Povestea de dragoste nu s-a incheiat
Raspunsuri - Pagina 26
andacos spune:
Doamnelor,avetzi grija cu like-urile la mesajul lui baby...nu e asa cum credetzi voi,baby...nu cade pe spate de profunzimea mesajul mentzionat!
Matziila,eu recunosc ca expresia asta n-am auzit-o niciodata!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
andacos spune:
Lady,itzi respect opiniile,totusi subiectul nu consta in portretul psihologic al Dahrianei!
Mie imi pare ca militezi ceva in genul...avetzi mai multa intzelegere pentru ea!
Eu am ,ca nu-s implicata,sund doar una care "croseteaza"(azi ca sunt libera)pe marginea subiectului,insa aveam daca eram eu sotzia inselata?
Dana
Matzaila_81 spune:
Nop, nu am fost eu
Acum am revenit la birou si am citit subiectul, ma rog, continuarea si ca si copil care a avut o copilarie plina de probleme ma simt lezata. De ce? pentru ca mi se pare incorect sa dai vina de traumele din viata ta pentru tot ce alegi sa faci gresit mai tarziu.
Dahriana a crescut fara tata. Eu am crescut cu o mama bolnava, imobilizata la pat. O sa stiu sa schimb pampersii copilului meu fara sa clipesc pentru ca ani de zile am schimbat-o pe mama de multe ori. Daca va strambati din nas cand vedeti aa de bebelusi faceti un exercitiu de imaginatie cum e la un om mare. Separat de asta am avut un tata care disperat de durere din cauza bolii sotiei a inceput sa bea, zilnic. Cu ea se purta minunat, cu mine insa.... nici pe departe. Vara purtam maneca lunga de la batai, la 4 ani a reusit sa-mi rupa toate degetele de la mana dreapta, cand am terminat liceul a venit baut si m-a facut de ras si multe alte exemple. Nu a fost viata, a fost cosmar si nu am putut pleca ani de zile din casa pentru ca era mama bolnava si cine ar fi avut grija de ea? Si multe alte povesti si multa multa durere.
Nu stiu sincer cum am reusit sa trec peste tot. Peste unele lucruri nu o sa trec niciodata in schimb ce am acum e cu adevarat minunat. tata nu mai bea, mama a depasit toate obstacolele legate de sanatate, ii am pe amandoi langa mine si suntem o familie adevarata acum. Il am pe sotul meu,o sa avem copilul nostru. A meritat? Da, fiecare secunda si fiecare lacrima. Am suferit dar am si primit din belsug. Sunt cea mai bogata femeie din lume si pretuiesc mai mult decat orice ceea ce am pentru ca doar eu stiu cu cata durere am obtinut totul.
Eh, am multi prieteni care au avut copilarii dificile. Fiecare din motive diferite, nu o sa vi le insir aici dar cei care sufera trag la alti suferinzi. Si nu, indiferent de tragediile care ne-au marcat nu am ajuns atat de jos.Niciunul dintre noi. Pentru ca dupa o anumita varsta intervine si liberul arbitru.
Dar nici o problema, gasiti scuze pentru ce face Dahriana, isi va gasi si ea mereu. Asta e mesajul pe care-l primeste aici si asa se va invata sa procedeze. Ce conteaza ca alte persoane au trecut prin traume mai mari si nu au dat in cap nimanui, nu s-au apucat de droguri, nu au distrus familii. Fiecare reactioneaza diferit, suntem mai puternici sau mai slabi. Dar asta nu e scuza sau motiv pentru orice ne trece prin cap pentru restul de vieti pe care le distrugem.
E un cerc vicios, nu mai insistati in el. Chiar daca doar eu am dat mai multe detalii, pe forumul asta si cred ca si la acest subiect sunt multe alte suflete care au suferit mult si care au avut o portie generoasa de lacrimi in viata asta.
Sa nu credeti ca eu nu am facut prostiile mele sau lucruri pe care acum nu le regret din tot sufletul. Le-am facut, mi-e rusine cu ele acum dar mi le asum. Pentru ca am stiut ce fac. A fost alegerea mea si niciodata nu m-am mintit sau nu am plans ca-mi pare rau ca nu mi-am dat seama ce fac ca m-a batut tata cand eram mica. Ar fi insemnat sa-mi bat joc de ce suferisem.
Si ea stie ce face acum, nu neaparat ca distruge o familie, se pare ca e deja distrusa, nop, ea ajuta un barbat sa injoseasca o femeie, ii da apa la moara si nu face nimic sa opreasca situatia asta murdara.
Pana la un punct suntem ce alegem sa fim. Ea este slaba pentru ca asta e firea ei nu pentru tati drag si-a refacut viata alaturi de altcineva.
Imi pare rau daca sunt rea, imi pare rau ca nu ma pot adresa direct sufletului ei. Imi pare rau ca sunt rautacioasa si drastica, dar in momentul asta si la acest subiect nu pot fi altfel.
+31
My_Lady0091 spune:
Matza
31+
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
andacos spune:
Matzaila,nu esti ,si eu vad lucrurile exact ca tine!
Alegi sa fii victima toata viatza sau mergi mai departe!
Stiu ca nu totzi vor fi de acord cu asta,insa ...cama asa-s regulile vietzii!
Dana
Happy_in_TO spune:
Cu totii ne infruntam la un moment dat in viata cu unele greutati: boala unuia dintre parinti, moartea unei rude, moartea unui animal de casa, pierderea unei papusi favorite etc. Toate astea sint traume peste care trecem sau le infundam inauntrul nostru pina cind rabufnesc afara cind te astepti mai putin. Ranile dinauntru nu singereaza in afara si ca sa se vindece trebuiesc aduse la suprafata sa se aeriseasca, sa fie curatate ca apoi sa se vindece de tot.
Trauma ei mare este ruptura timpurie, separarea dinainte de a se naste. Banuiesc ca mama ei a suferit trauma in felul ei si a fost confuza in acel momnent, gindurile ei se indreptau spre el care a plecat si a parasit-o si nu a reusit sa fie prezenta emotional la cererile Dharianei. Deci Dhariana a fost parasita si fizic si emotional de cei care trebuiau sa ii dea acel confort imediat dupa nastere iar separarea de ei trebuia sa se fi produs lin, tranzitia la lumea din jur trebuia sa se fi produs cu gentilete.
emanouela spune:
daca tu esti rea, atunci si eu sunt si alte fete de aci
e atat de comod sa dam vina pe altii pt rahaturile pe care le facem, si e atat de greu sa ne recunoastem noua greselile pe care le facem. toata lumea e vinovata, in acest caz....tatal ei, aliniamentul stelelor, anturajul, universul.....singurul nevinovat e ea, ei hai, ma lasi?????
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Happy_in_TO Trauma ei mare este ruptura timpurie, separarea dinainte de a se naste. Banuiesc ca mama ei a suferit trauma in felul ei si a fost confuza in acel momnent, gindurile ei se indreptau spre el care a plecat si a parasit-o si nu a reusit sa fie prezenta emotional la cererile Dharianei. Deci Dhariana a fost parasita si fizic si emotional de cei care trebuiau sa ii dea acel confort imediat dupa nastere iar separarea de ei trebuia sa se fi produs lin, tranzitia la lumea din jur trebuia sa se fi produs cu gentilete. live and let live |
Si asta ar trebui sa fie scuza comportamentului ei,sa intzelegem!
Dar revin cu intrebarea,facem portertul psihologic al Dahrianei gasindu.-i scuze in traumele copilariei,sau discutam povestile userului Dahriana care dupa confidentzele cu un barbat insurat,acum ne anuntza ca povestea de dragoste nu s-a sfirsit?
Dana
Matzaila_81 spune:
Nu am fost eu la expresia cu tiitoarea.
Cu caluteala mi se trage de la bunica-mea. Saraca, boscorodea o vecina ca vine cu tot felul de indivizi dubiosi in bloc si ca se auzeau tot felul de sunete explicite de la ea din apartament ( apartamentul de deasupra noastra)
In timp ce-i povestea bunicului meu, se lansase intr-o boscorodeala pe cinste a observat expresia mirata de pe chipul meu si ochii mari si s-a autocenzurat si in loc de altceva a folosit expresia caluteala care pentru mine ani de zile a insemnat un fel de harjoneala la nisipar sau pe jucarii. Cand am crescut mi-am adus aminte si am folosit termenul ca atare ca sa nu folosesc alte cuvinte urate.
+31
Happy_in_TO spune:
Este chair irelevant ce face ea acum (care am spus ca nu este un lucru moral!) pentru ca ea reactioneaza unor dureri din trecut, nu actioneaza ea. Deci degeaba incercati sa ii bagati in cap ca nu e bine daca ea nu intelege si nu vede asta... Vorbiti doua libi diferite, ea vede viata din unghiul ei si face ceea ce crede ea ca este bine.
E ca si cum i-ai cere unui bebe sa se ridice si sa o ia la fuga. Da, are picioare, da, poate fugi dar nu stie cum pina nu invata sa mearga pe picioare.
Ori ea nu poate functiona normal si relationa normal cu nimeni pina nu invata asta.
(prin "normal" se intelege sanatos si matur. "normalitatea" are multe nuante de gri si e diferita pentru feicare)