Scolari de Iulie - August 2004 * 87
Raspunsuri - Pagina 10
roxanaz spune:
a, da, a celor de la Aboca. miere, patlagina, din astea. sunt si tablete ptr adulti. bun e si Koflet-ul celor de la Himalaya (tot asa, si pentru tuse productiva si seaca).
Dorsilia spune:
Daria, nu stiu, nu cre ca e spastica, iritativa ca a mea sau ca a lui Danu, a ei e cu schleim, cum zic nemtii, adica e ca si cum s-ar rupe din gat, haraie din gat...aeriusul e bun si pt asta?
Roxa, zi-mi pe limba mea, ca la ora asta de fapt nu pot gandi in nici o limba...un exemplu de antihistaminic. si eu ma enervez deja pe mine insami cand ma apuca asa cate o rafala de tuse:(
g_ioana spune:
Roxi tare bine suna tarta cu spanac,dar vorba Cristalinei n-ar manca mandra nici daca ar muri de foame...spanac si patrunjel verde nu mananca deloc ca i se lipesc de amigdale
Am notat siropurile de tuse!
Kim las ca-i bine ca-l lauda la alte mamici si mai ales ca a auzit si el....pana la urma tu stii ce poate Luka, nu-ti trebuiesc laudele ei!
szivarvany spune:
Aeiusul la noi mereu a facut minuni, cand era mai mica Giulik era combinatia ketof ziua si aerius seara.
inca o ora si incepe weekendul, yuhuuu.
maine tre sa ajung fara ploada la piata pt moshii de ciocolata :-)
sper sa sune taxo` :D
ca in rest am luat tot ce trebuia.
pt ea mai iau luni husa+corzi pt chitara (sarut mana Ema inca o data)
si culori+bloc de desen si gataaa
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
Andries spune:
Aerius 5 ml e mult, eu dau 3 ml.
5ml dau numai la Claritine.
Curcanul meu se pune in tava cu urmatoarele (e reteta proprie din multe incercari):
sare, piper boabe, morcovi jumatati, ceapa jumatati, 3-4 frunze de dafin, ulei masline, un pahar apa si o cana de vin alb. se acopera cu o folie aluminiu sau capacul tavii.
se lasa la cuptor cca o ora, poate o ora si un pic, carnea se intoarce o data, mai pe final ii scot partial folia ca sa se rumeneasca un pic.
Are 2 mari secrete:
vinul sa fie de tara, fara sulfiti ca intaresc carnea;
sarea nu se pune pe carne ci toata sarea (o juma de lingura sau mai putin, depinde de cantitatea de carne) se pune gramajoara intr-un colt al tavii si in timp ce sta carnea la cuptor, usor usor sarea migreaza prin sos si imbiba carnea. Daca pui sarea pe carne, ea extrage imediat apa din fibrele musculare si toata friptura iese mai atoasa (chestie testata de mine si la vitel, porc, etc).
Eu mai pun cateodata, la final, doua linguri de sirop de artar (are acelasi efect ca dulceata lingon), dar nu toti iubesc friptura dulce. Am auzit ca merge si cu miere, dar personal nu am incercat.
Mai poti sa pui si cativa catei de usturoi, dar nu multi pentru ca dominanta la friptura asta e dafin-piper.
La carne de pasare o varianta mai des intalnita e cimbru-ustoroi, dar la aceea nu se poate pune nimic dulce.
Andries spune:
Gabi, vacanta placuta, sa speram ca o sa aveti zapada. Eu mi-am anulat vacanta, ca nu e zapada decat pe ghetar si nici acolo ca lumea si pe ghetar in ianuarie schiezi la minus 8 Celsius, copiii nu o sa poata clar. Si nici eu nu suport usor minus 8.
Andries spune:
Ah si ultima perla: Vic si-a lasat la after ghiozdanul. Se baza ca il ia cineva in locul lui. A venit senin acasa si il intreba pe ta-su daca i-a luat si ghiozdanul cand l-a luat de la after. Ta-su...nici el habar n-avea, el era foarte multumit ca a recuperat copiii. Azi la 7 l-am recuperat.
szivarvany spune:
ce tare e Vic, as fi vrut sa vad fetele voastre Andreea :-)
sper sa aveti un weekend frumos si odihnitor
io`mi savurez libertatea :-)))
***daca aveti de dat incaltari/hainute*** se cauta la campania de Craciun***
***e vorba de locuri unde copiii nu au nimic, deci orice lucru e bine-venit***
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela