Nasterea la Arcadia - Iasi (27)
Raspunsuri - Pagina 13
sanda_baby spune:
Clau sa stii ca eu am vazut baietel care la 4 luni avea iesiti 4 dinti deci nu ar fi o surpriza sa-i dea dintii acum.Intai ies cei de jos. Incearca sa-i dai ceva sa rontaie...al meu nu vroia decat sticle de plastic..nu a functionat cu jucarii de alea de pus la rece. bafta
sanda_baby spune:
ieri ne-a iesit un dinte de sus si a fost tare cuminte deci nu e o lege sa faca scandal.
ionelamaria spune:
fetele, inte 10 si 16 decembrie, dand un sms la 848 donati 2 euro pentru un copilut bolnav. Putin de la fiecare poate insemna o viata pentru acest copil nevinovat.
Pentru cine are putere sa citeasca: http://viatacudba.blogspot.com/2011/12/donati-un-sms-daruiti-o-picatura-de.html
Sa aveti o duminica frumoasa!
madline82 spune:
Cori, sa stii daca un copil are abilitatea si forta sa se ridice se va ridica oricum, indiferent de patut, asta cu patul de lemn care ajuta bebe sa se ridice mai repede eu nu o cred.Am o prietena cu fetita nascuta pe 20 mai, are pat tip plasa, si fata ei s-a ridicat in picioare si merge tinandu-se de marginea patultuui, deci depinde de copil, nu de pat.Estela nici macar nu da se se ridice..Si un alt minus la cel de lemn e ca de multe ori s-a lovit de zabrele, cu toate protectiile de rigoare.
gravidacori spune:
DA MADA, asta cu lovitul am auzit-o de cele mai multe ori. de cand i-am spus treaba asta sotului, el deja s-a decis de care luam. multumesc de raspuns
madline82 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sanda_baby ieri ne-a iesit un dinte de sus si a fost tare cuminte deci nu e o lege sa faca scandal. |
Felicitari pentru dintuci!!! Si pentru ca nu il doare cand ii ies, esti fericita!
madline82 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ionelamaria fetele, inte 10 si 16 decembrie, dand un sms la 848 donati 2 euro pentru un copilut bolnav. Putin de la fiecare poate insemna o viata pentru acest copil nevinovat. Pentru cine are putere sa citeasca: http://viatacudba.blogspot.com/2011/12/donati-un-sms-daruiti-o-picatura-de.html Sa aveti o duminica frumoasa! Mami fericita de Mihnea si de Tudor |
Si voua o duminca frumoasa! Bebe Tudor se apropie vertiginos de 2 lunite..ai baiat mare!
DadaIna spune:
Pupicei fetelor!
sanda_baby felicitari pentru dintisor!
gravidacori daca aveam atunci timp iti aduceam mai multe argumente personale despre patut.
Cu siguranta ca majoritatea din noi am dormit cand eram bebelusi in patuturi de lemn cu zabrele.Oare la casele mari de ce cumpara parintii patuturi cu zabrele?Pentru ca sunt cele mai indicate si mai sigure.Un simplu search pe google si vedeti ce predonima si in casele mai mari:
http://www.google.ro/search?hl=ro&client=firefox-a&hs=BJR&rls=org.mozilla:en-US:official&q=celebrity+baby+room&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=1024&bih=597&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=DMbkTpbQCOnk4QSCkuCTBQ
Eu am ales patutul de lemn pentru ca:
Loviturile cu capul in zabrelele de lemn nu sunt dureroase.De asta sunt si facute din lemn. La mine cel putin cand pica gazuta in fundulet se ridica tinandu-se de zabrelele patutului si se stie de cand lumea ca si din acest punct de vedere sunt utile.
Aparatorile pentru patut sunt pentru protectia impotriva curentului nu a loviturilor.Daca erau pentru lovituri erau capitonate cum trebuie.
Copilul doarme intr-un pat normal ca si adultul, nu intr-un patut de voiaj pliant in care este izolat efectiv.Prin plasa de la patutul pliant nu vede mare lucru. Garantez!Eu am dat aparatorile la patut pe 2 parti jos, copilul cand sta in patut sa vada in jur nu sa stea izolat.
Un exemplu:cand pun gaza in tarcul de joaca (care nu e pe departe de un patut pliant, difera doar prin dimensiunile mai generoase si la unele prin forma), o apuca plansul deoarece prin plasa aia nu ma poate vedea.M-am bagat si eu in tarc si am probat.Te simti exact ca intr-o cusca.
Patuturile de lemn sunt stabile, cele din fas se pot rasturna foarte usor.Patutul de lemn se poate folosi pana la 3 anisori mai ales daca achizitionati unul cu tablie detasabila.Se stie ca atunci cand cresc copii incep sa escaladeze. Nu vad un copilas de 2-3 ani escaladand un patut din fas.Cade cu tot cu patut si rezultatele pot fi catastrofale.
In pat pliant poti pune orice saltea vrei ca tot iti deformezi coloana.Faceti si voi experimentul sa vedeti daca puteti dormi pe o saltea relaxa pusa pe un pat pliant. Sau incercati sa dormiti voi pe un pat pliant si vedeti cum va simtiti.Exact la fel e si cu patuturile.
Partea mai apropiata de sol o sa fie mereu rece la patul pliant fata de patutul din lemn care are fundul facut din placa de lemn.
Desi e la moda o multime de parinti cumpara patuturi pliante insa toata gama de produse de acest gen este facuta pentru calatorii si nu pentru somnul zilnic.
Marginille patutului pliant fosnesc la atingere (depinde de materiale)si bebelusul se poate speria.Si mai sunt n varii motive pentru care am ales patut din lemn.
oiyoy spune:
dada Antonia a plans sau a dat alte semne de disconfort din cauza dintilor? stiu ca ai zis la un moment dat ca ti-a facut si nopti albe..asta in apropierea eruptiei(a aparitiei efective a dintucilor) sau si mai inainte? Claudia cum va mai ziceam e tare maraicioasa...geme si suspina in somn, o deranjeaza tare, uneori are si episoade de plans.noua ni se pare ca jos gingia i s-a umflat in 4 locuri. sper ca Mos Craciun sa-i aduca dintisorii mai repede
Cum ai stiut ca-i poti da Antoniei biscuite ,asa uscat, sa-l pape ea?Cred ca ai stat cu inima stransa cand l-a papat.Azi i-am dat si eu Claudiei ficatel de pui si i-a placut.
si noi tot patut de lemn avem...pana acum fata nu prea a dormit in el ca doarme cu mine in pat si mai nou l-am avut "cazat' pe varu Matei in el...dar intentionez sa o las usor usor sa se joace in el si mai apoi cand va fi sa nu mai pape noaptea sper sa si doarma in el.
DadaIna spune:
oiyoy Anto se trezea noaptea plangand si isi baga manuta in gura la gingie unde o durea.Nu mi-a facut febra nici diaree insa kk facea si de 5 ori pe zi iar seara era rosie in obraori toata.Ea de obicei e mai palida, ca mine nu prea face bujorei.Ziua nu avea nici o treaba.Eu am pipait cu mana gingiutile.La Anto nu erau umflate insa la atingere si la masajul gingiei simteam ceva mai tare parca zimtat.Erau dintisorii de fapt.
I-am dat biscuit de cand are dintisorii pentru ca vad ca sta cam mult sa mestece mancarea si apoi o inghite.Lucru foarte ok, desi mancarea e blenduita.Intai i-am dat biscuiti fara gluten insa papa doar semi- muiati in lapte.Imi era frica sa nu se inece daca ii dau uscat.Am vazut ca e ok cu aia si nu se ineaca i-am dat obisnuiti si are si ocupatie ca o las sa se joace si cu firmiturile.Se mozoleste insa e satisfacuta ca mai intinde mana sa ii mai dau.E bun si la dintuci pentru ca am urmarit-o si cu ei reteaza biscuitul.Apa de spalat si hainute curate sunt asa ca o las sa se mozoleasca cat vrea ea.
Iti dai seama ca stau si acum cu ochii pe ea cand ii dau biscuit uscat pentru ca mi-e putin frica sa nu muste o bucatica mai mare sa se inece insa vad ca e ea mai grijulie ca mine cum papa.
Mie mi-e frica sa dorm cu gaza in pat.Nu de mine pentru ca eu dorm iepureste ci de sot ca mi-e cum doarme el adanc se intoarce odata si o sfarama doamne ferste ca nu e pirpirel ci e om de xxl.Eu oricum dorm nas in nas cu ea pentru ca patutul e lipit de pat si stam face2face.O tin de manuta, o mangaiDimineata o pun in pat cu noi cand ma trezesc.