Declaratie de frontiera

Declaratie de frontiera | Autor: mami_stefi

Link direct la acest mesaj

Buna seara!
Eu si Stefan,fiul meu vrem sa plecam in Romania fara tatal lui.Sotul meu lucreaza foarte mult,abia pentru maine(joi,1 dec) a reusit sa "se scoata" ca sa putem merge la consulat sa facem acea declaratie de frontiera.Daaaar.. in seara asta aflu ca maine consulatul de la Trieste nu are program cu publicul.In conditiile in care vineri la 12:40 decoleaza avionul nostru spre Romania.
Intrebarea mea: Ce putem face? Putem face o astfel de declaratie si la un notar aici in Italia?
Ma gandeam sa o facem vineri dimineata si apoi sa fugim la aeroport dar.. 1.vineri nu au program cu publicul si 2.sunt in jur de 190 de km pe care e imposibil sa ii facem intr-o ora.
V-as fi recunoscatoare daca mi-ati da un sfat!

Sa fii om e lucru mare!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Pai tzi-o poate face tatal copilului si apoi trimite prin posta in Romania!Tu nu trebuie sa fii de fatza neaparat cind se intocmeste procura,asa cum nu ai nevoie de ea la intrarea in tzara!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ei sunt in Italia nu in Romania! Dar va trebuie hartia la parasirea Italiei? Eu stiu ca la parasirea teritoriului Romaniei va trebuie pt Italia nu stiu.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Am intzeles ca sunt in Italia!

Ei pleaca(nu le trebuie nimic la iesirea din Italia dupa cunostintzele mele),tatal bface hirtia la consulat si o trimite prin posta!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

:) Asa stiam si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yoanag spune:

Eu am calatorit de foarte multe ori in tara fara sotul meu
la intrare in Romania nu ai nevoie de actele de la consulat/notar
mergi linistita acasa si cit timp stai acolo intre timp ti-o face sotul tau si ti-o trimite ori cu posta ori cu cei ce trimit pachete si acte(atlasib) daca aveti in zona
la notar nu merita facuta procura pt ca costa mult si mai are de umblat pt apostila la prefectura si apoi traducere asa ca sincer chiar nu merita stresul
asta in cazul in care sinteti toti 3 romani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_stefi spune:

Va multumesc mult!
Da,mi s-a mai spus ca la intrarea in Romania nu se cere nimic si totusi,am sunat la aeroport iar domnul de acolo mi-a spus cum ca trebuie sa am o declaratie la notar.
Deci ma gandesc ca totusi trebuie sa o facem daca cel de la aeroport ne-a spus asa. Dar ma tot gandesc .. Daca facem acea declaratie la notar,unde o traduc ? Apostila iara,unde? Si oare se poate sa termin tot balamucul asta intr-o zi ca maine ar trebui sa urcam in avion totusi .

Sa fii om e lucru mare!

Mergi la inceput

Nu te lua dupa idioti. Vei intra bine merci in tara. La plecare este nevoie.

Mergi la inceput

Multumesc Marius!

Crede-ma ca asa-s de aiurita ca nici nu stiu ce sa mai fac!Poate imi doresc prea tare sa ma intorc in tara!
Sper sa fie bine!

Cat sunt de zapacita am si uitat: La Multi Ani,romani!La Multi ani,Romania!

Sa fii om e lucru mare!

Mergi la inceput

Va fi bine. Drum bun!

Mergi la inceput

Multumim!

Sa fii om e lucru mare!

Mergi la inceput