Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (14)
Raspunsuri - Pagina 15
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Deea_Deeutza/Deea_Deeutza.jpg)
Deea_Deeutza spune:
Stiu ca mi-ati spus ca daca merg la 2 doctori voi avea rezultate diferite, eram si eu la fel de constienta, dar in acelasi timp simteam nevoia sa-mi confirm asta.
Anitta, la Filantropia in programul ala mi-a facut calculul de risc, d'aia tind sa cred mai mult in rezultatul de la ei decat in masuratarea de la Medicover.
Mi-am faccut programare joi la 14.00 la dr. Iosup sa aflu si a 3 a parere, care sper sa fie apropiata de una dintre cele 2 pe care le am deja ca sa elucidez misterul intr-un fel.
Si da Elena, diferenta de 1mm este semnificativa si foarte importanta dintre cele 2 masuratori ale TN.
Osul nazal de 3.3mm o fi ok? Doctora asta spune ca da. La voi cat a iesit?
Miha felicitari pentru baietel, sa fie cuminte la mami in burtica pana la termen.
Sa fim sanatoase, cu bebei sanatosi!
Deea 13+ cu miez dulce
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Deea_Deeutza/Deea_Deeutza.jpg)
Deea_Deeutza spune:
Anitta nici eu nu inteleg de ce mi-au recomandat amniocenteza la valoarea aia de risc. Mi-au spus ca trebuie sa eliminam riscul asta si ramanem cu riscul de la TN, care se va descoperii daca va fi cazul la morfologica din sapt 20-22.
Ma inebunesc doctorii astia, nu stiu ce sa fac. Toata familia spune sa nu fac amnio ca risc degeaba, si eu ma gandesc ca risc, dar mi-e teama ca risc si daca nu o fac.
O sa ajung la nebuni pana la finalul sarcinii. D'aia si copilul asta e asa agitat, din cauza mea
Deea 13+ cu miez dulce
Deea_Deeutza spune:
Eu azi ar trebui sa am 13 sapt si 2 zile dupa cm, iar dupa masuratori a iesit 14 saptmani, dar pe foaia cu rezultate mi-a scris 13 sapt si 5 zile. Deci cat are bebe acum?
Iar DPN este 7.06.2012 acum.
Deea 13+ cu miez dulce
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elena_gd/elena_gd.jpg)
elena_gd spune:
Deea calmeaza-te, bine ca ai reusit sa te programezi la eco la Dr. Iosup si vei elucida misterul. Despre osul nazal am scris eu ce am vazut pe poza de la eco (te poti uita la mine la picasa ca am pus toate pozele si cu masuratorile) ca e de 0, 09 cm, adica 0,9 mm. Am sesizat ca majoritatea mamicilor de aici ne spun doar ca au iesit eco/testele ok, se pare ca valorile nu sunt atat de importante.
Eu ma uit atent la cum masoara si la ce masoara doctorita ceea ce te sfatuiesc si pe tine ca sa intelegi mai bine si sa poti pune intrebari.
Ce CRL avea bebelusul? Pentru ca iti calculeaza varsta sarcinii dupa CRL. Si dupa cum ti-am spus ca scrie la FMF pe site ca se face masuratoare concludenta pentru TN daca bebelusul are pana in 84 mm.
Eu sunt increzatoare ca e totul in regula cu bebelusul tau.
Elena 13+ poate cu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Anitta_O/Anitta_O.jpg)
Anitta_O spune:
Deea, ma bucur foarte mult ca ai reusit sa iti faci programare la dr Iosup, acum, cat inca mai esti in graficul de timp. Desi, daca bb e mai mare, ar fi fost si mai bine daca era mai devreme. Dar nu-i nimic pana la urma, bine ca vei merge la dumnealui. Cat despre lungimea osului nazal, eu nu stiu la noi cat e, nu e scrisa pe nici o hartie. Din cate am citit, nu e importanta lungimea lui, ci sa aiba o anume forma intr-o anumita incidenta.
Mi se pare ca te framanti foarte tare, ia-le mai cu calm, te consuma foarte mult gandurile astea. Citeste pe FMF sa te mai lamuresti, pe mine m-a ajutat foarte mult.
Si bb al meu e mai mare cu o saptamana, mi-a mutat DPN-ul. Insa eu nu m-as lua dupa asta. Ca sa-ti fie mai simplu, ia-ti ca reper UM si gata, pentru ca la fiecare ecografie bb e cand mai mare, cand mai mic, nu toti copiii se dezvolta identic. La nastere unii copii vor avea 49 cm, iar altii 55 cm. Asta nu inseamna ca DPN-ul ar fi trebuit mutat in functie de lungimea copilului.
Hai, nu te mai necaji, capul sus si cu maxima incredere la dr. Iosup. Mergi pe mana unui singur medic, dar ala sa fie bun, sa iti confere siguranta.
Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 12+
![](images/user_woman.png)
tinuta78 spune:
Neatza fetelor,
n-am mai scris de mult, dar v-am citit in fiecare zi. Cate un pentru fiecare.
Deea, eu nu uit postarea ta in urma vizitei la parintel de la Caraiman. A spus ca vei avea un bb sanatos. Ai incredere in Dumnezeu. Eu mai am o saptamana pana la amniocenteza. N-am mai cerut parerea familiei, dar simt ca trebuie sa fac aceasta analiza pentru linistea mea. Si mie imi e mai teama sa nu aiba ceva bb la inimioara, pentru ca si eu am un puls ceva mai ridicat si sper sa nu-i transmit si lui bb starea.
![](images/user_woman.png)
aever spune:
Felicitari Anitta pentru intrarea in trimestrul 2! Poate de acum te mai lasa si pe tine greturile! De cand ne-am plans ultima data pe aici de greturi consider ca esti colega mea de suferinta in privinta asta.
Am vrut sa te intreb, la prima sarcina tot asa ai avut? Si cam cand ti-au trecut?
Azi merg la eco de trim 1...O sa-mi ia si sange pentru DT dar nu stiu cand o sa iau rezultatul, intreb azi. Azi o sa iau si rezultatul la analizele de sarcina cele multe de inceput, cu serologii si nebunii. Banuiesc ca stiti ca am emotii. Sunt programata la ora 2, nu stiu cat o sa dureze dar cred ca nu scap de acolo pana pe la 4. Sper sa reusesc sa intru pana diseara sa va spun ce si cum. Daca nu intru, nu va impacientati, probabil a fost totul bine si sunt prin oras la shopping. la burtici!
Andreea, 12+ cu BebeLUnu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/joana2672001/joana2672001.jpg)
joana2672001 spune:
Dragele mele burtici, vreau si eu sa va povestesc ceva si sper s anu radeti de mine.:)
Ieri toata ziua l am asteptat pe fatbalistul meu s adea din picioruse insa nu l am simtit. Am inceput sa ma ingtijorez, normal si am adormit asa ganditoare si sperioata. Peste nospte ma tot trezeam si ma concentram sa vad daca il simt si tot nimic. In stresuil acesta facut in capul meu am visat ca am nascut o fetita , si ca imediat dupa nastere au imbracat o i au pus cercei , asa m am prins ca e fetita si nu baiat, si mi au dat o sa plec cu ea. Idea e ca eu eram curiasa unde e baietelul meu, ca tot timpul la eco mi s a psuis ca vom avea un baitel, si parca nimeni din familie nu vroia fetita, nu eram pregatiti pt venirrea ei pe lume, nu aveam lapte la san si partenerul meu nu vroia sa mergha sa cumpere pt ca inca nu plega asa ca nu i este foame.
Offf m am trezit ingrozita, nu vreau sa i fac bebelusului meu cu tot felul de ganduri, insa va spus, cand nu l simt ca misca, parca innebunesc.
Cred ca paranoia a atins cote maxime la mine, si va spun sincer nu stiu cum sa ma controlez. Am facut ecografii o gramada numai ca sa ma asigur ca totul e bine, si totul e bine, e in graficx chiar mai mare, si activ si pare ca se dezvolta armonios, insa nu stiu de unde frica asta permanenta. Help...please...
Ioana, viitoare mamica de baietel 18 saptamani +
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/joana2672001/joana2672001.jpg)
joana2672001 spune:
DEEA ai incredere in Dr Iosup, insa fi foarte atenta cand vb pt ca vb foarte incet, eu il intrebam de fiecare data inca o data ce a spus:)) A fost un pic cam jenant insa nu il auzeam ,sincer...AAA si o sa te intrebe ce nume doriti sa aiba bebelusul si il trece pe eco...e tare emotionant cand citesc ecografia cu numele ales:)
Ioana, viitoare mamica de baietel 18 saptamani +