Nasterea la Arcadia - Iasi (27)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claumarcoci spune:

Buna dimi
Helen mami felicitari pentru cele 2 minuni, si cu incredere si fara stres vei reusi sa alaptezi dupa tratament.
Ionela foarte frumoase pozicile,
Nico ai incercat cu pernute in lateral si intre picioare? eu asa am facut, nu am reusit sa ma acomodez cu perna speciala ci cu pernutele din dotare, cat despre insomnii cred ca sunt normale, toata ,daca imi permiteti sa generalizez, am avut.
Acuma vin cu o intrebare , bb David de cateva zile cand sta in leagan sau pe picioare aduse la vreo 50-60 grade( sper ca intelegeti) se ridica singur in fundulet si sta asa pret de cateva secunde.
Stiu ca nu e bine sa pui bb intre perne, dar cum as putea sa-i vin in ajutor fara sa-l fortez??
V-am zis ca tati spera ca de Craciun bb sa mearga in 4 labe pe sub pom
Noi plecam sa ne pregatim de plimbare ca e frumos afara

Claudia DAVID ANDREI 12 septembrie 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui claumarcoci

Stiu ca nu e bine sa pui bb intre perne, dar cum as putea sa-i vin in ajutor fara sa-l fortez??
V-am zis ca tati spera ca de Craciun bb sa mearga in 4 labe pe sub pom

Claudia DAVID ANDREI 12 septembrie 2011

Intrebare: de ce sa il ajuti? Adica acum se ridica singur, sta cat poate si se lasa inapoi.... ok? am inteles corect? Inseamna ca atat cat poate si ii permite coloana lui sta singur, cand nu mai poate se odihneste. ba mai mult: ridicatul in repetate randuri ii intareste muschii. Eu as spune sa il lasi asa
A, si e tare rau tati al vostru. zi-i ca la anul va avea onoare si bucuria... si peste 2 ani... si peste 3 ....
Helena, felicitari pentru copii! Imi poti spune ce antibiotic iei? De ce 10 zile nu alaptare...
poti alapta, evident si dupa aceste 10 zile. Intre timp stoarce lapticul la mana/pompa lka fiecare 3 ore din ambii sani. Nu da copiilor biberon si canita/seringa/lingurita. stiu, e multa munca... dar e posibil sa nu mai vrea sanul daca le dai bibe. Si fetei tot asa. Nu suzeta , nimic. ideea e ca ei au mare nevoie sa suga( fie si in gol) Daca le satisfaci acea nevoie isi vor pierde interesul pentru san. Din san curge muuuuuult mai greu decat din bibe...
Daca ai timp si imi raspunzi, incerc sa iti scriu cat de repede in detaliu. Ar fi super sa ii alaptezi pe amandoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hellen79 spune:

ionela bebei sunt obisnuiti cu biberonul, fata nu a supt niciodata la sin,nu a vrut, LM numai biberon dar ii place tare mult, baiatul a tras la san 3 zile fara probleme il cauta si acuma, mi se reupe sufletul ca nu pot sa-i dau
eu antibiotic trebuie sa iau 10 zile ciprinol de 500 , e puternic si toxic nu pot alapta cu el nici pediatra nici chirurgul nu ma lasa, si mai iau si vreo 5 zile de nurofen forte ca anti inflamator
eu cand ma storc la 3 ore iese cind 40 ml cand 20 ml din ambii sinii, dimineata cand ma storc dupa vreo 5 ore iese un 60 ml

36+ si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana.irina spune:

Buna fetelor!

Hellen, felicitari pentru micuti si Doamne-ajuta sa treceti cu bine peste necazul asta! Daca te mulgi/storgi mereu, nu o sa pierzi laptele, insa pacat ca nu pot beneficia bebelusii de hrana naturala.

Ionela... nu stiu ce sa zic despre diversificare. Dr nostru mi-a facut o schema in felul urmator:
Incepem cu suc de morcov cate o lingurita mica. De la 20 ml adaog si suc de mar, apoi de la 40 de ml, adaog pireu de banana cate o lingura.
Apoi adaog fainos fara gluten in sucul acesta.
Am socotit eu, cam in 2 saptamani ajung sa pun fainosul. Apoi branzica de vaci calcica si tot asa.
Urmeaza supa de legume in care adaog tot treptat cate o leguma pasata.
Urmatorul aliment e galbenusul, cate un sfert.
Urmeaza carnita, ficatelul,
Braza cu smantana si mamaliga
Iaurtul.

Sper sa fi retinut bine ordinea.

DadaIna, voi cu ce ati inceput? Ai respectat indicatiile doctorului? Deja sunt in ceata.
Oricum, sanul va fi baza.

Azi dimineata mi-a stat inima cand am pus-o iar pe cantar si arata cu 250 gr mai putin decat ieri. Nu gaseam nicio explicatie, mai ales ca toata noaptea mancase (de 4 ori).
Cand am luat cantarul de pe masa, am vazut ca il pusesesm pe un tub de crema si statea in balans. Nu am mai cantarit-o din nou, pt ca am gasit explicatia pentru greutatea scazuta.

Strumfy, nu am auzit de aceasta dr. pdiatru.

Nico, cu somnul va fi din ce in ce mai greu. De multe ori o sa te trezeasca vezica, dar fa-ti un program de odihna in timpul zilei, si o sa rezisti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

Helen felicitari pentru cele doua minuni!
ionela foarte frumoase pozele si tu esti o mami ZEN!!!M-am uitat cu atentie cum e montat slingul vostru.Am vreo 2 saptamani de cand iesim si noi cu slingul.Ma misc mai usor fara carut, ma mai pot urca intr-un taxi, pot cara o sacosa...e mult mai ok insa ma incinge in spate de mor.Parca as avea 100 de kg frate!Vin acasa cu bluza/tricou ud in spate in zona slingului.
oana.irina eu schema de diversificare de la dr. am notat-o in timp ce imi povestea el.Am respectat mult din ea cu cateva mici exceptii.E pusa si in mailul comun insa o repet aici:
Fainosul il adaugi in lapte sau in piureul de fructe.Nu stiu cat de bine se amesteca cu suc.Eu una nu am incercat si nu mi-a dat dr. de inteles ca se amesteca cu suc asa cum ai scris tu?!?
La punctul 3 de ex.cumpar branza de la tarani, pe langa branza i-am dat iaurt simplu amestecat cu galbenus ou, piure de fructe si/sau biscuit.La mic dejun sau ca gustarica in timpul zilei fara ou.
Am inceput cu marul, morcovul si restul.
Am exclus albusul de ou.Acum deja la 7 luni am mancat mamaliguta cu branza si smantana.Am asteptat 2-3 zile intre alimentele noi introduse.Nu mi-a refuzat nimic pana acum si e incantata de tot ce e nou.Ieri chiar a gustat putina portocala si ii place insa trebuia sa ii iau mandarine ca-s mai dulci.Urmeaza.
Asta era schema dupa care m-am luat:
"Diversificarea se incepe dupa 6 luni pentru copiii alimentati la san incepand cu urmatoarele alimente:
1.Sucul de fructe. Treptat se adauga si pulpa din fruct.De preferat fructe si legume autohtone.Se incepe cu marul, piersica, etc.
Nu se combina din prima 2 alimente.Se asteapta un interval de 3-4 zile si observam daca noul aliment introdus nu da o reactie alergica.Daca se intampla acest lucru ne putem da seama mai usor ce aliment a cauzat problema si il scoatem din alimentatie, incercand sa il introducem mai tarziu.
2.Fainosul fara gluten. Eu am luat in casa biscuit gata faramitat de la Plasmon, este la cutie de metal ca LP cu care voi imbogati pireul de fructe.Nu are ou si gluten in compozitia lui.Am mai cumparat cereale de la Hipp cu mar, piersica si probiotice care le voi amesteca cu laptele meu si i le voi da cu lingurita si faina de orez (se amesteca cu lapte), la fel, fara gluten.
3.Branza de vaci preparata in casa din lapte UHT. pe net gasim diverse retete.
4.Supa de zarzavat. Se face din: albitura (pastarnac, radacina de patrunjel),telina, ceapa si rosie. Cartoful in supica se introduce mai tarziu, pe la 7 luni.(fermenteaza rapid).Se poate pune in supica si putin patrunjel verde.
Atentie nu se adauga sare!!!
Supica se strecoara de legume si se da bebelusului doar zeama. Cantitatea de supa se mareste progresiv.Incepem in prima zi cu 10-15 ml, apoi crestem cantitatea pana la 70-80 ml.
Cand se ajunge la aceasta cantitate incepem sa administram:
5. pireu din zarzavaturile din supe.Facem pireu dintr-o singura leguma odata (de exemplu morcov)Pireul il facem din ce in ce mai gros si se administreaza cu lingurita moale din silicon.Putem amesteca pireul cu lapte matern si un varf de cutit de unt.
6.Introducem carnea fiarta si mixata in supici.
7. Introducem fainosul in supica(paste speciale pentru bebe).Eu am in casa tot de la Plasmon.Sunt niste paste fainoase sub forma de stelute,boabe mici de orez etc, sa poata fi usor inghitite.
8. Albusul de ou fiert se poate adauga in supici sau se imbogatesc fructele cu fainos.
9. Galbenusul de ou fiert.Se administreaza cate un sfert de galbenus in prima saptamana (saptamana cand introducem galbenusul), la 2 zile.Apoi in urmatoarea saptamana jumatate de galbenus la 2 zile, urmatoarea saptamana 3 sferturi de galbenus la 2 zile.In urmatoarea saptamana se ajunge la un galbenus intreg care se administreaza din 2 in doua zile.
10.Borsul de perisoare
Diversificarea se face treptat introducand alimente noi progresiv si crescand cantitatea zilnic.
De la 8 luni bebelusul poate manca deja:
11. mamaliguta cu branzica de vaci si smantana.
Pupicei dulci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

Aaaa si nu te lua si socoti mililitri si nu mai stiu eu ce.Da-i cat papa ea pana da semne de refuz.Stie ea cat vrea, deschide singura gurita daca ii place ceva daca nu vrea iti dai seama singura din comportament.
Nu te stresa ca totul vine de la sine.Nu trebuie sa faci ca la carte ci asa cum simti tu.Cu alimentele nou introduse la fel.Eu inventez retete incercam, chiar daca papa 3-4 lingurite e tot ok.Eu sunt multumita.Oricum baza ramane laptele si cu restul papitei ne jucam.
Cum mai scriam....Sunt gustarici ce ii plac si mananca aproape un castronel plin..
Avem deja 7 lunite de ieri!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nico_A spune:

Citat:
Nico, cu somnul va fi din ce in ce mai greu. De multe ori o sa te trezeasca vezica, dar fa-ti un program de odihna in timpul zilei, si o sa rezisti.

Cat as vrea sa pot sa-mi fac un program de odihna in timpul zilei insa merg la facultate, sunt in ultimul an la AC si nu prea am cum sa lipsesc, mai ales ca vine si licenta. Acum a crescut si bebele marisor in burtica si nici macar lui nu-i mai convine ca stau cel putin jumate de zi in fund, pe scaun.

Asteptand minunea mea ... +33

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

NEata,

Madline, ce a mai papat gustos Estela?

Hellena, felicitari pentru micile minuni. E asa superb sa ai si o fetita si un baietel. sa fie sanatosi !!!

Claudia, bb David e voinic, vrea sa stea in fundulet deja !!!

Dada, felicitari pentru 7 lunite !!! Sunteti mari deja.

Nico, eu nu am avut probleme cu somnul in sarcina, lucky me :D, ma trezeam ca sa merg la baie si inapoi dormeam ca ingerasul.

Oana, nu stiu dak ai vazut eu iti mai pun o data ca sa stii http://www.cristelageorgescu.ro/?p=121 - marul si morcovul e incompatibil.
Eu cu siguranta nu o sa dau combinatia aceasta la bebe.
spor la diversificat, noi inca suntem in relaxul cu papat la san

Despre noi
Ieri am facut vaccin, nu a facut febra sau alte minuni, s-a comportat ca in fiecare zi, a fost zambitoare, a dormit ca de obicei.
Avem 5100g si 59 cm la 2 luni.
Acum e putin tare si rosu la o intepatura dar trece si asta.
Bubitele mai apar si dispar, doar cateva. O dau cu apa termala si atat :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_iulia spune:

CLAUMARCOCI felicitari pt bebe DAVID-ANDREI ,e voinicel sa nu-i fie de deochi ,bebele meu e cu o saptamana mai mic si cu un kg in minus decat al tau ,dar arata bine ,nu e slabut
HELLEN felicitari pt cei 2 bebelusi ,au avut o greutate mai mult decat rezonabila la nastere ,imi pare rau ca ai avut probleme din cauza maternitatii CUZA
Ce vreme urata ,nu o putem iesi afara azi
la fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oiyoy spune:

neatza tuturor!
lena eu am citit,in episoade, ce-i drept, linkul trimis de tine.mi se pare interesant.intentionez sa mai citesc si altele pe blogul respectiv dar nu stiu cand.nu mai am timp de nimik...acum 2 zile am facut o lasagna in jumatate de zi...nu exagerez...si era o zi buna pt fata..my baby girl is very mofturici din cauza dintisorilor.
DADA felicitari ca esti o mamica exemplu si La cat mai multi ani fericiti Antoniei!Si noi implinim azi 7 lunisoare.A fost o luna frumoasa...fata a descoperit noi jocuri, intr-una din zile am surprins-o jucandu-se cu propria umbra(era asa dragalasa!), acum se straduie sa se ridice in maini si genunchi daca sta pe burtica(mai are putin de munca).Voiam sa te intreb daca acum cand Antonia mananca papita solida ii scoti aerul ca mai inainte, batuta usor pe spate?sau il scoate ea singura dupa o perioada.Si daca e nevoie sa sterilizam biberoanele si farfurioarele fetelor dupa fiecare masa.poate tu stii.

Mergi la inceput