf. La varsta de o luna mancau in jur de 90 de ml la o masa, cu variatii: cateodata mancau 120, cateodata 60-70. Nu e o regula ca la masa tb sa pape 100 de ml. Faptul ca ai schimbat deja 3 tipuri de lapte praf nu e f ok. Nu stiu cum ai reusit in 4 saptamani sa faci asa ceva. Trecerea de la un lapte praf la altul se face treptat, inlocuind cateo masura pe zi (deci dureaza vreo 3-4 zile pana il introduci pe cel nou). laptele praf constipa in general.
Faptul ca iti face 2 scaune pe zi este cat se poate de bine.
Deja i-ai administrat prea multe pt colici: Espumisan, Bonisan, Debridat. Vezi ca Debridatul e medicament. Gandeste-te bine daca vrei sa-i dai de acum medicamente.
Sunt copilasi la care nu functioneaza absolut nimic. Pur si simplu colicii isi fac de cap si la un moment dat dispar.
Din cate spui la varsta de 3 saptamani iti luase deja mai mult de 500 de grame in greutate, ceea ce e f ok. Cam 750 de grame tb sa-ti ia in prima luna de viata. Unii iau mai mult, altii mai putin de 750 de grame.

Citat:
citat din mesajul lui Andra_Tudor

Buna ziua,
Am un bebelus de 4 saptamani care la nastere cantarea 3.880 gr iar la 3 saptamani 4.350 gr.
Il hranesc cu lapte formula de la HIPP Combiotic.
Teoretic ar trebui sa manance 100 de ml la o masa / 5-7 mese / zi.
Problema noastra este ca mananca foarte bine primii 60-70 de ml dupa care efectiv incepe sa urle si refuza biberonul sau adoarme cu biberonul in gura si nu mai suge. Daca totusi reusim sa golim tot din biberonul asta se intampla in decurs de o ora.
Am incercat pana acum 3 feluri diferite de formule de lapte. Din maternitate am iesit cu Novalac dar ni s-a spus sa trecem treptat pe Nan pentru ca Novalac-ul nu este asa de consistent. Dupa Nan s-a constipat, iar acum ne hranim cu HIPP care pana acum vreo 5 zile l-a mancat foarte bine.
Dupa fiecare masa ragaie foarte tare si are vanturi multe dar cam "chinuite".
Are 1-2 scaune pe zi.
I-am administrat Espumisan si Bonisan iar acum vrem sa trecem pe Debridat pentru ca pediatra ne-a spus ca s-ar putea sa refuze restul de mancare pentru ca il chinuie pirturile si ragaiturile.
Astazi de exemplu a mancat 3 mese pana la aceasta ora de 65, 80 si respectiv 80 de ml.
Avem incredere in pediatra noastra dar am vrea totusi inca o parere.
Este cazul sa ne facem probleme si sa cautam mai "adanc" care ar putea fi cauza refuzului de a manca mai mult?
Va multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns icatoria spune:

parerea mea este ca nu e o problema asta , andreeas are 4 luni si ii dau si sin si biberon si am schimbat 3 tipuri de lapte, kind papa de la sin nare nimic dar cum iam dat biberonul se apuca de dat vinturi si giriitul nu e problema dinpotriva, pediatrul nostru e foarte multumit si nu ne facem griji caci creste foarte frumos si la fel ca si al tau nu maninca dupa doza normala si mai putin alte ori mai mult isi ia el kit are nevoie..
sanatate.. Victoria si Andreeas..

Mergi la inceput