Dragi fete cititoare,
Fiindca tot suntem in sezon de sarbatoare, m-am gandit ca n-ar fi rau sa gasim si ceva literatura care are ca subiect sarbatorile de iarna, Craciunul, Anul Nou (sau sa aiba un subiect care se petrece in aceasta perioada a anului). Cum vi se pare ideea? Nu mai stiu daca am mai creat topicul acesta in alti ani, insa am tot avut de gand sa fac asta acum.
In afara pasajelor din Biblie in care se vorbeste despre Nasterea Domnului, am mai citit si:
- "O poveste de Craciun" (Ch. Dickens)- cred ca o stie toata lumea..
- "Un altfel de Craciun" (John Grisham)- e o carte amuzanta; s-a si facut film dupa ea (probabil cu alt titlu). Un cuplu se satura si de decoratii de Craciun, si de febra cumparaturilor din aceasta perioada si hotarasc sa plece intr-o croaziera. Bineinteles ca vecinii ii considera ciudati. Planurile li se schimba pe neasteptate si nu mai pleaca. In plus, trebuie sa "refaca" atmosfera de Craciun in doi timpi si trei miscari. E un easy-read; o terminati repede :)
Alte idei?
Interesanta provocare, incerc sa-mi amintesc:
Zapada:
- Andrei Makine. De ex. Femeia care astepta.
- Arto Tapio Paasilinna, Anul iepurelui
Anul nou
Andrei Codrescu, Mesi@ - (venirea lui 2000, nebunie multa, nu neaparat o carte calma si senina)
copiii mari
Tolkien - Scrisori de la Mos Craciun
Eu mi-am propus ca de Craciun sa citesc Amos Oz - Poveste despre dragoste si intuneric.
Hello,
Fara a constitui subiect in sine,cea mai intensa senzatie de "iarna" mi-a dat-o literatura rusa clasica : Cehov,Tolstoi...zapada si sanii ca-n povesti.
Ar mai fi,asa pentru atmosfera,pastelurile la tema ale lui Alecsandri