Nasterea la Arcadia - Iasi (27)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oiyoy spune:

Mada eu deja am cuparat piure de mere cu banane si de mere cu cirese de la firma asta.nu pot zice ca i-au placut prea mult fetei.mai ales cel de mere cu visine...scrie pe ele ca nu contin conservanti , coloranti si aditivi dar totusi la o temp de pana la 25 grade sunt valabile pana in 2012.se pastreaza in frigider 24 ore dupa deschidere timp in care poate fi mancat dar Claudia nu papa nici macar jumatate din el in 24 ore.iar de curand la niste biscuiti citind ingrdientele era trecut si gluten...mie mi s-au parut si scumpi 100 gr la vreo 12-13lei.prefer sa-i dau fetei para si mar rase sau bostan copt. mai stiam de banana fiarta mai intai inainte de a o da copilului...mai stie cineva chestia asta?

http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.194872657247130.49384.100001731918897&type=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gravidacori spune:

oiyoy, e de preferat a 2a varianta..ce-i mai sigur si sanatos decat papa natural si facut de manuta ta in casa?incet,incet, ma conving total de treaba asta ...eu dovleac si azi i-am dat si ii place place.
banana eu stiam ca dupa 8luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia33 spune:

Cori stiu ca apa (ceai) se da doar cand introduci mancare solida. De ex cumatra mea care e graviduta a mers la arcadia la un curs unde i-au dat niste mostre de formula , creme, etc de la HIPP. aceasta firma are numaI produse bio si am vazut pe sait-ul lor ca au si apa pentru bebei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claumarcoci spune:

Buna ziua si de la noi
Valeu ce de-a probleme cu diversificerea sper sa ma tina titi cat mai mult timp ca e complicat
Lena si noi suntem bine, crestem, luna asta in lungime, nu a luat asa de mult in grame, noi baie cu colecelul facem o zi da una ba, iar in aia cu ba sa vezi cum sare apa din cadita ca e putina si el vrea sa inoate , cat despre bubite am scapat ,acuma se pare ca face scoame prin cap ,deci in concluzie scapam de una dam de cealalta.
Se pare ca e o moda la maternitate cu bebei sa aiba la pleoapa superioara o pata, si al meu are, acuma se vede putin dar se accentueaza cand plange uneori,Dr. a zis ca trece singura asa ca asteptam.
Nico si parerea mea e sa iei strictul necesar, mail ales ca dupa 36 de sapt nu stii cand o sa vrea sa scoata bebe nasucul si trebuie sa fii pregatita.
Cat despre pompa de san e utila uneori,la inceput in primele zile mie chiar mi-a fost utila, decat sa am sanii tari si sa-i storc in chiuveta mai bine pompa, acuma o folosesc doar cand plec de acasa singura si-i las lui bebe papa.
In mare parte Iulia a enumerat cam tot necesarul plus zic eu patut , de fapt sunt mai multe... daca vrei o sa scriu si eu lista cand am timp de copiat din agenda, ca cea electronica am sters-o ca terminasem treaba.
O seara frumoasa sa aveti
PS. Ionela te-am visat noaptea trecuta parca eram la tine in vizita si stateam la masa si tu ziceai ca eu nu mananc deloc natural

Claudia DAVID ANDREI 12 septembrie 2011

Mergi la inceput

da CLAU, chiar ca VALEEEEU cu diversificarea asta ma doare capul incercand de cateva zile sa stabilesc ce-i dau cat si cum cat mai sanatos si corect. tare-i bine numai cu titi .am o cutie de cereale si i-am dat f putin si azi am aflat ca cerealele fac sete ..ooof si trebuie sa-i dau apa dar apa de care , de robinet fiarta si racita sau din comert?

Mergi la inceput

LA CEREALE SA CITITI PE CUTII DACA trebuiesc consumate intr-un anumit interval de la deschidere

http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.194872657247130.49384.100001731918897&type=1

Mergi la inceput

da OIYOY, SE CONSUMA IN 3 SAPTAMANI DE LA DESCHIDEREA PUNGII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Buna Camelia, Estela are 6 luni si 10 zile, inca nu am inceput sa ii dau nimic, sunt la stadiul de documentare.Si mie pediatra mi-a zis sa ii dau suc de morcov, apoi in amestec cu mar, dar eu voi incepe cu schema de mai jos data de Ionela, mi se pare mai ok asta, i rest i-am mai dat sa puna limba pe mar, morcov, banana, clementina, fara sa pape ceva, doar ca sa vad daca agreeaza gusurile noi si ce preferinte are.iata topul: locul 1 banana, chiar a tipat de entuziasm si intindea manutele sprea banana cand i-am luat0o de la gura, locul 2 morcov, 3 mar, 4 clementina:)
Oiyoy mie nu mi se pare suspecta treaba cu termenul de valab pana in mai 2012, pt ca stau asa prin sterilizare, deci fara conservanti, cum pun si gospodinele pe iarna gemuri sau compoturi.

Uitati schema:

"Schema de diversificare care o recomand eu:
Nota: Eu recomand inceperea diversificarii la 6 luni, dar sunt constienta ca nu sunt multe care vor face efectiv asa, deci am sa acopar mai multe variante:

A.sa zicem ca incepeti la 4 luni jumate
-fulgi de orez facuti cu lm/lp/apa dat in completarea suptului/biberonului cu LINGURITA De obicei masa de la ora 10. Dupa o saptamana puteti daca vreti si se cere sa-i dati si dupa masa de la 1-2. Si o tineti asa pana la 5 luni-5 luni jumate. Se incepe cu 1 lingurita de fulgi plus 30 ml lichid apoi 60 ml si 2 lingurite... No vedeti voi cat papa asa ca si completare si la cat ajungeti sa-i dati efectiv.
La 5 luni/5 luni jumate: se introduce dupa suptul de la 1-2 sau daca deja are cereale atunci se inlocuiesc treptat cerealele cu: cartof dulce/dovleac (ce vreti voi 2-3 zile unul apoi 2-3 zile celalalt) fiert/copt. Se paseaza, se aduce la consistenta cu care e obisnuit de la cereale cu apa/lp/lm. Tot asa o lingurita prima zi, apoi 2, apoi 3. Cand introduceti a doua "leguma" incepeti cu o lingurita doar cu noul aliment urmat de cereale/prima leguma sau puteti incerca sa le dati amestecate.
Urmatoarea saptamana tot asa se introduc dovlecelul, morcovul fierte.
urmatoarea saptamana inlocuiti cerealele de la 10 cu fructe (pe la 5 luni jumate). Fructe de inceput: avocado, para, piersica, banana, mar.
La 6 luni introduceti carnita de pasare in piureul de legume. O lingurita rasa de carne tocata marunt de tot in prima zi si apoi mai puteti creste. Tot in saptamana aia dupa 3 zile de carne introduceti ulei de masline (incepeti cu cateva picaturi).
Apoi toata luna pana la 7 luni va jucati. Mai introduceti fructe si legume neintroduse pana atunci (fructe: prune, caise, nectarine, legume: brocolli, mazare, fasole verde, zuchinni, puteti sa puneti si radacinoase la fiert sau ceapa fara sa le pasati asa sa testati daca ii place ce gust dau mancarii).
Cerealele le mutati la ora 6-7 sau daca nu doriti deja a 3-a masa puteti sa-i puneti fulgi de orez sau cereale fara gluten in piureul de fructe.
La 7 luni merge branzica, iaurtul, simple, cu cereale sau cu fructe+ cereale.
La 8-9 luni oul (galbenus), cereale cu gluten, conopida, spanac, cartof, struguri, kiwi, papaya, mango, carne de vita, miel.
La 9-10 luni paste fara ou, biscuiti fara sare, cirese,pepene verde,pepene galben, ananas
10-12 luni: peste, branzeturi, castravete, rosii, ficat etc.
Spre un an si peste: supe de legume/pui cu paste fara ou, ciorba de legume, carnitza, perisoare, sufleuri, budinci, papanasi etc.

B. Incepeti la 5 luni:
-orez cu lm/lp/apa dupa suptul de la ora 10
La 5 luni si o saptamana puteti daca doriti sa-i dati si dupa suptul de la 1-2
5 luni jumate cartoful dulce, dovleacul si morcovul
-6 luni fara o saptamana: fructe: avocado, banana, piersica, para, mar
-6 luni- carnita si apoi ca mai sus

C. Incepeti la 5 luni jumate:
-orez cu lm/lp/apa dupa suptul de la ora 10 si dupa cateva zile puteti si dupa suptul de la 1-2
-la 6 luni fara o saptamana: cartoful dulce, dovleacul, morcovul
-la 6 luni fructele
6 luni si o saptamana-carnita
Si apoi ca mai sus sau decalat cu 2 saptamani-o luna.

D. Incepeti de la 6 luni:
--orez cu lm/lp/apa dupa suptul de la ora 10 si dupa catev azile puteti si dupa suptul de la 1-2
-6 luni si o saptamana cartoful dulce, dovleacul, morcovul
-6 luni jumate fructele
Undeva in timpul asta puteti strecura carnea sau o mai lasati ptr 6 luni si 3 saptamani.
In continuare ca mai sus usor decalat."

Mi-a placut ideea de "in completarea suptului" deci dupa supt. Din start plecam de la ideea ca bebe va papa fffff putin ( o lingurita la prima masa e maaaare succes)
Norvegienii parca sunt de parere ca un bebe corect diversificat primeste la 9 luni in 3 mese diferite cate lingura ( 10ml) fructe pasate, 1 lingura legume cu carne si 1 lingura cereale ( parca cereale) Spun asta ca sa realizam ca nu cantitatea e importanta. Pana la 9 luni Mihnea doar a gustat... Manca putin peste cele 3 linguri si uneori nici pe alea 3 pe zi nu le rpimea...A invatat gusturi noi, a invatat sa stea la masa, a invatat sa mestece si sa inghita. Acum mananca foarte bine... uneori ma si sperie ce mult papa, alteori mananca f putin.

Mergi la inceput

I-am dat aseara Claudiei suc de morcov si nu i-a placut.a baut din el doar dupa ce i l-am diluat cu ceai. Ei cerealele ii plac mai moi nu consistente...nu mi-a raspuns nimeni daca as putea da iaurt de capra fetei?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Citat:
citat din mesajul lui oiyoy

I-am dat aseara Claudiei suc de morcov si nu i-a placut.a baut din el doar dupa ce i l-am diluat cu ceai. Ei cerealele ii plac mai moi nu consistente...nu mi-a raspuns nimeni daca as putea da iaurt de capra fetei?!

Nu vad de ce sa nu ii dai, laptele de capra e mult mai sanatos ca cel de vaca, e si mai asemanator ca si compozitie cu cel matern.Il faci tu in casa?

Mergi la inceput