Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (14)
Raspunsuri - Pagina 17
diana85 spune:
Ioana, deci orice-ar fi, Cristian e . Filip imi place si mie mult, insa din pacate am o cunostinta dezagreabila care a "stricat" acest nume - cand zic Filip numai la el ma gandesc...
Relativ la toate ecografiile, analizele si grijile astea - o intrebam pe mama mea daca ea a facut ecografii. Si a zis ca nu, ca nu erau atunci... Si mergea la analize lunar. Ce analize: dadea o mostra de urina la care se uita asistenta asa, in lumina de la fereastra, si zicea: "Da, e bine...". Si uite ca am iesit si eu si frate-mio bine si sanatosi.
Cu el chiar cazuse pe burtica pe la 6 luni. Avea burta mare, era niste gheata sub zapada proaspat asezata, a alunecat si a cazut vreo doua scari in jos pe o plasa plina cu sticle care s-au spart si i-au taiat burtica de a trebuit sa o coasa. Si a stat asa cu frica in san cateva luni, ca bebe o fi bine?! Ca doar nu avea cum sa vada ca e bine. Si uite ca e mare, sanatos, are 21 de ani si e campion european la sah....
Diana 18+ cu Mirciulica
aever spune:
Wow! Diana, ce poveste cu burtica mamei tale! Si ce super campion a iesit la final!
Apropo de cazaturi, medicul mi-a zis ca in fata bebe e protejat destul de bine de tesuturi, de mate si grasime si lichidul amniotic. Evident e bine de evitat sa ne lovim, insa in principiu organismul mamei si-a luat deja precautii sa protejeze ceea ce e delicat si pretios in interior, asa cum creierul nostru e protejat de cutia craniana tare, la fel si bebe e pus intr-un loc in care sa fie cat mai ferit de socuri si traume. In schimb cica trebuie avuta mare grija la loviturile din spate. Cum ar fi cazut pe gheata pe noada. La cazaturi foarte puternice coccisul poate merge spre inainte(sa se subluxeze) si sa loveasca din spate sacul amniotic. Nu e de speriat, vroiam doar sa va spun ca nu orice lovitura in burtica e periculoasa, in schimb trebuie avuta la fel de mare grija la loviturile din spate care chiar daca nu par la fel de periculoase, uneori pot fi si mai si. Momentan iarna asta blanda tine cu noi, dar sigur o sa apara si gheata la un moment dat.
Si ca tot ziceti aici de bebelusi miscatori, eu parca am simtit ceva, mama zice ca e bebe, medicul de familie zice ca e bebe...si sotul zice ca e bebe(dar ce stie el?), dar eu stiu ca e prea devreme sa fie bebe. Am simtit ieri ca o lovitura mica, mica si foarte scurta. M-am tot gandit apoi ca poate a fost o mica contractie uterina, un mic spasm ceva...dar a fost foarte scurt si contractiile nu-s chiar asa scurte. A fost ca o mica zbatere a unui muschi micut. Dar numai o data si foarte scurt. Oare e posibil? O intreb si pe doctorita azi la eco.
Andreea, 12+ cu BebeLUnu
diana85 spune:
Andreea, m-ai speriat acum cu cazaturile, ca eu nu am avut pana acum iarna fara sa cad (bine, sunt cam ca un copil asa si ma dau pe toate derdelusurile si ghetusurile si nu prea am grija ca nu imi pasa daca cad)- acum o sa am mare mare grija.
Relativ la bebe - si eu am simtit de vreo doua ori ceea ce descrii tu - ca o bataie puternica de inima, o singura data simtita. Dar, cum zici, nu stiu daca piticutul era... multe se intampla prin burtica zilele astea . Dar tare astept momentul cand am sa stiu sigur ca el e.
Diana 18+ cu Mirciulica
joana2672001 spune:
Criastian o sa fie sigur. Si eu am aceeasi problema ca si tine cu numele ca le asociez, sunt atat de multe nume frumoase insa odata asociate gata nmici nu ma mai gandesc la elke. Asa ca norocul nostra ca Marc si Filip nu le am asociet si Cristian l am asociat insa l am, asociat oki:))
Si eu de abia astept sa fiu sigura ca e fotbalistul meu care se distreaza la mine in burtica, inca un pic.
Legat de cazaturi sper sa reusesc sa nu cad anul asta, sunt campiona sio eu la ceva iarna si anume cazaturi, asa ca anul asta cand o sa fie gheta luam taxi:))
Felicitari pt campionul la saf, asa sa tot cazi:))
Pup
Ioana, viitoare mamica de baietel 18 saptamani +
aever spune:
Diana n-am vrut sa te sperii cu cazaturile, vroiam doar sa aveti grija la toate cazaturile, sa nu ziceti ca alea pe spate nu pot face nimic rau. Ideea e ca trebuie mai multa atentie, dar o sa vina de la sine ca o sa vezi ca anul asta o sa-ti pese foarte mult daca aluneci sau cazi si n-o sa-ti mai vina sa te dai pe derdelus. Eu anul asta renunt si la schi si la patinaj...Mie cel mai mult imi plac sporturile de iarna deci sunt cam "oropsita" anul asta, dar sa stiti ca nu-mi pare rau absolut deloc. Am un motiv atat de frumos sa stau pe tusa anu asta incat merita fiecare derdelus evitat si fiecare tura de schi ratata.
Gata, ma imbrac sa fug la eco.
Andreea, 12+ cu BebeLUnu
joana2672001 spune:
Bafta Andreea la eco!!!! Te asteptam cu vesti bune :*
Ioana, viitoare mamica de baietel 18 saptamani +
Anitta_O spune:
Citat: |
citat din mesajul lui diana85 Deea, mie nu mi-a masurat osul nazal, mi-a scris doar pe fisa ca e vizibil, dar eu cred ca, cu cat e mai mare cu atat e mai bine (Diana 18+ cu Mirciulica |
Ce ma distreaza asta! O sa fim o gasca de mamici cu copii nasosi!
Bun venit, amary! Sa iti fie cat mai bine aici, acomodeaza-te rapid si da-i drumul la povestit!
Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 13+
asparagus spune:
Ioana, de la alta Ioana un mare , nu te mai necaji ca nu-l simti pe bebe. Eu la prima sarcina l-am simtit pe Lucas la 21 de saptamani, si baietelul meu dulce e perfect, voios si agil. Acum la a doua sarcina toata lumea mi-a spus ca o sa-l simt pe nasturel mult mai devreme, dar uite ca am intrat si eu in sapt. a 18-ea si inca n-am simtit nimic.
PS: pentru cine doreste, avem poze noi la semnatura, "33-36 months", a venit Mos Nicolae si am facut aseara amandoi fursecuri traditionale de Craciun.
Ioana
mamica fericita de Lucas 18.01.2009 si 15+
http://www.foto-la.de/Lucas/
Anitta_O spune:
Ce mai faci, Asparagus? Imi era dor de tine, destul de rar intri. Ti-a trecut greata, ai depasit perioada?
Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 13+
asparagus spune:
Amary, bine ai venit. Mai avem o graviduta aici cu gemeni, Alma, asa ca nu esti singurica.
Fetelor, eu am fost super bolnava, sunt in concediu medical de 2 sapt. si jumatate, un virus extrem de agresiv care a dat intr-o infectie a cailor respiratorii, sinusuri, m-a durut tot capul, obrajii, intre ochi, dintii, maxilarele, asa ceva n-am avut in viata mea.
Nu s-a rezolvat decat cu antibiotic amoxicilina, sper sa fie ok bebita.
Urmatorul control il am pe 20 decembrie, poate atunci aflam si ce se ascunde in burtica, deocamdata doctorul a zis 51% baietel, si asa si cred ca este, am eu asa un feeling...
Ioana
mamica fericita de Lucas 18.01.2009 si 17+
http://www.foto-la.de/Lucas/